Karellen Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 εγώ βλέπω στο site ότι η μητρική υποστηρίζει μνήμες με 1.65v.. μάλλον bios update θέλει βασικά έκανα λίγο google και είδα ότι για sandy bridge θέλει 1.5v-1.55v max... μπορείς να δοκιμάσεις να ρίξεις λίγο τα timings στις μνήμες και να παίξεις με λιγότερα volt, καθώς τα 1.65v λένε είναι επικίνδυνα για την cpu. αλλιώς πας για άλλες μνήμες (αν κάνω λάθος συγχωρέστε με αλλά τώρα το έψαξα αυτό ) Εαν ριξω τα timings στις μνημες θα πρεπει να ριξω και το voltage? ειναι ευκολο γενικα αυτο να το κανω? (οπως το bios update) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Εαν ριξω τα timings στις μνημες θα πρεπει να ριξω και το voltage? ειναι ευκολο γενικα αυτο να το κανω? (οπως το bios update) να το κάνεις είναι εύκολο, να το πετύχεις δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι. ένα καιρό που έκανα overclock τις παλιές μου DDR2 μνήμες δεν έβγαλα ποτέ άκρη τι ήθελε για να δουλέψει. όταν λέμε να χαλαρώσεις τα timings αν είναι π.χ 9-9-9-24 το πάς 10-10-10-27 π.χ. όσο πιο κάτω είναι τόσο πιο "σφιχτά" είναι. θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις μόνο να ανεβάσεις το voltage, και να αφήσεις τα timings όπως είναι για αρχή. πήγαινε το στο 1.55v και δες αν είναι σταθερό. καλό θα ήταν να βάλεις κάποιο πρόγραμμα για να δεις αν είναι σταθερό, να μην περιμένεις πότε θα βγάλει την μπλε οθόνη π.χ intel burn test ή OCCT Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Karellen Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 OK να αλλαξω αυτο στο κοκκινο βελακι δλδ? πρεπει να αλλαξω και τα απο κατω που ειναι στο AUTO? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Karellen Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) να το κάνεις είναι εύκολο, να το πετύχεις δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι. ένα καιρό που έκανα overclock τις παλιές μου DDR2 μνήμες δεν έβγαλα ποτέ άκρη τι ήθελε για να δουλέψει. όταν λέμε να χαλαρώσεις τα timings αν είναι π.χ 9-9-9-24 το πάς 10-10-10-27 π.χ. όσο πιο κάτω είναι τόσο πιο "σφιχτά" είναι. θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις μόνο να ανεβάσεις το voltage, και να αφήσεις τα timings όπως είναι για αρχή. πήγαινε το στο 1.55v και δες αν είναι σταθερό. καλό θα ήταν να βάλεις κάποιο πρόγραμμα για να δεις αν είναι σταθερό, να μην περιμένεις πότε θα βγάλει την μπλε οθόνη π.χ intel burn test ή OCCT Λοιπον εβαλα ξανα τις μνημες στις 2 ασπρες θεσεις οπως λεει το μανιουαλ της μητρικης....δεν πειραξα τπτ παρα μοναχα ανεβασα στα 1.56 (1.55 δεν ειχε-απο το 1.54 πηγαινε στο 1.56) και τωρα τρεχω το intel burn test στο maximum να δω τι θα βγαλει. στα 1.56V λοιπον μου εβγαλε Warning found unstable system! Στα 1.50 με τη μια μνημη ΠΑΛΙ μου βγαζει warning..... Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2014 από Karellen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Karellen Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Tελευταιο πραγμα που εκανα μεχρι να κρασαρει παλι......ξανα 2 μνημες πανω (στα μπλε σλοτ).....δεν ξερω γιατι αλλα το μανιουαλ λεει στα ασπρα σλοτ ΟΜΩΣ σε ενα βιντεακι που ειδα στο γιουτιουμπ ενας τα βαζει στα ασπρα και δεν ανοιγει το πισι του, του λενε στα σχολια να τα βαλει στα μπλε......και απο το ΒΙΟS εκανα load fail safe defaults .... Μεχρι το επομενο κρασαρισμα...για να δουμε..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Tελευταιο πραγμα που εκανα μεχρι να κρασαρει παλι......ξανα 2 μνημες πανω (στα μπλε σλοτ).....δεν ξερω γιατι αλλα το μανιουαλ λεει στα ασπρα σλοτ ΟΜΩΣ σε ενα βιντεακι που ειδα στο γιουτιουμπ ενας τα βαζει στα ασπρα και δεν ανοιγει το πισι του, του λενε στα σχολια να τα βαλει στα μπλε......και απο το ΒΙΟS εκανα load fail safe defaults .... Μεχρι το επομενο κρασαρισμα...για να δουμε..... η gigabyte έχει γενικά θέμα με τις μνήμες... αν και ήμουν χρόνια fan της gigabyte, σχεδόν σε όλες έχει προβληματικά slots. οπότε θέλει λίγο ψάξιμο μέχρι να βρεις τι φταίει. και οι άλλες μάρκες έχουν τα δικά τους χούγια βέβαια... ! τα 1.50 είναι πολύ χαμηλά νομίζω...δοκίμασε να τις βάλεις στα slots που δεν δουλεύει το Dual Channel, εγώ είχα πρόβλημα με το dual channel σε μια παλιά gigabyte μητρική. σε fail safe σε τι timings/mhz/voltage σου τις τρέχει τις μνήμες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Karellen Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 η gigabyte έχει γενικά θέμα με τις μνήμες... αν και ήμουν χρόνια fan της gigabyte, σχεδόν σε όλες έχει προβληματικά slots. οπότε θέλει λίγο ψάξιμο μέχρι να βρεις τι φταίει. και οι άλλες μάρκες έχουν τα δικά τους χούγια βέβαια... ! τα 1.50 είναι πολύ χαμηλά νομίζω...δοκίμασε να τις βάλεις στα slots που δεν δουλεύει το Dual Channel, εγώ είχα πρόβλημα με το dual channel σε μια παλιά gigabyte μητρική. σε fail safe σε τι timings/mhz/voltage σου τις τρέχει τις μνήμες? τπτ φιλε....δουλεψε το πισι αλλα για λιγο, οταν ανοιξα παραθυρα στο ιντερνετ κρασαρε παλι...νομιζω οτι δοκιμασα ολα τα σλοτς(και με τις 2) αλλα τπτ.....τωρα εχω στο μπλε σλοτ το ενα ντιμακι (μπλε -ασπρο- μνημη 4αρα-ασπρο) και δουλευει το πισι.....κρασαρει επισης το chrome που και που .....δεν ξερω ισως να ειναι συνδυασμος ? να ειναι η καρτα γραφικων? τα windows του θειου ?κανας driver....δεν ξερω..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 μπορείς να γράψεις ένα CD με το memtest για να δεις αν όντως είναι οι μνήμες... αλλά αν σου δουλεύει κανονικά με την μία, τότε μάλλον οι μνήμες είναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Karellen Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Οι μνημες αυτες που εχω στα 1.65V με τι μητρικη και τι επεξεργαστη μπορουν να χρησιμοποιηθουν? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2014 Οι μνημες αυτες που εχω στα 1.65V με τι μητρικη και τι επεξεργαστη μπορουν να χρησιμοποιηθουν? δεν ξέρω, αλλά από ότι βλέπω δεν προτείνονται για intel (αν και υποθέτω πολλοί τις χρησιμοποιούνε χωρίς προβλήματα) https://communities.intel.com/message/202197 Regarding your first question there is not any Intel processor that supports more than 1.5V memory. From our side we don’t validate memory beyond 1.5V because the Memory Controller Hub (MCH) was not designed to support more than that. και για τον i5 συγκεκριμένα --> VDDQ Processor I/O supply voltage for DDR3 Minimum 1.425 Typical 1.5 Maximum 1.575 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα