rowain Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Για psu, καλύτερα το XFX που έχει βάλει. Ψύκτρα θα χρειαστεί είτε κάνει oc είτε όχι. Πολλοι haswell έχουν θέματα με τις θερμοκρασίες και αρκετοί έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα. Η themis λοιπόν θα μείνει στο budget και αν γίνει oc, αναλόγως το οc, θα παει σε πολύ καλύτερη. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Καλή η συνθεση αλλά άλλαξε μητρική σε μια z97 αν θες να κάνεις oc (ή τον i5 σε non-k μοντέλο αν δε θες), πχ αυτή. Ψύκτρα άσε αυτή της intel αν δε σε φτάνουν τα λεφτά γιατι αν θες oc δε θα φτάσει ούτε η raijintek.Πάρε μια καλύτερη αργότερα. Το τροφοδοτικό δε μου αρέσει που δεν είναι modular αλλά για τα λεφτά του είναι ΟΚ, δε βλέπω να παίζει κάτι καλύτερο. Και το κουτί είναι ΟΚ αν και προσωπικά θα πήγαινα σε fractal r4 ή coolermaster 652s.Είναι silent κουτιά οπότε ίσως έχεις υψηλότερες θερμοκρασίες.Τέσπα αυτό είναι και θέμα γούστου οπότε πάρε οτι σου αρέσει περισσότερο, όλα καλά είναι. Άλλες επιλογές: http://www.e-shop.gr/nzxt-h440-midi-tower-white-p-PER.811414 http://www.e-shop.gr/corsair-obsidian-series-450d-mid-tower-pc-case-p-PER.812236 http://www.e-shop.gr/corsair-vengeance-series-c70-gunmetal-black-p-PER.810819 Άλλαξε και ram γιατι βλέπω 1,65v στα χαρακτηριστικά και δεν είναι καλό.Θα σου έλεγα να πας σε 1x8gb για να κάνεις πιο εύκολα αναβάθμιση στα 16gb στο μελλον.Δε θα έχεις dual channel αλλά δεν νομίζω οτι χάνεις κάτι σημαντικό σε επιδόσεις.Πχ αυτή. Ευχαριστώ για την βοήθεια, θα περιμένω κανα δυο βδομάδες μπας και πέσει η τιμή της 770 και θα παραγγείλω. Τελευταία ερώτηση, η συναρμολόγηση απο το e-shop είναι καλή ή θα έρθει το pc και θα πρέπει να κάτσω εγώ να κάνω το cable management? Μητρική http://www.e-shop.gr/asrock-z97-extreme4-retail-p-PER.528708 και ένα semi-modular τροφοδοτικό http://www.skroutz.gr/s/4184620/CoolerMaster-G650M.html τι διαφορές έχει η μητρική που προτείνεις από αυτή? http://www.e-shop.gr/gigabyte-ga-z97x-sli-retail-p-PER.526983
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Για psu, καλύτερα το XFX που έχει βάλει. Ψύκτρα θα χρειαστεί είτε κάνει oc είτε όχι. Πολλοι haswell έχουν θέματα με τις θερμοκρασίες και αρκετοί έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα. Η themis λοιπόν θα μείνει στο budget και αν γίνει oc, αναλόγως το οc, θα παει σε πολύ καλύτερη. Πρόβλημα με τη stock ψύκτρα στη stock συχνότητα?Δύσκολο μου ακούγεται και νομίζω αν συμβεί κάτι τέτοιο μπορεί το κομμάτι να χαρακτηριστεί προβληματικό και να γίνει αντικατάσταση.Προσωπικά δε θα έδινα λεφτά για ψύκτρα που θα τη βάλω στην άκρη μετά απο 1-2 μήνες.Εκτός και αν το pc κάνει βαριά δουλειά για πολύ ώρα. 1
rowain Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Οι haswell ειναι πολυ ζεστοι επεξεργαστες και χρειαζονται ψυκτρα. Δεν ειναι απαραιτητα θεμα ελαττωματικου κομματιου. Τα ελαττωματικα κομματια τετοιων επεξεργαστων αναπτυσουν θερμοκρασιες σε stock συχνοτητες και με aftermarket ψυκτρες που ξεφευγουν. Ουτως η αλλως η ψυκτρα επενδυση ειναι. Μακάρι να ειχαν ικανοποιητικες θερμοκρασιε με τη stock ψυκτρα που υποτιθεται οτι ειναι οκ για stock συχνοτητα. Πολλα ατομα ομως που εμειναν με αυτη, μετα ζητουσαν aftermarket. Και γιατι θα μπει μια ψυκτρα στην ακρη μετα απο 2 μηνες? Με ποια λογικη? τα 22€ της themis δεν ειναι πεταμενα λεφτα σε καμμια περιπτωση. Μιλαμε για εναν i5 που θα χρησιμοποιηθει και για gaming. Καλο στη cpu θα κανει καθως και στη northbridge της μητρικης. τι διαφορές έχει η μητρική που προτείνεις από αυτή? http://www.e-shop.gr/gigabyte-ga-z97x-sli-retail-p-PER.526983 πολυ καλυτερη και πιο καταλληλη κατασκευή στο συστημα τροφοδοσιας και στις ψυκτρες της. Ποσο μαλλον για oc. 1
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Και γιατι θα μπει μια ψυκτρα στην ακρη μετα απο 2 μηνες? Με ποια λογικη? τα 22€ της themis δεν ειναι πεταμενα λεφτα σε καμμια περιπτωση. Μιλαμε για εναν i5 που θα χρησιμοποιηθει και για gaming. Καλο στη cpu θα κανει καθως και στη northbridge της μητρικης. Θέλει να κάνει oc οπότε θα πάρει μια καλύτερη. Προσωπικά πάντως αν η stock ψύκτρα μου δημιουργούσε πρόβλημα θα επέστρεφα cpu και ψύκτρα γιατί αφού τα δίνουν μαζί υποτίθεται οτι δουλεύουν σωστά και δεν είμαι αναγκασμένος να πάρω κάτι άλλο. 1
Millennium Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Από οθόνη δες και την Asus της προηγούμενης σελίδας που'ναι καλύτερη για αυτά που θες,ειδικά αν ασχοληθείς με εικόνα.770 2gb στα 280-300 εγώ δεν θα παίρνα.
rowain Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Θέλει να κάνει oc οπότε θα πάρει μια καλύτερη. Προσωπικά πάντως αν η stock ψύκτρα μου δημιουργούσε πρόβλημα θα επέστρεφα cpu και ψύκτρα γιατί αφού τα δίνουν μαζί υποτίθεται οτι δουλεύουν σωστά και δεν είμαι αναγκασμένος να πάρω κάτι άλλο. Aν θέλει να κάνει oc, τα είπαμε, αλλάζει το πράγμα. Εξ'αρχής θα πάρει μια καλύτερη. Γι αυτό και πρέπει να ξέρει αν θα κάνει oc από τώρα. Και εξαρτάται και τι oc θα κάνει. Το θέμα εδώ πιο πολύ είναι τα +50€ για k επεξεργαστή παρά τα 20 της ψύκτρας. Γι αυτό και έβαλα τέτοια ερώτηση στη φόρμα αναβαθμίσεων-σύνθεσης Η/Υ. Αυτό με την stock ψύκτρα πες το στην intel, που προσπαθώντας να μειώσει το κόστος έβαλε μάπα TIM σε αυτή τη σειρά μάρκας. 1
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Θέλει να κάνει oc, το έχει πει στη προηγούμενη σελίδα.Απλά πρότεινα αν δε τον φτάνουν τα χρήματα για μια καλύτερη ψύκτρα απο την raijintek να μείνει προσωρινά με τη stock μέχρι να πάρει μια άλλη.Το να πάρει τη raijintek για 2 μήνες είναι πεταμένα λεφτά.Δε θα πάθει κάτι με τη stock για τόσο λίγο εκτός και αν θέλει να κάνει render για ώρες. Nvm έκανες edit. Όπως είπα, θα το "έλεγα" στην intel αν μου είχε δημιουργήσει πρόβλημα.Στον ivybridge μου πάντως ήταν μια χαρά η stock, ειδικά σε gaming δε θυμάμαι να έφτασε τους 80 βαθμούς. 1
rowain Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Θέλει να κάνει oc, το έχει πει στη προηγούμενη σελίδα.Απλά πρότεινα αν δε τον φτάνουν τα χρήματα για μια καλύτερη ψύκτρα απο την raijintek να μείνει προσωρινά με τη stock μέχρι να πάρει μια άλλη.Το να πάρει τη raijintek για 2 μήνες είναι πεταμένα λεφτά.Δε θα πάθει κάτι με τη stock για τόσο λίγο εκτός και αν θέλει να κάνει render για ώρες. Όπως είπα, θα το "έλεγα" στην intel αν μου είχε δημιουργήσει πρόβλημα.Στον ivybridge μου πάντως ήταν μια χαρά η stock, ειδικά σε gaming δε θυμάμαι να έφτασε τους 80 βαθμούς. Εννοείται ότι είναι πεταμένα λεφτά το να πάρει τη raijintek για 2 μήνες. Αν δεν έχει τώρα χρήματα, όντως μπορεί να περιμένει λίγο καιρό και να κουμπώσει μία μόνος του αργότερα. Οι ivy είναι λίγο καλύτεροι στις θερμοκρασίες από τους haswell. Ήταν και αυτοί ζεστοί , αλλά όχι και τόσο. Οι haswell είναι άλλη πάστα που λένε. Το ότι δεν έφτασε τους 80 βαθμούς σε gaming σημαίνει ότι χτύπησε 70+ πράγμα όχι επικίνδυνο αλλά όχι και τόσο καλό.
Millennium Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτό με την stock ψύκτρα πες το στην intel, που προσπαθώντας να μειώσει το κόστος έβαλε μάπα TIM σε αυτή τη σειρά μάρκας. Είναι και ο FIVR στη μέση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα