Demon Lord Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά. Αυτό που γράφει ο τίτλος, δηλαδή έχω αρκετά υψηλή χρήση ram χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, ειδικά όταν χρησιμοποιώ τον chrome. Η ram είναι αυτή της υπογραφης, μια απλη 4άρα της corsair. Τα προγράμματα που ξεκινούν με τα windows είναι τα: avira antivirus, malwarebytes, msi afterburner, hd sentinel, catalyst και ο driver ήχου της μητρικής. Κανονικά με όλα αυτά ανοιχτά έχω χρήση ram γύρω στο 35% αλλά κάποιες φορές πάει στα 40-45%. Επίσης, με chrome ανοιχτό και τρία tabs (ένα φόρουμ, ινσόμνια και facebook) κανονικά έχω 50-52% χρήση αλλά πηγαίνει και πολύ πιο πάνω, τώρα έχω 66% χρήση. Οι ενέργειες που έκανα από μέρους μου: 1) έλεγξα από task manager τα procceses και τα προγράμματα που μπουτάρουν με τα windows (όλα φυσιολογικά) 2) έκανα έλεγχο με τα antivirus τίποτα και από εκεί 3) άλλαξα slot αλλά δεν είδα διαφορά Επίσης, ένα φαινόμενο που παρατηρώ, όταν έχω πχ 66% χρήση όπως τώρα και ανοίξω κάποιο βαρύ παιχνίδι τρέχει κανονικά. Όταν το κλείσω η χρήση ram επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα, δηλαδή 50% με χρήση chrome. Κάποια ιδέα; Συγγνώμη για το μακροσκελές ποστ! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
xalkiadakis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 35-40% χρηση στα 4gb ειναι περιπου 1.5gb ... ειναι απολυτα φυσιολογικο με τα προγραματα που ανοιγεις... σε εμενα μου πιανει 1.3 gb με internet security και τα driver της καρτα μου ανοιχτα... τωρα και με chrome ανεβενει περιπου 300-1000mb αναλογα τα tabs που εχω ανοιχτα ... αν θες λιγοτερη χρηση στην ram απλος κλεισε προγραματα που δεν σου χρειαζονται
Demon Lord Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 35-40% χρηση στα 4gb ειναι περιπου 1.5gb ... ειναι απολυτα φυσιολογικο με τα προγραματα που ανοιγεις... σε εμενα μου πιανει 1.3 gb με internet security και τα driver της καρτα μου ανοιχτα... τωρα και με chrome ανεβενει περιπου 300-1000mb αναλογα τα tabs που εχω ανοιχτα ... αν θες λιγοτερη χρηση στην ram απλος κλεισε προγραματα που δεν σου χρειαζονται Μα είναι τα απαραίτητα ανοιχτά. Αλλά δε μπορεί με αυτά που προανέφερα και με ανοιχτά facebook insomnia και ένα τρίτο φόρουμ να χτυπάει 70%
Sakiz105 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Το ειχα παθει και εγω αυτο οταν ειχα εγκαταστησει τον unity web player.Μηπως εχεις κατι παρομοιο?
Demon Lord Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Το ειχα παθει και εγω αυτο οταν ειχα εγκαταστησει τον unity web player.Μηπως εχεις κατι παρομοιο? όχι δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. όλα είναι τσεκαρισμένα
xalkiadakis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μα είναι τα απαραίτητα ανοιχτά hd sentinel και msi afterburner σου ειναι απαρετοτα?
Demon Lord Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 hd sentinel και msi afterburner σου ειναι απαρετοτα? ποιο πολύ το msi afterburner, το άλλο νταξει δε μου χρειάζεται και τόσο. αλλά είδα από τον task manager ότι δεν τράβανε και τόσο πολύ μνήμη
TheELF Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Επίσης, ένα φαινόμενο που παρατηρώ, όταν έχω πχ 66% χρήση όπως τώρα και ανοίξω κάποιο βαρύ παιχνίδι τρέχει κανονικά. Όταν το κλείσω η χρήση ram επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα, δηλαδή 50% με χρήση chrome. Επειδή αδειάζει την μνήμη από ότι δεν χρειάζεται για το παιχνίδι και έτσι να τρέχει καλύτερα,έχεις παρατηρήσει όταν βγαίνεις από το παιχνίδι ότι αργεί περισσότερο να ανοίξει φακέλους να επαναφέρει τον chrome κτλ;;; Για αυτόν τον λόγο και τα windows γεμίζουν την μνήμη για να μην χρειάζεται να διαβάζουν συνεχώς τα πάντα από τον δίσκο ξανά και ξανά αλλά να υπάρχουν στην μνήμη και να έχεις καλύτερη ταχύτητα. Στον chrome με shift+esc μπαίνεις στην δική του διαχείριση εργασιών και βλέπεις ποια σελίδα/plugin πιάνει πόσο μνήμη. 1
Demon Lord Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Επειδή αδειάζει την μνήμη από ότι δεν χρειάζεται για το παιχνίδι και έτσι να τρέχει καλύτερα,έχεις παρατηρήσει όταν βγαίνεις από το παιχνίδι ότι αργεί περισσότερο να ανοίξει φακέλους να επαναφέρει τον chrome κτλ;;; Για αυτόν τον λόγο και τα windows γεμίζουν την μνήμη για να μην χρειάζεται να διαβάζουν συνεχώς τα πάντα από τον δίσκο ξανά και ξανά αλλά να υπάρχουν στην μνήμη και να έχεις καλύτερη ταχύτητα. Στον chrome με shift+esc μπαίνεις στην δική του διαχείριση εργασιών και βλέπεις ποια σελίδα/plugin πιάνει πόσο μνήμη. Ναι το έχω παρατηρήσει αυτό που λες, ακριβώς αυτό. αλλά και πάλι, όταν γεμίζει άντε να πάει μέχρι τους 55. βέβαια ξέρω πως τα 4gb ίσως και να είναι κομματάκι λίγα πια και δεν κάνω και απλή χρήση από τις διεργασίες συνήθως το fb «πιάνει» τον πιο πολύ χώρο. η διεργασία gpu τι ακριβώς είναι;
TheELF Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 gpu=αυτά που δείχνει στην οθόνη... Δεν είναι πρόβλημα να γεμίζει η μνήμη αρκεί να μην είναι συνεχώς τέρμα γεμάτη ακόμα και το 70-80% δεν είναι πρόβλημα εκτός και αν πέσεις σε κάποιο πρόγραμμα που δεν μπορεί να αδειάσει μόνο του την μνήμη. 1
Demon Lord Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 gpu=αυτά που δείχνει στην οθόνη... Δεν είναι πρόβλημα να γεμίζει η μνήμη αρκεί να μην είναι συνεχώς τέρμα γεμάτη ακόμα και το 70-80% δεν είναι πρόβλημα εκτός και αν πέσεις σε κάποιο πρόγραμμα που δεν μπορεί να αδειάσει μόνο του την μνήμη. Μάλιστα κατάλαβα. Όχι δεν είναι μονίμως σε αυτά τα επίπεδα, ανεβοκατεβαίνει ανά διαστήματα. Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
rfc Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 avira kai malwarebytes μαζι για πιο λογο? Το malware αν καταλαβα καλα εννοεις το full. 2 real time απαγορευοντε δια ροπαλου. Βγαλε το malware που ειναι πολυ βαρυ σαν real time και δες το.
Demon Lord Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 avira kai malwarebytes μαζι για πιο λογο? Το malware αν καταλαβα καλα εννοεις το full. 2 real time απαγορευοντε δια ροπαλου. Βγαλε το malware που ειναι πολυ βαρυ σαν real time και δες το. το malwarebytes έχει μόνο 22 mb σύμφωνα με task manager
rfc Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Εγω σου ειπα βγαλτο.... τωρα εσυ κανε οτι θες.
Demon Lord Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Εγω σου ειπα βγαλτο.... τωρα εσυ κανε οτι θες. Το πολύ πολύ να σταματήσω τη real time protection και την εκκίνηση μαζί με τα windows
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα