Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι amd παιχνίδι, όλοι το ξέρουν αυτό.

Καθόλου μαγκιά. Απλά δεν είναι πολύ εξαρτώμενο από cpu. Ότι ακριβώς θέλει η AMD. Αφού σου αρέσει να ασχολείσαι με αριθμούς πρέπει να ξέρεις ότι δεν υπάρχουν "μαγκιές". Το πρόγραμμα κάνει ότι ακριβώς θέλεις να κάνει. Κρίμα που δεν γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις να μην εξαρτάται από το cpu τόσο πολύ ένα game.

και που ειναι το κακο σε αυτο. δλδ? για εξηγησε μου?  

αυτο απο μονο του, σου αποδεικνυει οτι, οταν θελουν, μπορουν να γραψουν ενα παιχνιδι να παιζει χωρις την αναγκη επεξεργαστων τερατων.....!!!  οι καρτες γραφικων σημερα, ειναι απο μονες τους ΤΕΡΑΤΑ επεξεργαστικης ισχυος, ικανοτατες να αποδιδουν το παιχνιδι, ΣΧΕΔΟΝ μονες τους.

αρα, καλλιστα, πιστευω (δεν ειμαι ειδικος προγραμματιστης, απλα παρατηρω και βλεπω....!), οτι αν ενα παιχνιδι γραφτει ωστε να ΜΗΝ εξαρταται τοσο πολυ απο τον επεξεργαστη, καλλιστα μπορει να παιχτει και με.......... G3258 - 750K....!!!!

αρα η Ιντελ με την -κατω απο το τραπεζι- "χρηματοδοτηση" εταιριων παιχνιδιων, βαζει τις εταιριες να φτιαχνουν παιχνιδια "Intel meant to be played" ωστε να πουλαει επεξεργαστες...!!!  

δεν το κατακρινω, γιατι ολα στο εμποριο και στο κερδος, επιτρεπονται.  εχει την (οικονομικη) δυναμη να το κανει, και το κανει..!  ομως εγω, γιατι να ειμαι υποχρεωμενος να αγορασω INTEL, αφου υπαρχει και αλλος τροπος....!   

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

και που ειναι το κακο σε αυτο. δλδ? για εξηγησε μου?  

αυτο απο μονο του, σου αποδεικνυει οτι, οταν θελουν, μπορουν να γραψουν ενα παιχνιδι να παιζει χωρις την αναγκη επεξεργαστων τερατων.....!!!  οι καρτες γραφικων σημερα, ειναι απο μονες τους ΤΕΡΑΤΑ επεξεργαστικης ισχυος, ικανοτατες να αποδιδουν το παιχνιδι, ΣΧΕΔΟΝ μονες τους.

αρα, καλλιστα, πιστευω (δεν ειμαι ειδικος προγραμματιστης, απλα παρατηρω και βλεπω....!), οτι αν ενα παιχνιδι γραφτει ωστε να ΜΗΝ εξαρταται τοσο πολυ απο τον επεξεργαστη, καλλιστα μπορει να παιχτει και με.......... G3258 - 750K....!!!!

αρα η Ιντελ με την -κατω απο το τραπεζι- "χρηματοδοτηση" εταιριων παιχνιδιων, βαζει τις εταιριες να φτιαχνουν παιχνιδια "Intel meant to be played" ωστε να πουλαει επεξεργαστες...!!!  

δεν το κατακρινω, γιατι ολα στο εμποριο και στο κερδος, επιτρεπονται.  εχει την (οικονομικη) δυναμη να το κανει, και το κανει..!  ομως εγω, γιατι να ειμαι υποχρεωμενος να αγορασω INTEL, αφου υπαρχει και αλλος τροπος....!   

Δυστυχώς οι εταιρείες software είναι επιχειρήσεις πάνω απ' όλα και ο χρόνος είναι χρήμα. Γι αυτό και προτιμούν τις εύκολες λύσεις σε βάρος του optimization. Το κακό είναι ότι αποτελεί εξαίρεση και όχι κανόνα, για να μπορείς να το χρησιμοποιήσει κάποιος σαν επιχείρημα.

Σε πολλά παιχνίδια δεν μπορείς να αποφύγεις τη βαριά χρήση cpu (πχ strategy). H gpu μπορεί να υπολογίσει κάποια πράγματα, αλλά όχι όλα. Κάποια μόνο η cpu μπορεί να τα κάνει. Δε μπορείς να κάνεις καλό optimization στα pc έτσι κι αλλιώς με τις τόσες διαφορετικές συνθέσεις hardware που υπάρχουν.

Η intel τους παρέχει τη δυνατότητα εύκολου προγραμματισμού και γι αυτό την προτιμούν.

Το "Intel meant to be played" είναι απλά διαφήμιση και δεν είναι αθέμιτη, βάσει νομοθεσίας. Στην πραγματικότητα όλα τα games τρέχουν λίγο έως πολύ καλύτερα σε intel.

Τελικά οι εταιρείες κάποιες φορές δεν θέλουν και κάποιες πραγματικά δεν μπορούν.

Δημοσ.

Αν υπολογίσεις και την επιπλέον κατανάλωση (σε συνθήκες overclocking που το χρησιμοποιώ) τότε η AMD είναι συνολικα ακριβότερη με χαμηλότερες επιδόσεις. Είναι θέμα οπτικής... Ποιός σου είπε ότι η AMD είναι φθηνότερη. Αν κάνω και τους υπολογισμούς με τις τιμές έναρξης των επεξεργαστών, τότε σου βγαίνει φθηνότερη η intel, έτσι κι αλλιώς το socket θα αλλάξει και στους AMD, άρα τη μητρική δε τη γλυτώνεις. Απλά σην AMD, αν θες επιδόσεις, τα χρήματα τα δίνεις με δόσεις και αγοράζεις 2 cpu "καλούς ανάλογα με την περίπτωση", αντ'ι για έναν intel "πολύ καλό σε κάθε περίπτωση".
Με τις παιχνιδομηχανές δε θα αργήσουν να βγουν και games με 8 threads, οπότε και θα φανεί η διαφορά μεταξύ ι5 - ι7, λόγω hyperthreating. Αυτός είναι και ο λόγος που πηρα ι7.

Έλα ντε...Ποιός να μας πει ότι η AMD είναι φθηνότερη..Ανήκουστο τελείως!

Το θέμα με την κατανάλωση είναι ελεϊνό σαν επιχείρημα. Ούτε μεγαλύτερες θερμοκρασίες θα έχεις με έναν FX από ότι με τον δικό σου i7, ούτε ακομη και αν τον πας στα 4.5ghz θα σου έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ με διπλό χαράτσι. Οπότε αυτό δεν είναι κριτήριο αύξησης του κόστους. Δηλ στο forum υπάρχουν άτομα που τον έχουν στα 5ghz. Αυτοί νομίζεις θεωρούν ότι δεν άξιζε η αγορά τους ή ότι τους βγαίνει πιο ακριβά από ότι ενας i7?  Και εφόσον θα βγουν και games με 8 threads θα τα πάνε ακόμη καλύτερα και οι AMD επεξεργαστές.

Και αυτά δεν τα λέω σε εσένα ή σε όλα τα άτομα στο insomnia γιατί είμαι πορωμένος με την AMD ή κάτι τέτοιο. Και οι 2 εταιρίες έχουν τα καλά τους και τα κακά τους. Και αν έφτιαχνα τώρα καινούργιο σύστημα παίζει να πήγαινα και σε intel i7 απειδή κάνω άπειρο video compression. Ορίστε. Οι τυφλοί στο forum, είναι άλλοι, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν ότι ανάλογα με τη χρήση και τα χρήματα παίρνεις αυτό που γουστάρεις, χωρίς να κράζεις την άλλη μεριά εφόσον δεν ξέρεις τι ακριβώς γίνεται.

Απλά προσπαθώ να σου πω, ότι και η AMD στέκεται μια χαρά στο παιχνίδι της αγοράς και δεν έχει τόσο χάλια επιδόσεις όσο νομίζετε. Κάθεσε και μου ποστάρεις αριθμούς και benches και κατανάλωση και ισοπεδώνεις την εταιρία λες και είναι σκουπίδια οι FX. Και αυτό δεν το κάνεις μόνο εσύ αλλά και πολύ άλλοι. Κάποιοι για την AMD και κάποιοι για την intel. Εγώ όμως σου έχω πει την εμπειρία μου με τον FX. Και είναι τίμιος cpu. Δεν με νοιάζει δηλ αν σε 3 χρόνια δεν θα τρέχει άλλα games, καθώς η κύρια χρήση του είναι για άλλες εφαρμογές και όποιος θέλει καθαρά gaming είπαμε τι κάνει. Απλά το έχουμε αποδείξει ότι την παλεύει ανάμεσα στους i7 και σε gaming, τώρα, το 2014. Δεν θα πιάσει τα 1000fps αλλά για τα χρήματα που θα δώσει ένας για να τον πάρει θα αποδώσει ανάλογα και ικανοποιητικά. Ήδη στα benches που ανεβάζεις χτυπάει 90, πράγμα που σημαίνει ότι ένας 8350 θα δώσει 100 σίγουρα, και με τέτοια gpu, δεν θα μπει ένας 8350, αλλά ένας i5-i7 ούτως η άλλως.

Και αν οι Κ12 είναι καλύτεροι από τους FX, πιθανότατα να χτυπήσω έναν τέτοιο. Και να εύχεστε να είναι καλύτεροι, γιατί οι intel (τους οποίους για να τους κατασκευάσει η εταιρία απόκτησε μεγάλο κεφάλαιο και με αθέμιτες τακτικές εις βάρος της AMD), θα γίνουν μονοπώλιο και δεν θα μπορούμε να τους ακουμπήσουμε. $$$

Και καιρός να σταματήσει αυτό με τα offtopic, όλοι όσοι το συνεχίζουμε φταίμε, και θα αρχίσουν σε λίγο οι mod να σβήνουν μηνύματα και να ρίχουν ban και με το δίκιο τους...Εγώ σας προϊδεάζω πάντως :P

• Like 4
Δημοσ.

Έλα ντε...Ποιός να μας πει ότι η AMD είναι φθηνότερη..Ανήκουστο τελείως!

Το θέμα με την κατανάλωση είναι ελεϊνό σαν επιχείρημα. Ούτε μεγαλύτερες θερμοκρασίες θα έχεις με έναν FX από ότι με τον δικό σου i7, ούτε ακομη και αν τον πας στα 4.5ghz θα σου έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ με διπλό χαράτσι. Οπότε αυτό δεν είναι κριτήριο αύξησης του κόστους. Δηλ στο forum υπάρχουν άτομα που τον έχουν στα 5ghz. Αυτοί νομίζεις θεωρούν ότι δεν άξιζε η αγορά τους ή ότι τους βγαίνει πιο ακριβά από ότι ενας i7?  Και εφόσον θα βγουν και games με 8 threads θα τα πάνε ακόμη καλύτερα και οι AMD επεξεργαστές.

Κοίταξε λίγο πόσο κατανάλώνει overclocked, κάνε τους υπολογισμούς και έλα να μου πεις πάλι ότι έχεις δίκιο :

http://www.guru3d.com/articles-pages/amd-fx-8150-processor-review,7.html

Το τί θεωρούν τα άτομα που τον έχουν δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Δε φτάνει μόνο να είναι 8 threads. Διάβασε το προηγούμενο σχόλιό μου, ψάξε να δεις πώς δουλεύουν και θα καταλάβεις. Θέλουν ειδικό τρόπο προγραμματισμού.

Δεν είπα ότι η AMD είναι ακριβότερη. Είπα ότι με γνωμονα τις επιδόσεις είναι ακριβότερη. Δεν εννοώ το perf/price, αλλά το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να θέλει να έχει τις υψηλότερες επιδόσεις σε normal τιμή. Αυτός θα αγόραζε τον 8150 και τον 9590, θα είχε πληρώσει περισσότερα και θα είχε χειρότερες επιδόσεις από έναν i7. H ίδια η AMD προτείνει τον 9590(225W κατανάλωση,χωρίς ψύκτρα και φυσικά ψήνεται από θερμοκρασία) για την 290X...

Και αυτά δεν τα λέω σε εσένα ή σε όλα τα άτομα στο insomnia γιατί είμαι πορωμένος με την AMD ή κάτι τέτοιο. Και οι 2 εταιρίες έχουν τα καλά τους και τα κακά τους. Και αν έφτιαχνα τώρα καινούργιο σύστημα παίζει να πήγαινα και σε intel i7 απειδή κάνω άπειρο video compression. Ορίστε. Οι τυφλοί στο forum, είναι άλλοι, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν ότι ανάλογα με τη χρήση και τα χρήματα παίρνεις αυτό που γουστάρεις, χωρίς να κράζεις την άλλη μεριά εφόσον δεν ξέρεις τι ακριβώς γίνεται.

Δεν κράζω κανένα, απλά λέω τη γνώμη μου. Το προηγούμενο Ιούνιο πούλησα το 8150 και ξέρω πολύ καλά τί γίνεται. Τον είχα με τη sybertooth (rev1) overclocked στα 4.6GHz (72-75 βαθμούς με thermalright silver arrow) και 4GB RAM 1600MHz. Εχω προτείνει πολλές φορές AMD σε φίλους, ειδικά την εποχή των phenom 2. Όταν ασχολείσαι 2 δεκαετίες με pc (όπως ο υποφαινόμενος) δεν έχεις τέτοια κολλήματα, αν θες να λέγεσαι σοβαρός άνθρωπος... Μη με μπερδεύεις, λοιπόν,  με τους πορωμένους intelάκηδες. Από την άλλη εσύ δεν έχεις δοκιμάσει τον 4770Κ για να δεις τη διαφορά (δε το λέω προσβλητικά, κουβέντα κάνουμε).

Απλά με τους bulldozer και την αρχιτεκτονική τους έμεινε πάρα πολύ πίσω. ΘΕΛΩ και ΕΛΠΙΖΩ να ανακάμψει με τους επόμενους FX το 2016 και θα πάω από τους πρώτους να αγοράσω... :)

Απλά προσπαθώ να σου πω, ότι και η AMD στέκεται μια χαρά στο παιχνίδι της αγοράς και δεν έχει τόσο χάλια επιδόσεις όσο νομίζετε. Κάθεσε και μου ποστάρεις αριθμούς και benches και κατανάλωση και ισοπεδώνεις την εταιρία λες και είναι σκουπίδια οι FX. Και αυτό δεν το κάνεις μόνο εσύ αλλά και πολύ άλλοι. Κάποιοι για την AMD και κάποιοι για την intel. Εγώ όμως σου έχω πει την εμπειρία μου με τον FX. Και είναι τίμιος cpu. Δεν με νοιάζει δηλ αν σε 3 χρόνια δεν θα τρέχει άλλα games, καθώς η κύρια χρήση του είναι για άλλες εφαρμογές και όποιος θέλει καθαρά gaming είπαμε τι κάνει. Απλά το έχουμε αποδείξει ότι την παλεύει ανάμεσα στους i7 και σε gaming, τώρα, το 2014. Δεν θα πιάσει τα 1000fps αλλά για τα χρήματα που θα δώσει ένας για να τον πάρει θα αποδώσει ανάλογα και ικανοποιητικά. Ήδη στα benches που ανεβάζεις χτυπάει 90, πράγμα που σημαίνει ότι ένας 8350 θα δώσει 100 σίγουρα, και με τέτοια gpu, δεν θα μπει ένας 8350, αλλά ένας i5-i7 ούτως η άλλως.

Είναι χάλια και κρατιέται μόνο από τους φανατικούς οπαδούς της και όσους θέλουν απλά ένα πολύ φθηνό σύστημα, δηλ με cpu από 100-150€ το πολύ.

Δεν είναι τίμιος, είναι απλά ο χαμένος της υπόθεσης, που έριξε τις τιμές για να πουλήσει. Ο 8150 ξεκίνησε από τα 280€ και έπεσε αμέσως στα 200€ επειδή δεν πουλούσε. Αν τα 280€ τα λές σωστή τιμή με τον 3770Κ να είχε 30-40€ παραπάνω εκείνη την εποχή... Την εικόνα της "τίμιας" και "καλής" μας την πουλάει σε επίπεδο marketing. Και η μία και η άλλη εταιρείες είναι, όχι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Απλά η μία χάνει τη μάχη και ρίχνει τις τιμές για να πουλήσει. Να θυμίσω το 2006 λίγο πριν τους Core2Duo που μας "έγδερνε" πουλώντας τον 3800Χ2 350€ και 2 μήνες μετα που βγήκαν οι Core2Duo τον έριξε στα 165€. Τότε η Intel μας "έσωσε" που πουλούσε τον πολύ καλό  Core2Duo 6300 στα 183€ αρχική τιμή... Έτσι για την ιστορία της "καλής" AMD... ;)

Αν σκοπεύείς να κρατήσεις 3 χρόνια τον 8350, τότε εγώ τον 4770Κ πρέπει να τον κρατήσω 6 χρόνια. Άρα παραμένει ποιο συμφέρουσα αγορά. Αφού σε αυτό το διάστημα εσύ θα αλλάξεις και δευτερο cpu.

Αν θες futureproof gaming system αγοράζεις ι7, γιατί λόγω κονσολών θα γίνει εκμεταλλεύσιμο και το Hyperthreating

Και αν οι Κ12 είναι καλύτεροι από τους FX, πιθανότατα να χτυπήσω έναν τέτοιο. Και να εύχεστε να είναι καλύτεροι, γιατί οι intel (τους οποίους για να τους κατασκευάσει η εταιρία απόκτησε μεγάλο κεφάλαιο και με αθέμιτες τακτικές εις βάρος της AMD), θα γίνουν μονοπώλιο και δεν θα μπορούμε να τους ακουμπήσουμε. $$$

Και γω θα χτυπήσω άνετα ένα Κ12 αν αποδειχθεί καλός. Το εύχομαι να είναι καλύτεροι. Οι αθέμητες τεχνικές υπήρξαν και από τις 2 πλευρές, όχι μόνο από την intel. Και στο ολιγοπώλιο μια χαρά μας "μαδάνε" μην αγχώνεσαι... :-D

Δημοσ.

Και καιρός να σταματήσει αυτό με τα offtopic, όλοι όσοι το συνεχίζουμε φταίμε, και θα αρχίσουν σε λίγο οι mod να σβήνουν μηνύματα και να ρίχουν ban και με το δίκιο τους...Εγώ σας προϊδεάζω πάντως :P

Αυτή τη φορά αναφέραμε και τους Κ12 τουλάχιστον. Αν και δεν το θεωρώ offtopic το παρελθόν είναι δάσκαλος για το μέλλον. Μακάρι να μην κάνει τα ίδια λάθη με τους Κ12, αν και είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί το φιάσκο με τους bulldozer.

• Like 2
Δημοσ.

Το "σωστά" μάλλον αλλάζει ανάλογα με τις απαιτήσεις του καθενός απο τη cpu του.Bottleneck πάντως υπάρχει και είναι κάτω απο τα  60fps που θεωρούνται ιδανικά.

Τα "ιδανικά" fps διαφέρουν από χρήστη σε χρήστη και από παιχνίδι σε παιχνίδι και σηκώνουν κουβέντα.Υπάρχουν παιχνίδια με χαμηλότερο avg που προσφέρουν μεγαλύτερο smoothness λόγω μικρότερης μεταβλητότητας τους.

30€ πρέπει να είναι γύρω στο 5% του συνολικού budget άρα δε το θεωρώ πολύ σημαντικό ποσό.

Εσύ δεν το θεωρείς σημαντικό πόσο άλλοι το θεωρούνε όπως και τα 10 ευρώ στην εποχή μας ιδιαίτερα στα μικρότερα budget.Και η σωστότερη σύγκριση με 6300 ανεβάζει τη διαφορά στα 70€ με τον amd να είναι ξεκλείδωτος.Με αυτές τις διαφορές φτιάχνεις κάτι άλλο ή τα κρατάς.

Και κάτι περισσότερο on topic.H τελευταία technology conference που μιλάνε για τις κινήσεις τους.

http://www.media-server.com/m/p/kebrnbpc

Δημοσ.

Τα "ιδανικά" fps διαφέρουν από χρήστη σε χρήστη και από παιχνίδι σε παιχνίδι και σηκώνουν κουβέντα.Υπάρχουν παιχνίδια με χαμηλότερο avg που προσφέρουν μεγαλύτερο smoothness λόγω μικρότερης μεταβλητότητας τους.

Στο thief ιδανικά είναι τα 60fps (για 60hz οθόνη).

Εσύ δεν το θεωρείς σημαντικό πόσο άλλοι το θεωρούνε όπως και τα 10 ευρώ στην εποχή μας ιδιαίτερα στα μικρότερα budget.Και η σωστότερη σύγκριση με 6300 ανεβάζει τη διαφορά στα 70€ με τον amd να είναι ξεκλείδωτος.Με αυτές τις διαφορές φτιάχνεις κάτι άλλο ή τα κρατάς.

Όταν κάποιος δίνει 600-700€ για gaming σύστημα μάλλον δε θα θεωρήσει πολλά τα 30€.Για τον 6300 απάντησα σε προηγούμενο ποστ.

Δημοσ.

Στο thief ιδανικά είναι τα 60fps (για 60hz οθόνη).

Και τα 60 να'ναι,αυθαίρετα,έχει Mantle και τις ανάλογες επιδόσεις.

Όταν κάποιος δίνει 600-700€ για gaming σύστημα μάλλον δε θα θεωρήσει πολλά τα 30€.Για τον 6300 απάντησα σε προηγούμενο ποστ.

Από κει που ήταν στο ίδιο budget τώρα δεν θεωρούνται πολλά τα 30 διαφορά...Τελικά με ποιά νούμερα συμφωνείτε και ποιά είναι πιο σημαντικά γιατί αυτά που σας αρέσουν τα ξέρουμε.Προσωπικά για το οτι δεν θεωρούνται πολλά δεν βλέπω κάτι τέτοιο σχεδόν καθημερινά στο ανάλογο section αυτού του forum ή και άλλων,ο κόσμος κοιτάει και τα 10€ τέτοιες εποχές.Άσε που φτιάχνεις άλλο σύστημα με αυτές τις διαφορές σε αρκετά budget.

Δημοσ.

Και τα 60 να'ναι,αυθαίρετα,έχει Mantle και τις ανάλογες επιδόσεις.

Δε μπορούν να βάλουν όλοι mantle (nvidia gpus).

Από κει που ήταν στο ίδιο budget τώρα δεν θεωρούνται πολλά τα 30 διαφορά...Τελικά με ποιά νούμερα συμφωνείτε και ποιά είναι πιο σημαντικά γιατί αυτά που σας αρέσουν τα ξέρουμε.Προσωπικά για το οτι δεν θεωρούνται πολλά δεν βλέπω κάτι τέτοιο σχεδόν καθημερινά στο ανάλογο section αυτού του forum ή και άλλων,ο κόσμος κοιτάει και τα 10€ τέτοιες εποχές.Άσε που φτιάχνεις άλλο σύστημα με αυτές τις διαφορές σε αρκετά budget.

Δε λέω κάτι διαφορετικό απο πριν.Επειδή τα 30€ δεν είναι μεγάλη διαφορά, οι cpu παίζουν στο ίδιο περίπου budget.

Στο section "αναβαθμίσεις" δεν κοιτάω συχνά αλλά μου φαίνεται δύσκολο να δίνει κανείς μερικές εκατοντάδες ευρώ σε gaming pc και ταυτόχρονα να σκέφτεται τα +30€.Τέσπα ο καθένας διαχειρίζεται όπως θέλει να λεφτά του.

Η άποψή μου δεν έχει αλλάξει πάντως και υπάρχουν μετρήσεις που την επιβεβαιώνουν.Ο 8320 δε θα κάνει bottleneck σε κάρτες μεγαλύτερες της 7970 σε κάποια παιχνίδια.Αλλά ταυτόχρονα θα κάνει bottleneck και σε κάρτες μικρότερες της (7950) σε άλλα games.Και δε βρίσκω λόγο να μη πάρουμε υπόψιν οποιαδήποτε απο τις 2 κατηγορίες.

• Like 1
Δημοσ.

Η άποψή μου δεν έχει αλλάξει πάντως και υπάρχουν μετρήσεις που την επιβεβαιώνουν.Ο 8320 δε θα κάνει bottleneck σε κάρτες μεγαλύτερες της 7970 σε κάποια παιχνίδια.Αλλά ταυτόχρονα θα κάνει bottleneck και σε κάρτες μικρότερες της (7950) σε άλλα games.Και δε βρίσκω λόγο να μη πάρουμε υπόψιν οποιαδήποτε απο τις 2 κατηγορίες.

...Ειδικά αν σκεφτείς ότι η δεύτερη περίπτωση είναι και αυτή που ίσχύει κατά κανόνα...

Δημοσ.

Είναι τοσο συχνό φαινόμενο?Από ότι έχω δει συνήθως εμφανίζουν bottleneck σε αναλύσεις 1024*768, με low ρυθμίσεις, σε παιχνίδια που χρησιμοποιούν λίγους πυρήνες και ακόμα και εκεί βγάζουν 100+ fps.Δηλαδή καταλαβαίνω το λόγο που γίνονται αυτά τα τεστ, δεν νομίζω όμως οτι οι διαφορές θα γίνουν αντιληπτές στη πλειοψηφία των gamers.Αν έχεις κανένα link που να δείχνει κάτι άλλο, post it (αν και μάλλον δε θα είναι αξιόπιστο :P).

Σίγουρα όμως ένας i5 είναι πιο ασφαλής λύση γιατί κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί οτι το Thief είναι/θα είναι το μόνο παιχνίδι που αποδίδουν έτσι οι 83x0.

Δημοσ.

ρε παιδια, τι κουβεντιαζετε για 1024χ768,  800χ600 και φουμαρα ...?  

αν θελουμε να ειμαστε σοβαροι, και να μην αερολογουμε, σημερα η τεραστια πλειοψηφια σε Desktop PC διαθετει μονιτορ 1080ρ. ποιος θα παιξει σε 768ρ και με low settings.......???  

οι μονοι που παιζουν σε τετοια παρεμφερη αναλυση (1366χ768)  ειναι οι κατοχοι λαπτοπ....!!!!!! 

αν ειναι να λεμε κατι να βαζουμε τα πραγματικα γεγονοτα, κατω.  ξερετε πολλους (ειδικα gamers, μιας και μιλατε για παιχνιδια) να εχουν 1280χ1024  μονιτορ ή και χαμηλοτερης αναλυσης?  

αρα το.... οποιο bottleneck του 83*0 απλα εξανεμιζεται..!!   

τεσπα.., επειδη το παραχεσ@με  με το Offtopic... θα περιμενουμε περισσοτερες λεπτομερειες περι Κ12  (περιεργως το Κ12 μου χτυπαει καπως.....ωραια στο αυτι, ελπιζω να βγει κατι καλο..!!!).

καλλιο αργα, παρα ποτε.. και για τον ανταγωνισμο..!!!  

λογικα θα μπει σε εντελως νεα πλατφορμα, με νεο σοκετ, DDR4, μικροτερα nm, κλπ...κλπ..!! 

Για επιδοσεις, θα μιλησουμε οταν θα ερθει ο καιρος. ακομα ειναι πολυ νωρις, καθως ακομα βρισκετε στον σχεδιασμο...!!

• Super Moderators
Δημοσ.

οι μονοι που παιζουν σε τετοια παρεμφερη αναλυση (1366χ768)  ειναι οι κατοχοι λαπτοπ....!!!!!!

for the record, αρκετά μεγάλο ποσοστό αυτή η ανάλυση στο steam...

Δημοσ.

Μόνο εγώ μίλησα για τέτοιες αναλύσεις γιατί υπέθεσα οτι ο Jophiel αναφέρεται σε τέτοιες μετρήσεις και ήθελα να του δείξω οτι δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.Αν η υπόθεσή μου είναι λάθος περιμένω links.

Παρόλα αυτά στο Thief υπάρχει bottleneck με τον 8350 στα 1080p με high ρυθμίσεις και κάτω απο τα 60fps με την 7950/280 με Directx.

Δημοσ.

for the record, αρκετά μεγάλο ποσοστό αυτή η ανάλυση στο steam...

το ξερω..!!  

αλλα επισης..., for the record......,  τα λαπτοπ δεν εχουν καμια σχεση με τον FX, ουτε το αντιστροφο.............!!!!!!

Μόνο εγώ μίλησα για τέτοιες αναλύσεις γιατί υπέθεσα οτι ο Jophiel αναφέρεται σε τέτοιες μετρήσεις και ήθελα να του δείξω οτι δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.Αν η υπόθεσή μου είναι λάθος περιμένω links.

Παρόλα αυτά στο Thief υπάρχει bottleneck με τον 8350 στα 1080p με high ρυθμίσεις και κάτω απο τα 60fps με την 7950/280 με Directx.

το Thief (ενα παιχνιδι) δεν αποτελει μετρο συγκρισης...!!  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...