Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Άρα και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Το μαγαζι στα παπαρ@@@ μάς δηλαδή .Αν το ειχε αγορασμένο απο φυσικό μαγαζι θα ηταν αδικαιολόγητος για το λάθος τού ενώ τώρα που το αγόρασε απο Ε shop εχει δικαιολογία το νόμο. ΚΑΙ η ηθική που πάει.......περίπατο Δεν με απασχολεί τι κάνει το μαγαζί, όπως και δεν απασχολεί το μαγαζί αν ζω ή αν πέθανα... ο νόμος ΥΠΑΡΧΕΙ, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, δεν είναι δικιά μας "ανήθικη" πρωτοτυπία, αν δεν τους αρέσει να το κλείσουν και σπίτια τους... είναι κορόιδα οι καταστηματάρχες στο εξωτερικό που συμμορφώνονται? 2
benign Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Σε ξέρω προσωπικά και δεν έχω καμιά διάθεση να σ' αμφισβητήσω άρα δέχομαι αυτό που λες ως περιπτωσιολογία. Σπάνιο εως απίθανο όμως όπως και εσυ λες, και σίγουρα οχι αυτο που ορίζει ο νόμος οτι το 20% της έκπτωσης πρέπει να το επιβαρυνθεί ο καταναλωτής.. εσύ το 20% το πλήρωσες ? Ναι πληρωσα γυρω στα 18 ευρω αλλα ειχα χαλασει και λιγο την συσκευασια,συγκεκριμενα εσκισα λιγο το κουτι της οθονης σε ενα σημειο οταν την ειχα πρωτοβγαλει.Λιγο βεβαια,οχι τιποτε σοβαρο,λιγα εκατοστα. Επειδη ειμαστε γνωστοι με πιστευεις ,οπως και εγω εσενα γιατι ξερω τι ανθρωπος εισαι.Αλλα δεν νομιζω οτι εναποκειται στην προσωπικη γνωριμια καποιων παιδιων εδω στο ινσομνια που εχουμε συναντηθει για να θεωρουμε τον συνομιλητη μας εντιμο. Εγω παντα,οταν γραφει καποιος για ενα θεμα αδικιας με ενα καταστημα,θεωρω καλοπροαιρετα οτι λεει την αληθεια,αλλιως δεν θα εμπιστευοταν κανεις τιποτε και κανεναν και δεν θα ειχε νοημα η συζητηση γιατι θα θεωρουσαμε οσους δεν συμφωνουν με εμας,η δεν ειχαν τις ιδιες εμπειριες με εμας με καποιο καταστημα,ψευτες. 1
spyros007 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Τα λαθη πληρώνονται νόμος απαράβατος. Εδω δεν μιλάμε για ελαττωματικό προοιον αλλα για λαθος επιλογη. Αν θεωρεις σωστό οτι εγω μπορω να παραγειλλω γιάτι με καληπτή ο νομος καμια 100αρια προιοντα να τα ανοιξω να ασχοληθω μαζι τους και μετα να τα επιστρεψω πίσω γιατι εκανα λαθος τοτε παω πασο. Εγω πιστεύω και πρατω διαφορετικά 1
MoviemakerGr Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι πληρωσα γυρω στα 18 ευρω αλλα ειχα χαλασει και λιγο την συσκευασια,συγκεκριμενα εσκισα λιγο το κουτι της οθονης σε ενα σημειο οταν την ειχα πρωτοβγαλει.Λιγο βεβαια,οχι τιποτε σοβαρο,λιγα εκατοστα. Επειδη ειμαστε γνωστοι με πιστευεις ,οπως και εγω εσενα γιατι ξερω τι ανθρωπος εισαι.Αλλα δεν νομιζω οτι εναποκειται στην προσωπικη γνωριμια καποιων παιδιων εδω στο ινσομνια που εχουμε συναντηθει για να θεωρουμε τον συνομιλητη μας εντιμο. Εγω παντα,οταν γραφει καποιος για ενα θεμα αδικιας με ενα καταστημα,θεωρω καλοπροαιρετα οτι λεει την αληθεια,αλλιως δεν θα εμπιστευοταν κανεις τιποτε και κανεναν και δεν θα ειχε νοημα η συζητηση γιατι θα θεωρουσαμε οσους δεν συμφωνουν με εμας,η δεν ειχαν τις ιδιες εμπειριες με εμας με καποιο καταστημα,ψευτες. Ξέρεις πολύ καλά ότι είναι καθαρά θέμα "βούλησης" και εμείς θα μπορούσαμε να είμαστε κωλόπαιδα ενδεχομένως αλλά επιλέξαμε να είμαστε η να προσπαθούμε να είμαστε αυτοί που είμαστε,, και επειδή με κάλυψες κλείνω εδώ .. υπάρχει όπως είπα πιο πάνω και η προσωπική ευθύνη του καθενός μας - ας βρούμε ο καθένας το κομμάτι που του αναλογεί και ας πράξουμε έτσι ώστε να μην χρειάζονται τέτοια νήματα.. 1
panoskir Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Μηπως το e-shop πλεον εχει restocking fee οπως τα μαγαζια του εξωτερικου;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Τα λαθη πληρώνονται νόμος απαράβατος. Εδω δεν μιλάμε για ελαττωματικό προοιον αλλα για λαθος επιλογη. Αν θεωρεις σωστό οτι εγω μπορω να παραγειλλω γιάτι με καληπτή ο νομος καμια 100αρια προιοντα να τα ανοιξω να ασχοληθω μαζι τους και μετα να τα επιστρεψω πίσω γιατι εκανα λαθος τοτε παω πασο. Εγω πιστεύω και πρατω διαφορετικά άρα για να καλυφθεί το κατάστημα από τον 1 μλκ στους 1000, ξεσκίζεις τους άλλους 999 που έκαναν 1 λάθος? ευτυχώς που ο νομοθέτης δεν σκέφτεται σαν εσένα κι ευτυχώς που ισχύει σε πολλές χώρες του εξωτερικού, για να μην νομίζουμε ότι είμαστε τρελοί εδώ στην Ελλάδα... ασφαλώς θα κάνεις ότι πιστεύεις όπως κι εμείς ότι πιστεύουμε, εφόσον το επιτρέπει ο νόμος... 3
Razor333 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν με απασχολεί τι κάνει το μαγαζί, όπως και δεν απασχολεί το μαγαζί αν ζω ή αν πέθανα... ο νόμος ΥΠΑΡΧΕΙ, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, δεν είναι δικιά μας "ανήθικη" πρωτοτυπία, αν δεν τους αρέσει να το κλείσουν και σπίτια τους... είναι κορόιδα οι καταστηματάρχες στο εξωτερικό που συμμορφώνονται? Συγνώμη κιόλας, αλλά μια χαρά κανόνες επιστροφών έχουν κάνει τα περισσότερα online καταστήματα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σύμφωνα με τις επιστροφές που δεν ακολουθούν τον νόμο κατά πόδας σε πολλά είδη και δεν δέχονται ανοιχτές συσκευασίες, γιατί αλλοιώνετε η άξια τους. Ο νόμος υποστηρίζει ότι δεν μειώνετε η αξία του προϊόντος από μια ανοιχτή συσκευασία, αλλά είναι όντως έτσι? Πουλάνε και φάρμακα κάποιοι, αν ανοίξω το κουτάκι το κλείσω και το επιστρέψω είναι οκ? Όλα τα χαπάκια μέσα θα μείνουν. Αν βγάλω από ένα cd την ζελατίνα το ριπαρω και το επιστρέψω πίσω έπαθε κάτι το cd? Σαν καινούριο θα είναι. Το παίρνουν? Για διάβασε την πολιτική του amazon.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Συγνώμη κιόλας, αλλά μια χαρά κανόνες επιστροφών έχουν κάνει τα περισσότερα online καταστήματα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σύμφωνα με τις επιστροφές που δεν ακολουθούν τον νόμο κατά πόδας σε πολλά είδη και δεν δέχονται ανοιχτές συσκευασίες, γιατί αλλοιώνετε η άξια τους. στην Αμερική ξέρεις τι κάνουν? τα στέλνουν πίσω στον κατασκευαστή, τα ξανασυσκευάζει και τα πουλάει σαν refurbished σε όποιον καταναλωτή επιθυμεί να το αγοράσει... μεγάλα κορόιδα στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού... να σου διαβάσω κι εγώ τώρα την πολιτική μου? δεν θα αρέσει σίγουρα... Ο νόμος υποστηρίζει ότι δεν μειώνετε η αξία του προϊόντος από μια ανοιχτή συσκευασία, αλλά είναι όντως έτσι? Πουλάνε και φάρμακα κάποιοι, αν ανοίξω το κουτάκι το κλείσω και το επιστρέψω είναι οκ? Όλα τα χαπάκια μέσα θα μείνουν. Αν βγάλω από ένα cd την ζελατίνα το ριπαρω και το επιστρέψω πίσω έπαθε κάτι το cd? Σαν καινούριο θα είναι. Το παίρνουν? Για διάβασε την πολιτική του amazon. υπάρχουν εξαιρέσεις που προβλέπονται επίσης, οι οποίες όμως δεν έχουν σχέση με το topic... εκτός αν νομίζεις ότι θα ήταν σωστό να ισχύουν οι εξαιρέσεις για όλα τα προϊόντα... http://europa.eu/youreurope/citizens/shopping/shopping-abroad/returning-unwanted-goods/index_el.htm Εξαιρούνται ορισμένα προϊόντα Η περίοδος "χάριτος" των 14 ημερών δεν ισχύει, μεταξύ άλλων, για τα εξής: αεροπορικά και σιδηροδρομικά εισιτήρια καθώς και εισιτήρια συναυλιών και κρατήσεις ξενοδοχείων για συγκεκριμένες ημερομηνίες τρόφιμα και ποτά που σας παραδίδονται τακτικά (όπως γαλακτοκομικά προϊόντα από τον γαλατά) εμπορεύματα που αγοράζονται κατά παραγγελία ή σαφώς εξατομικευμένα είδη (π.χ. κοστούμι ραμμένο στα μέτρα σας) σφραγισμένα μέσα καταχώρισης δεδομένων, όπως DVD, τα οποία αποσφραγίσατε μετά την παραλαβή τους.
scooterlord Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 ...ενώ είπα δε θα συμμετέχω επειδή φαγώθηκαν μερικοί για τα έξοδα αποστολής που χρεώνεται το κατάστημα κτλ, το κουτί ήταν τμήμα παραγγελίας αφενός και αφετέρου... αν δεν το είχα ανοίξει θα είχε διαφορά; Thresh χάνεις τα λόγια σου, σ'ευχαριστώ για την υποστήριξη, έχουμε την ίδια άποψη επί του θέματος ακριβώς και σ'ευχαριστώ για τη στάση σου.
zx1234r Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Όταν κάνουμε αγορά απο το συγκεκριμένο site, στην συμπλήρωση της φόρμας παραγγελίας δηλώνουμε πως διαβάσαμε τους όρους και τους καταλάβαμε: http://www.e-shop.gr/protection Ο πελάτης ευθύνεται να αποζημιώσει την εταιρεία αν έκανε χρήση άλλη από εκείνη που είναι αναγκαία για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των αγαθών στο διάστημα μέχρι τη δήλωση της υπαναχώρησης. Η διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των αγαθών θα πρέπει να γίνει με βάση την πληροφόρηση που παρέχεται πάνω στην εξωτερική συσκευασία κάθε προϊόντος, καθώς και τις συμπληρωματικές πληροφορίες που παρέχει η εταιρεία και πάντως χωρίς να ανοιχθεί η συσκευασία των προϊόντων και να τεθεί σε λειτουργία το αγαθό. Η εταιρεία είναι πρόθυμη να ενημερώσει τον πελάτη για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την φύση και την λειτουργία των προϊόντων παρέχοντας επιπλέον πληροφοριακό υλικό με ηλεκτρονικό ή άλλο τρόπο. Σε περίπτωση ανοίγματος της συσκευασίας ή και θέσης σε λειτουργία των προϊόντων η αξία τους αυτομάτως μειώνεται καθώς το προϊόν χαρακτηρίζεται ως μεταχειρισμένο και ο πελάτης οφείλει να αποζημιώσει την εταιρεία για την μείωση της αξίας του προϊόντος. Η μείωση της αξίας από το άνοιγμα της συσκευασίας και επακόλουθα από τον χαρακτηρισμό του προϊόντος ως μεταχειρισμένου εξετάζεται κατά περίπτωση και καθορίζεται από την εταιρεία και συνήθως είναι της τάξης του 20%-30%.Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δικαιούται να συμφωνήσει με τον πελάτη την αποζημίωσή της ακόμα και με αμοιβαίο συμψηφισμό. Η δημιουργία παραγγελίας είναι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ της εταιρίας και του ιδιώτη και οι όροι που βάζει η εταιρία είναι αυτοί....τέλος. Αν δεν συμφωνείτε μην αγοράζετε. Το να βγαίνετε στα φόρουμς και να γκρινιάζετε δεν σας βοηθάει σε τίποτα. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 ειλικρινά δεν χωράει το μυαλό μου το πως είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό υπερισχύει του νόμου... 2
zx1234r Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν είπα πως υπερισχύει. Είπα πως η εταιρία είναι καλλυμένη νομικά. Μόνο με αγωγή θα βρει κάποιος το δίκιο του. Όχι με το να βγαίνει να φωνάζει στα φόρουμς γιατί εκεί έχει χάσει το δίκιο του.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 άρα δλδ μπορούν να βγάλουν όλοι μια πολιτική ότι δεν παρέχουν εγγύηση σε τπτ, ούτε επιστροφές και να πρέπει ο κάθε πελάτης να τρέχει στα δικαστήρια για τα δικαιώματά του... τι άλλο θα ακούσουμε...
sintalkas Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 ρε παιδιά εγώ τι μπορώ να κάνω για να πάρω τα χρήματα της τηλεόρασης arielli πίσω? Πείτε τρόπους να τους αρχίσω να τρέχουν και να μην φθάνουν
zx1234r Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Στο δικό μου το μυαλό πάλι δεν χωράει πως είναι δυνατόν κάποιος να βγαίνει και να διαδηλώνει κατά τον νόμων που επιβάλλει το κράτος (βλέπε φορολογικό, συνταξιοδοτικό κτλ) και την επόμενη ημέρα να τους ακολουθεί πιστά. Υπάρχει νόμος εν ισχύ που μου δίνει το δικαίωμα να σε προκαλέσω σε ξιφομαχία....σημαίνει πως μπορώ να τον ακολουθήσω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα