benign Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 ρε παιδιά εγώ τι μπορώ να κάνω για να πάρω τα χρήματα της τηλεόρασης arielli πίσω? Πείτε τρόπους να τους αρχίσω να τρέχουν και να μην φθάνουν Καταγγελια στο οργανισμο προστασιας καταναλωτη εκανες?
sintalkas Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Τους έδωσα διορία να ξανακοιτάξουν το θέμα μιας και η τηλεόραση δεν έπαιρνε καθόλου κλίση αν δεν κάνουν κάτι θα προχωρήσω σε καταγγελία
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Στο δικό μου το μυαλό πάλι δεν χωράει πως είναι δυνατόν κάποιος να βγαίνει και να διαδηλώνει κατά τον νόμων που επιβάλλει το κράτος (βλέπε φορολογικό, συνταξιοδοτικό κτλ) και την επόμενη ημέρα να τους ακολουθεί πιστά. Υπάρχει νόμος εν ισχύ που μου δίνει το δικαίωμα να σε προκαλέσω σε ξιφομαχία....σημαίνει πως μπορώ να τον ακολουθήσω? σοβαρά τώρα συγκρίνεις αυτό με νόμο που τέθηκε σε ισχύ 13 Ιουνίου 2014 και ισχύει στην ΕΕ γενικότερα καθώς και σε υπόλοιπα κράτη που σέβονται τους καταναλωτές?
zx1234r Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Σοβαρά τώρα συγκρίνεις την υπόλοιπη ευρώπη με την ελλάδα? Πήγαινε να ψωνίσεις τοστιέρα στην Βουδαπέστη και επέστρεψε την γιατί σου κόβει το τοστ διαγώνια και όχι κάθετα, να δούμε τι θα σου πουν. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν μπορείς να επιστρέψεις αποσφραγισμένο προιόν αναιτίως....ΠΟΥΘΕΝΑ. Όταν ένα προιόν αποσφραγίζεται μειώνεται η αξία του και το κατάστημα είναι υποχρεωμένο να το πουλήσει ως μεταχειρισμένο ανεξάρτητα αν το χρησιμοποίησες ή όχι. Και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν σου αρέσει αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Τα έχω ζήσει, τα ξέρω, τα έχω συνηθίσει και πορεύομαι με τις επιλογές μου. Και δυστυχώς τις ανακρίβειες των νόμων όλοι τις ξέρουμε. Άλλα λένε, άλλα εννούν και άλλος την πατάει τελικώς. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Ποιες ανακρίβειες? αφού πλέον αναφέρει ότι η ανοιγμένη συσκευασία δεν αλλάζει την αρχική κατάσταση του προϊόντος... http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32011L0083&rid=1 Άρθρο 37 Καθώς στην περίπτωση των εξ αποστάσεως πωλήσεων ο καταναλωτής δεν είναι σε θέση να δει τα αγαθά πριν από τη σύναψη της σύμβασης, θα πρέπει να έχει δικαίωμα υπαναχώρησης. Για τον ίδιο λόγο, ο καταναλωτής θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να δοκιμάσει και να ελέγξει τα αγαθά που έχει αγοράσει, στον βαθμό που χρειάζεται για να προσδιορίσει τη φύση, τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία των αγαθών. Όσον αφορά τις συμβάσεις εκτός εμπορικού καταστήματος, ο καταναλωτής θα πρέπει να έχει το δικαίωμα υπαναχώρησς εξαιτίας του δυνητικού στοιχείου του αιφνιδιασμού και/ή της ψυχολογικής πίεσης. Η υπαναχώρηση από τη σύμβαση θα πρέπει να τερματίζει την υποχρέωση των συμβαλλόμενων μερών για εκτέλεση της σύμβασης. προφανώς υπάρχουν προϊόντα που εξαιρούνται από αυτό, αλλά σίγουρα ένα από αυτά ΔΕΝ είναι το κουτί υπολογιστή...
zx1234r Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Εσύ ως καταναλωτής τι γνώμη έχεις για αυτό? Το κατάστημα θα πάρει ένα προιόν με ανοιγμένη συσκευασία και θα το μεταπουλήσει πάλι ως καινούργιο γιατί έτσι του λέει ο νόμος και όχι ως μεταχειρισμένο. Που ξέρεις εσύ τι έκανε ο προηγούμενος με το προιόν που ήταν μέσα? Πες μου εσένα τον δεύτερο αγοραστή ποιος νόμος τον προστατεύει πλέον? Κάποιος αγόρασε μία μητρική γιατί δεν του έκανε ενώ στην ουσία είχε επεξεργαστή διαφορετικού σόκετ και στην προσπάθεια να τον βάλει στράβωσε τα πινάκια, την έβαλε πάλι μέσα στο κουτί μαζί με τα χαρτιά και τα παρελκόμενα και την επέστρεψε στο μαγαζί. Κάποιος άλλος αγόρασε ηλεκτρική κουζίνα, την έβαλε στο σπίτι του και επειδή ο πίνακας του είναι παλιός του πέφτει συνέχεια ο γενικός και την επιστρέφει στον κωτσόβολο. Θέλεις να είσαι ο επόμενος που θα την αγοράσει στην ίδια τιμή με την καινούργια χωρίς να ξέρεις αν είναι καινούργια ????? Εγώ δεν θέλω πάντως. προφανώς υπάρχουν προϊόντα που εξαιρούνται από αυτό, αλλά σίγουρα ένα από αυτά ΔΕΝ είναι το κουτί υπολογιστή... Εσύ θα το αγόραζες δηλαδή? πες μου την αλήθεια. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 για αυτό αγοράζουμε πάντα σφραγισμένα, ζελατίνες κτλπ κι όταν υποπτευόμαστε κάτι, κατεγγελία ξερά... αν το κάνουν όλοι θα μάθει και δεν θα κάνει μλκιες... θα μου πεις και τι θα κάνει το κατάστημα με το ανοιγμένο, να χάσει λεφτά? ας χάσει, θα κερδίσει περισσότερους πελάτες με την άψογη συμπεριφορά του και μακροπρόθεσμα θα του βγει σε καλό... ήξερε όταν άνοιγε ότι υπήρχε ο νόμος, αν δεν του άρεσε ας μην άνοιγε, οφείλει να τον τηρεί...
zx1234r Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι σφραγισμένο θα στο πουλήσουν. Θα του βάλουν ταινιούλα και ζελατίνα και θα είναι κομπλέ και πλέον ο νόμος θα τους καλύπτει γιατί μπορούν να πουλήσουν οτιδήποτε μεταχειρισμένο ως καινούργιο εφόσον με το άνοιγμα δεν μειώνεται η αξία του. Αγόρασε εσύ το κουτί υπολογιστή που επέστρεψε εκείνος που άνοιξε το θέμα και εύχομαι να μην ανακαλύψεις μετά απο 3 μήνες πως λείπει το 2.5" --> 3.5" bay που είχε μέσα μαζί με τους αποστάτες και τα λαστιχάκια για την απορρόφηση των κραδασμών. Ο νέος νόμος δεν προστατεύει εσένα τον καταναλωτή.......ο νέος νόμος προστατεύει τις επιχειρήσεις απο το να χάνουν λεφτά με τα μεταχειρισμένα και τα αζήτητα στις αποθήκες τους γιατί έτσι αποφέρουν περισσότερα λεφτά στο κράτος μέσω του φπα.......... 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 θα το επιστρέψω αδικαιολόγητα εντός 14 ημερών, λεφτά πίσω κι αγορά από άλλο αξιόπιστο κατάστημα που δεν θέλει να χαλάσει τη φήμη του... θα λείπουν παρελκόμενα και θα το δεχτεί πίσω το κατάστημα? cool story bro... ας κάνω ένα QFE Αυτό τι είναι η σαλτσούλα για να γίνουμε πιο πιστικοί ? και .. το 20% τι κάνει ? το κάνει έκπτωση στον επόμενο το κατάστημα η βοηθάει την συσκευασία να σφραγίσει ξανά μόνη της ? Τα περισσότερα και σημαντικότερα κομμάτια κατ'αρχην δεν είναι σφραγισμένα τα βάζουν σε δικά τους κουτιά επιπροσθέτως,δεύτερον,σε αφήνει το κατάστημα να κάνεις έλεγχο πριν την παραλαβή ?
zx1234r Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 θα το επιστρέψω αδικαιολόγητα εντός 14 ημερών, λεφτά πίσω κι αγορά από άλλο αξιόπιστο κατάστημα που δεν θέλει να χαλάσει τη φήμη του... Και στο άλλο κατάστημα το ίδιο ισχύει. Παντού επιστροφές προιόντων και εσύ έχεις το ρίσκο να πάρεις στα χέρια σου μεταχειρισμένο χωρίς να το ξέρεις. Και πες οτι το ξαναγυρίζεις.....και ο επόμενος απο σένα? Και ο μεθεπόμενος? Κάποιος που δεν είναι κουτοπόνηρος όμως θα την πατήσει και οι προηγούμενοι θα έχετε βγει λάδι εις βάρος του. Α ρε αθάνατη ελλαδάρα..... θα λείπουν παρελκόμενα και θα το δεχτεί πίσω το κατάστημα? cool story bro... Όχι θα κάτσει το κατάστημα να μετρήσει τις βίδες. Ο νόμος τους καλύπτει σε όλα.....δεν θα κάτσουν να σκάσουν. Θα το στείλουν πίσω στην αποθήκη να ξανατυλιχτεί και με τον νόμο..... Άντε βρες άκρη μετά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 άρα ο νόμος είναι άδικος κι οι νομοθέτες ηλίθιοι, σε όλες τις χώρες που ισχύει, seems legit...
harris78 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Αρχίσαμε πάλι την ίδια κουβέντα, περί δικαιωμάτων, νόμων και ..... Θα απαντήσω λοιπόν με ένα δικό μου περιστατικό (της προηγούμενης εβδομάδας): Αγοράζω κινητό αξίας 650ευρώ από amazon.co.uk΅(εδώ τότε έκανε 780) το οποίο στον 1 χρόνο χαλάει. Το στέλνω στην εδώ αντιπροσωπεία και μου το γυρνάνε γρατσουνισμένο!!!! Επικοινωνώ με e-mail με το amazon. Μου επιστρέφουν ΑΜΕΣΑ τα λεφτά μαζί με τα διπλά μεταφορικά και μου ζητάνε απλά μέσα σε ένα μήνα να τους το στείλω πίσω!!!! Και αυτό συνέβει και σε άλλους αν διαβάσετε αντίστοιχα φορουμ! Και αγοράζω το ίδιο κινητό 450 ευρώ πλέον, αφού μετά από 1 χρόνο φυσικά η τιμή του έχει πέσει...!!! Και επειδή έχει αλλάξει και η ισοτιμία λίρα ευρώ βγήκα πάνω από 200 ευρώ κερδισμένος!!!! Επίσης με έναν μετερεωλογικό σταθμό πάλι από amazon χάλασε ο ένας από τους 3 αισθητήρες και μου έστειλαν άμεσα και δωρεάν καινούργιο και μάλιστα δεν μου ζήτησαν να επιστρέψω το παλιό. Εγώ λοιπόν μέχρι και "βρακιά" από το amazon θα αγοράζω και ας αρχίσετε πάλι να μου λέτε για την ελληνική οικονομία, κρίση, κτλ.... 2
zx1234r Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 άρα ο νόμος είναι άδικος κι οι νομοθέτες ηλίθιοι, σε όλες τις χώρες που ισχύει, seems legit... Αν μου βρεις πως ο ίδιος νόμος ισχύει και σε άλλες χώρες και τον έχουν θεσμοθετήσει θα μιλήσω και εγώ πιο συγκεκριμένα. Το οτι το είπε η ΕΕ δεν το καθιστά νόμο αλλά οδηγία. Το οτι το έκανε η ελλάδα νόμο δεν σημαίνει πως το έχουν κάνει όλοι και πως είναι σωστός. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Αν μου βρεις πως ο ίδιος νόμος ισχύει και σε άλλες χώρες και τον έχουν θεσμοθετήσει θα μιλήσω και εγώ πιο συγκεκριμένα. Το οτι το είπε η ΕΕ δεν το καθιστά νόμο αλλά οδηγία. Το οτι το έκανε η ελλάδα νόμο δεν σημαίνει πως το έχουν κάνει όλοι και πως είναι σωστός. Αγγλία πχ http://www.onlineshoppingrights.co.uk/returns-policy-and-internet-shopping.html Στο Cooling Off & Cancellations Although you have a responsibility to take reasonable care of the items you purchased, the seller cannot demand that items be returned in their original packaging. δες επίσης στο Amazon.co.uk σε ποιες κατηγορίες έχει UNOPENED http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html/ref=hp_502480_top_rsp?nodeId=1161002
scooterlord Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους, σας ενημερώνω για τη συνέχεια. Επικοινώνησα ξανά με το τμήμα επιστροφών του eshop και μίλησα ξανά με τον υπεύθυνο του τμήματος κ Νίκο Γιούβα, και αφού του εξήγησα πως ενημερώθηκα καλύτερα για την ισχύουσα νομοθεσία μου απάντησε: 'Ναι, αλλά εμείς έχουμε την πολιτική της εταιρείας μας' (LOL) του εξήγησα πως κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και του εξήγησα πως θα κάνω Ο,ΤΙ περνάει από το χέρι μου για να τη συγκεκριμένη κατάσταση και θεωρώ πως ο ίδιος ως άτομο - όχι ως ο Νίκος Γιούβας αλλά ως ο υπεύθυνος επιστροφών - με δυσκολεύει και παραβιάζει σαφή νόμο τον οποίο επιβεβαιώνει ότι γνωρίζει. Αυτοί είναι κύριοι. Και στο τέλος τέλος; Ποιος θα το μάθει; Τα αφεντικά του; Το πολύ πολύ αν πιεστεί να εγκρίνει τα 10 ευρώ και τελείωσε γιαυτόν. Το όλο ζήτημα είναι ότι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου που με κάνει έξαλλο. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει εάν το θέμα πάρει διαστάσεις. Μόλις καταχώρισα επώνυμη καταγγελία στο 1520 και αν δε γίνει τίποτα και εκεί, είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που αισθάνομαι τόσο εξαπατημένος που θα φτάσω το ζήτημα στα άκρα. Έτσι για να δω τι θα γίνει. Είμαι διατεθημένος να ξοδέψω χρήματα, ΕΤΣΙ. Γιατί δε θεωρώ τον εαυτό μου κορόιδο ενός υπαλλήλου - όπως εγώ είμαι δημόσιος υπάλληλος και υπακούω στους νόμους και πληρώνω φόρους, έχω ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να με αντιμετωπίζουν όπως πρέπει. Και ποιος λέει ότι τα ΝΕΥΡΑ μου, ο ΧΡΟΝΟΣ μου και η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ μου δεν είναι μετρήσιμα. Απαντώ και στους παραπάνω τρολλς: Προσωπικά έχω πάρει προϊόν που ήταν ανοιχτό, όχι μια φορά πολλές. Καταρχήν ΚΟΥΤΙ υπολογιστή ε; Ξέρεις αν η Lian Li τα σφραγίζει και τα στέλνει με την καφέ χαρτοταινία ή με διάφανη; Η coolermaster? Η Χ; Ποιος μπορεί να πει με ακρίβεια πότε κάτι είναι απόλυτα καινούριο;Αμφιβάλλω αν ξέρει ο αγοραστής. Οπότε πως ξέρω αν ανοίχτηκε ή όχι; Όταν το κατάστημα μου το πουλάει για καινούριο και έχει ΕΓΓΥΗΣΗ ως καινούριο, αν δεν έχει εμφανή σημάδια χρήσης, ΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ. ΝΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ. Σε καμία περίπτωση δεν θα αγόραζα ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ασφράγιστο. ΠΟΤΕ. Επανειλημμένα το eshop μου έφερε μεταχειρισμένες ζυγαριές ως καινούριες... 4 ΦΟΡΕΣ. Φυσικά δεν παρέλαβα, είχαν μέσα.. δαχτυλιές και... ΤΡΙΧΕΣ κολλημένες στα πόδια. Το οτι πηγα κι ήρθα 4 φορές το μέτρησε κανένας; Η απλά πρέπει να νοιώθω ευτυχισμένος που το αντικατέστησαν; Όταν πας να αγοράσεις ένα τζιν, το παίρνεις... 'κανούριο'; Σφραγισμένο; Δεν το δοκίμασε κανείς; Άρα το παίρνεις μεταχειρισμένο; Θα δεχόσουν να το αγοράσεις χωρίς να το δοκιμάσεις; Αν το όλο συμβάν είχε γίνει σε ένα μαγαζί, και ζητούσα να μου ανοίξει το κουτί να το δω, θα μπορούσε να το αρνηθεί; Μπορεί το eshop να μην έχει διαφορά στον ετήσιο τζίρο του των 100.000.000 (ή όσο κάνει) η διαφορά της απώλειας των δικών μου κατά μέσο όρο 500ευρώ.. αλλά απ'ότι βλέπω δεν είμαι μόνος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα