Προς το περιεχόμενο

Total War: Attila

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για το MP θα ήθελα co-op με 3-4 παίχτες ή 2 vs 2 σε campaign αλλά να μπορούν να παίζουν όλοι μαζί αν όχι τις μάχες τουλάχιστον το city management + recruits + έρευνες.

Γιατί τώρα και με μόνο 2 μιλάμε είναι ατελείωτα τα turns (των παιχτών όχι του AI)!

• Super Moderators
Δημοσ.

Προσωπικά, η ανταπόκριση στις απαιτήσεις των μαχών είναι που με κρατάει και δεν ασχολούμαι με MP. Να ήταν turn-based, να το έλιωνα, αλλά τώρα βάρος θα ήμουν σε μια ομάδα, κι ούτε είναι λύση το auto-resolve, έστω και με τις μέτριες ικανότητές μου στο rt κομμάτι έχω πετύχει κάποιες επικές νίκες απέναντι σε αριθμητικά υπέρτερους εχθρούς (ειδικά στο πρώτο Shogun, σε κάτι γέφυρες).

Αλλά, σίγουρα, να βλέπεις όλα αυτά τα factions να τα χειρίζονται άνθρωποι, με συμμαχίες και πισώπλατα μαχαιρώματα, έπος θα ήταν.

Δημοσ.

Και εγώ μην φανταστείς δεν παίζω mp-battles γιατί με το 1mbps upload που έχουμε εδώ στην Ελλάδα δεν κάνει ούτε για να πεις hello στον αντίπαλο! Από την άλλη πχ το Rome II το είχα πάρει 2η φορά κάπου στα 10 ευρώ και το έχω σε 2ο steam account στο laptop μου και παίζω με φίλους όταν έρχονται σπίτι σε 1gbps γραμμή και σπάμε τρελή πλάκα! 
Σε co-op πάντα! 

Αλλά καμιά φορά φέρνει και κανένας άλλος laptop και είμαστε 4 άτομα οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι custom MP battles οι οποίες ναι μεν ωραίες αλλά πόσες να κάνεις; Βαριέσαι μετά! και είναι πάντα 2vs2 ή 4vs4(AI) ή mix αυτών.

Γι'αυτό θα ήθελα και πιο πολλές επιλογές για MP και την δυνατότητα για co-op campaign ως 4 άτομα αλλά σε αυτό κάτι πρέπει να κάνουν γιατί όταν παίζει ο πρώτος οι άλλοι δεν κάνουν τίποτα! και αυτό είναι βαρετό και κουραστικό. Θα πρέπει να βάλουν την δυνατότητα να μπορούν όλοι να κάνουν αυτά που είπα πιο πάνω ενώ παίζει ο πρώτος παίχτης πλην μαχών. Και όταν πατήσει end turn ο πρώτος να μην μπορεί να κάνει κάτι άλλο, αλλά ο δεύτερος να μπορεί να κάνεις τις μάχες του κτλ 

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν γίνεται να είναι ταυτόχρονοι οι γύροι πλην μαχών. Ας πούμε, βλέπω εγώ έναν agent σου σε ουδέτερο έδαφος, και στέλνω δικό μου να του επιτεθεί (μην "καρφωθούμε" κι όλας, μουχαχά!). Αν δεν ξέρω πού θα βρίσκεται ο δικός σου στο resolve του γύρου, πώς θα γίνει αυτό;

Το καταλαβαίνω αυτό που λες, όμως, να κάθεσαι με τις ώρες να περιμένεις είναι θέμα. Δεν ασχολούμαι γενικά με mp, να πω παραδείγματα.

Το Solium Infernum ήταν εξαιρετικό σε mp, από τα λίγα που έχω ασχοληθεί, αλλά είχε πολύ πιο απλούς μηχανισμούς και ήταν καθαρό tb.

Τα TW, με ανθρώπους σε όλα τα factions, είναι θαυμάσια προοπτική, αλλά πρακτικά δεν το βλέπω να γίνεται. Timed turns, ίσως;

Δημοσ.

Αυτό που λες είναι για το head on, να είναι με λίγα λόγια οι παίχτες ενάντια ο ένας στον άλλο και είναι λογικό αυτό που λες (με τον agent). Σε αυτό το παράδειγμα είναι λογικό το πως είναι τώρα το παιχνίδι και το timed turn είναι μια καλή λύση και την έχει ήδη το παιχνίδι.

Εγώ λέω για το co-op που οι παίχτες είναι σύμμαχοι και δεν κάνουν επιθέσεις ο ένας στον άλλο αλλά μόνο vs AI. Αυτό παίζω πιο πολύ.

Και αυτό που λέω είναι ενώ παίζω εγώ (πρώτος παίχτης) κάνοντας τα πάντα (μάχες, city management, agents κτλ) εσύ ως δεύτερος παίχτης ή και άλλοι αν πάει μέχρι 4 να μπορείτε να κάνετε διπλωματία, city management και κανά recruit αλλά όχι agent moves ή μάχη. Αυτά όταν έρθει το turn σου. Που φυσικά εγώ αφού έκανα end turn δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα (ίσως μόνο διπλωματία).

Ξέρω αυτό που λέω είναι δύσκολο και κατά 99,9% δεν θα το κάνουν αλλά... 

• Super Moderators
Δημοσ.

Nα, είδες που σου είπα, δεν το ξέρω αυτό το κομμάτι.

Για να καταλάβω, όταν οι παίκτες παίζουν co-op, οι πισώπλατες μαχαιριές αποκλείονται τελείως; Δηλαδή σύμμαχοι ως το τέλος; Κι έχουν κοινούς στόχους για τη νίκη;

Δημοσ.

Ναι δεν μπορείς να κάνεις επίθεση σε σύμμαχο παίχτη αλλά agent actions νομίζω ότι μπορείς (δεν έχω κάνει ούτε μου έχουν κάνει (ελπίζω)). Οι στόχοι στο rome II τουλάχιστον είναι να πάρετε κάποιες περιοχές είτε κατακτώντας είτε με Military alliances. Είναι πολύ ωραίο το mp co-op

Δημοσ.

Κάντε άμα θέλετε ένα re-tweet αυτό που λέει Link.png Site: εδώ  δίνουν το κράνος που φορούσε ο WIll στο Hunboxing! 

Αν το κερδίσετε και δεν το θέλετε εδώ είμαι εγώ! :P

• Like 1
Δημοσ.

Total war Rome 2 ή Attila? Έφτιαξαν καθόλου τα bugs του rome (γενικά αλλά και σε διπλωματία?)

Αττίλα, χωρίς δευτερη σκέψη

• Like 3
Δημοσ.

Ωραία! Πήρα το Rome 2 emperor edition το πρωί ...  :P  :P

Δεν πειράζει, το πήρα στα 12.5 ευρώ από DirectGameCards. Θα το παίξω λίγο (μιας και δεν το έχω δει καθόλου και από ότι διαβάζω έχει ψιλο φτιάξει με τα patches πλέον) και σε λίγο καιρό παίρνω Attila που θα έχουν βγει και drivers για τις κάρτες γραφικών και θα το υποστιρίζουν καλύτερα.

Δημοσ.

Ωραία! Πήρα το Rome 2 emperor edition το πρωί ...  :P  :P

Δεν πειράζει, το πήρα στα 12.5 ευρώ από DirectGameCards. Θα το παίξω λίγο (μιας και δεν το έχω δει καθόλου και από ότι διαβάζω έχει ψιλο φτιάξει με τα patches πλέον) και σε λίγο καιρό παίρνω Attila που θα έχουν βγει και 10 DLC

fixed

• Like 4
Δημοσ.

Ναι. Εκτός αν είχε το Shogun 2 horde mechanics τουλάχιστον.

χωρις να έχω παιξει το Attila θεωρώ πως το Shogun 2 ειναι με διαφορά το καλύτερο vanilla Total War, το έχω λατρέψει. Αποτυπωσαν εξαιρετικά το κλιμα της εποχής με μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρια, απο το Ui έως την μουσική υποκρουση, με την Ai να ειναι πολύ καλή ενώ θεωρώ πως και τα γραφικά ειναι ανώτερα του Rome 2. Στο Rome 2 δεν μου άρεσε διόλου το σύστημα με τις επαρχιες, η απουσία family tree, της πλάκας ui, το ότι δεν υπάρχουνε captains.

Δημοσ.

Νομίζω ότι vanilla το πιο ωραίο total war είναι το attila. Προσωπικά δεν μου αρέσει η χρονική περίοδος του Attila και προτιμώ την εποχή του Rome II αλλά είναι πολύ καλά στημένο το παιχνίδι. Και ενώ το Rome II με Μακεδόνες μέσα σε μερικά turn γινόμουν super power και πέρναγα από πάνω τους πάντες και τα πάντα σε αυτό τα έχω βρει μπαστούνια! 

Το AI δεν είναι προβλεπόμενο όπως του Rome II που πάνω-κάτω ξέρεις από πριν τι κίνηση θα κάνει και η πολιτική παίζει μεγάλο ρόλο!

Anyway με το patch 1.1 είπα να παίξω πάλι με ERE και είδα ότι ξεκινάει με NAA με τους Πέρσες από την αρχή αλλά έχει τους Αρμένιους client-state των Περσών (νομίζω στο 1.0 ήταν pupet-state της ERE αλλά δεν παίρνω όρκο). Οπότε τους έκανα ένα μικρό gift και έφερα τον στρατό μου στα σύνορα. Στην Ευρώπη σε 3 turn νίκησα τον Alaric και μου έδωσαν οι Huns peace+2000gold και στο επόμενο turn ΝΑΑ! Τα οποία και πήρα με την μια με μεγάλη χαρά. Αλλά κάπου εκεί αρχίζει και το πανηγύρι με τους πολέμους της WRE...και την πρώτη φορά και τώρα πάντα έμπαινα στο πλευρό τους αλλά δεν βλέπω το AI της WRE άξιο για σύμμαχο. Έχει τρελά wars με όλους (και με βάζει και εμένα μέσα) και δεν είναι ικανό να κερδίσει τίποτα. Σκέφτομαι αν παίζω τρίτη φορά να σπάσω την συμμαχία μαζί τους τουλάχιστον μέχρι να έχω 4 20άριδες στρατούς τούμπανα και 2 στόλους δυνατούς.

Κατά το turn 50 που έχω φτιάξει οικονομία καλή, φάρμες, 2 καλούς στρατούς στην Ευρώπη και έχω βγει από τα σύνορα μου και για επέκταση αλλά και για υποστήριξη στην WRE μου σκάει από το πουθενά war με πέρσες και όλους τους συμμάχους τους!
Εδώ είναι που κόλλησα. Είναι πάρα πολλοί στρατοί μέσα στα εδάφη μου και όλοι κλασικά σε πόλεις χωρίς άμυνες....

Αυτό με χαλάει και στο Rome II και στο Attila. Οκ να έχουμε garrison αλλά άσε με ρε γμτ να διαλέξω πόσους και τι να έχω για garrison! 

Δεν λέω δυνατό το garrison της ERE κρατάνε 4 μονάδες 10-12 αλλά μετά κουράζονται και χάνουν. Και το ΑΙ φυσικά δεν σκάει με 10-12 vs garrison αλλά δύο 20άδες.....

Έτσι το βλέπω δύσκολο να παίζω με τόσα μέτωπα ανοιχτά και τόσο λίγο στρατό. Στο Rome II άρχιζα με κάτι μικρό σε έκταση και το μεγάλωνα με πλάνο και όχι με πολέμους σε βορά-νότο-ανατολή-δύση και εσωτερικές ίντριγκες! 

Τόσες μέρες μετά και ένα campaign δεν έχω τελειώσει! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...