vision Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 έχω ένα desktop με c2d 8400 4Gb ram (2x2) και mobo Gigabyte τρέχουν win7 ultimate. Τώρα τελευταία τρώει κολλήματα στο πουθενά και ο μόνος τρόπος να τον κλείσω είναι από το κουμπί του τροφοδοτικού πίσω. Έβγαλα την μία μνήμη, δούλεψε και νόμιζα έστρωσε γιατί δεν είδα κόλλημα, αλλά το ξαναέκανε και πάλι τα ίδια. Γενικά όταν βάζω και τα 2 dimm τρώει κολλήματα σχετικά άμεσα, με την μία παίζει αλλά παρατήρησα όταν τιγκάρει η μνήμη, κολλάει που και που και με το ένα dimm. Τι να φταίει άραγε; Τα Dimmάκια; κάτι άλλο;
kostas kiziridis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 ισος καποιος ιος το ειχα παθει και εγω
vision Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 δεν νομίζω να είναι ιός. Το κόβω να χτύπησαν οι μνήμες, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος και δεν έχω κι άλλες να δοκιμάσω.
vrykolakas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Κάνε μια δοκιμή με το MemTest, αλλά αν τιγκάρει η μνήμη, μην περιμένεις να πετά το pc...
vision Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 το memtest τα περνά κανονικά και τα 2 dimmakia συνδεδεμένα χωρίς errors.
vrykolakas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Κοίτα, αφού λες ότι σου τιγκάρει η μνήμη, νομίζω ότι είναι ώρα να βάλεις παραπάνω, πάντως. Κι αν το πρόβλημα συνεχιστεί, βλέπουμε.
coolerman Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δες και υγεια/performance τον hdd με hdsentinel
vision Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 όλα στο 100% με sentinel. βασικά σήμερα παίζει και με τα 2 dimmakia χωρίς κανένα πρόβλημα. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να υποθέσω ή τι άλλο τεστ να κάνω. Έκανα και με το AVG ένα full scan, δεν βρήκε τίποτα.
Karellen Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 γεια σας κι απο μενα εχω ενα πισι που αποτελειται απο : core i5-2500k GA-Z68A-D3H-B3 mobo Gigabyte (Support for DDR3 2133/1866/1600/1333/1066 MHz memory modules) Corsair XMS3 4GB DDR3-1600MHz gpu: ASUS 7770 1G τροφοδοτικο: corsair GS600 (game series) Tο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι οταν χρησιμοποιω και τα 2 ντιμακια το συστημα μου ειναι ασταθες και εχω μπλε οθονες. Με το ενα δεν εχει κανενα προβλημα.To pc λειτουργει κανονικοτατα αλλα με 4G ραμ μονο (εχω windows 8.1 64 bit) Τις εχω χρησιμοποιησει (τις μνημες) εναλλαξ και εχω αποκλεισει το ενδεχομενο να ειναι το ενα ντιμακι προβληματικο) Μεσα απο το bios υπαρχει η δυνατοτητα επιλογης (profile1 λεγεται) ωστε να η ραμ να ειναι στα 1600 ή 1333MHz. Οποτε εχω επιλεξει 1600 και 1333 με τις 2 μνημες μαζι το πισι εχει προβλημα πχ μπορει να ανοιξω 3-4 παραθυρα στο chrome και να βγαλει BSOD ή να μην μπορει να ανοιξει τα windows και να κανει συνεχεια restart. Βρηκα αυτα τα στοιχεια για τις μνημες μου: 4GB XMS Memory kit for dual channel systems, 1600MHz, 9-9-9-24, 1.65V Ο επεξεργαστης τωρα ειναι σειρα sandy bridge οπου το Voltage ειναι κατω απο 1.5. Απο overclocking δεν σκαμπαζω αλλα ξερω πανω κατω στο BIOS που ειναι το voltage...oσες φορες το πηγα στο 1.2 (cpu) & στο 1.66V (τις μνημες) γιατι δεν εχει επιλογη 1.65 (απο το 1.64 πηγαινει στο 1.66 που αλλαζει και χρωμα) το συστημα μου ηταν ασταθες και επεστρεφα στις optimized ρυθμισεις μεσα απο το bios. Σε μια απο τις μπλε οθονες εγραφε Kernel check security fairlure...το ψαξα λιγο και βρηκα οτι αντιμετωπιζω Kerner-power 41(63) Aπο τα λιγα που σκαμπαζω εχει να κανει με το ρευμα... Tι μπορει να φταιει? παρακαλω τα φωτα σας...
skfn Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 γεια σας κι απο μενα εχω ενα πισι που αποτελειται απο : core i5-2500k GA-Z68A-D3H-B3 mobo Gigabyte (Support for DDR3 2133/1866/1600/1333/1066 MHz memory modules) Corsair XMS3 4GB DDR3-1600MHz gpu: ASUS 7770 1G τροφοδοτικο: corsair GS600 (game series) Tο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι οταν χρησιμοποιω και τα 2 ντιμακια το συστημα μου ειναι ασταθες και εχω μπλε οθονες. Με το ενα δεν εχει κανενα προβλημα.To pc λειτουργει κανονικοτατα αλλα με 4G ραμ μονο (εχω windows 8.1 64 bit) Τις εχω χρησιμοποιησει (τις μνημες) εναλλαξ και εχω αποκλεισει το ενδεχομενο να ειναι το ενα ντιμακι προβληματικο) Μεσα απο το bios υπαρχει η δυνατοτητα επιλογης (profile1 λεγεται) ωστε να η ραμ να ειναι στα 1600 ή 1333MHz. Οποτε εχω επιλεξει 1600 και 1333 με τις 2 μνημες μαζι το πισι εχει προβλημα πχ μπορει να ανοιξω 3-4 παραθυρα στο chrome και να βγαλει BSOD ή να μην μπορει να ανοιξει τα windows και να κανει συνεχεια restart. Βρηκα αυτα τα στοιχεια για τις μνημες μου: 4GB XMS Memory kit for dual channel systems, 1600MHz, 9-9-9-24, 1.65V Ο επεξεργαστης τωρα ειναι σειρα sandy bridge οπου το Voltage ειναι κατω απο 1.5. Απο overclocking δεν σκαμπαζω αλλα ξερω πανω κατω στο BIOS που ειναι το voltage...oσες φορες το πηγα στο 1.2 (cpu) & στο 1.66V (τις μνημες) γιατι δεν εχει επιλογη 1.65 (απο το 1.64 πηγαινει στο 1.66 που αλλαζει και χρωμα) το συστημα μου ηταν ασταθες και επεστρεφα στις optimized ρυθμισεις μεσα απο το bios. Σε μια απο τις μπλε οθονες εγραφε Kernel check security fairlure...το ψαξα λιγο και βρηκα οτι αντιμετωπιζω Kerner-power 41(63) Aπο τα λιγα που σκαμπαζω εχει να κανει με το ρευμα... Tι μπορει να φταιει? παρακαλω τα φωτα σας... Γιατί δεν κάνεις ενα δικό σου θέμα εδώ http://www.insomnia.gr/forum/28-overclocking-case-modding/για να βρεις βοήθεια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα