Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 687
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλές (πραγματικά) φωτογραφίες για κινητά βγάζουν κυρίως τα lumia, τα οποία δυστυχώς πάσχουν από το wp (το οποίο παρεμπιπτόντως δε βρήκα και τόσο smooth σε ένα 930 φίλου με το οποίο έπαιζα),η Apple δεν παίρνει κάμερες από τη Sony;

Γιατί η Sony να δώσει καλύτερο hw σε ανταγωνιστή από ότι βγάζει στα κινητά της;

Και στο κάτω κάτω έχουμε δει φώτο από iPhone, εντάξει δεν είναι και να τρελαίνεσαι, απλά είναι πολύ πάνω από το μ.ο.

Μα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πάντα μιλάμε για κάμερες κινητών τηλεφώνων και όχι για dslr! Δεν είπα πως το iphone βγάζει τις απόλυτες φωτό. Το ότι ενώ έχει hardware από τη sony αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις τα καταφέρνει καλύτερα, φαντάζομαι πως το πετυχαίνει λόγω μεγαλύτερης προσοχής στο software.

Δημοσ.

Καλά το sw της Sony στη κάμερα θέλει όντως δουλειά γενικά, αν και νομίζω ότι σε android δεν έχεις καλύτερη επιλογή για φωτογραφία, συνεχίζω πάντως και υποστηρίζω ότι τα lumia χωρίς να είναι και αυτά τέλεια σε κάποια σημεία εντυπωσιάζουν και γενικά είναι τα καλύτερα, επίσης πολύ καλή και η nokia camera

Δημοσ.

Σε κοντινές φωτογραφίες πάντως, από iPhone 5 σε Galaxy Note 3, έτριβα τα μάτια μου.
Καταλαβαίνω ότι γίνεται με Software το θόλωμα του βάθους πεδίου, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι που μετράει κανονικά.

Δημοσ.

Σε κοντινή φωτογραφία (πακέτο τσιγάρα πάνω σε τραπέζι με μέτριο φωτισμό) , έκλαψα όταν είδα τι τράβαγε το Nokia/Microsoft δε ξέρω πώς θα λένε τώρα

Δημοσ.

φωτο απο lumia φίλου...πετσοκομένη ανάλυση για να την ανεβάσει στο fb, φανταζομαι πως θα ειναι η αρχική...

τον ευχαριστούμε γιατι μας έδειξε τι φωτο τραβάει ενα κινητό 250€ και φυσικά, γιατι  μας εσπασε τα νεύρα που δεν πήγαμε σαντορίνη!

παντως οσες εχω δει απο φίλους με iPhone σε παραλια ή σε νυχτερινες λήψεις, απορω γιατι δεν παίρνουν μια μικρη ψηφιακή, προφανώς απλα θέλουν να πικάρουν τους άλλους που δεν ειναι μαζί τους, οχι να βγάλουν ποιοτικές φωτογραφίες...εξ ου και το "βγαζω-ποσταρω-μετραω likes καθε 10 λεπτά..."

Δημοσ.

Oσοι το έχουν άγχος για τις επιδόσεις του iPhone 6 ας δουν πως τα παει το ενός έτους 5S απέναντι στα πολυεργαλεία... και μάλιστα από κατεξοχήν androidosite. Το έχουμε πει χίλιες φορές. Δεν έχουν νόημα οι συγκρίσεις με την λογική των PCακιδων για το ποιος την έχει μεγαλύτερη την RAM. Άλλο το οικοσύστημα της Apple με την βελτιστοποίηση που δέχονται οι συσκευές (από κοινού εξέλιξη hardware+software) σε σχέση την windows λογική του Android όπου ένα λειτουργικό για χιλιάδες συσκευές εκεί έξω. Δεν λέω ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο... ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Με όσα specs και να τα φορτώσουν σε εμπειρία χρήσης και raw speed πάντα θα είναι πίσω από το φτωχό και καλά iPhone με το 1GB ... όπως ήταν τα PC από την Amiga... αντί να ανοίξετε τα μάτια σας και να δείτε το παραμυθάκι που σας πλασάρουν πάτε και τα σκάτε στην ουσία για bottleneck.... γιατί σοβαρή εκμετάλλευση πόρων με βάση των specs που τα εφοδιάζουν δεν θα δείτε ποτέ. Είτε πάρεις ένα κινέζικό των 100 ευρώ είτε ένα Lagaxy των 600, η εμπειρία χρήσης είναι πολύ κοντά. Τουλάχιστον αφού μερικοί θέλουν να τα σκάνε σε premium android μην τα δίνετε στους βλαχοκορεάτες... υπάρχουν ποιοτικές επιλογές όπως το M8 και το Z3.... αλλά ξέρω ξέρω... αν δεν έχει τον τελευταίο snapdragon/adreno gpu/τα περισσότερα MP και την περισσότερη RAM δεν αγοράζετε :P. Σοβαρά κριτήρια αγοράς όταν είσαι επαγγελματίας. Το καταλαβαίνω και σας νιώθω... η πλύση εγκεφάλου από την φιλοσοφία των PC/90es (να ναι καλά η MS που υπάρχουν τόσες δουλειές εκεί έξω για service και ανταλλακτικά και που έδωσε το σωστό παράδειγμα στην Google για το πως θα συνεχίσει στο mobile) κρατά καλά ακόμα... 

iPhone 5s outpaces Galaxy Note 4 in this improvised speed comparison

Oπως έγραψα παραπάνω δεν έχουν νόημα τέτοιες συγκρίσεις (μήλα με καρέκλες). Εχουν διαφορετικό στήσιμο τα λειτουργικά και οι διαφορές είναι αναμενόμενες. Γιαυτό το 3GS αναβαθμίστηκε σε iOS 6, το iPhone 4 πήρε iOS 7 (οι χρήστες εντυπωσιάστηκαν που το έτρεχε καλύτερα του iOS6) και για παράδειγμα ο iMac του 2007 θα αναβαθμιστεί σε Yosemite.

1.2 GhZ, 64-bit Vs  2.7 GhZ, 32-bit

Για να μην ξεχνιόμαστε.

Apple's Cyclone Microarchitecture Detailed. Looking at Cyclone makes one thing very clear: the rest of the players in the ultra mobile CPU space didn't aim high enough. I wonder what happens next round.

http://www.anandtech.com/show/7910/apples-cyclone-microarchitecture-detailed

Επειδή γεμίσαμε καινοτόμους εδώ μπορείτε να πάρετε μια γεύση για το τι ετοιμάζει η Apple για το μέλλον.

http://www.patentlyapple.com/patently-apple/patents-applications/

http://www.patentlyapple.com/patently-apple/patents-granted/

υ.γ. 1  Ξεκολλάτε με τα specs ή τραβήξτε κανά benchmark για να ξεκαβλ....ε. :P Tο προσωπικό μου PC είναι ένα MBAir με 4GB στο οποίο καθημερινά χρησιμοποιώ το handbrake για να μετατρέπω σειρές σε mp4 και πάντα έχω ανοιχτά mail/tweetbot/messages/transmission(torrent)/radium(ραδιόφωνο)/skype/viber/whatsappForMac/itunes/safari/PhotoApp. Κανένας συμβιβασμός πουθενά.

υ.γ. 2 Ξέρω ξέρω.... το Note 4 στο παραπάνω video με την κατά πολύ υψηλότερα χρονισμένη CPU και την τριπλάσια RAM έχει κατά πολύ μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης από το 5S και με τα update της Samsung θα διορθωθεί το lag... που κατά τ΄ άλλα το δεχόμαστε ως φυσιολογικό για συσκευή out of the box. Αν αυτό θέλετε να πιστεύετε μερικοί be my guest.... 

• Like 1
Δημοσ.

Καλά στο pc άστο, δε θα σου κάνει τίποτα το ios αν δεν έχεις δυνατό hardware , εκεί τα πράγματα είναι απολύτως συγκρίσιμα και τα Windows λειτουργούν άψογα

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλά στο pc άστο, δε θα σου κάνει τίποτα το ios αν δεν έχεις δυνατό hardware , εκεί τα πράγματα είναι απολύτως συγκρίσιμα και τα Windows λειτουργούν άψογα

Μα δεν διαφωνεί κανείς. Οι βασικές διαφορές βρίσκονται στις λεπτομέρειες και παίζει και ρόλο η χρήση που κάνει ο καθένας με τις συσκευές του. Και γω στο σπίτι win 8.1 εχω στο desktop που έφτιαξα και δεν έχω κανένα θέμα (μη σου πω πως και με τον samsung 840pro ssd τα 8.1 μπουτάρουν πιο γρήγορα απο το yosemite), αλλά για τη δουλειά μου κλπ χρησιμοποιώ το macbook το οποίο εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο για critical jobs.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το iphone αν και δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω το ίδιο απαραίτητο με το macbook.

Δημοσ.

Είτε πάρεις ένα κινέζικό των 100 ευρώ είτε ένα Lagaxy των 600, η εμπειρία χρήσης είναι πολύ κοντά. Τουλάχιστον αφού μερικοί θέλουν να τα σκάνε σε premium android μην τα δίνετε στους βλαχοκορεάτες... υπάρχουν ποιοτικές επιλογές όπως το M8 και το Z3.... αλλά ξέρω ξέρω... αν δεν έχει τον τελευταίο snapdragon/adreno gpu/τα περισσότερα MP και την περισσότερη RAM δεν αγοράζετε :P.

Συμφωνώ με το υπόλοιπο μήνυμα σου, αλλά εδώ το παράκανες. 

Δεν είναι έτσι και φαντάζομαι το ξέρεις.

Έρχομαι από iPhone 4 και 5 και iPad 2 και 3 και οι περισσότεροι ξέρουν πόσο αγαπάω τα Apple, αλλά όπα. Αν μιλούσα στο ίδιο μήκος κύματος με εσένα θα μπορούσα να πω ότι πηγαίνοντας από το iPhone 5 στο Galaxay Note 3, βρήκα το φως μου από όλες τις πλευρές.

Αν και Offtopic θα πω πως το παίρνεις που το παίρνεις το Android, πάρε το με το UI της Samsung. Προσωπικά αν και μου αρέσουν εμφανισιακά τα HTC το UI δεν μου αρέσει καθόλου. Για τα SONY και το Design τους δεν θα σχολιάσω καθόλου. Σαν Lego είναι με τα άπειρα καπάκια που έχουν.

Το παίρνεις που το παίρνεις, πάρτο σωστα, πάρτο Note! ;)

Όσον αφορά το θέμα Lag που αρκετοί αναφέρετε για τα Galaxy δεν το καταλαβαίνω. Αν εννοούν ότι δεν είναι όσο Smooth είναι το iPhone είναι λογικό. Ποτέ δεν θα γίνει τόσο Smooth κανένα μη iOS Device.

Σε αυτό όμως το σημείο να πούμε ότι τα παλιά iOS devices όπως iPhone 4 και 4S με τις αναβαθμίσεις χάνεται η εμπειρία χρήσης... Μην το ξεχνάμε αυτό. Επίσης δεν τρέχει σχεδόν τίποτα παράλληλα το iOS (ένας λόγος που το έστειλα μετά από τόσα χρόνια).

Δημοσ.

υ.γ. 1  Ξεκολλάτε με τα specs ή τραβήξτε κανά benchmark για να ξεκαβλ....ε. :P Tο προσωπικό μου PC είναι ένα MBAir με 4GB στο οποίο καθημερινά χρησιμοποιώ το handbrake για να μετατρέπω σειρές σε mp4 

Επειδη εχεις μπλεξει με δυσχρηστες συσκευες και χανεις το χρονο σου κανοντας αργες, αχρειαστες μετατροπες (που σε windows θα ηταν πιο γρηγορες λογω καλυτερης εκμεταλλευσης του hardware σε σχεση με mac os x) δεν σημαινει οτι ολοι κανουν αχρειαστες μετατροπες.

Καποιοι απλα επιλεγουν πιο ευχρηστες συσκευες και δεν μπλεκουν με την πολυπλοκη και χρονοβορα διαδικασια των μετατροπων.

Για να μην ξεχνιόμαστε.

Apple's Cyclone Microarchitecture Detailed. Looking at Cyclone makes one thing very clear: the rest of the players in the ultra mobile CPU space didn't aim high enough. I wonder what happens next round.

http://www.anandtech.com/show/7910/apples-cyclone-microarchitecture-detailed

-------------------------

υ.γ. 2 Ξέρω ξέρω.... το Note 4 στο παραπάνω video με την κατά πολύ υψηλότερα χρονισμένη CPU ...

Αυτοαναιρειται στο ιδιο ποστ..

Μια γραφει οτι ο επεξεργαστης του iphone ειναι δυνατοτερος και μεγαλυτερος σαν die size ασχετως συχνοτητα και μετα χρησιμοποιει σαν επιχειρημα οτι λογω υψηλης συχνοτητας του cpu του note4 θα επρεπε να ειναι πιο γρηγορα.

Οτι να ναι.

Δεν μπορεις να συγκρινεις πυρηνες και συχνοτητες 2 τοσων διαφορετικων cpu. Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι για να καταφερει η apple να φθασει σε επιδοσεις 3d τον ανταγωνισμο αναγκαστηκε και εφτιαξε μια cpu πολυ μεγαλυτερη σαν die size, μεγαλυτερη και απο μερικα intel laptop cpu.

• Super Moderators
Δημοσ.

Επειδη εχεις μπλεξει με δυσχρηστες συσκευες και χανεις το χρονο σου κανοντας αργες, αχρειαστες μετατροπες (που σε windows θα ηταν πιο γρηγορες λογω καλυτερης εκμεταλλευσης του hardware σε σχεση με mac os x) δεν σημαινει οτι ολοι κανουν αχρειαστες μετατροπες.

Καποιοι απλα επιλεγουν πιο ευχρηστες συσκευες και δεν μπλεκουν με την πολυπλοκη και χρονοβορα διαδικασια των μετατροπων.

Το πόσο "εύχρηστη" είναι η κάθε συσκευή & software για τον καθένα, είναι εντελώς υποκειμενικό! Και μένα αμα με βάλεις να σου κάνω editing σε finalcut θα στο κάνω με κλειστά μάτια, ενώ άμα με βάλεις σε windows και premiere θα βρίζω... 

Δημοσ.

Είναι ανώτερη γιατί συνολικά βγάζει καλύτερες φωτογραφίες και όχι γιατί είναι apple! Έχουν γίνει άπειρες αναλύσεις και reviews και ακόμη λέμε τα ίδια???

ποια ακριβως review? 

δες το πιο προσφατο εδω

απο τις τελευταίες θεσεις καταλαμβανει.

Η καμερα του iphone ειναι αξιοπρεπης για social media ,κ πολυ μη σου πω το αγορασουν για να κανουν post στο fb και να γραφει "απο iOS"

Δεν ξερω αν συμβαινει μονο στον ελληνα αυτο..Προσφατα ενας γνωστος μου πηγε κ πηρε καινουργιο το 5s,χωρις να χει ιδεα απο smartphone,απλα θελει να βγαινει κ να ακουμπαει το iphone στο τραπεζακι της καφετεριας της γειτονειας,να βγαζει selfies κ να λεει απο κατω "απο ios".Και δεν υπερβαλω καθολου.

Κ μετα αυτοι οι ιδιοι εχουν το θρασος να λενε.."πια galaxy κ android, τα iphone ειναι τα καλυτερα"

Ειναι για να τρελαίνεσαι...

• Super Moderators
Δημοσ.

ποια ακριβως review? 

δες το πιο προσφατο εδω

απο τις τελευταίες θεσεις καταλαμβανει.

Η καμερα του iphone ειναι αξιοπρεπης για social media ,κ πολυ μη σου πω το αγορασουν για να κανουν post στο fb και να γραφει "απο iOS"

Δεν ξερω αν συμβαινει μονο στον ελληνα αυτο..Προσφατα ενας γνωστος μου πηγε κ πηρε καινουργιο το 5s,χωρις να χει ιδεα απο smartphone,απλα θελει να βγαινει κ να ακουμπαει το iphone στο τραπεζακι της καφετεριας της γειτονειας,να βγαζει selfies κ να λεει απο κατω "απο ios".Και δεν υπερβαλω καθολου.

Κ μετα αυτοι οι ιδιοι εχουν το θρασος να λενε.."πια galaxy κ android, τα iphone ειναι τα καλυτερα"

Ειναι για να τρελαίνεσαι...

Σου προτείνω να διαβάσεις πολύ προσεκτικά το review. Έχεις μια κάμερα 8mp άμεσα συγκρίσιμη με αλλες που η ονομαστική τους ανάλυση είναι σχεδόν διπλάσια. Και δεν είναι μόνο το τελικό αποτέλεσμα της κάθε φωτογραφίας, σε ένα κινητό θες να μπορείς άμεσα και γρήγορα να βγάζεις μια σχετικά αξιοπρεπή φωτογραφία. Μη νομίζεις πως είναι εξίσου εύκολο αυτό με όλες τις συσκευες του review.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει λόγος διαμάχης. Ο κάθε ένας έχει τις δικές του προτιμήσεις. Can't we all just get along? :D

HTC One M8 εναντίον του iphone 5s.

Επεξ/σία από CarbonFibre
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...