Προς το περιεχόμενο

Total War: Attila

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι το Αττιλα είναι καλύτερο του Shogun 2 και καλύτερο του Rome 2. 

Περίοδος, το Rome 2 είναι προ Χριστού. Το Attila είναι 4ος αιώνα μΧ. Τελείως διαφορετικοί μηχανισμοί, από φαγητό μέχρι οικονομία και κτήρια και επιροή της θρησκείας κ.α Έχει οικογένειες και πολιτική εντός της φατριάς. Αν δεν παίξεις τις 3-4 "σταθερές" φυλές (π.χ Περσία, Βυζάντιο, Δυτική Ρώμαϊκή Αυτοκρατορία), έχει τους μηχανισμούς του horde κλπ.

Το να σου περιγράψω σε μία παράγραφο της διαφορές του Attila με τα προηγούμενα, είναι πολύ λίγο.

Μπες στην ιστοσελίδα του TW τράβα στο φόρουμ και διάβασε το manual. Και διάβασε τα review, τα οποία ίσως είναι τα καλύτερα που έχω δει για TW παιχνίδι πάρα πολλά χρόνια.

• Like 2
Δημοσ.

Ναι. Εκτός αν είχε το Shogun 2 horde mechanics τουλάχιστον.

Μερικά screenshots από politics

2015-02-23_00002_zpssiyglvow.jpg

Κάθε 8 γύρους ανεβαίνουν στην ιεραρχία. Και φυσικά ποτέ κανείς δεν ξέρει αν αυτός που ανεβαίνει θα σε στείλει σε εμφύλιο.

(και φυσικά πέρνουν μπόνους ανεξάρτητα τον skill points αν είναι στραγηγοί π.χ.)

2015-02-23_00003_zpsgs0dscku.jpg

Ορίζετε τους κυβερνήτες των επαρχιών εδώ. Και φυσικά επιδρούν στην πολιτκή με events.

Δημοσ.

Παιδιά ίσως γίνομαι κουραστικός (μετά από αρκετά σχετικά μυνήματα), αλλά μετά την πατάτα με το preorder του Rome 2, είμαι πολύ σκεπτικός ως προς το αν θα ξαναγοράσω παιχνίδι της σειράς TW. Είμαι φαν της σειράς και αγαπημένα μου είναι το Medieval 1 TW και το Rome 1. Το πρώτο Medieval δυστηχώς δεν τρέχει σε καινούργια pc και έχω αρκεστεί στο να παίζω το Rome 1. Με έχει απογοητέυσει τόσο πολύ το Rome 2 που έχει φάει Uninstall εδώ και καιρό...

Σε σχέση με το Rome 1 λοιπόν, από άποψη gameplay-pace-content (Κυρίως σε Management/campaign) το συγκεκριμένο game πού στέκεται? Αξίζει τον κόπο ή θα το τεστάρουμε για την CA και μετά από 1-2 μήνες θα καταλήξουμε πάλι στο Rome?

Αν θέλει πολύ ανάλυση το θέμα, μπορεί κάποιος να πει τουλάχιστον αν τρία συγκεκριμένα πράγματα, που κατέστρεψαν το Rome 2 για μένα, είναι διαφορετικά?

1) Υπάρχει πάλι περιορισμός στον αριθμό των στρατηγών? Τους στρατηγούς τους κάνει "create" o παίκτης όπως στο Rome 2 ή όπως στα παλιότερα ειναι nobles που είτε τους υιοθετείς είτε ενηλικιώνται και αναλαμβάνουν καθήκοντα?

2) Κάθε μονάδα πρέπει και πάλι να ανήκει σε στρατιά με στρατηγό για να κινηθεί? Η επιτρέπει π.χ, ένα άκυρο Unit να κινείται μόνο του ορίζοντας έναν captain?

3) Υπάρχει το ίδιο ηλίθιο σύστημα με το Upgrade των κτιρίων και περιορισμοί σε σχέση με το population? Αν όχι επιστρέψαμε στο παλιό καλό σύστημα με τα upgrades στις πόλεις όταν έφταναν κάποιο όριο που είχαν τα προηούμενα TW?

Έψαξα πριν ρωτήσω για reviews/video αλλά οι περισσότεροι ασχολούνται με τις μάχες που προσωπικά μου είναι αδιάφορες. Ακόμη και μετά από όλα όσα (θετικά) διάβασα δεν εμπιστεύομαι να το πάρω, γι αυτό ρωτάω όσους από εσάς το έχετε παίξει.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Φαντάσου το σαν το Rome II μόνο πιο εξελιγμένο και χωρίς bugs. Έχει πάλι στρατηγούς όπως το Rome II, δεν έχει τους captains του Rome 1 και έχει τα κτήρια που λες.

Δεν το θεωρώ beta test σαν το Rome II, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έχει πολλά νέα και ενδιαφέροντα πράγματα. 

Από πολλές πλευρές είναι όντως ο καλύτερος τίτλος της CA αλλά αυτό είναι ανάλογα το τι αρέσει στον καθέναν από εμάς. Πχ εμένα το Shogun II δεν μου άρεσε και μου άρεσε το Rome II, τώρα το Attila μου αρέσει αλλά το βάζω ως χρονική περίοδο μετά το Rome II.

Περιμένω πως και πως να δώσουν τα mod tools και να φέρουν στο Attila maps και units/factions από το Rome II!

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης όπως έγραψα πριν, για Βυζάντιο, απαραίτητα ΌΛΕΣ οι μάχες με simulator.

Τον διάλυσα συγκριτικά με τους αριθμούς, και θα τον πλακώσουν τώρα οι δύο λεγεώνες και δεν θα αφήσουν τίποτα.

Το AI παίζει πολύ καλά και πάει για κύκλωση. Αλλά τα χωριά είναι μεγάλα, ενώ το Testudo είναι ο δευτερος μεγαλύτερος βοηθός των Βυζαντινών (και Ρωμαίων) ώστε να αντέχουν το ξύλο. Την κύρια δουλειά την κάνουν οι πύργοι, και πρέπει να προστατευτούν για να τσακίσουν τους εχθρούς (και να μην τσακίσουν εσάς).

Σημείωση αυτές οι 4 μονάδες είναι απλοί στρατιώτες που έχουν τα χωριουδάκια....... Που να δείτε της μεγάλες πόλεις όπως Κωνσταντινούπολη, Θεσσαλονίκη, Έδεσα, Αντιόχεια. Γι αυτό όχι autoresolve και με τις δύο Ρωμαικές Αυτοκρατορίες. Ποιότητα > ποσότητα ακόμα και όταν ο εχθρός υπερτερεί 3 προς 1.

2015-02-23_00004_zps7vfxsf1v.jpg

Με τις γνώσεις αυτές (και αρκετά αποτυχημένα campaign λόγο απειρίας), για να δούμε τί θα καταφέρουν οι 4 μισές λεγεώνες ενάντια σε 5 stack ξυπόλητους Πέρσες που έρχονται με τα γεωργικά εργαλεία......

(Σημείωση αυτό σε Legendary)

Για όσους συγκρίνουν το Attila με Rome 2, τί να πει κανείς.....

Είναι σαν να συγκρίνει κάποιος Vista πριν το SP2 με W7. Και όσοι έχουν το παιχνίδι ας πουν ότι έχω άδικο.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

To Attila μου φαίνεται ανώτερο: πιο "ώριμο" out of the box, πιο σκοτεινό, πιο απαιτητικό.

Legendary δεν παίζω, ακόμη, στο hard είμαι και ήδη δυσκολεύομαι αρκετά, αλλά όπως είπα στις real time μάχες ουδέποτε υπήρξα καλός, φανατικός των tbs γαρ.

Θα ήθελα λίγο πιο βασικό tutorial, μου φαίνεται ότι πετάει πολλές πληροφορίες μαζεμένες και δεν αναπτύσσει βασικά θέματα επαρκώς (όπως τη σημασία του loyalty όταν ορίζεις κυβερνήτη μιας περιοχής). Δηλαδή, κάποιος που μπαίνει πραγματικά πρώτη φορά στο παιχνίδι, θα πελαγώσει. Συν του ότι τα scripted events δίνουν ορισμένες λάθος εντυπώσεις, ως προς το πώς λειτουργούν οι μονάδες, αν πράγματι δηλαδή σου την πέσουν τόσες έφιππες μονάδες στο κέντρο της πόλης κι εσύ έχεις το βασικό στρατό σου σκόρπιο, είσαι χαμένος, όμως στο tutorial τη σκαπουλάρεις επειδή βάζουν την ΑΙ να κάνει ανοησίες.

Όμως, στις πιο ελεύθερες μάχες, για τα μέτρα μου μια χαρά πρόκληση αποτελεί η ΑΙ.

Γενικά, αν δεν είχε πληγεί το όνομά τους άσχημα με το Rome II (που τελικά εμένα μου άρεσε, αλλά θα μπορούσε να είναι κλάσεις ανώτερο από την αρχή) τώρα θα διαβάζαμε διθυράμβους για το Attila. Καλό είναι, βέβαια, από μια άποψη αυτό, γιατί δεν επιτρέπει στη CA να χαλαρώνει.

Τα DLC, βέβαια, DLC. Ομολογώ, όμως, πως τους πήρα και τους μακρυγέννηδες, €5,40 μου φάνηκε καλή τιμή, από τη στιγμή που το κυρίως παιχνίδι ήταν δώρο.

• Like 1
Δημοσ.

Λογω οτι ειμαι noobas στο συγκεκριμενο ειδος ειχα βρει στο rome 2 ενα Mod το οποιο αφαιρουσε την μειωση του food. Δηλαδη οσα κτίρια και μοναδες καταναλωναν τροφιμα τωρα εδιναν . Υπαρχει κατι αντιστοιχο για το το Attila ? 

Δημοσ.

Μα το φαγητό πλέον στο Attila είναι αναπόσπαστο κομμάτι του παιχνιδιού επίσης, όπως και το fertility των περιοχών. 

Τέρμα του "φτιάχνω 2 φάρμες στα βουνά και είναι το ίδιο με 2 φάρμες στο Δέλτα του Νείλου"

α) Οι φάρμες στο Δέλτα του Νείλου για παράδειγμα, που έχει περισσότερη ευφορία, περισσότερο φαγητό και περισσότερα λεφτά δίνουν.Το ίδιο και όταν πέσει ο χειμώνας. Βλέπεις της Βόρειες περιοχές να μην βγάζουν τροφήμα και να πέφτει πείνα, ενώ στις ευφορες περιοχές όχι. (οπότε και βάζεις τον στρατό στην πόλη και όχι στην μέση του πουθενά γιατί θα χάσεις άνδρες).

β) Όταν καεί μία πόλη  επιρεάζει την ευφορία της περιοχής που βρίσκεται συνολικά. Και όταν αναφέρω καεί εννοώ στάχτη και μπούρπερη, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, ούτε τα δέντρα του background. Όλα είναι μαύρο χώμα. Θα πρέπει να σκάσεις 15,000 νομίσματα (στο legendary) για να ξαναφτιάξεις την πόλη/χωριό, ξεκινώντας από το μηδέν και με κάμποσους γύρους να χρειάζεται ανάκαμψη του εδάφους.

(άντε να τα βρεις αυτά στο Shogun 2 ή το Rome 2).

Και γι αυτό. Όσοι είναι πυρομανείς και θέλουν να κάψουν τα πάντα, ας παίξουν με Ούνους, που δεν μπορούν να πιάσουν περιοχές, παρά μόνο να της λεηλατήσουν, ή να τις κάψουν.

Δημοσ.

Όσοι είναι πυρομανείς και θέλουν να κάψουν τα πάντα, ας παίξουν με Ούνους, που δεν μπορούν να πιάσουν περιοχές, παρά μόνο να της λεηλατήσουν, ή να τις κάψουν.

:devil:  :devil:  :devil:

Δημοσ.

Μετά από αρκετές προσπάθειες, αισθάνομαι ότι είμαι σε καλό δρόμο απόψε. Μετά από τρεις closed ήττες σε έχωντας τρεις πόλεις λεηλατηθεί, οι Γότθοι κάλεσαν σε ειρήνη, εσκασαν και 2000 νομίσματα (τόσο πρόσφερε) και την κοπάνησαν άρον άρον.

Ίσως γιατί ο Αυτοκράτορας τον είχε στριμώξει τον Alaric και ετοιμαζόταν να του την κοπανήσει στο κεφάλι. Αλλά δεν είμαστε για απώλειες τώρα. Και εκεί που έβριζα τον Αρκάδιο, είδα ότι αν τον βάλω στο κεφάλι ενός στρατού, έχει bonus ενάντια σε βαρβάρους :)

Οι Πέρσες για ένα περίεργο λόγο, κάνουν επίθεση στον 6ο!!!! γύρο (αντί για τον πρώτο μέχρι τώρα) με ένα μόνο stack. Θα φάνε ξύλο (αύριο) μιας και έχω 26 μονάδες στην Έδεσσα, εκ τον οποίον 10 Legio.

Επειδή έτυχε να είναι η πρώτη φορά που έφτασα στο campaign βγάζωντας Legio, και χρησιμοποιώντας τους, με μία λέξη μπορώ να τους χαρακτηρίσω. Κρεατομηχανή, σε σχέση με τις μονάδες που αντικαθηστούν :)

Beeline για Τάγματα τώρα να φτιάξω και καλό ιππικό........

• Like 1
Δημοσ.

Μόλις αγόρασα το παιγνίδι  και έγω, ήθελα να ρωτήσω η επιλογή που έχεi  στα graphic options  UNLIMITED VIDEO MEMORY τι ακριβώς κάνει? Η κάρτα που  εχω  είναι μια gtx 770 2gb

Eυχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Ίσως Link.png Site: εδώ βρεις αυτό που θες για το Unlimited Video Memory. 

Πιο απλά αν έχεις πολύ vram (θα έλεγα 3GB+(αν είμαι λάθος sorry!)) το κάνεις tick και το παιχνίδι θα κρατήσει τις ρυθμίσεις αλλιώς μπορεί εσύ να το βάλεις σε όλα τέρμα αλλά αν έχεις λίγη vram (2GB-) οι ρυθμίσεις σου στο παιχνίδι κατεβαίνουν μόνες τους στο πιο καλό για το σύστημα σου επίπεδο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...