Προς το περιεχόμενο

Total War: Attila

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 5 μήνες μετά...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τα DLC campaigns τα έχει δοκιμάσει κανείς; Λένε κάτι;

Τελειώνω μια δουλειά αυτό τον καιρό που περιστρέφεται (και) στην εποχή των Ούννων, άνοδο των Σλάβων, κάθοδο των Ρώσων κτλ. και έχω μια διάθεση να επιχειρήσω μια επιστροφή στο παιχνίδι. 

Κάποια πρόταση για "εύκολη" αρχή; Με προβλημάτιζε πάντοτε το θέμα των Ούννων στο παιχνίδι, (δεν μου είχε αρέσει ο τρόπος που τους είχαν παρουσιάσει παλαιότερα) και έτσι δεν το προχώρησα ποτέ. Τουλάχιστον όταν έρθει η "στραβή" να είμαι -σχετικά- προετοιμασμένος.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ξεκίνησα σιγά-σιγά ένα παιχνίδι.

Είπα να πιάσω τον "πρόλογο", να θυμηθώ κάποια πράγματα. Υποτίθεται πως λειτουργεί σαν tutorial. Πρακτικά, είναι ό,τι δεν θα έπρεπε να είναι ένα tutorial.

Η πρώτη μάχη είναι χαοτική: σε βάζει να τρέξεις μακριά από τον οικισμό σου, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, πέραν του να σου πει να πιάσεις ένα ύψωμα για να έχεις πλεονέκτημα αμυνόμενος. Εκεί που σε στέλνει δεν είναι καν η κορυφή του υψώματος, συν του ότι σε βάζει να τρέξεις όλες τις μονάδες σου μαζί, με αποτέλεσμα η δεξιά πτέρυγα να "σκαλώσει" στη βλάστηση και να φτάσει καθυστερημένα.

Αποκρούεις το πρώτο κύμα, έρχεται δεύτερο. Με ιππικό. Κινούνται προς την πόλη, όπου αποκτάς τον έλεγχο δύο πολύ μέτριων μονάδων λογχοφόρων. Σε βάζει να τρέξεις πίσω αυτούς που σε είχε βάλει να απομακρύνεις νωρίτερα από τον οικισμό...

Εντωμεταξύ, η ΑΙ χασομεράει μέχρι να προλάβεις να έρθεις πίσω και με το που έρχονται οι μονάδες τους σε επαφή μαζί τους, η ΑΙ αρχίζει να τρέπεται σε φυγή. Υπόθεση δευτερολέπτων, αν δεν πατάς παύση.

Έρχονται δικές σου ενισχύσεις. Τους αποβιβάζεις άρον-άρον.

Τρίτο κύμα, ακόμη ισχυρότερο του δεύτερου αλλά επιτίθεται χυμαδιό. Παρότι εξουθενωμένες ("να τους ξεκουράζεις όποτε μπορείς", λέει ο σύμβουλος, αλλά πρακτικά δεν γίνεται γιατί σου πετάει συνέχεια αντιπάλους) οι μονάδες μου τους τρέπουν σε φυγή.

Close victory. Καμία τακτική, τίποτε.

Επόμενο σενάριο, "γνωριμία" με το στρατηγικό χάρτη: άπειρα χρήματα, "μη σε απασχολεί το κόστος" σου λέει ο σύμβουλος.

Ό,τι να 'ναι. Ετοιμάζομαι να επιτεθώ σε έναν οικισμό αντίπαλης φυλής Γότθων. Για κάποιο παρανοϊκό λόγο, ενώ κυκλοφορεί μια στρατιά Ούννων λίγο βορειότερα, σε βάζει να αφήσεις τη βάση σου για να πάρεις εκδίκηση από έναν μικρό οικισμό στα δυτικά. Το οποίο ως ιστορία γούστο έχει, αλλά ως εκμάθηση των μηχανισμών του παιχνιδιού, έτσι και τα κάνεις αυτά, έχεις φύγει άκλαυτος.

Δεν ξέρω, το Warhammer μου φάνηκε πιο στιβαρό. Και λίγοτερο "βολίδα" οι μάχες. Ίσως να είναι ιδέα μου.

Θα κοιτάξω να τελειώσω τον πρόλογο και να πάρω καμιά φυλή στην άκρη του χάρτη να χαζολογήσω λίγο. Αν ήταν turn based οι μάχες θα το προσπαθούσα περισσότερο. 

• Thanks 1
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Kαλημερα παιδια.

Ξεκινησα με ενα φιλο το multiplayer campain στο αττιλα,αλλα συνεχεια μας πεταει εξω με desync,διαβασα στο steam οτι εχουν πολλοι το ιδιο προβλημα,και φοβαμαι οτι ειναι bug.

Μηπως υπαρχει κατι που μπορω να κανω (στις ρυθμισεις του mutltiplayer campain),εστω να μειωσω λιγο τα desync?

To pc του φιλου ειναι πιο αργο απ το δικο μου.Μηπως φταιει αυτο?

Ευχαριστω

Δημοσ.

τι γραμμες έχετε; επειξα με ενα φίλο το warhammer2 την παρασκευή 5 ώρες και δεν ειδα το παραμικρό delay σαν να επαιζα LAN

Δημοσ.
2 ώρες πριν, poihths είπε

τι γραμμες έχετε; επειξα με ενα φίλο το warhammer2 την παρασκευή 5 ώρες και δεν ειδα το παραμικρό delay σαν να επαιζα LAN

24 mbps εχουμε.

Θα  αλλαξω λιγο  τις ρυθμισεις του campain μπας και βρω ακρη

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ασχολούμαι αρκετά με το total war. Έχω τελειώσει κάποια campaigns στο Empire, Napoleon, Shogun2 και έχω φάει ήττες σε Rome κυρίως. Είχα ξεκινήσει το Rome 2 μια εποχή αλλά το σταμάτησα.

Το σ/κ ξεκίνησα το Attila... Τι πράγμα είναι τούτο βρε παιδιά???

Ξεκίνησα το (ο θεός να το κάνει) prologue και τα παράτησα στη μάχη της Αδριανούπολης γιατί δεν έβγαινε.

Τεσπά ξεκίνησα με τους Ούννους, αλλά είναι λίγο χαοτικό το όλο σκηνικό. Απλά πρέπει να επιβιώσεις κάνοντας επιδρομές κλπ? Έκανα ειρήνη με το Βυζάντιο ανοίγοντας πόλεμο με όλους τους εχθρούς του (ουσιαστικά μπράβος του Βυζαντίου).

Γενικά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι με το encampment. Πόσο καιρό πρέπει να κάθεσαι σε κάθε σημείο ώστε να αναπληρώνεις τον στρατό και να αναβαθμίζεις τις υποδομές. Μέχρι να τα διαλύσεις όλα γύρω σου και να πας παρακάτω?

Εφόσον δεν έχεις πόλεις, απλά ζεις παρασιτικά εις βάρος των υπολοίπων, αναβαθμίζοντας μονάδες κλπ για να γίνεις χειρότερο παράσιτο?

Τώρα έχω κάτσει απέξω από την Κωνσταντινούπολη και γυρνάω πέρα-δώθε κάνοντας επιδρομές και βοηθώντας το Βυζάντιο με τον πόλεμο κατά των αυτονομιστών...

Καταλαβαίνω οτι αυτό είναι το πρωτοποριακό στοιχείο-νόημα του παιχνιδιού, αλλά είναι μόνο αυτό? Μήπως έχω χάσει κάτι?

Πείτε καμία συμβουλή. Έψαξα για κανένα pdf guide (όχι manual) αλλα δεν βρήκα τίποτα.

Ευχαριστώ

Δημοσ.
16 ώρες πριν, stratos_k είπε

Ασχολούμαι αρκετά με το total war. Έχω τελειώσει κάποια campaigns στο Empire, Napoleon, Shogun2 και έχω φάει ήττες σε Rome κυρίως. Είχα ξεκινήσει το Rome 2 μια εποχή αλλά το σταμάτησα.

Το σ/κ ξεκίνησα το Attila... Τι πράγμα είναι τούτο βρε παιδιά???

Ξεκίνησα το (ο θεός να το κάνει) prologue και τα παράτησα στη μάχη της Αδριανούπολης γιατί δεν έβγαινε.

Τεσπά ξεκίνησα με τους Ούννους, αλλά είναι λίγο χαοτικό το όλο σκηνικό. Απλά πρέπει να επιβιώσεις κάνοντας επιδρομές κλπ? Έκανα ειρήνη με το Βυζάντιο ανοίγοντας πόλεμο με όλους τους εχθρούς του (ουσιαστικά μπράβος του Βυζαντίου).

Γενικά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι με το encampment. Πόσο καιρό πρέπει να κάθεσαι σε κάθε σημείο ώστε να αναπληρώνεις τον στρατό και να αναβαθμίζεις τις υποδομές. Μέχρι να τα διαλύσεις όλα γύρω σου και να πας παρακάτω?

Εφόσον δεν έχεις πόλεις, απλά ζεις παρασιτικά εις βάρος των υπολοίπων, αναβαθμίζοντας μονάδες κλπ για να γίνεις χειρότερο παράσιτο?

Τώρα έχω κάτσει απέξω από την Κωνσταντινούπολη και γυρνάω πέρα-δώθε κάνοντας επιδρομές και βοηθώντας το Βυζάντιο με τον πόλεμο κατά των αυτονομιστών...

Καταλαβαίνω οτι αυτό είναι το πρωτοποριακό στοιχείο-νόημα του παιχνιδιού, αλλά είναι μόνο αυτό? Μήπως έχω χάσει κάτι?

Πείτε καμία συμβουλή. Έψαξα για κανένα pdf guide (όχι manual) αλλα δεν βρήκα τίποτα.

Ευχαριστώ

Αναβαθμίζεις τα hordes. Επίσης θα πρέπει να κάνεις όλες τις μάχες εσύ. Το Attila είναι από τα παιχνίδια που το auto-resolve σημαίνει και πολλαπλάσιες απώλειες από ότι να την έπαιζες εσύ.
Και λόγο του horde mechanic όσο ποιο λίγες απώλειες τόσο το καλύτερο.  
Ούτε 3 μονάδες ενάντια σε 20 δεν αξίζει να κάνεις autoresolve γιατί ιδίως αν παίζεις με ERE/WRE γιατί τους βάζεις σε testudo και αφήνεις τα defence towers να σπάνε τους εχθρούς. 
Ναι θα χάσεις την μάχη, αλλά θα έχεις σπάσει και τον μισό στρατό αν είναι πλέμπα. (αργότερα όταν η άμυνα της πόλης είναι 15 μονάδες βαρύ πεζικό & ιππείς, θα είναι και οι εχθροί ποιο δύσκολοι. 

• Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Apoll είπε

Αναβαθμίζεις τα hordes. Επίσης θα πρέπει να κάνεις όλες τις μάχες εσύ. Το Attila είναι από τα παιχνίδια που το auto-resolve σημαίνει και πολλαπλάσιες απώλειες από ότι να την έπαιζες εσύ.
Και λόγο του horde mechanic όσο ποιο λίγες απώλειες τόσο το καλύτερο.  
Ούτε 3 μονάδες ενάντια σε 20 δεν αξίζει να κάνεις autoresolve γιατί ιδίως αν παίζεις με ERE/WRE γιατί τους βάζεις σε testudo και αφήνεις τα defence towers να σπάνε τους εχθρούς. 
Ναι θα χάσεις την μάχη, αλλά θα έχεις σπάσει και τον μισό στρατό αν είναι πλέμπα. (αργότερα όταν η άμυνα της πόλης είναι 15 μονάδες βαρύ πεζικό & ιππείς, θα είναι και οι εχθροί ποιο δύσκολοι. 

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

σε 4k ανάλυση το ui στο παιχινδι και γενικότερα τα γράμματα είναι πολύ μικρά και δεν φαίνονται .. υπάρχει κάποιο fix γι'αυτο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...