Προς το περιεχόμενο

ti OS?

Evagg87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα σου πρότεινα crunchbang που ναι debian-based με open box. Το έβαλα σε ένα Αcer Aspire και πεταει τωρα. Γενικά πολύ ευχαριστημένος. Αλλά εν πάσει περιπτώση livecd και δοκιμάζεις. Για την ιστορία πες τι επέλεξες ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν τυχον πας σε linux, υπαρχουν αρκετες επιλογες, αναλογα το ποσο εμπειρος εισαι στο συγκεκριμενο λειτουργικο. Μερικες επιλογες τις ανεφεραν τα παιδια. Αν πας σε windows, windows 8.1. Πολυ πιο ελαφρια απο τα 7 και θα δεις αρκετη βελτιωση σε σχεση με τα xp και τα 7. Αλλα σημειωνω οτι οτι και να βαλεις, θα εχεις ενα θεμα με το ιντερνετ. Οπως σου ειπαν οι συγχρονοι browsers ειναι φορτωμενοι και αν τυχον εχεις 1gb ram και θα γονατισει το συστημα. Αν εχεις 2, κατι γινεται.

Καλησπέρα παιδιά μια από τα ίδια κ εδώ

Pentium M 1,73

Ram 1G

Ότι και να του βάλω σούρνεται και με παράθυρα XP όταν παίζει video στο youtube όλο κολλάει  και διακοπές δουλεύει τον επεξεργαστή 100%.

Η αρκούδα είναι 10ετίας.

βάζεις debian  ή arch και το στήνεις από την αρχή εφαρμογή εφαρμογή χωρίς τα recomends +openbox

έχω ένα ίδιο ακριβώς μηχάνημα και πάει πολύ καλά.

Αν θέλεις μπορώ να σου πω λεπτομέρειες για το debian.

υγ 1 πρώτα άνοιξε το λάπτοπ και καθάρισε τις βρομιές

υγ 2 όσο όμορφο γουστάρεις μπορείς να το κάνεις

υγ 3 σε έτοιμη λύση slitaz μονόδρομος(αν σου καθίσει)

• 1 μήνα μετά...

Εκτος απο τις βασικες, δηλαδη νεοτερο πυρηνα, ff, xorg κλπ που ειναι ιδια σε ολα τα *ubuntu, εχει μερικες minor αναβαθμησεις στα του lxde, δηλαδη pcmanfm 1.2.3 απο 1.2.0 κλπ.

Ομοιως και στο xubuntu.

• Like 1

Παιδιά μην κοιτάτε την εμφάνιση. Σε linux συστήματα με πολύ λίγο ψάξιμο μπορείτε να μεταμορφώσετε όλες τις διανομές.Βάλτε κάτι ελαφρύ και απλά φτιάξτε το εμφανισιακά όπως σας αρέσει.

• Like 1

Debian 8 με Mate... όλα τα λεφτά!!! Πανέμορφο, απλό και πολύ φιλικό στους πόρους. Το χω πάνω σε έναν AMD 939 64bit X2 με 2GB Ram, έναν φτηνό SSD και μια κάρτα γραφικών 1GB! Το μηχάνημα πάει πολύ δυνατά σε εφαρμογές office/πολυμέσα!

Κ.

Σύγχρονος browser + flash σε μηχάνημα με 1GB μνήμη δεν είναι ακριβώς συμβατά μεταξύ τους.

Αυτο που λες δεν ειναι κανονας, αρκει να βρει κανεις την καταλληλη ελαφρια διανομη. LG P1 Express Dual (1,5 gb ram, λαπτοπ 8ετιας) χρησιμοποιω εγω, και εχω περασει το απιστευτο LXLE. Παει σφαιρα.

Αλλη ωραια διανομη, peppermintOS. Μπαινει στην επιφανεια εργασιας καταναλωνοντας αρκετα λιγοτερα απο 200mb, με conky και docky να τρεχουν.

Αλλη περιπτωση: P4 2,8 με 1gb ram. Παλι LXLE, κανενα προβλημα στο browsing, ειδικα με Chrome. Ο υπολογιστης συμπεριφερεται σαν καινουργιος απο αποψη ταχυτητας, εκτός αν πάω να παίξω παιχνίδια στο fb, όπου όντως τερματίζει η ram μόνο σε τόσο παλιό pc. Στο lg κανένα θέμα.

Eχω διαπιστωσει οτι οι 32bit διανομες καταναλωνουν σημαντικα λιγοτερη ram σε σχεση με τις 64bit, οι οποιες κανουν μια διαδικασια για να ανοιγουν οι εφαρμογες που χρησιμοποιουμε πιο συχνα γρηγοροτερα.

Το LXLE έχει, κατά τη γνώμη μου, την καλύτερη σχέση απόδοσης και πολύ ωραίας εμφάνισης σε παλιά (και όχι μόνο) συστήματα, ενώ είναι πλήρες από εφαρμογές.

Απο την μια αυτο που λεει το παιδι ισχυει. Παιζει και λιγο ρολο η ταχυτητα της cpu. Πχ στο netbook που εχω ειναι στα 1.6mhz με 1gb. Εχω βαλει πολλες ελαφριες διανομες, αλλα στο browsing ειχα θεματακια. Ειδικα σε κατι βιντεο σε youtube. Οντως η lxle διανομη ειναι παρα πολλη καλη. Επισης debian με lxde.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...