Προς το περιεχόμενο

unstable συστημα pc

Karellen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας 

εχω ενα πισι που αποτελειται απο :

core i5-2500k

GA-Z68A-D3H-B3  mobo Gigabyte (Support for DDR3 2133/1866/1600/1333/1066 MHz memory modules)

Corsair XMS3 4GB DDR3-1600MHz 

gpu: ASUS 7770 1G

τροφοδοτικο: corsair GS600 (game series) 

Tο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι οταν χρησιμοποιω και τα 2 ντιμακια το συστημα μου ειναι ασταθες και εχω μπλε οθονες.

Με το ενα δεν εχει κανενα προβλημα.To pc λειτουργει κανονικοτατα αλλα με 4G ραμ μονο (εχω windows 8.1 64 bit)

Τις εχω χρησιμοποιησει (τις μνημες) εναλλαξ και εχω αποκλεισει το ενδεχομενο να ειναι το ενα ντιμακι προβληματικο)

Μεσα απο το bios υπαρχει η δυνατοτητα επιλογης (profile1 λεγεται) ωστε να η ραμ να ειναι στα 1600 ή 1333MHz.

Οποτε εχω επιλεξει 1600 και 1333 με τις 2 μνημες μαζι το πισι εχει προβλημα πχ μπορει να ανοιξω 3-4 παραθυρα στο chrome και να βγαλει BSOD ή να μην μπορει να ανοιξει τα windows και να κανει συνεχεια restart.

Βρηκα αυτα τα στοιχεια για τις μνημες μου:  4GB XMS Memory kit for dual channel systems,

1600MHz, 9-9-9-24, 1.65V

Ο επεξεργαστης τωρα ειναι σειρα sandy bridge οπου το Voltage ειναι κατω απο 1.5.

Απο overclocking δεν σκαμπαζω αλλα ξερω πανω κατω στο BIOS που ειναι το voltage...oσες φορες το πηγα στο 1.2 (cpu) & στο 1.66V (τις μνημες) γιατι δεν εχει επιλογη 1.65 (απο το 1.64 πηγαινει στο 1.66 που αλλαζει και χρωμα) το συστημα μου ηταν ασταθες και επεστρεφα στις optimized ρυθμισεις μεσα απο το bios.  

Σε μια απο τις μπλε οθονες εγραφε Kernel check security fairlure...το ψαξα λιγο και βρηκα οτι αντιμετωπιζω Kerner-power 41(63) καθως και BAD POOL HEADER & irql less or equal

Tι μπορει να φταιει? παρακαλω τα φωτα σας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γεια χαρα, 

εκανα ακριβως οτι εγραψες ....clear cosmos δεν ειχα ξανακανει και εψαξα πως γινεται στην μητρικη μου.

Επρεπε να καπακωσω 2 πινακια για λιγα δευτερολεπτα και μετα να τα ξεκαπακωσω. Αν δεν εκανα κατι καλα παιζει να το εκανα σε αυτο το σημειο.

Ναι οκ στα μπλε σλοτ τις βαζω...

Μετα εκανα optimize default και αλλαξα το βολτ οπως ειπες. 

Ομως οπως βλεπεις στις φωτος δεν εχει 1.65 απο το 1.64 παει στο 1.66.

Εγω το πηγα 1.64 (λαθος????) και τα αλλα τα αφησα ως εχουν δλδ στo AUTO.

Δυστυχως τπτ. Κρασαρε (μπουταρε ανοιγε λιγο στα windows και μετα μπλε οθονη)

Τωρα πχ χρησιμοποιω το αλλο νταμακι μνημης στο ιδιο σλοτ (το δεξι που δουλευει το πισι) ΑΡΑ οι μνημες δεν εχουν προβλημα.

ΑΡΑ ή το ενα σλοτ το αριστερο μπλε εχει προβλημα ή τα βολτ ειναι πολλα... και για τις 2 μαζι και κρασαρει????

δεν ξερω....δεν εχω γνωσεις δυστυχως....

post-205561-0-54626600-1410693595_thumb.jpg

post-205561-0-24632400-1410693603_thumb.jpg

For optimum performance, when enabling Dual Channel mode with two memory modules, we recommend that you install them in the DDR3_1 and DDR3_2 sockets.

Eτσι γραφει στο μανιουαλ της μητρικης, τα σοκετ αυτα ΟΜΩΣ ειναι τα ΑΣΠΡΑ (οχι τα μπλε)

Τεσπα το δοκιμασα κι αυτο ΤΙΠΟΤΑ, κρασαρει...

Δοκιμασα και μια μνημη στην αριστερη μπλε σλοτ ΚΡΑΣΑΡΕΙ....

Το πισι αυτη τη στιγμη τρεχει με ενα ντιμακι 4 γκιγκα στο δεξιο μπλε σλοτ με optimized settings.

Πιθανόν παίζει ασυμβατότητα μνήμες με την μητρική σου. Μάλλον δεν μπορεί να δώσει 1.65 και στα 2ντιμακια. Δοκίμασε να τις βάλεις την μια δίπλα στην άλλη. Σιγουρεψου πρώτα ότι επάνω στις μνήμες γράφει τάση 1.65. Δες και τι έκδοση bios έχεις. Μήπως σαν τελευταία λύση κάνεις καμία αναβάθμιση. Ααα και τσέκαρε αν κάνει η μητρική κάνα αυτόματο οβερ κλοκινκ. Αν ναι βάλε χειροκίνητα την συχνότητα του επεξεργαστή.

χμμμμ...σε ευχαριστω μαλλον ναι ειναι θεμα μητρικης και cpu....1.5V επρεπε να ειναι....δεν το προσεξα.

εγώ βλέπω στο site ότι η μητρική υποστηρίζει μνήμες με 1.65v.. μάλλον bios update θέλει

βασικά έκανα λίγο google και είδα ότι για sandy bridge θέλει 1.5v-1.55v max... μπορείς να δοκιμάσεις να ρίξεις λίγο τα timings στις μνήμες και να παίξεις με λιγότερα volt, καθώς τα 1.65v λένε είναι επικίνδυνα για την cpu. αλλιώς πας για άλλες μνήμες

(αν κάνω λάθος συγχωρέστε με αλλά τώρα το έψαξα αυτό :P)

Δυστυχως δεν ξερω ακριβως πως γινεται να κανω δλδ underclocking χωρις να τα κανω σαλατα..

Υποστηριζει στα 1600MHz με 1.5V....με 1.65V δεν το ειδα.

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3856#sp

Αλλα οπως ειπες η σειρα αυτη των επεξεργαστων της Ιντελ θελει λιγοτερα βολτ....

εδώ: http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-z68a-d3h-b3.pdfέχει κάποια μοντέλα που είναι 1.65v. απλά από ότι διάβασα κάνει ζημιά στην cpu πάνω από 1.58v οπότε θα πρέπει να βρείς τρόπο να τρέξουν με λιγότερα. αλλιώς πας σε 1.5v μνήμες.

δοκίμασε να τις αφήσεις 1.5v και να τις ρίξεις σε 1333mhz αν δίνει τέτοια επιλογή

δινει επιλογη στα 1333 και ολα στο AUTO απλα κρασαρει και με τις 2 μνημες μαζι...με τη μια δεν εχει προβλημα....εχω μπλε οθονες και τα windows 8.1 δεν ξεκινανε, μου ζηταει να κανω restart klp ...κι αν ξεκινησουν μολις ανοιξω παραπανω απο ενα παραθυρο στο ιντερνετ κρασαρει παλι...

σιγουρέψου πρώτα ότι έχεις το τελευταίο bios πριν δοκιμάσεις οτιδήποτε. αλλιώς δεν έχει νόημα να δοκιμάζεις την τύχη σου με τα volt... οτι φτιάχνει φτιάχνει, το θέμα είναι οτι θέλει πολύ δοκιμή για να βρεις τι φταίει

• Like 1

Εχω το bios F4 ενω εχει βγει το F11!!!!!!!

Θα προσπαθησω να το ανανεωσω. Ελπιζω να μην τα κανω σαλατα....

Σας ευχαριστω πολυ. Θα γραψω εντυπωσεις και γενικα τι καταφερα....

Εχω το bios F4 ενω εχει βγει το F11!!!!!!!

που κοιτάς? εδώ βλέπω το U1D (είναι και UEFI) - μην βλέπεις που λέει beta, stable είναι... στην χειρότερη αν δεν θέλεις αυτό βάλε το F13

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3856#bios

Λαθος! το F13 ηθελα να γραψω! Εβαλα αυτο τελικα-ειδα και σε ενα βιντεακι πως το κανε ενας τυπος-επελεξε κι αυτος το προτελευταιο δλδ οχι το μπετα.

Ναι εκει πηγα κι εγω, τα καταφερα! ανανεωσα το BIOS! θα δοκιμασω να βαλω το 2ο ντιμακι μνημης τωρα να δω τι θα γινει...

Πιθανόν παίζει ασυμβατότητα μνήμες με την μητρική σου. Μάλλον δεν μπορεί να δώσει 1.65 και στα 2ντιμακια. Δοκίμασε να τις βάλεις την μια δίπλα στην άλλη. Σιγουρεψου πρώτα ότι επάνω στις μνήμες γράφει τάση 1.65. Δες και τι έκδοση bios έχεις. Μήπως σαν τελευταία λύση κάνεις καμία αναβάθμιση. Ααα και τσέκαρε αν κάνει η μητρική κάνα αυτόματο οβερ κλοκινκ. Αν ναι βάλε χειροκίνητα την συχνότητα του επεξεργαστή.

Ανανεωσα το bios (ηταν αρχαιο!!!) και δοκιμασα τις 2 μνημες στις μπλε και μετα στις ασπρες (οπως λεει το βιβλιαρακι της μητρικης) σλοτς αλλα τπτ. Το πισι πηγαινε να ξεκινησει και εσβηνε.

Μετα εβαλα τις μνημες τη μια διπλα στην αλλη (ασπρη και μπλε σλοτ) οπως μου ειπε ο φιλος tonis22pap.

Το πισι αναψε και μεχρι τωρα που γραφω δουλευει...

Δεν πειραξα τπτ στο BIOS, ολα optimized settings, AUTO κλπ κλπ

Oι μνημες απ οτι ειδα στο bios ειναι στα 1333MHz και το DRAM Voltage CMOS setup εγραφε 1.524

Tζιφος παιδια....το πισι κρασαρει. Μολις ανοιξα 2 παραθυρα (το ενα στο youtube) εβγαλε μπλε οθονη και restart μονο του...

Παλι με μια μνημη δουλευει.... :-(

Τουλαχιστον ανανεωσα το bios  :ph34r: 

Mηπως να φταιει που εχω windows απο τον θειο?

• Like 1

Mηπως να φταιει που εχω windows απο τον θειο?

δοκίμασε να χαλαρώσεις λίγο τα timings ή να ανεβάσεις λίγο το dram voltage (το πολύ μέχρι 1.58) να δείς αν κρασάρει ακόμα.. καλό θα ήταν μετά το bios update να έκανες ένα default settings στο bios (αν δεν έχει κάνει μόνο του).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...