michael92 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Μα και γω μη νομίζεις πως το έβαλα το άρθρο για να "σφαχτούμε". Θεωρώ απλά πως τέτοιες αναλύσεις σε αυτό το μέγεθος οθόνης είναι υπερβολή και θα προτιμούσα μια καλή full HD ας πούμε, με πολύ καλύτερη αυτονομία. Αν οι μπαταρίες εξελιχθούν τόσο πολύ στο μέλλον καθώς και οι mobile cpu/gpu, το συζητάμε... Το note 4 έχει και το Gear VR οπότε χρησιμοποιεί την οθόνη στο έπακρο αν κάποιος το αγοράσει. Σε κανονική χρήση σαν smartphone έχεις δίκιο προφανώς.
mpentenis Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Shootout: How does a high-end smartphone camera compare to a $3,400 DSLR? http://arstechnica.com/gadgets/2014/10/smartphone-camera-vs-dslr/ επειδη δεν παιζει να το διαβασω ολο, μας λεει και καλα οτι αν ειναι να παρεις μια ακριβη DSLR για να βγαζεις στο αυτοματο, καλυτερα θα βγαζεις με το iPhone? γιατι αν λενε κατι τετοιο, καλυτερα να ριξουν το domain με την μια, εγω με μια DSLR απλη που εχω (300 κανει ο κορμος) εχω βγαλει φωτο που ουτε το iPhone 10 δεν θα βγαλει στο αυτοματο...κατα πρωτον, ακριβη DSLR ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ...ειναι σαν να παρεις ferrari να πας στο χωραφι
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 επειδη δεν παιζει να το διαβασω ολο, μας λεει και καλα οτι αν ειναι να παρεις μια ακριβη DSLR για να βγαζεις στο αυτοματο, καλυτερα θα βγαζεις με το iPhone? γιατι αν λενε κατι τετοιο, καλυτερα να ριξουν το domain με την μια, εγω με μια DSLR απλη που εχω (300 κανει ο κορμος) εχω βγαλει φωτο που ουτε το iPhone 10 δεν θα βγαλει στο αυτοματο...κατα πρωτον, ακριβη DSLR ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ...ειναι σαν να παρεις ferrari να πας στο χωραφι Δεν το διάβασες αλλά έβγαλες και συμπεράσματα ταυτόχρονα! Μετά φταίω εγώ???
Super Moderators billdanos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 20.000.000 οι πρώτες προπαραγγελίες στην Κίνα από τις 10/10 εως σήμερα! 1
Fotis13 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Θα ήθελα να δω με κάποιον τρόπο τις πωλήσεις των iPhone αλλά και των υπόλοιπων κινητών στην Ελλάδα. Στην παρέα μου πάντως οι περισσότεροι είχαμε iPhone και πλέον έχουμε Android. Σήμερα μάλιστα ένας φίλος πήγε σε Nexus 5. Αν με συμβόλαιο το παίρνει κάποιος 200$ είναι λογικό να πουλάει. Στην Ελλάδα με την κατάσταση που επικρατεί τα 750€-900€ για αγορά κινητού, λίγο δύσκολο. Ενταξει αυτο ειναι η μιση αληθεια ,στην πραγματικοτητα τα 200$ + αφορουν διετες συμβολαιο με πολυ υψηλο παγιο για τα Ελληνικα δεδομενα .Επομενως εγω που αγοραζω συσκευη την πληρωνω πολυ λιγοτερο διοτι δεν εχω 2 χρονια δεσμευση συμβολαιου και το παγιο μου ειναι 28 ευρω με 1.5 gb net και 1000 min(wind) που με υπερκαλυπτει . Διαφορετικα θα πληρωνα 60-80$ παγιο για 2 χρονια και θα χαιρομουν που πηρε την συσκευη με 200$plus ... 1
Ntinaras Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δεν το διάβασες αλλά έβγαλες και συμπεράσματα ταυτόχρονα! Μετά φταίω εγώ??? εγω που το διαβασα τι καταλαβα? οτι προσπαθει να μας πεισει οτι ενα κινητο ειναι συγκρισιμο με DSLR?
Heatspreader Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 @Fotis13 Ναι έτσι είναι.Απλά δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά εμένα τα 800€ και 900€ που έχει φτάσει να κάνει το iPhone, αλλά και τα υπόλοιπα κινητά μου φαίνονται απλησίαστα. Τουλάχιστον τα υπόλοιπα μέσα σε 3-5 μήνες, έχουν ρίξει την τιμή τους πολλές φορές ακόμα μέχρι και 50%. Για iPhone έχω δώσει 300€ για το πρώτο (από εξωτερικό), 400€ για το iPhone 4 με επιδότηση από Vodafone και 600€ για το iPhone 5 το οποίο το πήρα καινούριο από ιδιώτη. Για το Note 3 έδωσα 410€ σφραγισμένο από κατάστημα. Θεωρώ λοιπόν να είναι λογικό, ακόμα και να θέλω, να μην μπορώ δώσω 800€ για iPhone. Κάποτε ένα μέλος που έγραφε εδώ (δεν θυμάμαι το όνομα του) είχε γίνει πραγματικά γραφικός για τις τιμές των iPhone και των υπόλοιπων κινητών. Τώρα αντιλαμβάνομαι ότι σε πολλά πράγματα είχε δίκιο. Είναι δεδομένο ότι ο καθένας πουλάει όσο θέλει και ότι η αγορά είναι ελεύθερη. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Απλά το βλέπω και εγώ με τη σειρά μου ως εκμετάλλευση ως πρόκληση. Πουλάει ακριβά χωρίς λόγο έτσι για το σπάσιμο. Μπορεί το επόμενο μου κινητό να είναι iPhone, μπορεί πάλι Samsung. Δεν ξέρω πως θα είναι τα οικονομικά μου. Όμως, έτσι όπως πάει η κατάσταση με βλέπω να στρέφομαι προς Κίνα μεριά περισσότερο για το γαμώτο. Ξαναλέω όλοι στην παρέα σιγά σιγά πάνε σε Android και ούτε σκέφτονται να δώσουν 800€ όταν με 330€ παίρνεις Nexus 5.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 εγω που το διαβασα τι καταλαβα? οτι προσπαθει να μας πεισει οτι ενα κινητο ειναι συγκρισιμο με DSLR? Και ναι και όχι. Στο "σηκώνω απλά την κάμερα και τραβάω μια φωτό" όπως φαίνεται μια χαρά μπορεί να συγκριθεί. Είναι σα να έχεις ας πούμε μια τυπική dslr Nikon και να τραβάς απλές φωτό με τον φακό που έρχεται στο βασικό κιτ. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα αποτελέσματα δεν διαφέρουν και πολύ και μερικές φορές υπό ορισμένες συνθήκες, του iphone μπρορεί να είναι και καλύτερες. Δεν σου λέει προφανώς πως ένα iphone αντικαθιστά μια dslr σε όλες τις περιπτώσεις.
Fotis13 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 @Fotis13 Ναι έτσι είναι. Απλά δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά εμένα τα 800€ και 900€ που έχει φτάσει να κάνει το iPhone, αλλά και τα υπόλοιπα κινητά μου φαίνονται απλησίαστα. Τουλάχιστον τα υπόλοιπα μέσα σε 3-5 μήνες, έχουν ρίξει την τιμή τους πολλές φορές ακόμα μέχρι και 50%. Για iPhone έχω δώσει 300€ για το πρώτο (από εξωτερικό), 400€ για το iPhone 4 με επιδότηση από Vodafone και 600€ για το iPhone 5 το οποίο το πήρα καινούριο από ιδιώτη. Για το Note 3 έδωσα 410€ σφραγισμένο από κατάστημα. Θεωρώ λοιπόν να είναι λογικό, ακόμα και να θέλω, να μην μπορώ δώσω 800€ για iPhone. Κάποτε ένα μέλος που έγραφε εδώ (δεν θυμάμαι το όνομα του) είχε γίνει πραγματικά γραφικός για τις τιμές των iPhone και των υπόλοιπων κινητών. Τώρα αντιλαμβάνομαι ότι σε πολλά πράγματα είχε δίκιο. Είναι δεδομένο ότι ο καθένας πουλάει όσο θέλει και ότι η αγορά είναι ελεύθερη. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Απλά το βλέπω και εγώ με τη σειρά μου ως εκμετάλλευση ως πρόκληση. Πουλάει ακριβά χωρίς λόγο έτσι για το σπάσιμο. Μπορεί το επόμενο μου κινητό να είναι iPhone, μπορεί πάλι Samsung. Δεν ξέρω πως θα είναι τα οικονομικά μου. Όμως, έτσι όπως πάει η κατάσταση με βλέπω να στρέφομαι προς Κίνα μεριά περισσότερο για το γαμώτο. Ξαναλέω όλοι στην παρέα σιγά σιγά πάνε σε Android και ούτε σκέφτονται να δώσουν 800€ όταν με 330€ παίρνεις Nexus 5. Αντιλαμβανομαι το σκεπτικο σου ειναι λογικα τα οσα λες εκτος απο τα μεγενθυμενα που δεν βγαζουν νοημα.Αν πουλαγε ακριβα χωρις λογο δεν θα σημειωνε αυτα τα νουμερα στις πωλησεις .Ειναι πολυ απλο ,ειναι πετυχημενη εταιρεια διοτι ο συνδυασμος προιον-τιμη βρισκει τεραστιο αγοραστικο κοινο που ειναι διατεθειμενο να δωσει αυτα τα χρηματα. Βρισκει δηλαδη παρα πολλους λογους για να το αγορασει και αυτο την φερνει μεσα στις μεγαλυτερες επιχειρησεις στον κοσμο . Αν "πουλαγε ακριβα χωρις λογο ετσι για σπασιμο " θα ειχε αποτυχει τιποτα δεν ειναι τυχαιο . 1
Heatspreader Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Αντιλαμβανομαι το σκεπτικο σου ειναι λογικα τα οσα λες εκτος απο τα μεγενθυμενα που δεν βγαζουν νοημα.Αν πουλαγε ακριβα χωρις λογο δεν θα σημειωνε αυτα τα νουμερα στις πωλησεις .Ειναι πολυ απλο ,ειναι πετυχημενη εταιρεια διοτι ο συνδυασμος προιον-τιμη βρισκει τεραστιο αγοραστικο κοινο που ειναι διαθετειμενο να δωσει αυτα τα χρηματα. Βρισκει δηλαδη παρα πολλους λογους για να το αγορασει και αυτο την φερνει μεσα στις μεγαλυτερες επιχειρησεις στον κοσμο . Αν "πουλαγε ακριβα χωρις λογο ετσι για σπασιμο " θα ειχε αποτυχει τιποτα δεν ειναι τυχαιο . Καταρχάς αυτό δεν το κάνει μόνο η Apple. Το Samsung Galaxy Note 4 κοστίζει 850€. Όταν λέω για το σπάσιμο εννοώ τη πολιτική του ακριβού άρα και καλού. Αυτό το βρίσκεις παντού έξω, από καφέ, φαγητό, ρούχα, υπηρεσίες, κλπ. Αν πουλάς κάτι πολύ ακριβά τότε ο άλλος σε αντιμετωπίζει με άλλο μάτι. Έχεις κύρος. Φυσικά όπως λες θα πρέπει να έχεις κάτι να δείξεις, διαφορετικά θα σε πάρουν χαμπάρι. Το iPhone, αλλά και τα υπόλοιπα κινητά έχουν κάτι να δείξουν. Είναι η ναυαρχίδες στην κάθε κατηγορία που παίζουν. Έχει φτάσει η κατάσταση όμως αλλού. Κοντεύουν να φτάσουν τα 1000€ οι βασικές εκδόσεις. Δεν λέω για το 6 Plus που έχει ήδη 1000€ στην μεγαλύτερη έκδοση χωρητικότητας. Το έχω πει στο παρελθόν. Το πολύ γκλαμουράτο κατάστημα που έχει στην υποδοχή 3 γυναίκες και 4 άντρες με ακριβά αυτοκίνητα παρκαρισμένα ώστε να σου προκαλέσει δέος. Σου έκανα μία ανάλυση σχετικά με το σπάσιμο. Η κατάσταση καταντάει ηλίθια κατά κάποιον τρόπο. Δεν εννοώ ότι όποιος τα αγοράζει ανήκει στην κατηγορία αυτή. Καμία σχέση. Μακάρι να τα έχουμε, να είμαστε καλά να τα αγοράζουμε. Σχολιάζω την Apple, την Samsung και τις λοιπές εταιρίες. Ορθά και κοφτά αξίζει ένα κινητό 800€ όμως; Δεν με ενδιαφέρει αν το αγοράζει όλος ο πλανήτης. Όλος ο πλανήτης καπνίζει και κάνει ένα σωρό άσχημα πράγματα. Σφαιρικά αν το σκεφτεί κάποιος. 8 0 0 €. Ότι το αγοράζουν πολλοί δεν αποτελεί τεκμήριο ότι είναι καλό. Μεγαλύτερη επιτυχία έχει ο Παντελίδης από τον Χατζηδάκη και έχει και περισσότερα Views στο Youtube. Δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις πως μιλάω. Δεν είμαι με την μεριά του 16χρονου Hater που μιλάει για καφετέριες και τραπεζάκια. Γουστάρω την Apple, είμαι πιστοποιημένος τεχνικός OSX, είχα iPad, iPhone και έχω iMac που πολλές φορές την έχει γλιτώσει από το να το πουλήσω.
mpentenis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Και ναι και όχι. Στο "σηκώνω απλά την κάμερα και τραβάω μια φωτό" όπως φαίνεται μια χαρά μπορεί να συγκριθεί. Είναι σα να έχεις ας πούμε μια τυπική dslr Nikon και να τραβάς απλές φωτό με τον φακό που έρχεται στο βασικό κιτ. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα αποτελέσματα δεν διαφέρουν και πολύ και μερικές φορές υπό ορισμένες συνθήκες, του iphone μπρορεί να είναι και καλύτερες. Δεν σου λέει προφανώς πως ένα iphone αντικαθιστά μια dslr σε όλες τις περιπτώσεις. Να σου στείλω καμια 10αρια φωτο που εχω βγαλει σε mode "σηκωνω το χερι και οτι κατσει" ή "το βαζω σε sports και βγαζω 25 σε ριπη και οτι κατσει " να μου πεις σε ποιο σημειο ακριβώς εχουν εστω μια μικρή ομοιοτητα? μιλάμε για DSLR με κοστος κορμού τα 250 και ολο το πακέτο (με 2 φακούς) τα 550... ΟΥΤΕ στον υπνο τους δεν γινεται αυτο ΟΥΤΕ στον ξυπνιο τους...οταν καταφερεις να βγαλεις με iPhone F16 που περνάει στα 100 μέτρα ή ενα λαστιχο που σπινιαρει και να φαινεται σταματημενο (1/2000 λεμε) τοτε το ξανασυζητάμε... 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Να σου στείλω καμια 10αρια φωτο που εχω βγαλει σε mode "σηκωνω το χερι και οτι κατσει" ή "το βαζω σε sports και βγαζω 25 σε ριπη και οτι κατσει " να μου πεις σε ποιο σημειο ακριβώς εχουν εστω μια μικρή ομοιοτητα? μιλάμε για DSLR με κοστος κορμού τα 250 και ολο το πακέτο (με 2 φακούς) τα 550... ΟΥΤΕ στον υπνο τους δεν γινεται αυτο ΟΥΤΕ στον ξυπνιο τους...οταν καταφερεις να βγαλεις με iPhone F16 που περνάει στα 100 μέτρα ή ενα λαστιχο που σπινιαρει και να φαινεται σταματημενο (1/2000 λεμε) τοτε το ξανασυζητάμε... Δεν με κατάλαβες και μάλλον δεν διάβασες ακόμη το άρθρο όμως. Γνωρίζω πολύ καλά τις διαφορές μια dslr από τον φακό και τον αισθητήρα ενός κινητού. Δεν κουβαλάμε τις dslr μας καθημερινά πάνω μας και αναφερόμαστε σε αυτό που λέμε "καθημερινές" φωτό και όχι σε στημένες σκηνές ή φωτογραφίες για τις οποίες ελέγχουμε προηγουμένως τις συνθήκες, το στήσιμο της μηχανής κλπ κλπ κλπ.
kirileman Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Και ναι και όχι. Στο "σηκώνω απλά την κάμερα και τραβάω μια φωτό" όπως φαίνεται μια χαρά μπορεί να συγκριθεί. Είναι σα να έχεις ας πούμε μια τυπική dslr Nikon και να τραβάς απλές φωτό με τον φακό που έρχεται στο βασικό κιτ. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα αποτελέσματα δεν διαφέρουν και πολύ και μερικές φορές υπό ορισμένες συνθήκες, του iphone μπρορεί να είναι και καλύτερες. Δεν σου λέει προφανώς πως ένα iphone αντικαθιστά μια dslr σε όλες τις περιπτώσεις. Seriously; Ακόμα και με την ταπεινή μου Pen Ε-PM2, δεν έχω βρει ακόμα τρόπο (=ορισμένες συνθήκες) να σηκώσω το iPhone 5 και να βγάλω καλύτερη φωτογραφία. 1
mpentenis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Αν εξαιρέσουμε την τελευταία που οντως περίμενε, πιστευεις οτι μπορείς να πεις στα υπόλοιπα θεματα "βαστα τουρκο να γεμισω!" ? ολες αυτες που βλέπεις είναι στο αυτόματο. Επίσης, εγω την μηχανή την έχω πάντα στο αμαξι...Σε καμια δεν εχω κανει ΟΥΤΕ ζουμ ΟΥΤΕ επεξεργασία, οπως τις εβγαλε η μηχανή είναι, αντιθέτως εχω κάνει resize για να βγουν με μικρότερο μέγεθος. καπου εχω και μια με παναρισμα, αυτο πρεπει να το δω σε iPhone ειλικρινα! Στην 6η μπορείς να δεις και με ζουμ την ποιοτητα, απο τετοια αποσταση το iPhone και οποιοδηποτε αλλο τηλέφωνο θα εβγαζε τοσο καθαρή? το καταλαβαίνεις φυσικά οτι για να παρεις ενα αμαξι που ντριφταρει και ειδικα οταν εισαι πανω σε στροφη, δεν εχει καμια σχεση με "συνθηκες-στησιμο κ.α" γιατι απλα αλλαζει τα μετρα (εστιαση) και την φωτεινοτητα (γυρισε 180 μοιρες σε σχεση με εμενα) δεν ειναι σταθερα... Πόσο μάλλον οταν βγάζεις ενα μαχητικό που κάνει κύκλο ακριβως απο πάνω σου3 Το αρθρο δεν το διαβασα ουτε παιζει, γιατι αν προσεξεις το ιδιο ακριβως εχουν αναδημοσιεύσει σε 5 αλλες σελίδες και παντου πεφτει το ιδιο κράξιμο. Το μονο που βρηκαν να πουν, η καλυτερη καμερα ειναι αυτη που εχεις μαζί σου.. ΟΚ, και εγω παλιοτερα ειχα μια Olympus C40 μαζι, εβγαζε ομως χειρότερες φωτογραφίες απο οτι μια της πλακας τωρα...
kirileman Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Καλά, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Απλά είναι αλήθεια ότι δε μπορείς να έχεις συνεχώς πάνω σου μια μεγάλη σε όγκο και βάρος μηχανή. Από την άλλη, όταν βλέπεις τις φωτογραφίες σημαντικών στιγμών της ζωής σου τραβηγμένες με κινητό (ειδικά των προγραμματισμένων, όπως ένα ταξίδι, εκεί είναι έγκλημα) σιχτιράς τον εαυτό σου που από βαρεμάρα ή αμέλεια αρκέστηκες σε αυτό. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα