"Φώτης" Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Αντιμετωπίζω το εξής: έχω ενα λαπτοπ με δυο σκληρους, απο 2 partitions το καθενα, στον εναν εχω Windows και στον αλλον εχω Linux ... Αυτο που θελω να κανω ειναι να αφαιρεσω τον σκληρο που εχω τα λινουξ και να αφησω μονο αυτον με τα Windows, οταν το κανω ομως δεν μπουταρει το λαπτοπ και μου βγαζει grub loading error ... Εδω να πω πως εαν βγαλω τον δισκο με τα windows και κρατησω τον αλλον, παλι δεν μπουταρει βγάζοντας ενα αλλο μηνυμα που δεν θυμαμαιΤι πρεπει να κανω προκειμένου να μπουταρει κανονικά με τα windows;
mascuale Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Εφόσον μπουτάρει κανονικά με τους δυο δίσκους: my computer -> properties -> advanced system settings -> startup and recovery -> settings Βάλε εκεί ποιες ρυθμίσεις θέλεις
"Φώτης" Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Εφόσον μπουτάρει κανονικά με τους δυο δίσκους: my computer -> properties -> advanced system settings -> startup and recovery -> settings Βάλε εκεί ποιες ρυθμίσεις θέλεις απ κει δεν μπορω να διορθωσω το προβλημα, για να καταλαβεις αρχικα (κατα την εκκινηση) εχω μενου αναμεσα σε λινουξ και αλλο λειτουργικο και στη συνεχεια (εφοσον επιλεξω αλλο λειτουργικο) αλλο μενου για πια windows θελω (στην προκειμενη εχω δυο windows), εαν αφαιρεσω εναν εκ των δυο δισκων δεν μου βγαζει το πρωτο μενου και αρα δεν μπορω να μπω σε κανενα λειτουργικο
NikosKallithea Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 απ κει δεν μπορω να διορθωσω το προβλημα, για να καταλαβεις αρχικα (κατα την εκκινηση) εχω μενου αναμεσα σε λινουξ και αλλο λειτουργικο και στη συνεχεια (εφοσον επιλεξω αλλο λειτουργικο) αλλο μενου για πια windows θελω (στην προκειμενη εχω δυο windows), εαν αφαιρεσω εναν εκ των δυο δισκων δεν μου βγαζει το πρωτο μενου και αρα δεν μπορω να μπω σε κανενα λειτουργικο Το grub ειναι πρόγραμμα του λινουχ, ισως το παρακάτω να σε βοηθήσει, δεν το εχω κάνει ποτε για να ξέρω τι ακριβώς παίζει http://askubuntu.com/questions/429610/uninstall-grub-and-use-windows-bootloader
"Φώτης" Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Το grub ειναι πρόγραμμα του λινουχ, ισως το παρακάτω να σε βοηθήσει, δεν το εχω κάνει ποτε για να ξέρω τι ακριβώς παίζει http://askubuntu.com/questions/429610/uninstall-grub-and-use-windows-bootloader πραγματι, μια χαρα δουλεψε, εβγαλα τον δισκο τωρα και μπουταρε κανονικα. Σ ευχαριστώ! σκεφτομαι τωρα αν μπορω να εχω λινουξ απο στικακι, θα χω παλι θεμα με το grub; παντως αν τωρα βαλω τον δισκο ξανα και μπουταρω απο αυτον δεν ανοιγει τα λινουξ ...
NikosKallithea Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Αφου θέλεις και το λινουξ γιατί το έβγαλες
"Φώτης" Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Αφου θέλεις και το λινουξ γιατί το έβγαλες; κυριως για τη ανεβαζε θερμοκρασια στο σημειο που ηταν και δουλευε το ανεμηστηρακι συνεχεια. Αλλα και γιατι ηταν γεματος με αρχεια που δεν χρησιμοποιουσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα