Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

νέο σύστημα :

fx-8320

raijintek themis

έχω αυτές τις θερμοκρασίες (χωρίς oc, idle)

είναι λογικές...???

ακόμα στα fans 1 και 2 κάθε 6-7 δεύτερα μου πετάει μια τρελή τιμή όπως φαίνεται στο max και ξαναγυρνάει άμεσα στο κανονικό.

post-66327-0-00605200-1410380240_thumb.png

Δημοσ.

Εδώ είσαι idle? Αν ναι δεν είναι καλές οι θερμοκρασίες. Δες και με το HWinfo θερμοκρασίες. Θα κοιτάς cpu socket όταν είσαι idle για πιο αντικειμενική απεικόνιση. Τους πυρήνες τους κοιτάς σε load. Παρόλα αυτά σε idle οι πυρήνες κανονικά δείχνουν κάτω από 16 με aftermarket ψύκτρα, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι o cpu είναι σε τέτοιες χαμηλές θερμοκρασίες, απλά αυτό δείχνει ότι στέκεται γύρω στους 32 βαθμούς όλο το chip. Χονδρικά σου λέω περίπου τι γίνεται. Κοίτα και ποια είναι η θερμοκρασία δωματίου.

Αν τσεκάρεις τέτοιες θερμοκρασίες και με το HWinfo, επανατοποθετείς κανά την ψύκτρα η οποία ίσως δεν πατάει καλά ή έχεις κάνει λάθος στην εφαρμογή πάστας. Μετά καθαρίζεις και το κουτί και hardware από σκόνες. Βλέπω και ένας από τους σκληρούς σου έχει πολύ ψηλή θερμοκρασίες. Προφανώς δεν τον χτυπάει ανεμιστήρας ε? Πρόσθεσε και άλλους ανεμιστήρες στο κουτί σου. Συμβάλλει και αυτό λιγάκι στις θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Καλές είναι για την εποχή. Θα μπορούσαν να είναι και λίγο καλύτερες (παίζει ρόλο και το κουτί, θερμοκρασία δωματίου, κλπ) αλλά δεν είναι για να προβληματίζεσαι.

Παρακάτω δες και τις δικές μου (idle, συχνότητα 4.1).

post-59822-0-45050500-1410388940_thumb.png

Δημοσ.

Φαίνονται λίγο υψηλές οι θερμοκρασίες, ίσως δεν πατάει καλά η ψύκτρα ή έχεις βάλεις παρα πολύ ή πολύ λίγη πάστα.

Σε full load τι θερμοκρασίες παίρνεις? Τρέξε το Prime95 αν η θερμοκρασία αρχίζει και ανεβαίνει πάνω από 75(στα CPU core πάνω από 60) σταμάτα το.

• Like 1
Δημοσ.

θα δοκιμάσω να αλλάξω πάστα.

για το πρόβλημα με τις τρελές στροφές που μου δείχνει θα ψάξω για αναβάθμιση του bios

Δημοσ.

Παδιά σε idle δεν είναι καλές οι θερμοκρασίες. Είτε είναι καλοκαίρι είτε όχι. Όταν είχα την COOLERMASTER 212 EVO πάνω στον FX 8350 σε idle ήμουνα στους 14 βαθμούς σε πυρήνες που φυσικά σημαίνει ότι κοιτώντας το socket ήμουνα στους 31-32 βαθμούς επεξεργαστή. Οι 30 βαθμοί στους πυρήνες δεν είναι καλό πράγμα σε idle συνθήκες, αφού αυτό δείχνει ότι το chip φτάνει πολύ παραπάνω. Δες και το HWinfo. Μέχει 62 σε cpu cores είναι το max για φυσιολογικό stressing. Από εκεί και πάνω καλα είναι να το κλείνεις το stress programm, διαφορετικά αυτό θα έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στον επεξεργαστή σου.

Δημοσ.

εδώ και τα δύο προγράμματα (δεν έχω αλλάξει ακόμα πάστα)

Δώσε photo σε full load το cpu να είναι.Πάντως από την θερμοκρασία στους σκληρούς δίσκους δεν έχεις και το καλύτερο airflow (ίσως να παίζει και αυτό ρόλο στην cpu) στο κουτί σου (ssd με 37 βαθμούς και hdd με 55 είναι πολλοί).

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...