chek2fire Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Ο Θεοδόσιος δεν είναι αυτός που έσφαξε τους "εθνικούς" Έλληνες που δεν θέλανε να γίνουν χριστιανοί; Κάπου είχα διαβάσει ότι έσφαξε περί τα 20 εκ Έλληνες, αλλά δεν μπορώ να βρω που το είχα διαβάσει Αστικός μύθος που διαδίδεται από στόμα σε στόμα χωρίς κανένα στοιχείο. Είναι ίδιο με τους κορκόδειλους στους υπόνομους η τους εβραίους που κάποτε τρώγανε παιδιά. Οι παλιά θρησκεία εγκαταλήφθηκε δεν επιβλήθηκε η νέα. Οι ναοί αφέθηκαν στην τύχη και την καταστροφή της φύσης δεν καταστράφηκαν από τους ανθρώπους. Και όλα αυτά στα γράφει ένας άθεος αλλά που αγαπάει να διαβάζει ιστορία. Γενικά η ιστορία δεν είναι άσπρο μαύρο όπως την θέλουν αρκετοί. Για να γυρίσουμε στο θέμα για άλλη μια φορά θα το περιμένω το game με ανυπομονησία. Μου αρέσει το θέμα που επέλεξαν.
comfuzio Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Δεν είμαι ειδικός αλλά νομίζω ότι η κοινή παραδοχή είναι ότι ο χριστιανισμός επιβλήθηκε σαν θρησκεία, αν όχι στους εθνικούς σίγουρα στους αυτόχθονες Αμερικάνους, σε Αφρικανούς και ίσως και αλλού αλλά ναι δεν είναι αυτό το θέμα μας.Οι ναοί δεν αφέθηκαν στην τύχη τους αλλά με διάταγμα όπως και το τέλος των ολυμπιακών αγώνων. Αυτά είναι τουλάχιστον στην Ιστορία γραμμένα. Για το άλλο που είπα πιο πριν ίσως και να είναι αστικός μύθος μιας που δεν μπορώ να βρω κάποιο link από επίσημο φορέα που να λέει αναλυτικά το τι έγινε. Αλλά και εμένα ως μη θρήσκο με βρίσκει στο να μην πιστεύω ότι έτσι απλά ένας λαός να άφησε την παράδοση του και την ιστορία του οικειοθελώς για να υιοθετήσει μια υποδεέστερη θρησκεία-κουλτούρα. Μπορεί να μην έγινε η μετατροπή τόσο βίαια όσο διάβασα τότε ή όσο λέει ο αστικός μύθος αλλά δεν νομίζω να έγινε και αγνά.Και αν θυμάμαι καλά πρόσφατα βρήκανε μαζικό τάφο στην Θεσσαλονίκη από αυτή την περίοδο Site: Θεοδόσιος .Επειδή είμαι off-topic αλλά μου αρέσει αυτό το θέμα, υπάρχει στο insomnia κάποια κατηγορία που θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για αυτό το θέμα; Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2014 από comfuzio 2
chek2fire Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Διαβάζεις την ιστορία με σύγχρονη σκέψη χωρίς να κατανοείς της συνθήκες που υπήρξαν τότε. Να σου δώσω δύο στοιχεία που μπορεί να σε βοηθήσουν είναι ότι για πρώτη φορά χιλιάδες σκλάβοι απελευθερώθηκαν και για πρώτη φορά κάποιος τους είπε ότι είναι ίσιοι με τους πρώην αφέντες τους. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι την εποχή που εμφανίστηκε ο χριστιανισμός υπήρχε διαδεδομένη η φιλοσοφική σκέψη των γνωστικών που έλεγε ακριβώς τα ίδια με το χριστιανισμό. Οι ναοί σε όλη την Ελληνική επικράτεια δεν έχουν σημάδια καταστροφής, Απλά έχουν εγκαταλειφθεί και έχουν πέσει από σεισμούς, έχουν θαφτεί μαζί με τα αγάλματα τους με πλημμύρες η έχουν χρησιμοποιηθεί για οικοδομικά υλικά. Μην ξεχνάμε και τον αυτοκράτορα του βυζαντίου που αρκετά χρόνια αργότερα προσπάθησε να αναβιώσει την παλιά θρησκεία χωρίς καμία επιτυχία.
LongTom Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Βγάλτε και τίποτα άλλο εκτός από άλογα σπαθιά και κοντάρια γ@μώ! Απαιτώ TW: World at War (1920μ.χ.+) Δες τους Ναπολεόντιους(Empire+Napoleon TW) πως τους έβγαλαν(τα μάτια έξω)και μετά θα καταλάβεις γιατί πήγαν άρον άρον πίσω στα δοκιμασμένα. Είναι παιχνίδι που δεν θα αποδώσει σωστά με όπλα που έχουν εμβέλεια χιλιομέτρων και στρατιώτες που ανοίγουν πυρ από τα 200+μ,δηλαδή χρειάζεται αποστάσεις που είναι πολλαπλάσιες από τους χάρτες στο battle mode,χρειάζεται ολική επαναφορά των κανόνων-στατιστικών και των σχηματισμών,μην μιλήσουμε για τα οχήματα που έχουμε σε έναν τέτοιο πόλεμο(τρένα,αυτοκίνητα,θωρακισμένα,άρματα μάχης). Μετά εάν δεις ότι ουσιαστικά χρειάζεσαι το μεγαλύερο μέρος του πλανήτη θα καταλάβεις πόση δουλειά είναι. Πολύ απλά είναι λίγοι,πολύ λίγοι για να κάνουν κάτι τέτοιο και το ξέρουν μετά την στραπάτσα των Empire. Δεν πρόκειται ποτέ να πάνε σε τέτοιες εποχές,άλλωστε και το κοινό τους ξέρει από τα παιχνίδια της αρχαιότητας-μεσαίωνα και αυτό απαιτεί. 1
tak_loyk Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν ξέρω αν είναι καθαρά θέμα scaling του χάρτη. Αν ήταν έτσι λογικά θα έκαναν κάτι να το ξεπεράσουν. Έχουν χρήματα να ρίξουν σε R&D. Εξάλλου το Napoleon ήταν καλό κατά την άποψή μου. Το κακό με την "πεπατημένη" που ακολουθούν είναι ότι εμείς σαν καταναλωτές ουσιαστικά παίρνουμε το ίδιο παιχνίδι απλώς re-skinned και το χρυσοπληρώνουμε απλώς και μόνο για να παίξουμε 100-200 χρόνια πριν ή μετά. 2
Aniparktos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2014 Πάντως καλό φαίνεται. Τώρα το πως θα έρθει στον Η/Υ μας είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο 1
LongTom Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω αν είναι καθαρά θέμα scaling του χάρτη. Αν ήταν έτσι λογικά θα έκαναν κάτι να το ξεπεράσουν. Έχουν χρήματα να ρίξουν σε R&D. Εξάλλου το Napoleon ήταν καλό κατά την άποψή μου. Το κακό με την "πεπατημένη" που ακολουθούν είναι ότι εμείς σαν καταναλωτές ουσιαστικά παίρνουμε το ίδιο παιχνίδι απλώς re-skinned και το χρυσοπληρώνουμε απλώς και μόνο για να παίξουμε 100-200 χρόνια πριν ή μετά. Γιατί πότε ακριβώς έριξαν αρκετό χρήμα για σοβαρή αναβάθμιση,όχι στα γραφικά αλλά στο gameplay την τελευταία δεκαετία; Πάντα στην αρπαχτή από το Medieval 2 και μετά,όλα που βγαίνουν είναι beta stage releash, day one patch και άπειρα bugs και μη-λειτουργικά χαρακτηριστικά. Tο Napoleon ήταν ένα βήμα πίσω σε σχέση με το Empire,σε όλους τους τομείς ήταν συρρίκνωση και όχι αναβάθμιση. Όπως είπα,και είναι κοινή γνώση,η μόνη φορά που προσπάθησαν να πάνε μπροστά(το one step further που λεν και στα χωριά)πήραν τον πούλο και αναγκάστηκαν σε άτακτη υποχώρηση. Από τότε το παν μόνο στα σίγουρα και στα ίδια και τα ίδια. Μια ακόμη φορά η ουσία είναι,όπως είπα,ότι είναι λίγοι για να πάνε μπροστά,είτε γιατί δεν μπορούν είτε γιατί η sega δεν τους αφήνει. Η λύση είναι γνωστή,αλλά δεν βλέπω ο κόσμος να ακολουθεί την κοινή λογική.Βρίζουν και μετά είναι οι πρώτοι που αγοράζουν. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2014 από LongTom 1
Apoll Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2014 Η λύση είναι γνωστή,αλλά δεν βλέπω ο κόσμος να ακολουθεί την κοινή λογική.Βρίζουν και μετά είναι οι πρώτοι που αγοράζουν. Εγώ δεν βρίζω, και φυσικά θα κάνω προ-παραγγελία το παιχνίδι. Μου αρέσει το στυλ των TW παιχνιδιών, και at the end of the day, περί ορέξεως...... 3
LongTom Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Εγώ δεν βρίζω, και φυσικά θα κάνω προ-παραγγελία το παιχνίδι. Μου αρέσει το στυλ των TW παιχνιδιών, και at the end of the day, περί ορέξεως...... Γούστο σου,αλλά τι σχέση έχει τι κάνεις εσύ; Σε αφορούσε κάπως το σχόλιο ή απλά απάντησες;
Apoll Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Γούστο σου,αλλά τι σχέση έχει τι κάνεις εσύ; Σε αφορούσε κάπως το σχόλιο ή απλά απάντησες; Φυσικά. Μιας και αναφέρεσαι στην "κοινή λογική". Η οποία δική σου "κοινή λογική", δεν έχει καμμία σχέση με την δική μου. Εκτός αν μόνο όσοι συμφωνούν μαζί σου, και θα πρέπει να κατακρίνουν την CA, μπορούν να λάβουν μέρος στην συζήτηση. Αλλά αυτό συνάδει με φασισμό δεν νομίζεις; 1
BigBOSS Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Ο Θεοδόσιος δεν είναι αυτός που έσφαξε τους "εθνικούς" Έλληνες που δεν θέλανε να γίνουν χριστιανοί; Κάπου είχα διαβάσει ότι έσφαξε περί τα 20 εκ Έλληνες, αλλά δεν μπορώ να βρω που το είχα διαβάσει παντελώς άσχετο με το gaming αλλά απλά επισημάνω οτι ο Θεοδοσιος Α μεταξύ άλλων ειναι γνωστός διοτε έδωσε διαταγή να σφαχτούνε (οπως και έγινε) 9000 ανυποψιάστοι Θεσσαλονικεις στον ιπποδρομο οι οποιοι προηγουμένως σταστιασαν σκοτωνοντας σχεδον ολοκληρη την φρουρά των Γοτθων καθως και πολλούς αξιωματουχους επειδή ο Γοτθος διοικητής της πολης φυλάκισε έναν λαοφιλη ηνιοχο του ιπποδρομου κάτι το οποιο εξοργισε το πληθος. Λογω αυτης του της πράξης ο τοτε αρχιεπισκοπος Μεδιολάνων (Μιλάνου) Αγιος Αμβροσιος ουσιαστικά αρνηθικε να τον μεταλάβει και δεν το άφησε να μπει στον ναό, και τελικά ο Θεοδοσιος έφυγε.
LongTom Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Φυσικά. Μιας και αναφέρεσαι στην "κοινή λογική". Η οποία δική σου "κοινή λογική", δεν έχει καμμία σχέση με την δική μου. Εκτός αν μόνο όσοι συμφωνούν μαζί σου, και θα πρέπει να κατακρίνουν την CA, μπορούν να λάβουν μέρος στην συζήτηση. Αλλά αυτό συνάδει με φασισμό δεν νομίζεις; Καθόλου φυσικά,γιατί είσαι προφανώς early adopter ότι και να σου πουλήσει η CA και πάλι λες ευχαριστώ(που γούστο σου,λεφτά σου είναι),ως εκ τούτου ξαναρωτώ τι σχέση έχεις με εκείνους που δεν γουστάρουν ότι παίρνουν,αλλά αγοράζουν έτσι και αλλιώς; Φυσικά να απαντάς στο θέμα(δεν με νοιάζει κιόλας),αλλά με νοιάζει και με κόφτει όταν απαντάς κάνοντας quote σε κάτι που ουσιαστικά δεν σε αφορά με τέτοιο ύφος. Όσο για φασισμό,προσωπικά βλέπω οπαδιλίκια από μέρος σου,αλλά να μην το κάνουμε περαιτέρω θέμα.
Apoll Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Καθόλου φυσικά,γιατί είσαι προφανώς early adopter ότι και να σου πουλήσει η CA και πάλι λες ευχαριστώ(που γούστο σου,λεφτά σου είναι),ως εκ τούτου ξαναρωτώ τι σχέση έχεις με εκείνους που δεν γουστάρουν ότι παίρνουν,αλλά αγοράζουν έτσι και αλλιώς; Φυσικά να απαντάς στο θέμα(δεν με νοιάζει κιόλας),αλλά με νοιάζει και με κόφτει όταν απαντάς κάνοντας quote σε κάτι που ουσιαστικά δεν σε αφορά με τέτοιο ύφος. Όσο για φασισμό,προσωπικά βλέπω οπαδιλίκια από μέρος σου,αλλά να μην το κάνουμε περαιτέρω θέμα. Δεν δέχεσαι διάλογο στην "κοινή λογική" σου. Μιας κατ εσέ όσοι αγοράζουμε με προπαραγγελία TW είμαστε παράλογοι, πέρνωντας αυτούσιο ολόκληρο το κείμενο που έγραψες, σε συνάρτηση με το παραπάνω. Ενώ επίσης, δεν έχω δικαίωμα να απαντήσω γιατί απλά δεν συμφωνω μαζί σου! Που είδες οπαδιλίκια, και σε παρακαλώ μπορείς να μου παραθέσεις το λεξικό που θα βρω ορισμό της λέξης αυτής; Γιατί δεν βλέπω κάτι σχετικό στα λύματα του λεξικού, και ποιά η σχέση του με τον φασισμό, έννοια του οποίου σχετικά με την πολυφωνία και τον πλουραλισμό, έχεις ξεχάσει. Κλείνωντας, την επόμενη φορά που θα σου απαντήσω, δεν θα κάνω παράθεση μία μόνο γραμμή, αλλά ολόκληρο το κείμενο ακόμα και αν έχεις γράψει 100 σελίδες... απλά για εμπέδωση.
LongTom Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν δέχεσαι διάλογο στην "κοινή λογική" σου. Μιας κατ εσέ όσοι αγοράζουμε με προπαραγγελία TW είμαστε παράλογοι, πέρνωντας αυτούσιο ολόκληρο το κείμενο που έγραψες, σε συνάρτηση με το παραπάνω. Ενώ επίσης, δεν έχω δικαίωμα να απαντήσω γιατί απλά δεν συμφωνω μαζί σου! Που είδες οπαδιλίκια, και σε παρακαλώ μπορείς να μου παραθέσεις το λεξικό που θα βρω ορισμό της λέξης αυτής; Γιατί δεν βλέπω κάτι σχετικό στα λύματα του λεξικού, και ποιά η σχέση του με τον φασισμό, έννοια του οποίου σχετικά με την πολυφωνία και τον πλουραλισμό, έχεις ξεχάσει. Κλείνωντας, την επόμενη φορά που θα σου απαντήσω, δεν θα κάνω παράθεση μία μόνο γραμμή, αλλά ολόκληρο το κείμενο ακόμα και αν έχεις γράψει 100 σελίδες... απλά για εμπέδωση. Ακόμη βλέπω ότι δεν απάντησες στο πως σε αφορά αυτό που είχα γράψει. Κοινή λογική είναι: αυτοί που δεν γουστάρουν το προϊόν σε κυκλοφορία(και γκρινάζουν-βρίζουν,όπως γίνεται πάρα πολύ έντονα στα ξένα φόρουμ),και ξέρουν εγγυημένα ότι θα λάβουν ένα μισό προϊόν, να αγοράζουν πάραυτα από πριν το επόμενο(όπως παραδέχονται οι ίδιοι). Καθένας εκφράζει αυτό που πιστεύει ως κοινή λογική,αυτό πιστεύω εγώ ότι είναι κοινή λογική,μπορεί να διαφωνείς,αλλά πάλι δεν βλέπω που κολλούσε το σχόλιο σου. Οπαδιλίκι είναι όταν απαντάς σε ποστ που δεν σε αφορούν με πράγματα που δεν είναι σχετικά γιατί απλά προσβάλει κάτι που θεωρείς πάνω σχολιασμού(ή δεν συνάδει με την αισθητική σου). Φασισμός είναι να σου πω στα μούτρα σκάσε,όχι να σε ρωτήσω τι στο καλό απαντάς σε ένα σχόλιο που περιγράφει κάτι που ο ίδιος παραδέχεσαι ότι δεν κάνεις και ως εκ τούτου είσαι άσχετος με αυτό. Εφόσον έχεις το λεξικό εύκαιρο,δες λίγο και το "φασισμός" γιατί μάλλον ξέχασες τι σημαίνει και το έκαμες καραμέλα. Από εκεί και πέρα κάνε όλα τα ποστ μου quote,καλό θα σε κάνει να τα ξαναδιαβάσεις.
Tobajara Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2014 Πολύ περίεργη επιλογή για Total War, περισσότερο για faction μου κάνει στην ύστερη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Συν τοις άλλοις δε μπορώ να φανταστώ τι θα κάνουν με τις μονάδες. Θα υπάρχουν πάντως ωραίες ιστορικές μάχες μεγάλης κλίμακας όπως στα Καταλαυνικά πεδία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα