Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ξανανοίξει θέμα γι'αυτό,αλλά λόγω κάποιων μικρο-αλλαγών αποφάσισα να ανοίξω καινούργιο.

Πρόκειται για έναν φίλο των γονιών μου, ο οποίος έχει κόλλημα με το Microsoft Flight Simulator X. Για την ακρίβεια έχει αγοράσει αρκετά περιφερειακά της Saitek, τα οποία δυστυχώς χαραμίζονται σε Pentium 4 και 15" CRT. 

Στο παιχνίδι έχει προσθέσει πολλά mods όπως αεροδρόμια και αεροπλάνα.

Αργότερα θα προστεθεί μια dedicated gpu λογικά, της τάξης r7 260x/265 ή κάποια καλύτερη αν μπορεί οικονομικώς. Ίσως αν τον πείσω και θελήσει να αγοράσει και κάποια οθόνη άλλη.

Σ'αυτά τα χρήματα, υπάρχει κάτι καλύτερο για αυτόν τον simulator;

6X6HWMd.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου και ενασχόληση μου με το FSX, έχω να πω οτι σημαντικότερο ρόλο σε αυτό τον εξομοιωτή παίζουν κατά σειρά η CPU, τα σωστά tweaks και τελευταία η gpu. Θα πρότεινα λοιπόν στα όρια του λογικού (από πλευράς κόστους) να ανέβεις λίγο στον επεξεργαστή, ίσως και σε Κ σειρά για να μπορέσει να γίνει και ενα overclocking αργότερα. Όλα αυτά για να δεις το fsx σε όλο του το μεγαλείο με χρήση απαιτητικών addons (sceneries, REX, aircrafts). Tα tweaks απο εκει και περα είναι απαραίτητα. Να φανταστείς σε σχετικά forums υπαρχουν χρήστες οι οποίοι διέθεσαν ενα κάρο χρήματα για core i7 + καλες κάρτες γραφικών και δεν πιστεύουν στα μάτια τους βλέποντας το fsx να τους δίνει κάτω από 25 fps έχοντας απλά ρυθμίσει τα γραφικά στο max.

Επεξ/σία από Vintage
  • Like 2
Δημοσ.

Επιτέλους, απαντάει σε τέτοιο θέμα και κάποιος που γνωρίζει από FSX.

Εγώ, επειδή το budget είναι χαμηλό, θα κοίταζα ένα τέτοιο μεταχειρισμένο σετάκι http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/cpu/305132-intel-i5-2500%CE%BA-asus-p8-z68-v-pro-gen3-bt-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%85%CE%B7%CF%83%CE%B7-nea-timh/ή άλλο παρόμοιο (κυκλοφορούν με παραπλήσιες τιμές 2600Κ με Ζ68 κ.λπ.) που έρχεται οικονομικότερα από έναν καινούργιο i5 και κλοκάρεται πολύ εύκολα σε ψηλές συχνότητες με μια αερόψυκτρα τέτοια https://www.skroutz.gr/s/417172/Thermalright-TRUE-Spirit-140.html?from=autocomplete&keyphrase=thermalright+true+spirit+140. O 2600K και ο 2500Κ αφήσανε εποχή στο FSX.

Edit: Ή κοιτάει με λίγα παραπάνω ένα τέτοιο που είναι σαφώς ανώτερο http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/fullpc/324699-pc-%CE%BC%CE%B5-i7-3770k-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B9%CE%B1/. Έχω παρόμοιο σύστημα και τρέχω το FSX σε full graphics με τον 3770Κ στα 4.4-4.5GHz.

• Like 2
Δημοσ.

Επιτέλους, απαντάει σε τέτοιο θέμα και κάποιος που γνωρίζει από FSX.

Εγώ, επειδή το budget είναι χαμηλό, θα κοίταζα ένα τέτοιο μεταχειρισμένο σετάκι http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/cpu/305132-intel-i5-2500%CE%BA-asus-p8-z68-v-pro-gen3-bt-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%85%CE%B7%CF%83%CE%B7-nea-timh/ή άλλο παρόμοιο (κυκλοφορούν με παραπλήσιες τιμές 2600Κ με Ζ68 κ.λπ.) που έρχεται οικονομικότερα από έναν καινούργιο i5 και κλοκάρεται πολύ εύκολα σε ψηλές συχνότητες με μια αερόψυκτρα τέτοια https://www.skroutz.gr/s/417172/Thermalright-TRUE-Spirit-140.html?from=autocomplete&keyphrase=thermalright+true+spirit+140. O 2600K και ο 2500Κ αφήσανε εποχή στο FSX.

Edit: Ή κοιτάει με λίγα παραπάνω ένα τέτοιο που είναι σαφώς ανώτερο http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/fullpc/324699-pc-%CE%BC%CE%B5-i7-3770k-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B9%CE%B1/. Έχω παρόμοιο σύστημα και τρέχω το FSX σε full graphics με τον 3770Κ στα 4.4-4.5GHz.

Μάλιστα,είναι κι αυτή μια λύση. Μα καλά,τόσο απαιτητικό το FSX? :D Δεν το περίμενα! 

Και τι καρτούλα θα χρειαστεί δλδ; Η Intel 4600 δεν είναι αρκετή ούτε καν για χαμηλά εφέ;

Δημοσ.

Με ενσωματωμένη το έτρεχα για λίγο καιρό, μέχρι να αποφασίσω τί κάρτα θα πάρω (τελικά πήρα μια gtx 770 σε προσφορά). Με χαμηλά settings, κυρίως του καιρού και ό,τι έχει γενικώς να κάνει με την κάρτα γραφικών (εφέ του νερού κ.λπ.) θα μπορεί να το τρέξει. Θα χρειαστεί και το tweaking φυσικά.  Αν θελήσει να βάλει REX κ.λπ. και γενικώς weather engines θα κοιτάξει σε 2η φάση μια μεταχειρισμένη gtx 760 το minimum (θα βρεί στις αγγελίες με 150-160€ περίπου). Όπως είχα γράψει και στο σχετικό θέμα παλιότερα, είναι το καλύτερο (για πολλούς) αλλά και το απαιτητικότερο πρόγραμμα εξομοίωσης πτήσης που υπάρχει.

Δημοσ.

Με ενσωματωμένη το έτρεχα για λίγο καιρό, μέχρι να αποφασίσω τί κάρτα θα πάρω (τελικά πήρα μια gtx 770 σε προσφορά). Με χαμηλά settings, κυρίως του καιρού και ό,τι έχει γενικώς να κάνει με την κάρτα γραφικών (εφέ του νερού κ.λπ.) θα μπορεί να το τρέξει. Θα χρειαστεί και το tweaking φυσικά.  Αν θελήσει να βάλει REX κ.λπ. και γενικώς weather engines θα κοιτάξει σε 2η φάση μια μεταχειρισμένη gtx 760 το minimum (θα βρεί στις αγγελίες με 150-160€ περίπου). Όπως είχα γράψει και στο σχετικό θέμα παλιότερα, είναι το καλύτερο (για πολλούς) αλλά και το απαιτητικότερο πρόγραμμα εξομοίωσης πτήσης που υπάρχει.

Κατάλαβα. Τα tweaks θα τα έχω υπ'όψιν μου για να τα κάνω στο PC.

Το FSX μπορεί να γίνει τόσο ρεαλιστικό; (είδα ένα βιντεάκι σου στο yt) Δεν το'ξερα! Στο PC του τα'χει όλα κατεβασμένα εντελώς λογικά διότι τα γραφικά δεν μοιάζουν καθόλου μ'αυτά στο pc του.

Το game θα τρέχει σε ανάλυση 1024x768,και όταν αγοραστεί άλλη οθόνη (σε τουλάχιστον ένα 6μηνο,αφού πρώτα αγοραστεί gpu) θα τρέχει σε 1920x1080.

Οπότε,σαν αρχικός μας στόχος είναι ένα smooth experience με όλα στο low και 1024x768. Θα του άρεζε να γινόταν να μπούνε κάποια φωτορεαλιστικά εφέ αλλά δεν είναι απαραίτητο γι'αυτόν. Το τωρινό του PC είναι Pentium 4 με κάποια αρχαία nvidia,1.5gb ram και έναν 80gb hdd. Τα mods είναι απλά user-made αεροπλάνα/αεροδρόμια απ'όσο ξέρω.

Σε 1024x768 με τα γραφικά στο Low θα μπορεί να τρέξει το FSX με κάποιον i5? Ποια η διαφορά ενός 4460 με 2600K? Το overclock μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά; Το ρωτάω γιατί τα μεταχειρισμένα είναι κάπως μπελάς ειδικά όταν δεν πρόκειται για 'σένα.

Α,και τέλος,όπου έχω διαβάσει για FSX συνέχεια μιλούν για GTX 770. Το FSX είναι nVidia optimised? Υπάρχει περίπτωση κάποιος φίλος μου να αλλάξει gpu και να του μείνει η r7 250. Αν την πουλήσει δεν θα κάνει για FSX?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To FSX μπορεί να γίνει απίστευτα ρεαλιστικό:

Ειδικά με το tileproxy μπερδεύεσαι με την πραγματικότητα.

Η διαφορά του 4460 με τον 2600Κ είναι ότι ο δεύτερος κλοκάρεται εύκολα ψηλά ενώ ο πρώτος είναι κλειδωμένος. Το 4.5-4.6GHz είναι σχεδόν σίγουρο και χωρίς φοβερές θερμοκρασίες, αν μπεί μια καλή αερόψυκτρα όπως αυτή που σου πρότεινα. Ένας 2600Κ στα 4.6 ισοδυναμεί στο FSX με έναν 4770Κ στοκ για να καταλάβεις. Η απόδοση και τα fps αυξάνονται ευθέως ανάλογα. 

Με την χαμηλή ανάλυση που έχει τώρα η ενσωματωμένη θα μπορέσει να του δώσει μια minimum εμπειρία με χαμηλωμένα τα settings. Στο μέλλον θα κοιτάξει για ένα πακέτο οθόνης-κάρτας γραφικών. 

Από κάρτες γραφικών θα δείς ότι το 80-90% των simmers παγκοσμίως πηγαίνει σε Nvidia. Όλα τα σοβαρά sites έχουν προτάσεις-ρυθμίσεις σχετικές με Nvidia. Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για τις ρυθμίσεις το Nvidia Inspector (freeware που ουσιαστικά επιτρέπει ρυθμίσεις λεπτομερέστερες από το Control Panel της κάρτας, πέρα από τον έλεγχο και το oc της κάρτας).

Μια minimum κάρτα όπως σου είπα είναι η gtx 760 αν σκοπεύει κάποιος να φορτώσει αρκετά εφέ. Μια μέση λύση η 770 και κορυφαία επιλογή αυτήν την στιγμή η 780. Παραπάνω δεν έχει και νόημα στο FSX. Εγκυκλοπαιδικά όλα αυτά, μιας και ρώτησες.

Με την r7 250 δεν θα έχει καμιά ουσιαστική διαφορά με την ενσωματωμένη, ώστε να αξίζει τα λεφτά της. Οικονομικές λύσεις μόνο σε μεταχειρισμένα για την περίπτωση του φίλου σου. Και μια gtx 580 θα ήταν πολύ καλή για την περίπτωση. Το σετ 2600K-gtx 580 άφησε εποχή στο FSX.

Επεξ/σία από pnick
  • Like 2
Δημοσ.

Γιατί να πάει σε Ζ87 και σε αυτή τη μητρική;Θα χρειαστεί ψύκτρα για αυτόν.Το κακό είναι οτι θα δώσει αυτό το ποσό για να έχει λίγα fps σε 768p για καιρό.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί να πάει σε Ζ87 και σε αυτή τη μητρική;Θα χρειαστεί ψύκτρα για αυτόν.Το κακό είναι οτι θα δώσει αυτό το ποσό για να έχει λίγα fps σε 768p για καιρό.

Εννοούσα Z97,μπερδεύτηκα

Δημοσ.

Να ρωτήσω και εγώ επί του θέματος...έχω Ιntel Core 2 Duo e6400 και 4gb ram ddr2 και το fsx σε SSD. Kάρτα γραφικών ΑΤΙ 7770. Παίζει καλούτσικα , με εξαίρεση το αεροδρόμιο Μακεδονία ( addon) . Λιμπίζομαι έναν τετρaπύρηνο Q6700 μεταχειρισμένο με λίγα λεφτά. Θα δω διαφορά προς το καλύτερο;

ΥΓ. Δεν θέλω να πάω για πλήρη αναβάθμιση aυτη την στιγμή μόνο για το fsx

Δημοσ.

Αν και έχω να ασχοληθώ χρόνια με fsx, θυμάμαι όμως σίγουρα οτι είναι περισσότερο clock-bound παρά multithreaded παιχνίδι.

Δηλαδή σε γενικές γραμμές ένας ψηλά χρονισμένος dual έιχε καλύτερο αποτέλεσμα απο έναν χαμηλά χρονισμένο quad καθαρά ως προς τα fps. To θέμα είναι όμως οτι τότε δεν παίζαν τόσο ψηλές αναλύσεις στις οθόνες και οι quad δεν μπορούσαν να δείξουν την πραγματική τους αξία. Στις σημερινές όμως mainstream αναλύσεις (1080p) ένας quad θα ήταν καλύτερος. Οπότε όπως καταλαβαίνεις έξαρτάται και σε τι ανάλυση παίζεις εσύ το παιχνίδι (?).

Πάντως εντελώς πληροφοριακά, η ψαλίδα στις τιμές των s775 επεξεργαστών έχει κλείσει πάρα πολύ και με ελάχιστα χρήματα παραπάνω μπορείς να χτυπήσεις πιο καινούργιο και πιο δυνατό τσιπάκι (πχ q9xxx).  Oπότε τσέκαρε τι επεξεργαστές μπορεί να πάρει η μητρική σου και πάρε οτι καλύτερο μπορείς.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...