killer76 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Εχω μια ιστοσελιδα blog που εχει αρκετη επισκεψιμοτητα, ειμαι σε deticated server και απο οικονομικης πλευρας, πολλες φορες βαζω απο την τσεπη μου. Παραλληλα βλεπω πολλα blog στο blogspot, που στην ουσια, οτι τραφικ και να εχουν δεν τους επηρεαζει. Και φυσικα ολα δωρεαν. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι για ενα μπλογκ συγκεκριμενης θεματολογιας, αξιζει η εγκατασταση cms, οι ενημερωσεις για ασφαλεια, οι πληρωμες host + domain κλπ? Ή blogspot ΔΩΡΕΑΝ (αντε να παρω ενα domain με redirect στο blog), με ετοιμη εγκατασταση + αναβαθμισεις, χωρις περιορισμο σε πορους τραφικ κλπ. Ή μια σελιδα στο fb, παλι εντελως δωρεαν. Με λιγα λογια για ενα απλο blog (χωρις forum, χωρις eshop κλπ), αξιζει να το κανεις selfhosted και γιατι? Επισης για μια απλη παρουσιαση επιχειρησης, αξιζει να μπει καποιος στην διαδικασια, host, domain, στησιμο site ή απλα μια σελιδα στο fb? αντε και ενα domain προς αυτην. Υ.Γ. Πιστευετε οτι εχουν μελλον τα forum και τα μπλογκ (δεν εννοω αυτα που ηδη εχουν εδραιωθει)? βλεπω οτι αναπτυσσονται κοινοτητες στο fb που ο καθενας γινεται μελος αμεσα, χωρις την διαδικασια εγγραφης, και εξισου γρηγορα συζηταει το προβλημα του.
parsifal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Όταν το ετοιματζίδικο σε καλύπτει απόλυτα, ναι, δεν έχεις λόγο να μπαίνεις σε κόπο, έξοδα κλπ για self-hosted κατάσταση. Αλλά αν οι απαιτήσεις σου ξεφεύγουν από τις δυνατότητες που σου παρέχει η "κονσέρβα", εκεί τί κάνεις; Π.χ. για τις κοινότητες στο FB που ανέφερες: μπορούν να συγκριθούν σε δυνατότητες με το feature set ενός forum software, ακόμη και opensource (phpBB, myBB κλπ); Νομίζω πως όχι. Άλλο θέμα, εξίσου σημαντικό: αν αύριο-μεθαύριο για τον x-y λόγο το Facebook καταργήσει τις κοινότητες, το content σου (που δεν είναι "σου", αλλά τέλος πάντων) τί θα γίνει; Θα σε αφήσει να το κάνεις export σε κάποια αξιοποιήσιμη μορφή; Πολύ αμφιβάλλω...
killer76 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Όταν το ετοιματζίδικο σε καλύπτει απόλυτα, ναι, δεν έχεις λόγο να μπαίνεις σε κόπο, έξοδα κλπ για self-hosted κατάσταση. Αλλά αν οι απαιτήσεις σου ξεφεύγουν από τις δυνατότητες που σου παρέχει η "κονσέρβα", εκεί τί κάνεις; Π.χ. για τις κοινότητες στο FB που ανέφερες: μπορούν να συγκριθούν σε δυνατότητες με το feature set ενός forum software, ακόμη και opensource (phpBB, myBB κλπ); Νομίζω πως όχι. Άλλο θέμα, εξίσου σημαντικό: αν αύριο-μεθαύριο για τον x-y λόγο το Facebook καταργήσει τις κοινότητες, το content σου (που δεν είναι "σου", αλλά τέλος πάντων) τί θα γίνει; Θα σε αφήσει να το κάνεις export σε κάποια αξιοποιήσιμη μορφή; Πολύ αμφιβάλλω... Καταρχην να ξεκαθαρισω οτι και εγω θεωρω τα self hosted sites πιο παραμετροποιησημα και οτι μπορω να κανω το κατι παραπανω. Απλα βλεπω οτι εχω ξεπουληθει να πληρωνω host και καποια αλλα blog (που κανα δυο τυχαινει να ειναι τα μεγαλυτερα της Ελλαδας), να μην πληρωνουν ουτε μισο ευρω. Αυτο για καταργηση που λες, ειναι το σημαντικοτερο που σκεφτομαι ΠΑΝΤΑ και ακομα δεν ¨επενδυω¨ σε τετοιες λυσεις. Και μαλλον ουτε θα το κανω. Μπορει δηλαδη μεθαυριο το fb να σου πει οριο επισκεπτων στο δωρεαν ή περιορισμενες φωτος κλπ.
ParhsG Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Για τι traffic μιλάμε που σου βγαίνει τόσο ακριβα;
killer76 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Περιπου 6.000/10.000 επισκεπτες την μερα
killer76 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Ασχοληθηκες καθολου με adsense?Ναι. Δεν βγαινει και τιποτα. Τουλαχιστον σε μενα. Με τετοια επισκεψιμοτητα τι θα επρεπε να περιμενω απο ενα banner?
Kostas-zio Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Για το μέγεθος του πρέπει να βρεις τρόπο να έχει έσοδα διαφορετικά δεν θα μπορέσεις να το συντηρήσεις. Καλό είναι να το κρατήσεις όπως το έχεις
CyberCr33p Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Περιπου 6.000/10.000 επισκεπτες την μερα Με τόσους επισκέπτες δεν χρειάζεσαι πάντως dedicated server, εκτός και εάν χρησιμοποιείς πολλά και βαριά plugins.
Zein Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 αμα το βαλεις σε shared ομως και ενας ανεβασει καμια τσοντοσελιδα και ριξει τον σερβερ με τους ιους..παει η σελιδα σου
vacilis Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 To blogger ειναι πολύ καλή λύση για blog για έναν άσχετο ή καποιον που δεν επιθημει να έχει έξοδα ή καποιον που θελει να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Αλλα blog μονο, μεχρι εκει. Δεν μπορεις να βάλεις κατι που δεν υποστηρίζεται απο την πλατφόρμα ή να τροποποιήσεις το design ιδιαιτερα, γενικότερα εισαι πολυ περιορισμένος. Η σελίδα στο facebook μπορεί να χρησιμοποιηθει για προώθηση της ιστοσελίδας. 1
nikos_90 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Περιπου 6.000/10.000 επισκεπτες την μερα Με τόσους επισκέπτες δεν χρειάζεσαι πάντως dedicated server, εκτός και εάν χρησιμοποιείς πολλά και βαριά plugins. Πολυ σωστά με τοσο τραφικ με ενα shared θα είσαι κομπλε. Λογικα το πικ στους ταυτόχρονους online χρήστες θα ειναι κάπου στα 100-150 άτομα.Επίσης ελληνικό traffic και καλα ποσα στο adsense δεν πάνε μαζί. Εκτός κ αν μιλάμε για παρά πολυ μεγάλο αριθμό επισκεπτών κ πάλι καμία σχέση με US traffic Sent from my iPhone using Insomnia
GregorysG4 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Εχω μια ιστοσελιδα blog που εχει αρκετη επισκεψιμοτητα, ειμαι σε deticated server και απο οικονομικης πλευρας, πολλες φορες βαζω απο την τσεπη μου. Παραλληλα βλεπω πολλα blog στο blogspot, που στην ουσια, οτι τραφικ και να εχουν δεν τους επηρεαζει. Και φυσικα ολα δωρεαν. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι για ενα μπλογκ συγκεκριμενης θεματολογιας, αξιζει η εγκατασταση cms, οι ενημερωσεις για ασφαλεια, οι πληρωμες host + domain κλπ? Ή blogspot ΔΩΡΕΑΝ (αντε να παρω ενα domain με redirect στο blog), με ετοιμη εγκατασταση + αναβαθμισεις, χωρις περιορισμο σε πορους τραφικ κλπ. Ή μια σελιδα στο fb, παλι εντελως δωρεαν. Με λιγα λογια για ενα απλο blog (χωρις forum, χωρις eshop κλπ), αξιζει να το κανεις selfhosted και γιατι? Επισης για μια απλη παρουσιαση επιχειρησης, αξιζει να μπει καποιος στην διαδικασια, host, domain, στησιμο site ή απλα μια σελιδα στο fb? αντε και ενα domain προς αυτην. Υ.Γ. Πιστευετε οτι εχουν μελλον τα forum και τα μπλογκ (δεν εννοω αυτα που ηδη εχουν εδραιωθει)? βλεπω οτι αναπτυσσονται κοινοτητες στο fb που ο καθενας γινεται μελος αμεσα, χωρις την διαδικασια εγγραφης, και εξισου γρηγορα συζηταει το προβλημα του. 1) Εφόσον έχεις κάποιες επιπλέον γνώσεις πάνω σε ιστοσελίδες, πιστεύω μελλοντικά θα νιώθεις εγκλωβισμένος στο blogspot, από άποψη λειτουργικότητας. Η επεκτασιμότητα είναι σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη ενός site. Με μια καλή έρευνα αγοράς μπορείς να βρεις προσιτές τιμές σε shared hosting με καλά χαρακτηριστικά. Επίσης προσπάθησε να συμπιέσεις το μέγεθος της σελίδας σου για γρηγορότερο load time και bandwith. 2) Μια οποιαδήποτε εταιρική ιστοσελίδα, θεωρώ ότι είναι η παρουσίαση της επιχείρισης, ενώ τα social media είναι το μέσο για να προβληθεί. 3) Δεν νομίζω να πάψουν να υπάρχουν τα μπλοκ ή τα φόρουμ καθώς είναι από τα εργαλεία που κρατάνε ζωντανή τη γνώση-εκπαίδευση στο ίντερνετ. Υ.Γ Πάντως ότι και να κάνεις, θέλει δουλειά και σωστή μελέτη, το ίντερνετ αναπτύσσεται καθημερινά με αποτέλεσμα να μεγαλώνει και ο ανταγωνισμός.
rafinos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 1) ... Επίσης προσπάθησε να συμπιέσεις το μέγεθος της σελίδας σου για γρηγορότερο load time και bandwith. Αυτό πως πετυχαίνεται;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα