Προς το περιεχόμενο

Total War: Attila

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογικό είναι, οι τελευταίοι οδηγοί της πράσινης έχουν optimizations για το παιχνίδι ενώ η AMD δεν έχει ακόμη, φαίνεται εξάλλου και στην έλλειψη του CF support.

• Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όντως. Επίσης οι επόμενοι οδηγοί της AMD δεν θα υποστηρίζουν CF στο Attila επίσης (βγαίνουν σε 2-3 μέρες).

Από τους μεθεπόμενους και μετά. Δυστυχώς θα αρκεστό στό ένα core της 295Χ2 :(

-----------------------------

Παιχνίδι.

Τα γραφικά πάρα πολύ καλά. Αναμένω να δουλέψει το CF ώστε να ανεβάσω τα fps.

Ενώ το gameplay  πάρα πολύ καλό. Μίλια  μπροστά από όλα τα περασμένα TW. Ιδίως στον τομέρα διακυβέρνησης της χώρας (Βυζάντιο που παίζω) και πολιτική. Το μόνο που με χαλά, και δεν μπορώ να κάνω και κάτι σχετικά μιας και είναι η Ιστορία, είναι ότι ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου είναι ο Αρκάδιος :(

Ευτυχώς ο γιός του (Θεοδόσιος Β) ήταν καλύτερος, αλλά καμμία σχέση με τον παππού του (Θεοδόσιος Α).

Γιατί TW είναι. Αν δεν έχει @@ ο χαρακτήρας σου τί να το κάνεις;

Δημοσ.

Πολύ προσεγμένη η special edition έκδοση. Εχει και ένα χορταστικό βιβλιαράκι αρκετά προσεγμένο με όλη την ιστορία των ούνων.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ προσεγμένη η special edition έκδοση. Εχει και ένα χορταστικό βιβλιαράκι αρκετά προσεγμένο με όλη την ιστορία των ούνων.

να το κοιτάξουμε για retail δηλαδή;

Είναι καλό σα παιχνίδι; ή είναι σα να λέμε άλλο ένα expansion σε full price?

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχει κάποιες διαφορές σε σχέση με το Rome σε ορισμένα σημεία, επανέφερε την οικογένεια αλλά και με περιφερειακά μέλη, ευγενείς κτλ. που μπορούν να ενσωματωθούν.

Υπάρχει και ο μηχανισμός της μετανάστευσης, που δεν ξέρω πώς λειτουργεί στην πράξη γιατί έπιασα Σκανδιναβούς για αρχή, αλλά είναι ενδιαφέρουσα ιδέα γιατί προσπαθεί να αποτυπώσει μια ιστορική πραγματικότητα της εποχής, τις μεγάλες μεταναστεύσεις Γοτθικών φύλων από τα ανατολικά προς... παντού, βασικά.

Η ΑΙ μου φαίνεται καλύτερη αλλά α)στις μάχες δεν είμαι καλός, άρα μπορεί να εντυπωσιάζομαι εύκολα εκεί που ένας έμπειρος να βλέπει 100 λάθη και β)δεν την έχω δει αρκετά ακόμη.

Για μένα, πάντως, και μετά το προβληματικό launch του Rome II, έπρεπε να το βγάλουν λίγο πιο φτηνά, θα κέρδιζαν πόντους πιστεύω, γιατί ομοιότητες υπάρχουν. 

• Like 1
Δημοσ.

Με εξαίρεση το μηχανισμό  μετανάστευσης που όντως είναι ενδιαφέρουσα ιδέα, δεν βλέπω να έχουν προσθέσει κάτι το ιδιαίτερο.

Μοιάζει υπερβολικά στο rome 2 (για καινούριος τίτλος) ,και εκτός από 2-3 πράγματα ,δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που να μην μπορούσαν να κάνουν οι modders στο rome 2 αν είχαν όλα τα εργαλεία..

Σιγουρα το θεωρώ υπερτιμημένο αλλά αυτό είναι σχετικό..

Ελπίζω να είναι προπαρασκευαστικό στάδιο του medieval 3 αν και λένε ότι δεν θα βγάλουν  :P

Δημοσ.

Να βγάλουν το province system και μετά ας βγάλουν ότι τίτλο θέλουν. Δεν δίνουν τα mod tools γιατί ξέρουν ότι το πρώτο πράγμα που θα βγάζαν οι modders είναι αυτό! 

Εγώ προς το παρών θα κάνω παύση του δικού μου παιχνιδιού μέχρι να κυκλοφορήσουν μερικά mods για τους agents.

Στο Rome II τα πιο δημοφιλή mods είναι αυτά που βάζουν περιορισμούς για τους agents και η CA εκεί τον χαβά της! 

1 agent έξω από Κωνσταντινούπολη μου είχε κολλημένο έναν 20άρι στρατό για 12 turns και ένας άλλος πάλι λίγο έξω από την Augilia.

Δεν λέω καλή η ιδέα των τριών τύπων agent αλλά παρά είναι OP και μη ρεαλιστικό. Να μην το πάω ρατσιστικά αλλά έχω έναν στρατό με Ρωμαίους δλδ λευκούς και μου έρχεται agent Garamantia δλδ μαύρος και μου καταστρέφει το στράτευμα...στους 2500 στρατιώτες 1 δεν μπορούσε να δει κάποιον μη λευκό ότι μπαίνει μέσα στο camp και κάνει σαμποτάζ;

Και το ανάποδο βέβαια. Όταν με το καλό βγει mod limited agents συνεχίζω!  

• Like 1
Δημοσ.

φαντάζομαι πάλι δεν θα εχει και το καλυτερο optimization,

μετά το αρνητικο σοκ που έπαθα με το rome 2 θα το σκεφθώ πολύ εαν το αγοράσω

μαλιστα το ειχα κάνει και preorder (rome 2) και ειχα πάρει και την GTX 770.

έχω ολα τα total war και χιλιάδες ώρες απο campaigns και σε vanilla και σε mods. To αγαπημένο μου μαλλον ειναι το Shogun 2.

• Super Moderators
Δημοσ.

Να βγάλουν το province system και μετά ας βγάλουν ότι τίτλο θέλουν. Δεν δίνουν τα mod tools γιατί ξέρουν ότι το πρώτο πράγμα που θα βγάζαν οι modders είναι αυτό! 

Εγώ προς το παρών θα κάνω παύση του δικού μου παιχνιδιού μέχρι να κυκλοφορήσουν μερικά mods για τους agents.

Στο Rome II τα πιο δημοφιλή mods είναι αυτά που βάζουν περιορισμούς για τους agents και η CA εκεί τον χαβά της! 

1 agent έξω από Κωνσταντινούπολη μου είχε κολλημένο έναν 20άρι στρατό για 12 turns και ένας άλλος πάλι λίγο έξω από την Augilia.

Δεν λέω καλή η ιδέα των τριών τύπων agent αλλά παρά είναι OP και μη ρεαλιστικό. Να μην το πάω ρατσιστικά αλλά έχω έναν στρατό με Ρωμαίους δλδ λευκούς και μου έρχεται agent Garamantia δλδ μαύρος και μου καταστρέφει το στράτευμα...στους 2500 στρατιώτες 1 δεν μπορούσε να δει κάποιον μη λευκό ότι μπαίνει μέσα στο camp και κάνει σαμποτάζ;

Και το ανάποδο βέβαια. Όταν με το καλό βγει mod limited agents συνεχίζω!  

Το σύστημα των επαρχιών μου αρέσει, η έννοια του contested region, που είναι και ιστορικά ακριβέστερη από ό,τι το να λέμε πως ένας μόνο ελέγχει την κάθε επαρχία. Θα προτιμούσα να υπάρχει όμως η δυνατότητα κατασκευής τειχών παντού, ανάλογα με τον πληθυσμό + κάποιες προϋποθέσεις υποδομών πριν γίνουν διαθέσιμα, και αυτό να διατηρείται ακόμη και σε ενδεχόμενη μείωση του πληθυσμού, αλλά με malus στη συντήρηση (βλ. Κωνσταντινούπολη, αλλά πολύ αργότερα).

Με τους agents, επειδή δεν έχω φτάσει ακόμη στο σημείο αυτό, έχουν τόσο δραματική επίδραση ακόμη κι όταν προστατεύεται από δικούς σου agents ο στρατός; Στο Rome II, όταν ήθελα να μετακινήσω στρατό, πάντοτε τον έστελνα με συνοδεία ενός κατασκόπου και ενός πρωταθλητή, ειδικά τους μεγάλους και σίγουρα από τη στιγμή που άρχιζαν να γυροφέρνουν πολλοί ξένοι agents στα εδάφη μου. Δε βοηθάει αυτό στο Attila;

Δημοσ.

Είχα Champion και στους 2 στρατούς μέσα, dignitary ή πως λέγεται τώρα μόνο στην Κωνσταντινούπολη αλλά όχι spy. Δεν είδα να με βοηθάνε κάπου και αυτό είναι ενοχλητικό! Εντάξει να στο κάνει 1 φορά, άντε και 2η αλλά το να με έχει 12 turn σερί ούτε 1 fail; 

Και τελικά μου ζήτησαν ειρήνη αφού σκότωσα τον Alaric και σταμάτησε ο agent αυτός αλλιώς θα ήμουν ακόμα εκεί κολλημένος!

Ο άλλος στην Augilia άντεξε 2 επιθέσεις από τους Garamantia και μετά τον έχασα, γιατί ούτε να τον κουνήσω μπορούσα, ούτε replenish να κάνει αλλά ούτε και fortify. Και που άντεξε 2 επιθέσεις με 20άριδες στρατούς ήταν θαύμα! 

Τώρα μια απορία, τα AI Factions κάνουν πόλεμο στην Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία συνέχεια και πατάω να μπω και εγώ οπότε είμαι και εγώ με καμιά 20άρα wars ανοιχτά αλλά από κακές σχέσεις με την Ρώμη έχω πολύ καλές, μήπως έκανα λάθος; Μήπως έπρεπε να σπάσω την συμμαχία και να τους αφήσω να πέσουν; Γιατί με τόσα μέτωπα ανοιχτά, λίγο και χαμηλού επιπέδου στρατό και χάλια οικονομία με βλέπω να χάνω!

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι, τέσσερα χρόνια να σε έχει ακινητοποιήσει ο άλλος είναι τρελό. Θα μπορούσαν να το λύσουν με ένα buff, δηλαδή κάποια φορά που μια ενέργεια πιάνει, την επόμενη να είναι δυσκολότερο να πετύχει.

Μου αρέσουν πολύ οι agents ως ιδέα, αλλά από το Empire ήδη είχαν θέματα σοβαρά στη λειτουργία τους. Κι αυτό είναι για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα της σειράς, όχι που δεν έχει optimized γραφικά ή βγαίνει ακριβό, αλλά το ότι γνωστά και πληρέστατα αναλυμένα προβλήματα αδυνατούν να τα φτιάξουν.

Δεν έχω φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο στο δικό μου παιχνίδι, Σ/Κ θα το δω περισσότερο, κι επίτηδες πήρα Σκανδιναβούς, απομόνωση, να μπω σιγά-σιγά στο πνεύμα, είδα την Ανατολική Ρωμαϊκή και γίνεται ο κακός χαμός, στη Δυτική δε θέλω καν να σκέφτομαι πώς θα είναι τα πράγματα...

• Like 1
Δημοσ.

Για όσους ακόμα μαθαίνουν το παιχνίδι, Βυζάντιο και Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία θα τους βγει η πίστη σε legendary mode.

Επειδή έχω ξεκινήσει 4 φορές με Βυζάντιο σε legendary, και έχω φάει π......, θα πρέπει να εγκαταλείψετε περιοχές.
Δεν γίνεται διαφορετικά μιας και δεν έχετε την οικονομία ώστε να σηκώσετε 8+ full stack που χρειάζονται για την υπεράσπιση της Αυτοκρατορίας.

Ποιές περιοχές θα κρατήσετε, όλα είναι σχετικά. Κατ εμέ Θράκη, Αίγυπτος, Συρία και Βυθηνία είναι σημαντικές περιοχές.

Τις άλλες αφήστε τις στους αντάρτες αφού πρώτα τις ξεζουμίσετε στην φορολογία.
Λιγότερες πιθανότητες έχουν να σας έρθουν εξωτερικοί εχθροί και να σας κάψουν την περιοχή αν την ελέγχουν οι αντάρτες επίσης.

Θράκη, θα χρειαστείτε για την άμυνα της περιοχής 3 stack, γιατί μετά τον 4ο γύρο (και αφού καταφέρετε να ξεπαστρέψετε τους Γότθους που ξεκινάν έξω από την Θεσσαλονίκη), θα σας έρχονται κάθε 2-3 γύρους 2 stack Ούνοι. Και αυτοί τα καίνε όλα, με τεράστιο κόστος.

Οι σχέσεις σας με την Δυτική Αυτοκρατορία. Αν αντέχετε το να χάσετε το εμπόριο με αυτούς, κόψτε την συμμαχία από τον πρώτο γύρο. Διαφορετικά είτε ΟΛΑ ΜΕΣΑ είτε όχι. Μιας και θα βρεθείτε με 10+ πολέμους, μόνο από αυτούς.

Οπότε αν πάτε για να βοηθήσετε την Ρώμη, ξεχάστε Συρία επίσης. Κρατήστε μόνο Αίγυπτο, Βυθηνία και Θράκη από τις αρχικές και κάντε κατάληψεις περιοχών στην Αδριατική.

Αυτά από εμένα. Απόψε ξεκινάω το 5ο campaign με βυζάντιο. (και θα ακολουθήσω τα παραπάνω μιας και είναι απόσταγμα από τις 4 προσπάθειες έως τώρα).

Για WRE, αφήστε την Βρετανία, κρατήστε στο Λονδίνο μόνο.
Αφήστε την Ισπανία, την Αφρική, Ιλλυρία. Και συγκεντρωθήτε στην Γαλλία και Ιταλία μόνο

Όποιος θέλει να στήσουμε Legendary coop το Σαββατοκύριακο Βυζάντιο - Ρώμη ας πει.
ή άλλο σχήμα....

Δημοσ.

Παιδιά, μια ερώτηση για τις μάχες.

Το παιχνίδι μόλις το ξεκίνησα και παίζω ακόμη το Prologue. Είμαι βετεράνος του Total War (έχω ασχοληθεί με όλα από το πρώτο Rome χωρίς καμία εξαίρεση, έχοντας λιώσει ιδιαίτερα το Medieval 2), αλλά βαριέμαι να διαβάζω κατεβατά ολόκληρα για τις όποιες αλλαγές έχουν γίνει στο παιχνίδι, (γενικά προτιμώ την εμπειρία από τη θεωρία), οπότε είπα να μπω στο κλίμα με τους Βισιγότθους και μετά κατεβαίνω προς Βυζάντιο μεριά.

Μέχρι στιγμής είμαι αρκετά ικανοποιημένος από το Campaign, αλλά στις λίγες μάχες που έχω παίξει γίνονται μεγάλα μπάχαλα. Γενικά, από τα τελευταία 4-5 Total War μόνο στο Shogun και στα DLC του έχω καταφέρει να παίξω μάχες που όλα να πάνε - αν όχι κατ' ευχήν - βάσει σχεδίου. Το βασικό μου πρόβλημα με το Attila είναι ότι οι μονάδες μου σπάνε το σχηματισμό. Π.χ. στο deployment φτιάχνω μια ομάδα με δύο μονάδες με δόρατα και δύο μονάδες με τσεκούρια. Βάζω τις δύο μονάδες με τα δόρατα μπροστά και τους παλαβούς με τα τσεκούρια από πίσω, σε σχηματισμό τετραγώνου. Πατάω και Ctrl+1 για το shortcut, αλλά με το που επιλέξω την υπο-ομάδα αυτή και πατήσω δεξί κλικ κάπου στο πεδίο της μάχης, πάνε και χαλάνε το σχηματισμό και κάθονται όπου να 'ναι. Ακόμη και με "drag 'n drop" δεν κάθονται όπως τους θέλω, αφού μου τους βάζει σε σειρά. Αυτό με γ@*&ει λιγάκι γιατί αν έχω τέσσερις ή και περισσότερες τέτοιες υπο-ομάδες, πρέπει όχι μόνο να τις στείλω εκεί που θέλω, αλλά να τις ξανατοποθετήσω μετά όπως θέλω. Μήπως μου διαφεύγει κάτι;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση!

Edit: Τελικά μάλλον το πρόβλημα λύνεται πατώντας λέει G ή ctrl+G αφού φτιάξεις το σχηματισμό. Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...