Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω το dell vostro 3460 και εχει ενα msata ssd micron c400 32g και ενα αλλο 500αρι σκληρο. τι ακριβως ειναι εγκατεστημενο στον msata και πως μπορω να το δω? μπορω να βαλω μεγαλυτερο?

Δημοσ.

Μπορεις να βαλεις μεγαλυτερο οπως πχ εβαλα εγω 120GB στο 17R SE 7720 και ετσι εκει να βαλεις Windows προγραμματα κλπ και τον 500GB να τον εχεις για αποθηκη.

Θα πρεπει να του εχεις περασει το τελευταιο bios του φορητου, να εχεις βαλει ahci στο bios και συστημα εκκινησης uefi

Δημοσ.

τωρα δηλαδη τι ειναι εγκατεστημενο εκει γιατι δεον τον βλεπω οταν παταω υπολογιστης βλπε μονο τον 500αρι? επισης να κανω αυτο που λες πρεπει να γινει καθαρη εγκατασταση των win 8.1 που φοραει τωρα και να εγκαταστησω ολους τους drivers η μπορω να εχω καπου τον εργοστασιακο partition? επισης θα εχει γρηγοροτερη αποκριση απο τοι τωρα?

Δημοσ.

Τωρα βλεπει τον ssd σαν turbo memory και οχι σαν δισκο, με λιγα λογια υποβοηθαει τον μηχανικο δισκο που εχεις πανω.

Ο ssd σου δεν εχει κατι πανω ειναι αυτη την στιγμη κατι σαν μνημη αμεσης προσπελασης.

Η Dell για αυτο τον σκοπο ειχε βαλει στην αρχη την θυρα (και τους δισκους) msata για να βοηθαει τον μηχανικο δισκο και οχι να δουλευει σαν κανονικος δισκος αλλα απο οτι ξερω μετα το αλλαξε και για αυτο σου ειπα να εχεις το τελευταιο bios στο φορητο σου.

Δεν μπορεις να κανεις Recovery απο το Partition γιατι θα πρεπει να γυρισεις το συστημα σε uefi πρεπει να κανεις καθαρη εγκατασταση και να κατεβασεις τους Drivers απο το site της Dell

Ειναι λιγο μπερδεμα το συστημα uefi

Για να καταλαβεις, εγω προχθες αλλαξα μητρικη στο δικο μου Dell (ηρθαν απο την Dell λογω εγγυησης) ενω ειχα τα Windows 8.1 φορτωμενα στον msata 120GB που λογικα οταν θα τον εβαζα πανω στην νεα μητρικη θα επρεπε να δουλεψουν κανονικα τα Windows 8.1 δεν ξεκινησαν μου εβγαλε προβλημα στα Windows εκανα επιδιορθωση αλλα τιποτα ηθελε format απο την αρχη.

Αν βαλεις msata και κανεις εγκατασταση με uefi καπως ετσι θα ξεκιναει ο φορητος σου.

• Like 1
Δημοσ.

Τωρα βλεπει τον ssd σαν turbo memory και οχι σαν δισκο, με λιγα λογια υποβοηθαει τον μηχανικο δισκο που εχεις πανω.

Ο ssd σου δεν εχει κατι πανω ειναι αυτη την στιγμη κατι σαν μνημη αμεσης προσπελασης.

Η Dell για αυτο τον σκοπο ειχε βαλει στην αρχη την θυρα (και τους δισκους) msata για να βοηθαει τον μηχανικο δισκο και οχι να δουλευει σαν κανονικος δισκος αλλα απο οτι ξερω μετα το αλλαξε και για αυτο σου ειπα να εχεις το τελευταιο bios στο φορητο σου.

Δεν μπορεις να κανεις Recovery απο το Partition γιατι θα πρεπει να γυρισεις το συστημα σε uefi πρεπει να κανεις καθαρη εγκατασταση και να κατεβασεις τους Drivers απο το site της Dell

Ειναι λιγο μπερδεμα το συστημα uefi

Για να καταλαβεις, εγω προχθες αλλαξα μητρικη στο δικο μου Dell (ηρθαν απο την Dell λογω εγγυησης) ενω ειχα τα Windows 8.1 φορτωμενα στον msata 120GB που λογικα οταν θα τον εβαζα πανω στην νεα μητρικη θα επρεπε να δουλεψουν κανονικα τα Windows 8.1 δεν ξεκινησαν μου εβγαλε προβλημα στα Windows εκανα επιδιορθωση αλλα τιποτα ηθελε format απο την αρχη.

Αν βαλεις msata και κανεις εγκατασταση με uefi καπως ετσι θα ξεκιναει ο φορητος σου.

σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.

η σειρα δηλαδh ειναι:

1 update bios με το λαπτοπ οπως ακριβως ειναι τωρα

2 επανεκινηση και μπαινω στο bios και το γυρναω σε uefi.

3 κλεινω το λαπτοπ και βαζω το νεο msata σκληρο δισκο.

3 τον ανοιγω και αφου εχω σε cd τα win 8.1 τα κανω εγκατασταση με τον κωδικο που εχει πανω το laptop

4 κατεβαζω drives  και προγραμματα dell

5 παιρνω ενα ασφαλες αντιγραφο σε dvd για να κανω οποτε θελω επαναφορα.

6 ειμαι οκ

που θα βρω ομως dvd με win 8.1?

αν το κανω ολο αυτο χανω την εγγυηση απο την dell? μηπως το γνωριζεις αυτο?

Δημοσ.

1 σωστα

2 θα βαλεις πρωτα τον msata και μετα θα το γυρισεις σε uefi

3 το φορητο σου εχει 8 η 8.1 τωρα; αν εχει 7 δεν μπορεις να βαλεις 8.1 δεν κανει ο κωδικος των 7

(τα φορητα που εχουν Window 8 η 8.1 δεν εχουν κωδικο ειναι μεσα στο bios και οχι σε αυτοκολητο κατω απο το σασι μηπως ο κωδικος που εχεις ειναι απο Vista η Windows 7 ?)

4 σωστα

5 λιγο δυσκολο να παρεις σε dvd γιατι δεν φτανει ο χωρος η καλυτερη λυση ειναι να παρεις αντιγραφο στον δευτερο σκληρο που θα σου μεινει για αποθηκη.

Δεν μπορω να σου πω εδω μεσα που θα βρεις τα 8.1 αλλα αν το φορητο σου εχει τα 8 προεγκατεστημενα και οχι ποιο παλια εκδοση πχ 7αρια τα 8.1 που πρεπει να βαλεις πρεπει να ειναι η τα core η oem και οχι πχ τα pro κλπ.

ΑΝ λεω ΑΝ το φορητο σου εχει τωρα τα 8 γνησια πρεπει να δεις ποια ακριβως εκδοση εχεις (δεν εχει σημασια αν εχεις 64 η 32bit Windows η αν ειναι Ελληνικα η Αγγλικα) θα πρεπει να κατεβασεις την ιδια εκδοση σε 8.1(ΟΧΙ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ!) να βρεις ενα κλειδι εγκαταστασης οχι ενεργοποιησης γιατι οταν βαλεις τα 8.1 δεν βλεπουν το κλειδι στο bios και σου ζηταει να πληκτρολογησεις κλειδι.

Οταν τελειωσει η εγκατασταση θα πρεπει με προγραμμα να δεις το κλειδι που ειναι στο bios http://www.nextofwindows.com/how-to-retrieve-windows-8-oem-product-key-from-bios/

Μετα θα πρεπει να τρεξεις την γραμμη εντολων με δικαιωματα διαχειριστη και να πληκτρολογησεις

slmgr -ipk ΧΧΧΧΧ-ΧΧΧΧΧ-ΧΧΧΧΧ-ΧΧΧΧΧ-ΧΧΧΧΧ ( τα Χ ειναι ο κωδικος που θα βρεις με το προγραμμα) πατας enter σου σου βγαζει ενα μηνυμα κανεις και ενα restart και ετσι εχεις ενεργοποιησει τα 8.1 με το κλειδι των 8

Τι ακριβως γραφει το αυτοκολητο που εχει απο κατω το φορητο με το serial number?

Δημοσ.

εχει win 8 pro αυθεντικα και εχω κανει αναβαμθισει σε 8.1.το αυτοκολλητο γραφει μονο το service tag αρα μαλλον μεσα στο bios ειναι ο κωδικος. το λαπτοπ το εχω παρει απο αγγλια αλλα ειμαι καλυμμενος απο την dell εδω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...