Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγχαρητήρια για τον πιτσιρικά, όχι τόσο για την κατασκευή (που δεν είναι τίποτα σπουδαίο) αλλά για το ότι ξεχωρίζει από την μάζα της ηλικίας του και συμμετέχει σε παγκόσμιους διαγωνισμούς όπως αυτόν. Ειδικά σήμερα, η Ελλάδα, δεν δίνει έδαφος για τέτοιες ασχολίες. Μπράβο και πάλι μπράβο και για την συμμετοχή και για την θέση, όπου βλέπουμε ότι δεν χρειάζεται να είσαι Einstein για να πάρεις μέρος, αλλά μικρές έξυπνες ιδέες και αγάπη και χρόνο για το αντικείμενο που γουστάρεις.

ΥΣ: Δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό Nick Adam που έγινε super boosted από τα media.

Δημοσ.

Παιδια, δεν το βλεπετε οτι το εκπαιδευτικο μας συστημα πασχει? Δεν πηγατε σχολειο? Καποιοι δεν πηγατε πανεπιστημιο? Καποιοι δεν κανατε μεταπτυχιακα εξω?

Δεν μπορειτε να καταλαβετε οτι αυτος που ξεχωριζει δεν ειναι ο πιο εξυπνος. Αλλα ΜΟΝΟ αυτος που παπαγαλιζει. Δηλ αυτος που ακολουθει το συστημα. Οχι αυτος με δικες του, νεες ιδεες.

Κι οι πολιτικοι μας σπουδασμενοι οικονομικα ειναι, με phD.

Σιχαθηκα να ακουω για τους ελληνες επιστημονες. Βαρεθηκα να ακουω για το μεγαλειο του ελληνικου μυαλου. Σε μια παρακμαζουσα πνιγμενη στην διαφθορα ελληνικη κοινωνια. Ναι, ξερω ειμαι λαθος. Θα με βγαλετε και ανθελληνα καποιοι απο κατω μου.

Μπραβο στο παιδι. Τιποτε παραπανω.

Δημοσ.

Ο λαστγίαρ 12χρονος uberhacker:

1) δεν βραβεύτηκε, απλά "βραβεύτηκε" ελέω πατέρα και μάνας και καναλιών και εφημερίδων και κυκλωμάτων και κονέ και.. και.. και..

2) ακόμα περιμενουμε να μας θαμπώσει με το ελληνικό social site που είναι καλύτερο κι από το facebook. Δεκαπέντε μέρες μετά τον ντόρο και την συνέντευξη (!) στον ΣΚΑΙ, κατέβασε και το www.techisgame.com.

3) Το μονο software που εφηύρε ήταν ένα υποτυπώδες installer σε visual basic, που έτρεχε 2 έτοιμα .exe πακέτα από τα αντίστοιχα κουμπιά. Δηλαδή installer που τρέχει άλλο installer, σαν απλοικό batch file με ερώτηση. Δηλαδή τίποτε όχι βραβεύσιμο αλλά ούτε συζητήσιμο. Κάπου εχω και το exe και το decompiled κώδικα των 10 (ούτε τόσες, χάρη του κάνω) σειρών vbcode.

Ας μη μπερδεύουμε τα μικρά ή μεγάλα δημιουργήματα με τα μιντιακά "κατασκευάσματα".

...Δηλαδή ρε συ Πήγεον, τί θες να μας πεις τώρα, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΑΥΤΟ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ;

Ή ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ; ΑΥΤΟ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ;

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΤΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΖ, Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ, Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΜΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝΕ ΛΙΝΑ ΚΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ

ΑΝΤΕ ΠΙΑ ΜΕΡΙΚΟΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΡΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΦΕΥΡΕΤΕ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ  ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΙ ΟΛΑΣ ΜΕΤΑ

ΕΣΥ ΡΩΤΗΣΕΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥ; ΕεεεΕΕΕΕεεΕΕΕΕΕ;!;! (φωνή Στ. Χίου)

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό με τα "πανέξυπνα" Ελληνόπουλα όπου όλοι τους διακρίνονται στους διαγωνισμούς Google πρέπει να σταματήσει. Είδαμε και πέρυσι τον "χάκερ" από την Θεσσαλονίκη όπου το μόνο που ήξερε είναι να να πατάει το Ctrl C+Ctrl V.

Όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

• Like 1
Δημοσ.

Μπράβο στον πιτσιρικά!

Όσοι δεν το θεωρούν και τόσο σπουδαίο κατόρθωμα τι έχουν να δείξουν οι ίδιοι;

Θα έλεγα αλλά τα έχουμε όλοι, οπότε τι να μας δείξουν?

Δημοσ.

Όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

Μπαμ βαράει ο κυνηγός, τρέχει τρέχει ο λαγός.

• Like 1
Δημοσ.

Θα τον χειροκροτουσα ειτε ηταν Αλβανος,Ινδος,Αφρικανος κτλ κτλ ποσο μαλλον τωρα που προκειται για εναν συμπατριωτη μας.Θα το παω λιγο παραπερα και θα πω οτι σ αυτην την ηλικια σκεφτεσαι ανιδιοτελως,εισαι ρομαντικος,θελεις να προσφερεις,δεν εχεις δολο,δεν αποσκοπεις καπου,πιστευω οτι το παιδι πραγματικα δουλεψε για να φτιαξει κατι που θα βοηθησει αυτους τους ανθρωπους χωρις να εχει τιποτα στο πισω μερος του μυαλου του.

Δυστυχως αυτα ολα με την παροδο του χρονου χανονται διοτι μεσολαβουν χιλλιαδες παραγοντες(κερδος,καριερα,αναγνωριση κτλ κτλ)αλλα αυτη ειναι η φυση μας δυστυχως χωρις να θελω να τα ισοπεδωσω ολα,υπαρχουν και εξαιρεσεις.

Οσο για τους "Ελληνες επιστημονες" πιστευω οτι δεν υπαρχουν εξυπνοι η χαζοι λαοι,υπαρχουν εξυπνοι και χαζοι ανθρωποι.Για τους Ελληνες φοιτητες που πανε στο εξωτερικο και πετυχαινουν ειναι λογο του υψηλου επιπεδου παιδειας που τους παρεχουν και των ισων ευκαιριων στην αγορα εργασιας και οχι λογο της ανωτεροτητας της φυλης(βλεπε "δωσαμε τα φωτα σε ολο τον κοσμο"κτλ κτλ).Δεν τους νοιαζει αν εισαι ασπρος η μαυρος,Ιρακινος η Πακιστανος,τους νοιαζει απλα να εισαι καλος σ αυτο που κανεις.

Τωρα οσον αφορα αυτους που ριχνουν την χολη τους στο παιδι τι να πω...Ποσο μαλακες τελικα ειναι εκει στην Google ε?βραβευσαν εναν τσαρλατανο.Θα τους στειλω αυτο εδω το νημα σε μαιλ να συμβουλευτουνν τους φωστηρες εδω περα για να καταλαβουν τι μαλακια εκαναν.Γιατι ενοειται πως οι φωστηρες εδω περα ξερουν καλυτερα απ την Google,τι να μας πει τωρα το μαγαζακι της γειτονιας ε?

Ε ρε ξυλο που το θελετε

• Like 1
Δημοσ.

Μπράβο στον μικρό. Απο οτι βλέπω στη φωτογραφία, arduino;

αφού έχει έτοιμες βιβλιοθήκες και για τον ultrasonic sensor και για το buzzer :P

anyway μπράβο μόνο για την ιδέα που αν και τόσο απλή, δεν το είχε σκεφτεί κανεις. 

@pigeon 

δεν ήξερα για αυτόν τον "χάκερ" αλλά επειδή φαίνεται το είχες κοιτάξει το θέμα και ξέρεις τι αφορούσε, τότε εγώ που είχα γεμίσει όλο το PC με batch files τα οποία έγραφα εγώ για να αυτοματοποιώ διάφορες διαδικασίες κλπ τι βραβείο θα έπαιρνα; Και μάλιστα είχα βρει και έτοιμο πρόγραμμα που έκανε compile το .bat σε .exe και είχε επιλογή να τρέχει κρυφά  :shock: και όλο αυτό, googlarontas και χαλώντας το PC μου καθημερινά.  Ρε να μην το ξέρω να βγω στα media.

• Like 1
Δημοσ.

χμμ 

1.γυαλια απο αφρικανο

2.αισθητηρας --> http://grobotronics.com/ranging-detector.html?sl=el#.VA9ALvl_uCo

3. 2 μετρα καλωδιο

4. ενα buzzer

5. 2 ωρες αναζητηση 

και νατος ο εφευρετης

πολυ ποιο ευκολο αν χρησιμοποιησης την πλατφορμα arduino 

το ελληνικο shop http://www.internetnow.gr/agora/5-arduino

και ενα απλο σχεδιαγραμμα http://www.instructables.com/id/Arduino-Distance-Detector-with-a-Buzzer-and-LEDs/

-----------

το ευφυες κομματι της υποθεσης ειναι οτι κανεις αλλος δεν το σκεφτηκε αυτο. βλεπω το telemarketing να κλεβει την πατεντα 

Μπράβο τον ξεσκεπασες τον απατεωνα ,τι έκανε ένα search και συναρμολόγηση απλα καθημερινά πράγματα...

Για καθε έναν που καθεται και κάνει κατι υπάρχουν πίσω του 20 ξερόλες που το έχουν σκεφτεί ήδη....

Δημοσ.
@pigeon:δεν ήξερα για αυτόν τον "χάκερ" αλλά επειδή φαίνεται το είχες κοιτάξει το θέμα και ξέρεις τι αφορούσε, τότε εγώ που είχα γεμίσει όλο το PC με batch files τα οποία έγραφα εγώ για να αυτοματοποιώ διάφορες διαδικασίες κλπ τι βραβείο θα έπαιρνα; Και μάλιστα είχα βρει και έτοιμο πρόγραμμα που έκανε compile το .bat σε .exe και είχε επιλογή να τρέχει κρυφά  :shock: και όλο αυτό, googlarontas και χαλώντας το PC μου καθημερινά.  Ρε να μην το ξέρω να βγω στα media.

Νίκο, η μετατροπή bat-->exe είναι τουλάχιστον υποτροφία! Αν το έκανες και με autoit θα ήσουν google CEO τώρα. :-D

Ναι τον είχα ψάξει αρκετά τον χάκερ μας, ήταν μεγάλο σχολείο το συγκεκριμένο συμβάν κι όσα ακολούθησαν. Ο ορισμός της τεχνητής αισιοδοξίας, μπορούσε και ο πιο αδαής από μίντια να νιώσει πόσο κατασκευασμένες είναι οι περισσότερες ειδήσεις των μμε. Τα ψέμματα που ανακυκλώθηκαν εκείνο το 20ήμερο ήταν απίστευτα. Την μεγαλύτερη εντύπωση μου την έκανε η απέλπιδα προσπάθεια της οικογένειας να τον ξανασπρώξει μέσω συνέντευξης στο ΣΚΑΙ , εκεί που ο μικρός σχεδόν έλεγε "μια μλκια έκανα μωρέ, αφήστε με να πάω να παίξω!". Με το στανιό καριέρα του ετοίμαζαν του πιτσιρικά.. :rolleyes:

Γι'αυτό είπα είναι κρίμα να εξισώνουμε τον δήθεν βραβευμένο 12χρονο με όλες τις πραγματικές -μικρές ή μεγάλες- προσπάθειες σαν αυτή εδώ που διαβάσαμε.

• Like 2
Δημοσ.

Γι'αυτό είπα είναι κρίμα να εξισώνουμε τον δήθεν βραβευμένο 12χρονο με όλες τις πραγματικές -μικρές ή μεγάλες- προσπάθειες σαν αυτή εδώ που διαβάσαμε.

Αυτό ακριβώς.

Ο περσυνός 12χρονος ήταν μούφα, όπως μούφα είναι και το GDG Thessaloniki. Είναι πραγματικά απίθανο να το πιστέψει κάποιος που δεν πήγε εκεί, αλλά θα μπορούσα να σας γράψω σελίδες ολόκληρες για το πόσο τραγικά μεγάλο ψέμα ήταν αυτό πέρυσι (ήμουν εθελοντής στο GDG Thessaloniki) με τον 12-χρονο.

Αντίθετα φέτος έχουμε έναν πραγματικό πιτσιρικά, λίγο μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι, που πήρε μέρος σε πραγματικό διαγωνισμό της Google, και που όντως διακρίθηκε. Άσχετα με τον βαθμό δυσκολίας ή πρωτοτυπίας της κατασκευής, αυτό είναι από μόνο του ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα. Μην ξεχνάς πως η κατασκευή και η ιδέα μπορεί να είναι ψωμοτύρι για έναν Μηχανικό Αυτοματισμού, αλλά βουνό και υπερπροσπάθεια για έναν μαθητή Λυκείου. Thumbs up για την συμμετοχή, διάκριση και προσπάθεια! :D

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...