Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα πρόσφατα την ram Corsair Memory — 4GB DDR3 SODIMM Memory (CM3X4GSD1066) για να κάνω επέκταση μνήμης από 4 σε 8GB σε ένα λαπτοπ Acer Aspire 5750G (2 slots για μνήμη, δυνατότητα επέκτασης μέχρι 8GB, η ram που έχει από "μάνα" είναι 4GB DDR3 SODIMM 1066HZ).

Όταν τοποθέτησα την Corsair στο 2ο slot και άνοιξα πάλι το λαπτοπ είχα κενή μαύρη οθόνη - η οθόνη των windows 7 δεν ξεκίνησε καν δηλαδή -. Δοκίμασα να αλλάξω θέσεις στις 2 ram, αλλά πάλι το ίδιο. Επίσης δοκίμασα την Corsair μόνη της στο 1ο slot και ο υπολογιστής λειτούργησε κανονικά!

Όταν επικοινώνησα με το κατάστημα που αγόρασα την Corsair και εξήγησα τι ακριβώς συμβαίνει, ο υπάλληλος μου είπε πως υπάρχει η περίπτωση οι 2 ram να μην αναγνωρίζει η μία την άλλη, ακόμα και αν οι απαιτήσεις είναι οι σωστές.

Επειδή οι γνώσεις μου σε hardware δεν είναι τόσο εξειδικευμένες υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο που μου είπε ο υπάλληλος? Αν έχω δηλαδή 2 ίδιες μνήμες πχ 2 Corsair θα λειτουργεί κανονικά? Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο σε τι μπορεί να ωφείλεται η μαύρη οθόνη?

Θα εκτιμούσα πολύ το feedback από κάποιον με (εξειδικευμένες) γνώσεις πάνω στο θέμα.

Να σημειώσω ότι για τις απαιτήσεις και για θέματα συμβατότητας το είχα τσέκαρει από την Acer και από το memory finder της Corsair.

Δημοσ.

Δεν ειναι θέμα εταιρίας αν θα παίξουν σωστά ή οχι , κανονικα αν ειναι τα ίδια specs πρέπει να λειτουργούν κανονικά τώρα απο εκει και πέρα πάντα υπάρχει η περίπτωση να πέσεις σε ασυμβατότητα. Το pc οταν ανοίγει μπορείς να μπεις στο bios να δεις αν βλέπει ολη την ram ή απλα δεν μπαίνει στα windows ;

Δημοσ.

Δεν ειναι θέμα εταιρίας αν θα παίξουν σωστά ή οχι , κανονικα αν ειναι τα ίδια specs πρέπει να λειτουργούν κανονικά τώρα απο εκει και πέρα πάντα υπάρχει η περίπτωση να πέσεις σε ασυμβατότητα. Το pc οταν ανοίγει μπορείς να μπεις στο bios να δεις αν βλέπει ολη την ram ή απλα δεν μπαίνει στα windows ;

Όχι όταν ανοίγει το pc (φορώντας και τις 2 ram) βλέπω μία μάυρη οθόνη, λες και είναι σβηστό. Δεν μπορώ να μπω στα bios ούτε και στα windows φυσικά. Όταν τέσταρα μόνο την Corsair μπήκα κανονικά στα windows όμως!

Το πρόβλημα δηλαδή φαίνεται να υπάρχει και με τις 2 μνήμες μαζί. Η Corsair έχει τα ίδια specs με την άλλη, τουλάχιστον σε ότι αναγράφει και εφόφον μου τη βγάζει συμβατή με το λαπτοπ, αλλά δεν είναι λίγο περίεργο να συμβαίνει αυτό?

Δημοσ.

Είναι περίεργο ναι μονο για ασυμβατότητα / συνεργασία των 2 μνημών μου κανει , δοκίμασε αν θέλεις και ενα bios reset απο την μπαταρία της μητρικής

Δημοσ.

δοκίμασε αν θέλεις και ενα bios reset απο την μπαταρία της μητρικής

Εδώ με πιάνεις αδιάβαστο! :fear:

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Όταν τοποθέτησα την Corsair στο 2ο slot και άνοιξα πάλι το λαπτοπ είχα κενή μαύρη οθόνη - η οθόνη των windows 7 δεν ξεκίνησε καν δηλαδή -. Δοκίμασα να αλλάξω θέσεις στις 2 ram, αλλά πάλι το ίδιο. Επίσης δοκίμασα την Corsair μόνη της στο 1ο slot και ο υπολογιστής λειτούργησε κανονικά!

Tελικά αυτό που μπορώ να υποθέσω είναι ότι έχει πρόβλημα το 2ο slot και δεν έχω πειράξει το laptop από τότε που το αγόρασα. Η πλάκα είναι ότι έχει λήξει η εγγύησή του...

Αυτό το slot μπορεί να αλλαχτεί?

Δημοσ.

μηπως χρειαζεται να γίνει bios update;;

επίσης καθάρισε με ενα μαλακό πινελάκι το slot,σκόνη μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα.

*ποιό λάπτοπ έχεις;;και έκδοση bios πές μας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...