g8777 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα, μιάς και η μητρική καθώς και η κάρτα γραφικών αποφάσισαν να αποχαιρετίσουν τον μάταιο τούτο κόσμο σήμερα, πήρα την απόφαση να αλλάξω και κάποια άλλα πράγματα. Κατ΄αρχήν : i) Το ποσό που διαθέτουμε: Εως 500ευρώ ii) Tη χρήση του υπολογιστή all around , ενδεικτικά παιχνιδια call of duty και Assassins Creed iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: τιποτα ιδιαιτερο iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Οχι προς το παρον, υπαρχει μια LG 1982 U (ξερω, ξερω) v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Υπαρχουν ηδη vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Ολα απο το eshop vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Μαλλον θα το στησω εγώ viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Οχι υπαρχει ήδη win 7 64bit ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Θα εξαρτηθει αν παρω και καρτα γραφικων τωρα ή αργοτερα .Οχι sli/crossfire x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) Οχι -ισως μελλοντικα ενα πολυ πολυ ελαφρυ πειραγμα xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Οχι xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Υπαρχει ηδη το xfx pro 550w (p1-550s-xxb9) , ssd intel 520 240gb και WD 1 ΤB Ψαχνοντας λιγο απο δω και απο κει εκανα μια πρωτη αποπειρα: Ερωτήσεις/ διευκρινήσεις: Το ττροφοδοτικόμου είναι Haswell ready; Να πάω και σε μια κάρτα γραφικών γύρω στα 120 ευρώ ή προς το παρόν καλύπτομαι με την onboard; Η μητρικη θέλω οπωσδήποτε να εχει wifi. Δεν επέλεξα AMD γιατι με "φοβίζει" το TDP (το pc θα ειναι σχεδόν always on) και το θέμα θορύβου.(Θέλω όσο πιο δυνατόν αθόρυβα πράγματα). Τι λέτε;
Sakiz105 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν ξερω αν ειναι αλλα και να μην ειναι δεν παιζει καποιο ρολο απλα θα απενεργοποιησεις απο το bios το c6/c7 state οποτε κρατας το τροφοδοτικο Θεμα χωρου ειναι και πας σε min itx? Δεν θα κανεις και τιποτα σοβαρο με την igpu.Αν μπορεις να περιμενεις μεχρι να μασεις και αλλα θα στο προτεινα 1
g8777 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Θεμα χωρου ειναι και πας σε min itx? Ειπα να ναι πιο μαζεμενα αυτη την φορα τα πραγματα. Ασε που ειναι και απο τις φθηνότερες με wifi.
Millennium Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Μιλάς για oc και έχεις κλειδωμένα parts.Με την igp θα παίξεις Assasin's..; Δεν επέλεξα AMD γιατι με "φοβίζει" το TDP (το pc θα ειναι σχεδόν always on) και το θέμα θορύβου.(Θέλω όσο πιο δυνατόν αθόρυβα πράγματα). Mε το fm2+ είναι κοντά τα πράγματα σε αυτά μεταξύ τους. 1
g8777 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Μιλάς για oc και έχεις κλειδωμένα parts.Με την igp θα παίξεις Assasin's..; Mε το fm2+ είναι κοντά τα πράγματα σε αυτά μεταξύ τους. -Ναι η αληθεια ειναι οτι δεν με πολυ ενδιαφερει το oc και για αυτο δεν το προσεξα. -Εννοειται οτι οταν ερθει η ωρα για παιχνιδι θα υπαρχει ξεχωριστη καρτα γραφικων-απλα ελεγα να το καθυστερησω λιγο μιας και δεν ασχολουμαι με καποιο παιχνιδι αυτην την περιοδο. -Καποια προταση σε AMD λοιπον;
rowain Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Το συγκεκριμένο xfx pro δεν είναι haswell ready. Θα κάνεις ρυθμίσεις στο BIOS. Τώρα το θέμα θορύβου δεν έχει τόσο σχέση με το tdp, καθώς θα πάρεις μια aftermarket ψύκτρα με 20€ ούτως ή άλλως. Και αν πας σε haswell πιο ψηλές θερμοκρασίες θα έχεις από ότι με έναν FX AMD για παράδειγμα. Το tdp των AM3+ επεξεργαστών ακόμη και να το θες δεν θα το πιάσεις, ειδικά αν δεν ασχοληθείς σοβαρά με το oc. Οπότε αυτοί δεν είναι λόγοι για να αποκλείσεις AMD cpu και ειδικά στο fm2+ socket που έχουν είδη με πολύ μικρή κατανάλωση. Αν το pc όμως είναι κατά βάση για gaming καθώς και για μεγάλους τίτλους που μάλλον γι'αυτό είναι, μείνε στον i5 που διάλεξες που είναι ότι πρέπει για τέτοια χρήση. Καλύτερα όμως να βάλεις άλλη μητρική. 1
Millennium Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι για να αξιοποιηθεί ο ι5 βέβαια θέλει και μεγάλες κάρτες. 2
rowain Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι, γι'αυτό και καλά θα ήταν να μπει στο πρόγραμμα και μια καλή gpu. Διαφορετικά, θα πάει χαμένος ο cpu.
g8777 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Όταν λέμε μεγάλες κάρτες να υποθέσω ότι εννοούμε κάτι διαφορετικό από 750 ti ε; Δεν θα θελα να ξεπεράσω τα 140 €για κάρτα γραφικών, οπότε αν είναι να δώσω λεφτά για i5 και να μην τον αξιοποιω επαρκώς, καλύτερα να δούμε και σε AMD κάτι. Το θέμα είναι τι σοκετ όμως; fm2+ ή AM3+; ποιες είναι οι διαφορές τους;
rowain Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Για καρτούλα δες κάτι τέτοιο: https://www.skroutz.gr/s/4601998/Sapphire-Radeon-R7-265-2GB-Dual-X-11232-00-20G.html?from=drop
Millennium Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Όταν λέμε μεγάλες κάρτες να υποθέσω ότι εννοούμε κάτι διαφορετικό από 750 ti ε; Δεν θα θελα να ξεπεράσω τα 140 €για κάρτα γραφικών, οπότε αν είναι να δώσω λεφτά για i5 και να μην τον αξιοποιω επαρκώς, καλύτερα να δούμε και σε AMD κάτι. Ναι μιλάμε για πολύ δυνατότερες κάρτες.Αν είναι να βάλεις τέτοια κάρτα μπορείς να πας και σε κάτι άλλο. Γιατί θες mini itx (και με τέτοια κουτιά?).
Physiciant Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Εδώ λέει ότι είναι Haswell Ready http://xfxforce.com/en-us/products/ts-series-full-wired/ts-series-550w-psu-p1-550s-xxb9
rowain Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Εδώ λέει ότι είναι Haswell Ready http://xfxforce.com/en-us/products/ts-series-full-wired/ts-series-550w-psu-p1-550s-xxb9 Oυπς σωστά!! Είδα μόνο αυτό που έγραψε ο TS δηλ, το XFX pro 550 και όχι τον κωδικό του μοντέλου και μου ήρθε στο μυαλό κατευθείαν το xfx pro core edition καθώς έτσι το προφέρουμε συνήθως..Είναι όμως το TS 550W αυτό που έχει σύμφωνα με το μοντέλο p1-550s-xxb9 το οποίο ως γνωστόν είναι haswell ready. Ωραίος! Ας το επιβεβαιώσει και ο g8777 ότι είναι σίγουρα το TS. Y.Γ Και πάλι λάθος...Κάτι έχει κάνει Η XFX και έχει ονομάσει/αλλάξει-και εγώ δεν ξέρω τι, το απλό xfx pro core edition 550w σε TS από οτι καταλαβαίνω με ένα μικρό ψάξιμο που έχω κάνει τώρα, γιατί ο κωδικός p1-550s-xxb9 του φίλου αντιστοιχεί σε psu 80+bronze, που δεν είναι το TS 80+gold 550W το οποίο είναι σίγουρα haswell ready. Δεν ξέρω όμως στα σίγουρα. Γιατί στο site της λέει πως είναι haswell ready το TS 80+bronze, αλλά στο http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page625.htm δεν υπάρχει καν τον μοντέλο 80+bronze TS 550W..Αυτός ο κωδικός δηλ: p1-550s-xxb9 ανήκει ταυτόχρονα σε 2 psu: στο XFX pro core edition 80+ bronze που δεν είναι haswell ready και στο XFX pro 550 TS 80+bronze που η XFX λέει ότι είναι..Τι να πω. Ας δει ο φίλος το psu του πως είναι εξωτερικά. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2014 από rowain 2
g8777 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Ακριβως οπως τα λες einai rowain με το psu. Ο κωδικος ανηκει ταυτοχρονα σε 2 psu, αυτο και αυτο εγω εχω το πρωτο, γι αυτο και ρωταω αν ειναι Haswell ready.Bρηκα αυτην την απαντηση απο το support της xfx http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2272737/xfx-550w-550s-xxb9-versions.html αλλα δεν ειναι πολυ κατατοπιστικη. Γιατί θες mini itx (και με τέτοια κουτιά?). Γιατι με ενδιαφερει να εχει ενσωματωμενο wifi.Βεβαια τωρα που το σκεφτομαι θα μπορουσα να αλλαξω πλατφορμα και να παω σε AMD μιας και απ οτι βλεπω ειναι αρκετα φτηνοτερα οποτε μπορω με τα λεφτα που γλιτωνω απο την cpu και πιθανως mobo να τα ριξω σε ψυκτρα (για τον θορυβο) , κεραια wifi και καποια καλη καρτα γραφικων.
Prospector8 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Γιατι θες Wifi, ενω με την ιδια δουλειά θα κανεις και με ενα στικακι του 10€??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα