The_Colonel Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Τι το "σκληρό" υπάρχει στο να πάει να ζησει κάποιος κάπου αλλού ? Γιατί να κλάψεις για τον ένα λιγότερο οτιδήποτε στην Ελλάδα .... ? .... γιατί το είχες "σίγουρο" ότι "ανήκει" στην Ελλάδα ? Το σκληρό ειναι αυτό που μόλις είπες επειδή συμβαίνει κάτι χρόνια δεν ξεκίνησε σήμερα αυτη η νοοτροπία...... Το σκληρό ειναι ότι είμαστε απο τα λίγα έθνη που αντέξανε στον ρού της ιστορίας πολλοί, οι περισσότεροι, ρίξανε το αίμα τους για να υπάρχουμε και ξαφνικά μέσα σε λίγα χρόνια όλο αυτό θα σβήσει γιατι δεν ανήκουμε πουθενά είμαστε πολίτες του κόσμου τι ωραία τι καλά πάμε να ζήσουμε το american dream....... χιλιετηρίδες και στο τέλος κανένας τρομερός εχθρός καμιά μεγάλη μάχη αυτό που θα μας αφανίσει θα είναι ενα πούφ απάθειας και ματαιοδοξίας. Είναι σαν να χτίζουν γεννεές επι γενεών ενα οικοδόμημα που γκρεμίζεται κατα καιρούς απο διάφορες συνθήκες κουτσά στραβά το ξαναφτιάχνουν για αιώνες και στο τέλος λένε what the hell και πάνε και νοικιάζουν στον ξένο μια τρύπα για να μένουν. Είναι σαν αν δείχνεις το μεσαίο δάχτυλο στον παππού σου στην κατοχή στον προπρο παππού σου στην επανάσταση κτλ γιατί; γιατι θέλεις και εσύ ενα Iphone και το θέλεις τώρα δεν σε νοιάζει να καλυτερεύσεις τον τοπο απλά σε νοιάζει πως θα πάρεις το iphone.
DrLo Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Ρε dr. πάλι μέσ την γκρίνια. Δε λέω , καλά κάνανε και φύγανε όσοι φύγανε και μακάρι εκεί που πήγαν να περνάν καλά. Αν και δεν νομίζω ότι ο γιατρός στην Ελβετία είναι άρχοντας. Απλώς έχει ένα καλό μισθό, ένα πολύ υψηλότερο κόστος διαβίωσης, αλλά και ένα κράτος που είναι όπως πρέπει να είναι . Απλώς λέω ότι στη Ελλάδα μείνανε οι συνταξιούχοι που περνάνε όλο και πιό μίζερα, οι αναγκασμένοι να δουλέψουν με μισθούς Κίνας και οι επενδυτές στον τουρισμό (βλ. αρπαχτή) . Εγώ είμαι στη γκρίνια ... το αντίθετο ... τα ότι πολλά νέα παιδιά έστω και με τον τρόπο αυτό βγήκαν από το καβούκι τους, θεωρούν τον εαυτό τους εν δυνάμει πολίτη ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (και του κόσμου γενικότερα) είναι ότι καλύτερο θεωρώ έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια ... πολύ το χαίρομαι και πολύ θα ήθελα να ήμουν στη θέση τους. Τη γκρίνια/μιζέρια/κλάψα είναι που δείχνω. ... και έννοια σου, δεν είναι η Ελλάδα η 1η χώρα που το βιώνει αυτό, ούτε είναι η 1η φορά που συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα ... κύκλος είναι και γυρίζει .... όλα γίνονται για ένα σκοπό και θα βρεθεί η ισορροπία ... μη τα βλέπουμε όλα μαυρα. Το σκληρό ειναι αυτό που μόλις είπες επειδή συμβαίνει κάτι χρόνια δεν ξεκίνησε σήμερα αυτη η νοοτροπία...... Το σκληρό ειναι ότι είμαστε απο τα λίγα έθνη που αντέξανε στον ρού της ιστορίας πολλοί, οι περισσότεροι, ρίξανε το αίμα τους για να υπάρχουμε και ξαφνικά μέσα σε λίγα χρόνια όλο αυτό θα σβήσει γιατι δεν ανήκουμε πουθενά είμαστε πολίτες του κόσμου τι ωραία τι καλά πάμε να ζήσουμε το american dream....... χιλιετηρίδες και στο τέλος κανένας μεγάλος εχθρός καμιά μεγάλη μάχη αυτό που θα μας αφανίσει θα είναι ενα πούφ απάθειας και ματαιοδοξίας. Είναι σαν να χτίζουν γεννεές επι γενεών ενα οικοδόμημα που γκρεμίζεται κατα καιρούς απο διάφορες συνθήκες κουτσά στραβά το ξαναφτιάχνουν για αιώνες και στο τέλος λένε what the hell και πάνε και νοικιάζουν στον ξένο μια τρύπα για να μένουν. So what ? Τι αντιπροτείνεις ... να κλειστούμε σαν έθνος στην ακρόπολη ή σε καμιά εκκλησία μη τυχόν και "μπασταρδευτούμε" ? Μπορεί να σβήσουμε, όπως σβήσαν τόσα και τόσα έθνη .... και θα σβήσουν και άλλοι μαζί μας .... Μπορεί να βγει κάτι πολύ καλύτερο από αυτό .... γιατί όχι ?
The_Colonel Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Εγώ είμαι στη γκρίνια ... το αντίθετο ... τα ότι πολλά νέα παιδιά έστω και με τον τρόπο αυτό βγήκαν από το καβούκι τους, θεωρούν τον εαυτό τους εν δυνάμει πολίτη ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (και του κόσμου γενικότερα) είναι ότι καλύτερο θεωρώ έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια ... πολύ το χαίρομαι και πολύ θα ήθελα να ήμουν στη θέση τους. Τη γκρίνια/μιζέρια/κλάψα είναι που δείχνω. ... και έννοια σου, δεν είναι η Ελλάδα η 1η χώρα που το βιώνει αυτό, ούτε είναι η 1η φορά που συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα ... κύκλος είναι και γυρίζει .... όλα γίνονται για ένα σκοπό και θα βρεθεί η ισορροπία ... μη τα βλέπουμε όλα μαυρα. So what ? Τι αντιπροτείνεις ... να κλειστούμε σαν έθνος στην ακρόπολη ή σε καμιά εκκλησία μη τυχόν και "μπασταρδευτούμε" ? Μπορεί να σβήσουμε, όπως σβήσαν τόσα και τόσα έθνη .... και θα σβήσουν και άλλοι μαζί μας .... Μπορεί να βγει κάτι πολύ καλύτερο από αυτό .... γιατί όχι ? ΟΧΙ. Γιατί το καλύτερο χτίζεται πάντα με όραμα χωρίς όραμα και κοιτώντας την πάρτη σου καλύτερο για εσένα δεν υπάρχει... ίσως απλα βοηθήσεις το καλύτερο των άλλων και πάρεις ενα iphone για ανταμοιβή. μπράβο πέτυχες. Καταρχήν ελλάδα δεν ειναι μόνο η Αθήνα (μια άλλη κακή νοοτροπία που μαστίζει αυτόν τον τοπο και τον ρήμαξε ) και δεν προτείνω κάτι, το αυτονόητο ειναι να προσπαθεί κάποιος να καλυτερεύσει την χώρα του στις χώρες που θές να πας θες να πάς ακριβώς επειδή καταβάλλεται αυτή η προσπάθεια απο τους ντόπιους εκεί και έχουν το κράτος που έχουν. Και επειδή στην προσπάθεια κάποιων να καλυτερεύσουν την χώρα τους μπαίνει στην ατζέντα να στραγγαλίσουν άλλες χώρες για να ειναι η δική τους εντάξει σε ποτίζουν με τα λαμπιόνια τους και θές να έρθεις μαζί τους. Όπως ο εφιάλτης έδειξε το πέρασμα στον Ξέρξη απλά για να πάρει μια μικρή αμοιβή. (δείχνεις το μεσαίο δάχτυλο ΚΑΙ στον Λεωνίδα btw ) 1
The_Colonel Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μαλακίες λες colonel. Μακάρι αλλά έτσι όπως πάμε απο το κακό στο χειρότερο πολύ φοβάμαι πως θα βγώ δικαιωμένος όσο και αν δεν το θέλω κάτι τέτοιο
mathsrule Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Προσωπικά, συμφωνώ με τον Colonel. Πώς γίνεται να ζητάς από το κράτος (δηλαδή τον ελληνικό λαό) να κάνει το Α, να αλλάξει το Β, και να καλυτερέψει το Γ, όταν εσύ ο ίδιος (ως μέλος του ελληνικού λαού, άρα και μέρος του κράτους) αποφασίζεις να φύγεις για την δική σου ευτυχία/επιτυχία; Εάν είναι έτσι, τουλάχιστον μην έχετε απαιτήσεις από το κράτος το οποίο παρατήσατε, και μην λέτε τίποτα για αυτό. 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Το θέμα είναι τι γίνεται με τις χώρες που χάνουν πολύτιμους ανθρώπινους πόρους. πολυτιμοι ειναι αν δουλευουν και προσφαιρουν αναλογα, αν ειναι ανεργοι ή κάνουν δουλειές κατωτερες των ικανοτήτων τους τότε χαραμίζονται. Η Ελλάδα ειναι μεταναστευτική χώρα, δεν ειναι η πρώτη φορά που γινεται αυτό, μεσοπολεμικά, μεταπολεμικά, κατα τον εμφύλιο κτλ. ο μισός πληθυσμός μεταναστευσε, καταστραφηκε η χώρα; Δεν νομίζω. Οσο για τις χαμένες ψήφους η Ελλάδα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που οι κατοικοι εξωτερικού δεν έχουν δυνατοτητα ψήφου. Ακομα και οι Τούρκοι μετανάστες ψηφίζουν απο τις χώρες που ζουν.
HALF EVIL Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 @ drLo Εγώ είμαι στη γκρίνια ... το αντίθετο ... τα ότι πολλά νέα παιδιά έστω και με τον τρόπο αυτό βγήκαν από το καβούκι τους, θεωρούν τον εαυτό τους εν δυνάμει πολίτη ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (και του κόσμου γενικότερα) είναι ότι καλύτερο θεωρώ έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια ... πολύ το χαίρομαι και πολύ θα ήθελα να ήμουν στη θέση τους. Τη γκρίνια/μιζέρια/κλάψα είναι που δείχνω. ... και έννοια σου, δεν είναι η Ελλάδα η 1η χώρα που το βιώνει αυτό, ούτε είναι η 1η φορά που συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα ... κύκλος είναι και γυρίζει .... όλα γίνονται για ένα σκοπό και θα βρεθεί η ισορροπία ... μη τα βλέπουμε όλα μαυρα. Αυτό το bold με προβληματίζει λίγο. Έχω κατάτι και έναν Ευρωσκεπτικισμό το παραδέχομαι. Ο σκληρός πυρήνας της Ευρώπης (η Δύση και ο Βορράς που λέμε) το έχει γνωρίσει πολύ λιγότερο από τον Νότο και την Κεντρική Ευρώπη μετά την πτώση του κομμουνισμού. Γιατί μου έχει καρφωθεί η ιδέα ότι την Ελλάδα την προορίζουν στο μέλλον για ένα συγκεκριμένο σκοπό; Διακοπές και επενδύσεις για κάποιους , μισθοί Κίνας και παροχή υπηρεσιών για την πλειοψηφία. πολυτιμοι ειναι αν δουλευουν και προσφαιρουν αναλογα, αν ειναι ανεργοι ή κάνουν δουλειές κατωτερες των ικανοτήτων τους τότε χαραμίζονται. Η Ελλάδα ειναι μεταναστευτική χώρα, δεν ειναι η πρώτη φορά που γινεται αυτό, μεσοπολεμικά, μεταπολεμικά, κατα τον εμφύλιο κτλ. ο μισός πληθυσμός μεταναστευσε, καταστραφηκε η χώρα; Δεν νομίζω. Οσο για τις χαμένες ψήφους η Ελλάδα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που οι κατοικοι εξωτερικού δεν έχουν δυνατοτητα ψήφου. Ακομα και οι Τούρκοι μετανάστες ψηφίζουν απο τις χώρες που ζουν. Μα αυτό θέλω και εγώ. Να μην χαραμίζονται. Αλλά για να γίνει αυτό κάποιος πρέπει να κάνει κάτι. Θυμίζει λίγο το " αρχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα " και άμα τα καταφέρετε με φωνάζετε. Και γιατί πρέπει στο φινάλε η Ελλάδα να είναι μεταναστευτική χώρα; Αυτό δεν το καταλαβαίνω. 1
Backpacker Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδιά μην το καταστρέφεται το θέμα...σας παρακαλώ δλδ..είναι μια πολύ φιλότιμη προσπάθεια από αρκετά άτομα ώστε να δημιούργησουμε έναν "χάρτη" μια καινούργιας ελληνικής ομογένειας που δημιουργείτε. Σεβαστείτε το...
The_Colonel Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 πολυτιμοι ειναι αν δουλευουν και προσφαιρουν αναλογα, αν ειναι ανεργοι ή κάνουν δουλειές κατωτερες των ικανοτήτων τους τότε χαραμίζονται. Η Ελλάδα ειναι μεταναστευτική χώρα, δεν ειναι η πρώτη φορά που γινεται αυτό, μεσοπολεμικά, μεταπολεμικά, κατα τον εμφύλιο κτλ. ο μισός πληθυσμός μεταναστευσε, καταστραφηκε η χώρα; Δεν νομίζω. Οσο για τις χαμένες ψήφους η Ελλάδα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που οι κατοικοι εξωτερικού δεν έχουν δυνατοτητα ψήφου. Ακομα και οι Τούρκοι μετανάστες ψηφίζουν απο τις χώρες που ζουν. Το ακόμη δεν το κατάλαβα η τουρκιά ειναι πολύ πιο οργανωμένη χώρα απο εμάς... Το θέμα ειναι ότι βλέπεις μονομερές τα πράματα βλέπεις το αποτέλεσμα αλλά όχι την αιτία και την συνέπεια Το κατα πόσο καταστραφήκαμε σαν χώρα και το κατα πόσο μεταναστεύσαμε στο παρελθόν μπορείς να το δείς καλύτερα εδώ http://digilib.lib.unipi.gr/spoudai/bitstream/spoudai/605/1/t34_n3-4_734to754.pdf (στην 18ή σελίδα μιλάει για τις συνέπειες )
Anorymous Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Τα έχουμε ξαναπει που καταντά βαρετό ... Γιατί να κλάψεις για τον ένα λιγότερο οτιδήποτε στην Ελλάδα .... ? .... γιατί το είχες "σίγουρο" ότι "ανήκει" στην Ελλάδα ? Όσοι κλαίτε για τον ένα λιγότερο οτιδήποτε στην Ελλάδα τι περιμένατε δηλαδή ? να έχει η Ελλάδα τριπλάσιους γιατρούς από όσους αντέχει ??? Δε το περιμένατε ? Μπορείς να το δεις κα ανάποδα .... η Ελλάδα δεν "χάνει" έναν γιατρό ... χάνει έναν άνεργο και αλλά αποκτά έναν γιατρό που και συνάλλαγμα μπορεί θα φέρει και τεχνογνωσία. κάνουμε που κάνουμε υπερπαραγωγή διαφορων ειδικοτήτων , να εξάγουμε και κάτι επιτέλους Αν μια πραγματικοτητα είναι αυτονόητη όπως ότι αυριο ο ήλιος θα βγει από την ανατολή ... ποιό το νόημα της συζήτησης ... Τι το "σκληρό" υπάρχει στο να πάει να ζησει κάποιος κάπου αλλού ? Το νοημα ειναι να κανουμε κουβεντα αν αυτο εσενα σου φαίνεται κατι αμελητέο υπαρχουν ανθρωποι που το εχουν πολυ αναγκη. Το θεμα δεν ειναι οτι πας εξω αλλα το πως πας αν πας χωρις ελπιδα κυνηγώντας ενα πιατο φαι και ενα κρεββατι στην καλυτερη ή τροπο να γυρισεις πισω στην χειροτερη και να κοιμασε στα παγκακια τοτε ειναι πολυ σκληρο τωρα αν ειναι να πας για μαυρισμα στο πουκετ οκ ολα μια χαρα.
headbanger Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Προσωπικά, συμφωνώ με τον Colonel. Πώς γίνεται να ζητάς από το κράτος (δηλαδή τον ελληνικό λαό) να κάνει το Α, να αλλάξει το Β, και να καλυτερέψει το Γ, όταν εσύ ο ίδιος (ως μέλος του ελληνικού λαού, άρα και μέρος του κράτους) αποφασίζεις να φύγεις για την δική σου ευτυχία/επιτυχία; Εάν είναι έτσι, τουλάχιστον μην έχετε απαιτήσεις από το κράτος το οποίο παρατήσατε, και μην λέτε τίποτα για αυτό. Γιατί το κράτος αυτό μας έθρεψε και μας μεγάλωσε?! Διαβάζετε τι γράφετε; Με την απίστευτη λαμογιά και διαφθορά που θεωρούμε φυσιολογική σε αυτη τη χώρα; Για να εφαρμόσω και λίγο ελληνικό σαρκασμό: αν δεν ήσουν παιδί σμήναρχου με σταθερό και καλό μισθό σε όλα τα φάσματα της ζωής σου να σε συντηρεί, θα είχες τις ίδιες απόψεις; Σκατά στο ελληνικό κράτος και στην πλειοψηφία των πολιτών. 6
antuansupra Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτό το bold με προβληματίζει λίγο. Έχω κατάτι και έναν Ευρωσκεπτικισμό το παραδέχομαι. Ο σκληρός πυρήνας της Ευρώπης (η Δύση και ο Βορράς που λέμε) το έχει γνωρίσει πολύ λιγότερο από τον Νότο και την Κεντρική Ευρώπη μετά την πτώση του κομμουνισμού. Γιατί μου έχει καρφωθεί η ιδέα ότι την Ελλάδα την προορίζουν στο μέλλον για ένα συγκεκριμένο σκοπό; Διακοπές και επενδύσεις για κάποιους , μισθοί Κίνας και παροχή υπηρεσιών για την πλειοψηφία. Μα αυτό θέλω και εγώ. Να μην χαραμίζονται. Αλλά για να γίνει αυτό κάποιος πρέπει να κάνει κάτι. Θυμίζει λίγο το " αρχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα " και άμα τα καταφέρετε με φωνάζετε. Και γιατί πρέπει στο φινάλε η Ελλάδα να είναι μεταναστευτική χώρα; Αυτό δεν το καταλαβαίνω. τελικά δεν είμαι ο μονος που του έχει καρφωθεί αυτη η ιδεα
mathsrule Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Για να εφαρμόσω και λίγο ελληνικό σαρκασμό: αν δεν ήσουν παιδί σμήναρχου με σταθερό και καλό μισθό σε όλα τα φάσματα της ζωής σου να σε συντηρεί, θα είχες τις ίδιες απόψεις; Ναι. Όσον αφορά το αρχικό περί λαμογιάς και διαφθοράς που είπες, συμφωνώ, αλλά στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε.
HALF EVIL Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδιά μην το καταστρέφεται το θέμα...σας παρακαλώ δλδ..είναι μια πολύ φιλότιμη προσπάθεια από αρκετά άτομα ώστε να δημιούργησουμε έναν "χάρτη" μια καινούργιας ελληνικής ομογένειας που δημιουργείτε. Σεβαστείτε το... Ok το παιδί μάλλον έχει δίκιο. Ξεφύγαμε off topic σαν γνήσιοι Έλληνες Ας μιλήσουν οι " ξενιτεμένοι " καλύτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις