Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αχ σαν χθες ήταν που είχε σηκωθεί σε αυτό εδώ το forum το τόπικ της γενιάς των 700€ ... και τώρα διαβάζω για την γενιά Ε...  τι ωραία που κυλούν τα πράματα σε αυτόν τον τόπο.. τι ωραία... 

πλεον στην εποχη των 400 και 495 ευρω,η γενια των 700 ευρω φανταζει απραγματοποιητο ονειρο...

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μα αυτό θέλω και εγώ. Να μην χαραμίζονται. Αλλά για να γίνει αυτό κάποιος πρέπει να κάνει κάτι.

Θυμίζει λίγο το " αρχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα " και άμα τα καταφέρετε με φωνάζετε. ^_^

Και γιατί πρέπει  στο φινάλε η Ελλάδα να είναι μεταναστευτική χώρα; Αυτό δεν το καταλαβαίνω.

απο πότε ειναι ευθύνη του ανεργου να δημιουργήσει θέσεις εργασίας; 

Το ακόμη δεν το κατάλαβα η τουρκιά ειναι πολύ πιο οργανωμένη χώρα απο εμάς... 

Το θέμα ειναι ότι βλέπεις μονομερές τα πράματα βλέπεις το αποτέλεσμα αλλά όχι την αιτία και την συνέπεια 

Το κατα πόσο καταστραφήκαμε σαν χώρα και το κατα πόσο μεταναστεύσαμε στο παρελθόν μπορείς να το δείς καλύτερα εδώ

http://digilib.lib.unipi.gr/spoudai/bitstream/spoudai/605/1/t34_n3-4_734to754.pdf (στην 18ή σελίδα μιλάει για τις συνέπειες ) 

ναι, στην ίδια σελίδα γράφει τις θετικές συνέπειες που ειναι σημαντικότερες απο τις αρνητικές ;) Εσύ δεν βλέπεις τις αιτίες - αποτελέσματα. 

Δημοσ.

Τελευταίο πόστ και σόρρυ για το off topic

@Pablo Hasan

απο πότε ειναι ευθύνη του ανεργου να δημιουργήσει θέσεις εργασίας;

Από τότε που κατάλαβε επιτέλους ότι εδώ και 40 χρόνια τον κοροϊδεύουν όλοι και ότι σκοπεύουν να το κάνουν και για τα επόμενα 40 . 

Δημοσ.

Γιατί μου έχει καρφωθεί η ιδέα ότι την Ελλάδα την προορίζουν στο μέλλον για ένα συγκεκριμένο σκοπό; 

Διακοπές και επενδύσεις για κάποιους , μισθοί Κίνας και παροχή υπηρεσιών για την πλειοψηφία.

Το χειροτερο ειναι οτι κανενας δεν προοριζει την Ελλαδα για τιποτα, εμεις πρεπει να φτιαξουμε μια οικονομικη πολιτικη

συμφωνα με την οποια θα κινηθουμε. Επειδη για ολα τα κομματα κυριο κινητρο ειναι να μην απολυθει κανενας δημοσιος

υπαλληλος και να μην θιγει κανενας ισχυρος, εν τελει θα φτασουμε εκει που αναφερεις.

Ειναι καθηκον των ικανων απεναντι στις θυσιες των δικων του να ψαξει την τυχη του στο εξωτερικο ωστε να ζησει με

αξιοπρεπεια.

• Like 2
Δημοσ.

Το σκληρό ειναι αυτό που μόλις είπες επειδή συμβαίνει κάτι χρόνια δεν ξεκίνησε σήμερα αυτη η νοοτροπία......

Το σκληρό ειναι ότι είμαστε απο τα λίγα έθνη που αντέξανε στον ρού της ιστορίας πολλοί, οι περισσότεροι, ρίξανε το αίμα τους για να υπάρχουμε και ξαφνικά μέσα σε λίγα χρόνια όλο αυτό θα σβήσει γιατι δεν ανήκουμε πουθενά είμαστε πολίτες του κόσμου τι ωραία τι καλά πάμε να ζήσουμε το american dream....... χιλιετηρίδες και στο τέλος κανένας τρομερός εχθρός καμιά μεγάλη μάχη αυτό που θα μας αφανίσει θα είναι ενα πούφ απάθειας και ματαιοδοξίας. 

Είναι σαν να χτίζουν γεννεές επι γενεών ενα οικοδόμημα που γκρεμίζεται κατα καιρούς απο διάφορες συνθήκες κουτσά στραβά το ξαναφτιάχνουν για αιώνες και στο τέλος λένε what the hell  και πάνε και νοικιάζουν στον ξένο μια τρύπα για να μένουν. 

Είναι σαν αν δείχνεις το μεσαίο δάχτυλο στον παππού σου στην κατοχή στον προπρο παππού σου στην επανάσταση κτλ γιατί; γιατι θέλεις και εσύ ενα Iphone και το θέλεις τώρα δεν σε νοιάζει να καλυτερεύσεις τον τοπο απλά σε νοιάζει πως θα πάρεις το iphone.

Ναι, θα μείνει ο άλλος να κολυμπάει στο λάκκο με τα σκατά μήπως και καταφέρει να αλλάξει τα μυαλά του κάθε αμόρφωτου και του κάθε απολίτιστου μπουρτζόβλαχου. Λες κι η ιστορία δε μας έχει δείξει πως ανταποδίδουμε σ'αυτή τη χώρα τις θυσίες όσων πάνε να το παίξουν ήρωες.

Το πρόβλημα αυτής της χώρας είναι οι πολίτες της και η κουλτούρα τους και δε πρόκειται να διορθωθεί σύντομα. Ίσως με βούρδουλα να μάθουν οι νεοέλληνες τι πάει να πει αξιοπρέπεια και αξιοκρατία. Ίσως κι όχι. Το σίγουρο είναι πως ανάμεσα τους υπάρχουν αρκετοί που γνωρίζουν, εκτιμούν και τιμούν αυτές τις έννοιες και δεν το χρωστάνε σε κανένα να τραβήξουν το γολγοθά παρέα με το κάθε λαμόγιο που ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί.

Όσον αφορά το αρχικό περί λαμογιάς και διαφθοράς που είπες, συμφωνώ, αλλά στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε.

Για πες πως.

• Like 3
Δημοσ.
Όσον αφορά το αρχικό περί λαμογιάς και διαφθοράς που είπες, συμφωνώ, αλλά στο χέρι μας είναι να το αλλάξουμε.

Αν εισαι κατω των 22-25 σε δικαιολογω. Αν εισαι κοντα στα πρωτα αντα εισαι χαμενος απο χερι...

Γενικα καλη η αντιμετωπιση του οτι θα τ`αλλαξουνε ολα κτλ κτλ αλλα τα χρονια περνανε σαν νερο

κα η ζωη μας τρεχει...Με δουλειες του ποδαριου και χαρτζηλικια δεν μπορεις να πορευτεις στα 30s

σου...

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί μου έχει καρφωθεί η ιδέα ότι την Ελλάδα την προορίζουν στο μέλλον για ένα συγκεκριμένο σκοπό; 

Επειδή στην έχουν καρφώσει στο μυαλό χρόνια πολλά τώρα αυτοί που κυνηγάνε φαντάσματα και προσπαθούν να δικαιολογήσουν την δική τους ανικαντότητα με κίσιγκερ, γκαρσόνια της Ευρώπης και άλλα ωραία λαϊκιστικα τσιτάτα τα οποία έχει φάει με το φτυάρι ο καθένας μας

τελικά δεν είμαι ο μονος που του έχει καρφωθεί αυτη η ιδεα :-D

case in point

Ok το παιδί μάλλον έχει δίκιο.

Ξεφύγαμε off topic σαν γνήσιοι Έλληνες :-)

Ας μιλήσουν οι " ξενιτεμένοι "  καλύτερα.

Πως "ορίζεται" ο ξενιτεμένος ... για να δω αν είμαι μέσα και έχω δικαίωμα να μιλάω.

Δημοσ.

Καιρό είχαμε να το ξαναπάμε το κλασσικό γκρινιο-topic ....

Οντως. Μετα την εκτιναξη του ποσοστου των εξειδικευμενων, σου ερχεται ο αλλος και ρωταει γιατι δεν βρισκει δουλεια...

Δημοσ.

Ο σκοπός ήταν να μιλήσουν άτομα που είτε έχουν φύγει στο εξωτερικό είτε το σκέφτονται σοβαρά...οι πρώτοι για τις εμπειρίες τους εκει και οι δεύτεροι για τις σκέψεις που τους κάνουν να σκέφτονται την μετανάστευση...αυτό που κάνετε εσείς να μιλάτε για διαφθορές και πολιτική κατάσταστη στην Ελλάδα ΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ δεν πλησιάζει ούτε καν...

Εδώ γιατί εδώ θα υπήρχε άμεση αλληλεπίδραση...τώρα βέβαια πάει γαμήθηκε το τοπικ με κατά 90% οφ τοπικ ακυρα μηνύματα..

Δημοσ.

Επειδή στην έχουν καρφώσει στο μυαλό χρόνια πολλά τώρα αυτοί που κυνηγάνε φαντάσματα και προσπαθούν να δικαιολογήσουν την δική τους ανικαντότητα με κίσιγκερ, γκαρσόνια της Ευρώπης και άλλα ωραία λαϊκιστικα τσιτάτα τα οποία έχει φάει με το φτυάρι ο καθένας μας

case in point

Πως "ορίζεται" ο ξενιτεμένος ... για να δω αν είμαι μέσα και έχω δικαίωμα να μιλάω.

Απλώς αυτοί που έφυγαν εξωτερικό για να δουλέψουν.

Γιατί να μην έχεις δικαίωμα να μιλάς;

Για το παραπάνω , μακάρι να έχεις δίκιο.

Ts αυτοί που σκοπεύουν να φύγουν δεν χρειάζεται και πολύ φιλοσοφία γιατί το σκέφτονται. Και σκεπτόμενοι αυτό πάλι λογικό είναι να ρίξουν και 2,3 μπινελίκια .

Όσο για εμπειρίες από ήδη "φυγαδες" έχουν γραφτεί αρκετά εδώ στο μπλα μπλα.

Δημοσ.

Το πρόβλημα αυτής της χώρας είναι οι πολίτες της και η κουλτούρα τους και δε πρόκειται να διορθωθεί σύντομα.

Εγω πιστευω πως δεν θα διορθωθει ποτε και οσο και αν σου φαινεται χαζο νομιζω πως σε αυτο φταιει η γεωγραφικη μας θεση.

Δημοσ.

Ασε να πούμε καμιά κουβέντα και εμείς τα τσακουμάκια γιατί έτυχε και ζήσαμε 1,5 χρόνο έξω. Και αν τα καταφέρναμε, δεν θα ξανα πατάγαμε το πόδι μας στο κωλοχανείο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το τοπικ θα κλειδωθει για δυο λογους.α.λογω ts request β.αφου για ακομα μια φορα πολλα ατομα καταφεραν να δειξουν επιτυχως το επιπεδο τους  σε αυτο το θεμα λεγοντας οτι μπουρδα εχουν στο μυαλο τους με σκοπο απλα να πουν κατι για να το πουν.Αυτο το troll...

τα ασχετα ποστς διαγραφηκαν οπως και τα quotes αυτων

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...