Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

L   O   L

οκ AMD περιμένουμε 2016 για νέους fx

:lol:

Απο το να παιζει μπαλα μονη της η Intel και να πανε οι τιμες στο θεο, το προτιμω!

Δημοσ.

Τίποτα, μόνο Intel ...

Να το συζητησουμε αυτο λιγακι.

Εδω και χρονια η πλειοψηφια αυτο λεει: "μονο intel". Μπορει να παρεξηγησα και να εννοεις "μονο intel εμεινε.." (παραπονιαρικο δηλαδη) αν και νομιζω οτι συνεχιζεις την παραδοση χρονων ολοκληρων "μονο intel βαζουμε".

Ασχετα απο τους διαφορους παραγοντες που επηρεαζουν το στησιμο ενος η/υ και καθοριζουν, εαν τους δωσεις σημασια, ενα-ενα τα κομματια καθε συνθεσης.

Αυτη η παραδοση, αυτο το "μονο intel", ειναι που, οπως και να το εννοουσες, θα σε αναγκασει να το πεις παραπονιαρικα στο τελος.

Να προλαβω και ευλογα σχολια του τυπου: "ασε μας ρε Ashmadia και εσυ βραδιατικο, ας εφτιαχνε επεξεργαστες σωστα να την προτιμησουμε" με την παραθεση που ακολουθει, οπου και θα τονισω κανα-δυο παραγοντες σε μια συνθεση που σε καθοδηγουν ακομα και στην επιλογη επεξεργαστη.

Όποιος είναι καλύτερος θα πάρει τα λεφτά μου! Σε αυτές τις περιπτώσεις έχω "αχρωματοψία"

Ακούγεται πάντως ότι θα είναι εντελώς νέας αρχιτεκτονικής ο νέος επεξεργαστής από τον δημιουργό του Athlon 64 που πρόσφατα επανήλθε στην AMD.

Μακάρι να δούμε κάτι πολύ δυνατό από την AMD ώστε να αρχίζει να λειτουργεί πάλι σωστά ο ανταγωνισμός.

Αρα δηλαδη ανηκεις στην μεριδα των "λογικων" που αποφασιζει και επιλεγει τον καλυτερο "αχρωματιστα", οπως λες. Ερωτησεις:

Το καλυτερο εισαι διατεθιμενος να το πληρωσεις οσο και αν κοστιζει?

Για τι χρηση σε ενδιαφερει να πληρωσεις τον καλυτερο επεξεργαστη?

Εαν μιλαμε για gaming κατα κυριο λογο, ποια καρτα γραφικων θα τον συνοδεψει?

Ακομα θελεις να δωσεις τα χρηματα σου στον καλυτερο απ τους 2?

Δεν λεω, η δικη σου περιπτωση δεν εχει κανει τοσο κακο οσο οι φανατισμενοι ή η αγνοια τοσο περι hw γενικα, οσο και περι ενος αλλου κατασκευαστη εκτος απο την intel. Φασουλι το φασουλι, λενε, ομως.. Και να σου το μονοπωλιο ξαφνικα, με τραγικη ειρωνεια τον εκνευρισμο ολων οσων συνεβαλλαν να φτασουμε εδω και τα ευχελαια να ξανα-λειτουργησει ο ανταγωνισμος, εμου συμπεριλαμβανομενου.

Disclaimer: Δεν σε ξερω, δεν τα βαζω μαζι σου, δεν ειναι προσωπικο. Πιανομαι, απλως, απο αυτα που γραφεις και παρουσιαζω την δικη μου οπτικη.

Cpu και apu στο ιδιο σοκετ? Τσαμπα λεφτα. Οι περισσοτεροι θα βαλουμε τη δικη μας καρτα για να τρεξουμε battlefield 7 στο μαξ. Τετοιο κολλημα εχουμε. Εκτος κι αν δουμε φοβερες επιδοσεις. Που δε το βλεπω.

Οσο για τον arm + x86, δεν καταλαβα. Μας σπρωχνουν προς τους αρμ σιγα-σιγα γιατι ειναι πιο ισχυροι και χαμηλοτερης καταναλωσης? Αν ειναι ετσι καλο μου ακουγεται. Η' εχει κανενας ωλοφαγουρα να τρεξει αντροιντ στο πισι του? Δεν αντιλαμβανομαι την αναγκαιοτητα να για πειραματισμους.

Ενα καλο επεξεργαστη θελουμε κι οχι τον Φρανκεσταϊν. Εχω την εντυπωση οτι κινουνται σε λαθος κατευθυνση. Μακαρι να βγω ψευτης.

Ο φιλος δεν εννοει αυτο. Εννοει υποστηριξη τοσο cpu χωρις ενσωματωμενη οσο και apu μοντελων στο ιδιο socket. Ενοποιηση με τα σημερινα δεδομενα του FM2 με το AM3 δηλαδη. Ενα socket στην αγορα με δυνατοτητα υποστηριξης ολων των επεξεργαστων που θα κυκλοφορουν. Σημαντικα πλεονεκτηματα.

• Like 3
Δημοσ.

Η stacked μνήμη είναι πολύ χρήσιμη για τις APU της AMD που αναγκάζονται να στηρίζονται στην αργή RAM. Αλλά αυτή η εταιρία μας έχει συνηθίσει να διεψεύδει τις προσδοκίες τα τελευταία χρόνια οπότε ας κρατάμε μικρό καλάθι.

Δημοσ.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν τα παράτησε όσον αφορά  τις high end cpu και μάλιστα σε νέο socket , δεν ξέρω ίσως φέρει κάτι καλό,

Δημοσ.

τι δεν παρατησε ? ανακυκλωση τα ψοφια προιοντα της κανει ..... 

η εγκατασταση AMD καρτων στις κονσολες ηταν απλα μια παραταση ζωης απο αποψη οικονομικων , γιατι οπως φαινεται η amd δεν εχει την τεχνογνωσια για να φτιαξει μια ανταγωνισημη αρχιτεκτονικη . το μονο που ξερουν να κανουν εκει μεσα , ειναι να ανεβαζουν ρολογια και πυρηνες , αδιαφοροντας για την ουσιαστικη τους ποιοτητα ...και κυριος καταναλωση .

ονειρευονται πραματα που υποσχονται 2 χρονια μπροστα , εως τοτε ...ποιος ζει και ποιος πεθαινει . 

οποτε οποιος θελει ας συμβιβαστει με το mid range FM2+ γιατι το AM3+ εχει θαφτει εδω και πολυ καιρο 

• Like 1
Δημοσ.

Λογικό δεν είναι να χαίρομαι? 4 Χρόνια το ίδιο socket υπάρχει. Νομίζω ότι πλέον χρειάζεται αλλαγή μιας και έχουν προχωρήσει τα πράγματα γενικά. Μπερδεύεσαι με την intel μου φαίνεται, καθώς αυτή είναι που αλλάζει συνεχώς socket ανα 1.5-2 χρόνια. Δεν μπορούν να μαντέψουν την εξέλιξη των διεπαφών για να προσθέτουν ότι θα βγει σε 10 χρόνια από τώρα..Και πάλι η AMD μια χαρά είναι στα socket της. Το AM3+ δέχεται phenom, bulldozer και piledriver. Ποιο άλλο socket το έχει κάνει αυτό?

socket A και 775 ηταν τα πιο διαχρονικα

• Like 2
Δημοσ.

τι δεν παρατησε ? ανακυκλωση τα ψοφια προιοντα της κανει ..... 

η εγκατασταση AMD καρτων στις κονσολες ηταν απλα μια παραταση ζωης απο αποψη οικονομικων , γιατι οπως φαινεται η amd δεν εχει την τεχνογνωσια για να φτιαξει μια ανταγωνισημη αρχιτεκτονικη . το μονο που ξερουν να κανουν εκει μεσα , ειναι να ανεβαζουν ρολογια και πυρηνες , αδιαφοροντας για την ουσιαστικη τους ποιοτητα ...και κυριος καταναλωση .

ονειρευονται πραματα που υποσχονται 2 χρονια μπροστα , εως τοτε ...ποιος ζει και ποιος πεθαινει . 

οποτε οποιος θελει ας συμβιβαστει με το mid range FM2+ γιατι το AM3+ εχει θαφτει εδω και πολυ καιρο 

Όταν η AMD έβγαζε επεξεργαστές με ενσωματωμένους memory controllers και native διπύρηνους, η Intel ακόμη πάλευε με northbridge και έβαζε 2 επεξεργαστές στο ίδιο package. Πολύ πιο πρόσφατα, όταν η AMD έβγαζε APUs η Intel απλώς έβαζε GPU στο ίδιο package με τις CPUs.

Την τελευταία δεκαετία η Intel είναι αυτή που αντιγράφει την AMD, απλώς λόγω μεγέθους οικονομικών και R&D έχει την δυνατότητα να τα κάνει πιο αποτελεσματικά.

• Like 8
Δημοσ.

Ναι που σου αλλάζει το socket κάθε χρόνο!! 

Κανένα socket δεν άλλαξε σε ένα χρόνο απ' όσο θυμάμαι. Εκτός κι να εννοείς ότι αλλάζει το chipset κάθε χρόνο, που το έχει κάνει αρκετές φορές.

Ναι ρε φίλε! Και εγώ αυτόν έχω 4 χρόνια τώρα και είναι σκυλί μαύρο.. Σφαιράτος στα πάντα και παίζει Battlefield 4 στα Ultra με 70% load! Not bad... Άλλα 2-3 χρόνια πιστεύω αντέχει στο πολύ άνετο. Μετά βλέπουμε για τους Κ12 αν βγούνε καλοί!

Ας μην είχε χαλαρώσει λίγο ο ανταγωνισμός τα τελευταία 2-3 χρόνια και θα έβλεπες πόσο καλά θα έπαιζε, βγήκαν και οι "next gen" παιχνιδομηχανές με previous gen hardware και η εξέλιξη στους cpu έχει επιβραδυνθεί ακόμα περισσότερο. Ακόμα και ο Core2Quad 9550 ενός φίλου πετάει στις περισσότερες εφαρμογές και παιχνίδια ακόμα και σήμερα.

Τα προηγούμενα έτη μας έβγαζαν 3 καινούρια μοντέλα το χρόνο με αρκετά μεγάλη διαφορά επιδόσεων...

Δημοσ.

Το πρόβλημα της AMD τα τελευταία χρόνια είναι το timing, η υποστήριξη από πλευράς software και η απόδοση ανά watt. Οι bulldozer έπρεπε να είχαν βγει το 2010 και ακόμα αν και σήμερα ακόμα το software δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί αποδοτικά την περίεργη αρχιτεκτονική τους. Η κατανάλωσή τους δε, είναι πολύ κακή σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Την κατανάλωση και την απόδοση προσπαθεί να διορθώσει με την χρήση arm πυρήνων, αλλά θα πρέπει να πετύχει στο timing και στην υποστήριξη software...

Δημοσ.

socket A και 775 ηταν τα πιο διαχρονικα

που το ειδες αυτο? 

το 775  παρουσιαστηκε το 2006 και αντικατασταθηκε το 2009  (1156).  = 3 χρονια

To socket A ειναι κοντα στο AM3, αν δεν κανω λαθος ξεκινησε το 1999 και αντικατασταθηκε το 2003 (754).  

το ΑΜ3 παρουσιαστηκε το 2009 και ακομα (2014) δεν εχει αντκατασταθει...!!!!  = 5+ χρονια

το ΑΜ3 παει για ρεκορ....!! 

• Like 1
Δημοσ.

που το ειδες αυτο? 

το ΑΜ3 παρουσιαστηκε το 2009 και ακομα (2014) δεν εχει αντκατασταθει...!!!!  = 5+ χρονια

απο τη καθε πλευρα εννοουσα,αν και δε το διατυπωσα

και το am3 εχει γινει am3+ :P

• Like 1
Δημοσ.

ναι και για κάθε διαφορετικές μνήμες μελλοντικά (ddr3,4,5,κτλπ) θα βγάζουν διαφορετικά είδη μητρικών κι επεξεργαστών (λόγω IMC), genius!

Genius? Προφανως δε σου εβγαλε τα ματια το "για 30 χρονια" και το "λολ" που εγραψα. Ειναι κι η ωρα αργα αργαμιση. Ας το καταπιω χωρις να απαντησω.

Δεν μπορούν να μαντέψουν την εξέλιξη των διεπαφών για να προσθέτουν ότι θα βγει σε 10 χρόνια από τώρα..Και πάλι η AMD μια χαρά είναι στα socket της. Το AM3+ δέχεται phenom, bulldozer και piledriver. Ποιο άλλο socket το έχει κάνει αυτό?

Οχι μονο αυτο. Προσεξε, εγω εχω σοκετ ΑΜ2+ κι εχω κουμπωσει ΑΜ3 4πηρηνο επεξεργαστη με αλλαγη ΒΙΟς. Δουλευει ετσι τα τελευταια 4-5 χρονια. Και παλι δεν εχω λογο αναβαθμισης. Μιλαμε για τρανσφορμερ. Δε ξερω μηπως μπορεσω να κουμπωσω και ΑΜ3+. Δεν το εχω ψαξει. Φοβερη η ΑΜD. Ειμαι και φανατικος της ΑΤΙ (αφου εκαψα 2 nvidia καρτες στα 4 χρονια ζωης τους).

• Like 1
Δημοσ.

που το ειδες αυτο? 

Ναι, αλλά ΕΠΡΕΠΕ να είχε αντικατασταθεί εδώ και 2+ χρόνια για να μην είναι πίσω αυτή τη στιγμή η AMD τόσο τεχνολογικά, όσο και σε επιδόσεις. Ουσιαστικά έχει καταργηθεί, αφού δεν βγαίνουν καινούριοι cpu, αλλά οι bullozer με λίγες βελτιώσεις και λίγο μεγαλύτερη συχνότητα. Απ' όσο ξέρω μητρικές με AM3 socket δεν υποστηρίζουν τους καινούριους FX, έχουν σταματήσει στον 8150 όπως πχ αυτή :

http://www.asus.com/Motherboards/CROSSHAIR_IV_FORMULA/HelpDesk_CPU/

Με το τελευταίο BIOS το 2012,άρα κάνεις μάλλον λάθος...

To socket 775 βγήκε το 2004 με τους prescott, όμως για λόγους κατανάλωσης υπέστει βελτιώσεις, οι οποίες δεν του επέτρεψαν να πάρει τους Core2Duo (2006), εκτός από κάποιες ελάχιστες μητρικές που πήραν αναβάθμιση BIOS απ' όσο θυμάμαι. Ηταν θέμα chipset και memory controller (οι Pentium 4 δεν είχαν, ενώ οι Core2Duo είχαν DDR2). Τα chipset ήταν τα 915(DDR), 925(DDR2) και 945(DDR2). Πολλές μητρικές βγήκαν το 2006 με τα 2 τελευταία chipset που υποστήριζαν κανονικά τους Core2Duo και Core2Quad μέχρι το 2009.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Genius? Προφανως δε σου εβγαλε τα ματια το "για 30 χρονια" και το "λολ" που εγραψα. Ειναι κι η ωρα αργα αργαμιση. Ας το καταπιω χωρις να απαντησω.

πρόσεξα το humor, αλλά δεν κατάλαβες το point, ότι λόγω ddr4 αναγκαστικά θα αλλάξει...

Δημοσ.

πρόσεξα το humor, αλλά δεν κατάλαβες το point, ότι λόγω ddr4 αναγκαστικά θα αλλάξει...

Οχι μονο το ddr4, αλλα και το usb3, το SATA15, το PCIx375, k.o.k.

Τα ειχα ολα αυτα στο μυαλο μου οταν τα εγραφα. Δεν πειραζει ομως. Φιλοι...!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...