Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερίζω την παρέα

Έχω το εξής σύστημα και θα ήθελα να το ρυθμίσω έτσι ώστε να χρησιμοποιώ τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή όταν είμαι σε περιβάλλον επιφάνειας εργασίας και σε μη απαιτητικές εφαρμογές, και όταν μπαίνω σε κάποιο παιχνίδι να αλλάζει αυτόματα στην ξεχωριστή κάρτα γραφικών, όπως γίνεται και με τα λαπτοπ. Με αναζήτηση στο google δεν έβγαλα άκρη καθόλου μιας και όσα βρήκα αναφέρονταν σε λαπτοπ ή σε σταθερούς χωρίς ανεξάρτητη κάρτα γραφικών. Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο;προφανώς θέλω να το κάνω για εξοικονόμηση του ρεύματος μιας και η κάρτα μου είναι αρκετά ενεργοβόρα

Το σύστημα είναι το εξής

Intel 2500K

Asus P8Z77-LX

2x4GB XyperX 1600

AMD 4890 OC

XFX 850Watt

Δημοσ.

4890_specs.jpg

Όπως μπορείς να δεις η ελάχιστη κατανάλωση που έχει είναι 60βατ. Και επειδή ο υπολογιστής είναι ανοικτός 24/7 είναι αρκετή κατανάλωση

Δημοσ.

δεν μου απαντήσατε όμως αν γίνεται αυτό που θέλω να κάνω. Το οτι μπορώ να πάρω καινούρια το γνωρίζω. Το θέμα είναι να μπορώ να εκμεταλευτώ τα ενσωματωμένα ώστε να εχω μικρή κατανάλωση, γιατί η επόμενη κάρτα μου θα είναι r9 290 ή 770ti και πάλι θα έχω αυξημένη

Δημοσ.

δεν μου απαντήσατε όμως αν γίνεται αυτό που θέλω να κάνω. Το οτι μπορώ να πάρω καινούρια το γνωρίζω. Το θέμα είναι να μπορώ να εκμεταλευτώ τα ενσωματωμένα ώστε να εχω μικρή κατανάλωση, γιατί η επόμενη κάρτα μου θα είναι r9 290 ή 770ti και πάλι θα έχω αυξημένη

Oι σημερινές κάρτες δεν καταναλώνουν τόσο πια σε idle state.

Δημοσ.

Oι σημερινές κάρτες δεν καταναλώνουν τόσο πια σε idle state.

Συμφωνώ, αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή την στιγμή για αγορά νέας κάρτας. Υπάρχει τρόπος να γίνει το παραπάνω που ρώτησα; διότι από την αυτόματη αλλαγή λειτουργίας καρτών γραφικών, έχουμε περάσει στο πόσο καταναλώνουν οι κάρτες

Δημοσ.

Ο μόνος τρόπος που ξέρω είναι με το virtumvp που όμως και αυτό πρέπει να το αγοράσεις...

πρέπει να το ψάξεις και πολύ καλά αν υποστηρίζει την μητρική αλλά και την vga σου. 

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ, αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή την στιγμή για αγορά νέας κάρτας. Υπάρχει τρόπος να γίνει το παραπάνω που ρώτησα; διότι από την αυτόματη αλλαγή λειτουργίας καρτών γραφικών, έχουμε περάσει στο πόσο καταναλώνουν οι κάρτες

΄Οχι δεν υπάρχει, όχι τουλάχιστον χωρίς κόστος.

Δημοσ.

Ο μόνος τρόπος που ξέρω είναι με το virtumvp που όμως και αυτό πρέπει να το αγοράσεις...

πρέπει να το ψάξεις και πολύ καλά αν υποστηρίζει την μητρική αλλά και την vga σου. 

ωραίος θα το κοιταξω πιο μετά! ευχαριστω

Δημοσ.

Κατέβασα το Trial και το δοκίμασα, σε κάποια παιχνίδια δουλευει σωστά, σε κάποια άλλα δεν δουλευει καθόλου, με αποτέλεσμα να τρέχω μόνο με τα ενσωματωμένα γραφικά. Καμία άλλη ιδέα υπάρχει;

Δημοσ.

Το virtu εχει ακομα θεματα το δοκιμαζα και εγω για καποιο διαστημα παρα πολυ αλλα τα κανει μανταρα σε πολλα!

Βεβαια παιζει ρολο και τη windows εχεις(δουλευει καλυτερα σε 7) και πιο εχεις!

Trial ειναι χωρις πολλα πολλα features αυτα που ειναι επι πληρωμης ειναι καλυτερα...επισης εχει και στα "καλα" sites βοηθεια στο να μην πληρωσεις και να δοκιμασεις για να δεις και μετα αν θες το αγοραζεις!

Καποιος αλλος τροπος οπως ειπαν και τα παιδια δεν υπαρχει εκτος και αν κανεις undervolt τη καρτα σου και την τρεχεις με profiles οταν παει σε games να ανεβαινουν αυτοματα τα ρολογια της!

Δεν νομιζω οτι για αυτο που ψαχνεις μπορεις να το λυσεις με software 100% ισως με το undervolt να μπορεις να γλυτωσεις κατι αλλα το ποσο δεν ξερω!

Δημοσ.

δουλευω windows 8.1 και το trial που κατέβασα ήταν η pro εκδοση που σημαίνει πως έχει όλα τα features διαθέσιμα για 30 μέρες. Τεσπά κατέβασα από τα καλά σάιτς αυτό απου λες μήπως έχει διαφορά. Επίσης στην σελίδα τους δεν γράφει πουθενά υποστηριζόμενο hardware πλην της μητρικής. 

Δημοσ.

μετά από μία ακόμη απόπειρα να κάνω το πρόγραμμα να δουλεψει, κατάφερα να κάνω τα windows να μην δουλευουν... έκανα φορματ, πέρασα 7άρια και όπως κατέβαζα τους drivers είδα ότι η asus δίνει δωρεάν αυτό το πρόγραμμα σε κανονική έκδοση και όχι δοκιμαστική.

Και τελικώς το αποτέλεσμα και συμπέρασμα ήταν ότι δεν λειτουργεί σε παιχνίδια τα οποία δεν είναι στην λίστα τους, ή βρίσκονται στην λίστα τους και δεν είναι στο c:/program files x86 (πχ gta iv και άλλα steam παιχνίδια που έχω). Οπότε ξαναγύρισα στην ξεχωριστή κάρτα.

Ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...