Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με τον FX-8320 έχω αυτές τις θερμοκρασίες σε Idle. Ειναι καλές για αυτήν την εποχή; Μου έχουν πει οτι πρέπει να κοιτάω το TMPIN2 που είναι το socket, κυριώς, και μετά το package. Τι ισχύει;;;

post-180122-0-21334400-1410469138_thumb.jpg

Δημοσ.

αλλάζεις ψύκτρα άμεσα,

ψήνεις τον FX.

Η ψύκτρα που έχω είναι η CM Hyper 212 Plus, δεν νομίζω οτι είναι και τόσο άσχημη. Επιπλέον το package είναι στους 68 βαθμούς, μου έχουν πει οτι πρέπει για καλό και για κακό να είναι κάτω απο 60, οπότε η διαφορά δεν είναι μεγάλη. Μην ξεχνάμε επίσης και το καιρό, ακόμα κάνει ζέστη. Δεν ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος... :mellow:

Δημοσ.

όχι δεν κάνεις λάθος !!

Δεν μας είπες το κουτί που έχεις,που μπορεί να ευθύνεται για την θερμοκρασία.....  

Δημοσ.

και πάλι υπερβολική θερμοκρασία έχεις για aftermarket ψύκτρα.

Με αυτή τη λογική με την εργοστασιακή θα βάραγες 100αρες για πλάκα.

Είτε δεν την έχεις κουμπώσει σωστά, είτε έβαλες πάρα πολύ θερμοαγώγιμη.

• Like 1
Δημοσ.

φιλε μου, θα συμφωνησω με τον Χρισταρα. 

κατι δεν παει καλα...!!   η κατι δεν εχει τοποθετηθει σωστα (μηπως εχεις βαλει πολυ παστα..?), η δεν αεριζεται καλα το κουτι..!! 

ειτε εσωτερικα (ανεμιστηρες), ειτε εξωτερικα (η τοποθεσια που βρισκεται το κουτι, δεν παιρνει αερα)..!!  

ο δικος μου, OC σταθερα στα 4.2, δεν περναει ευκολα τους 50...!!

Δημοσ.

Η ψύκτρα που έχω είναι η CM Hyper 212 Plus, δεν νομίζω οτι είναι και τόσο άσχημη. Επιπλέον το package είναι στους 68 βαθμούς, μου έχουν πει οτι πρέπει για καλό και για κακό να είναι κάτω απο 60, οπότε η διαφορά δεν είναι μεγάλη. Μην ξεχνάμε επίσης και το καιρό, ακόμα κάνει ζέστη. Δεν ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος... :mellow:

Οι 60 βαθμοί που σου έχουνε πεί είναι σωστοί , αυτό που δεν ξέρεις είναι πως στους 70 και πάνω αρχίζει το throttling , άρα είσαι τσιμα τσιμα στη μέγιστη θερμοκρασία που "αντέχει"¨η cpu σου. Αν τα έπιανες σε κανα πολύ βαρυ stress test , θα μπορούσες να το αγνοήσεις , άλλά με ένα παιχνίδι όπως το crysis 2 που είναι δεν είναι και ιδιαίτερα cpu heavy τα temps είναι πάρα πολύ ψηλά.

Δημοσ.

όχι δεν κάνεις λάθος !!

Δεν μας είπες το κουτί που έχεις,που μπορεί να ευθύνεται για την θερμοκρασία.....  

Το κουτί μου είναι το BitFenix Merc Beta. Μπορεί να φταίει το οτι έχω καιρό να τον ξεσκονίσω και ίσως να έχει μαζέψει πολλές σκόνες. Πάντως παλαιότερα, τον χειμώνα (δηλ μέσα Νοεμβρίου) που το είχα κοιτάξει, το package μετα απο πολύ gaming άντε να έφτανε στους 55 βαθμούς...Ίσως να φταίει και ο καιρός... :mellow:

Δημοσ.

Έκανα ένα καθάρισμα άλλο πράγμα! 3 ώρες τον καθάριζα λόγω έλλειψης του ειδικού φυσητήρα πεπιεσμένου αέρα. Χρησιμοποίησα μπατονέτες, μετά πιστολάκι για τα μαλιά (πατούσα το κουμπί που βγάζει κρύο αέρα) και σε ορισμένα εξωτερικά σημεία την ηλεκτρική σκούπα με ειδικό ενσωματωμένο βουρτσάκι εκεί που ρουφάει.

Είχε μαζευτεί πολύ σκόνη ειδικά κάτω απο τους ανεμιστήρες της CPU και GPU (μεταξύ της "προπέλας" και της ψύκτρας). Βγήκε αρκετό πράγμα! Ελπίζω να πέσει τώρα η θερμοκρασία. Κάποια στιγμή θα ξαναποστάρω τα νέα temps.

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...