dimi124 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Γεια σας! Πέστε ότι έχουμε ένα τροφοδοτικό και θέλουμε να μετρήσουμε πόσα amps βγάζει. Το ξέρω ότι δεν μπορούμε να συνδέσουμε κατευθείαν το πολυμετρο πάνω στην πηγή μας γιατί θα προκαλέσουμε βραχυκύκλωμα. Όμως εάν βάλουμε στην πηγή μας και ένα λαμπάκι και μετρήσουμε σε σειρά τότε θα μετρήσουμε πόσα amps τραβάει το λεντάκι. Πώς όμως θα μετρήσουμε πόσα amps βγάζει το τροφοδοτικό?
greg2310 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Αμπεροτσιμπιδα στο καλωδιο τροφοδοσιας..
dimi124 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 ναι αλλά αυτές έχουν 50-70 ευρω οι καλές αλλά εγώ βρήκα αυτη ελπίζω να είναι καλή http://www.skroutz.gr/s/4852608/Avidsen-107106.html
NewProject Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 1. Όμως εάν βάλουμε στην πηγή μας και ένα λαμπάκι και μετρήσουμε σε σειρά τότε θα μετρήσουμε πόσα amps τραβάει το λεντάκι. 2. Πώς όμως θα μετρήσουμε πόσα amps βγάζει το τροφοδοτικό? 1. Πολύ σωστα. Το LED θα τραβήξει όσα χρειάζεται για να δουλέψει. 2. Το ίδιο ισχύει και εδώ. Έστω συνδέεις το PC , το λειτουργείς και βάζεις αμπεροτσιμπιδα όπως είπαν οι παραπάνω. Θα μετρήσεις πόσα αμπ περνάνε εκείνη τη στιγμή και όχι πόσα σηκώνει max. Το τελευταίο ¨πρέπει¨ να υπάρχει στα specs του τροφοδοτικού αλλά και πάλι δεν είναι στάνταρ. Μπορεί πχ να λέει "4 amps ανά 4pin molex" αλλά να συνδέσεις μια συσκευή που τραβάει 6 χωρίς να πάθει/εις ζημιά επειδή το τροφοδοτικό είναι ποιοτικό/τα καλώδια ειναι χοντρά/η πλακέτα του τροφ. έχει προβλέψει υπερφορτώσεις κ.α. ή το αντίθετο. Οπότε δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον ¨ορθό¨ τρόπο μέτρησης. edit: προσεκτικά με τις κινεζιές των 10ευρώ.
dimi124 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Εγω αυτό θέλω δλδ να έχω ένα καλώδιο χωρις να συνδέεται πουθενα μόνο στην πηγή και να μπορω να δω ποσα αμπ περνάνε εκείνη τη στιγμή άρα το αμπεροτσιμπιδο θα με βοηθήσει και πως για παράδειγμα όταν έχω ένα μαύρο και ένα κόκκινο καλώδιο από την πηγή πως μπορώ να δω τα αμπς με το αμπεροτσιμπιδο?
NikosKallithea Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν υπάρχει τροπος να μετρήσεις το μαξ των αμπερ που βγάζει ένα τροφοδοτικό, αυτο μπορεί να το κάνει μόνο ενας τεχνικός που γνωρίζει τα εξαρτήματα που εχει επάνω το τροφοδοτικό ή απο τις προδιαγραφές που το ιδιο αναφέρει. Αν τώρα θέλεις να μετρήσεις τα αμπέρ που εκείνη την ώρα καταναλώνει το φορτίο, τοτε ναι μπορείς βάζοντας ένα απλά πολύμετρο ή ενα αμπερόμετρο σε σειρά. 1
.::NikoS::. Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Εγω αυτό θέλω δλδ να έχω ένα καλώδιο χωρις να συνδέεται πουθενα μόνο στην πηγή και να μπορω να δω ποσα αμπ περνάνε εκείνη τη στιγμή Ε τότε πολύ απλά αυτό δε γίνεται. Για να μετρήσεις το ρεύμα πρέπει να περάσει από το όργανο σου και να καταλήξει στο φορτίο σου. Και πάλι θα βλέπεις πόσο ρεύμα καταναλώνει το φορτίο και όχι το μέγιστο που μπορεί να σηκώσει το τροφοδοτικό.
dimi124 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Mα εγω δεν θέλω τα max αμπς του τροφοδοτικού μου εγω θέλω να δω το καλωδιο ποσα απμς αυτη την στιγμη δινει χωρις κανενα φορτιο
NikosKallithea Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Mα εγω δεν θέλω τα max αμπς του τροφοδοτικού μου εγω θέλω να δω το καλωδιο ποσα απμς αυτη την στιγμη δινει χωρις κανενα φορτιο Ευκολακι 0(μηδέν) αμπερ 1
dimi124 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δλδ εάν έχουμε το καλώδιο στην πηγη και δεν έχουμε φορτιο δεν δινει αμπς η πηγη?
.::NikoS::. Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Αφού δεν υπάρχει φορτίο (αντίσταση Ωμ) δε καταναλώνεται ρεύμα (Ampere)... Το ότι υπάρχει τάση (Volt) δε σημαίνει ότι υπάρχει και ρεύμα. Ισχύει I=V/R (όπου Ι ρεύμα, V τάση, R αντίσταση) Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι ψάχνεις και τι θες να δεις. Πόσο ρεύμα καταναλώνει κάποια χρονική στιγμή από την ΔΕΗ;;; Ή πόσο ρεύμα καταναλώνει κάποια συσκευή που έχεις συνδέσει πάνω στο τροφοδοτικό; Μιλάμε για 2 εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το τροφοδοτικό εφόσον έχει ξεκινήσει, από την πρίζα καταναλώνει ελάχιστο ρεύμα κι ας μην έχεις τίποτα συνδεδεμένο πάνω του. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2014 από .::NikoS::.
άδικος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 edit: προσεκτικά με τις κινεζιές των 10ευρώ. Σιγά το κίνδυνο Απλά θα πάρει μέτρηση με μικρή ακρίβεια (στην αμπερόπενσα αναφέρομαι μόνο, ε) @dimi124 Δυστυχώς πρέπει να αποδεχθείς αυτά που σου'παν τα παιδιά. Αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ είναι να δεις την ετικέτα. 1
dimi124 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Σας ευχαριστω πολυ παιδια για τις πληροφορίες που μου δώσατε!
warewolf Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Κατι που δεν ειπωθηκε. Για μετρηση με αμπεροτσιμπιδα, θα πρεπει μεσα στη σιαγονα της να υπαρχει μονο ο αγωγος της φασης και οχι ολοι οι αγωγοι. Οποτε μην τοποθετηθει μεσα στην σιαγονα ολο το καλωδιο οπου φερει ολους τους αγωγους. Θα πρεπει ειτε να βρεθει ενα σημειο με απομονωμενη τη φαση, ειτε να ανοιχτει η μονωση του καλωδιου ρευματος ωστε να διαχωρισουμε τους αγωγους και να βαλουμε μονο τον αγωγο της φασης μεσα στην σιαγονα. Γενικα, οτιδηποτε ειδους μετρηση θελουμε να κανουμε με αμπεροτσιμπιδα, μεσα στη σιαγονα, πρεπει να βαλουμε μονο τον αγωγο που θελουμε να μετρησουμε καθε φορα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα