voltmod Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Στο περίπτερο της Intel, εντοπίσαμε δύο φορητούς υπολογιστές της ASUS που βασίζονται στους νέους επεξεργαστές Intel Core M αρχιτεκτονικής Broadwell.Σύμφωνα με την Intel, η νέα αρχιτεκτονική Broadwell στα 14nm χαρίζει στους επεξεργαστές Core M υψηλότερη απόδοση έως και 50% σε σχέση με το παρελθόν, αυξημένη απόδοση στο τομέα των γραφικών κατά 40% καθώς και 20% υψηλότερη αυτονομία στους φορητούς υπολογιστές ενώ επιπλέον δεν απαιτούν κάποιο ενεργό σύστημα ψύξης (δεν απαιτούν ανεμιστήρα), κάτι που σημαίνει πρακτικώς αθόρυβη λειτουργία. Το ASUS Transformer Book T300FA είναι ένας φορητός υπολογιστής που διαθέτει αποσπώμενο πληκτρολόγιο και οθόνη αφής, ώστε εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί, με ένα πάτημα ενός πλήκτρου να μετατρέπεται εύκολα σε tablet. Διαθέτει οθόνη αφής 12.5 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση 1366 x 768 pixels και μπορεί να δεχτεί μνήμη έως 4GB. Ο χρήστης μπορεί να το επιλέξει με 32GB ή 64GB SSD σε συνδυασμό με 512GB ή 1ΤΒ σκληρού δίσκου. Οι διαστάσεις του tablet είναι 308.5 x 207 x 9.9 χιλιοστά και ζυγίζει 800 γραμμάρια. Ακριβώς το ίδιο βάρος, έχει και το dock με το πληκτρολόγιο. Όσο αφορά στο λειτουργικό σύστημα, φοράει είτε Windows 8.1, είτε Windows 8.1 Pro. Η δεύτερη συσκευή που είδαμε στην έκθεση IFA 2014 που βασίζεται στους νέους επεξεργαστές της Intel, Core m αρχιτεκτονικής Broadwell (14nm) είναι το ultrabook με την ονομασία ASUS Zenbook UX305. Σύμφωνα με την ASUS, πρόκειται για το λεπτότερο ultrabook της κατηγορίας του (13 ίντσες, QHD+ οθόνη) και το πάχος του δεν ξεπερνάει τα 12,3 χιλιοστά με κλειστή την οθόνη. Όσο αφορά στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, διαθέτει οθόνη 13 ιντσών -δεν είναι αφής- που υποστηρίζει ανάλυση 3200 x 1800 pixels (QHD+). Μπορεί να εξοπλιστεί με 4GB ή 8GB μνήμης LPDDR3 1600MHz καθώς και με solid state drive χωρητικότητας 256GB ή 512GB. Το υποσύστημα γραφικών που είναι ενσωματωμένο στον επεξεργαστή Core M είναι το Intel HD Graphics 5300. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 45Wh. Οι διαστάσεις του ASUS Zenbook UX305 είναι 324 x 226 x 12.3 χιλιοστά και το βάρος του είναι 1.2 κιλά. Η ASUS δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμα τις τιμές των δύο νέων φορητών υπολογιστών, ωστόσο μάθαμε ότι θα κυκλοφορήσουν επίσημα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η αποστολή του insomnia.gr στην IFA 2014 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 ελπίζω να βγάλει και το Τ100 με Intel Core M/Broadwell...
alex-gate-7-1925 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Θα κριθεί από την τιμή αλλά και το αποτέλεσμα των Broadwell στην πράξη...
haHa Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 ελπίζω να βγάλει και το Τ100 με Intel Core M/Broadwell... Με ~$280 κοστος μονο του επεξεργαστη Intel Core M/Broadwell, ξεχνα την τιμη του Τ100. Για αυτο τον εβαλε μονο στο Τ300 που εχει υψηλοτερο κοστος. Οπου υπαρχει και το εξαιρετικο hybrid T300 Chi, που ειναι ακομα πιο λεπτο και ελαφρυ. Γενικοτερα, συσκευες σαν το hybrid T300 Chi και το Zenbook UX305 (πολυ λεπτα, ελαφρια και με ips οθονες υψηλης αναλυσης) δειχνουν το δρομο για το πως εξελλισονται τα ultrabook. Λογικα και οι αλλοι κατασκευαστες θα ακολουθησουν/αντιγραψουν αυτο το δρομο. (apple,hp , toshiba κλπ)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 οπότε για T100 περιμένουμε Cherry Trail/Willow Trail... 2
SimplyBergman Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Πανέμορφο το ultrabook, πραγματικά. Ελπίζω να βγουν κι άλλα τέτοια, θέλω γύρω στα Χριστούγεννα να πάρω ένα ultrabook ή υβριδικό και όσο περισσότερες επιλογές, τόσο το καλύτερο.
Human Soul Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Απ ό,τι φαίνεται δεν θα υπάρχουν cherry trail αλλά broadwell για >=9 ίντσες και bay trail για <=8 ιντσες.. Source: http://liliputing.com/2014/09/intel-launches-4-5w-core-m-broadwell-chips-for-fanless-tablets-and-convertibles.html Αν έχουν χαμηλό κόστος (κάτω από 500 ευρώ το ταμπλετ) νομίζω είναι okay-ish τιμή,αλλά αμφιβάλλω ότι θα κοστίσουν τόσο..Και γενικά δεν το θεωρώ καθόλου σωστό που αλλάζουν την ονομασία των επεξεργαστών χωρίς να πουν τίποτα.
ektor7 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Oι cherry bay,ετσι κι αλλιος,μετα το 2015 θα κυκλοφορισουν, Τωρα για το που θα μπει ο καθε επεξεργαστης,ασχετα για το που τους προοριζει η intel,εξαρταται απο τον κατασκευαστη. Αν θελει η asus για παραδειγμα να συνεχισει να εχει το t100 κατω απο τα 400 ευρω,αναγκαστικα θα μεινει στους bay trail και πιο μετα στους cherry bay.Αλλιως δεν βγαινει και σιγουρα δε θελει να χασει αυτο που ξεκινησε με το t100! Και γενικά δεν το θεωρώ καθόλου σωστό που αλλάζουν την ονομασία των επεξεργαστών χωρίς να πουν τίποτα. Δεν πηρες το sms?
Oxygene Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Ένα πράγμα που δεν μ' αρέσει είναι τα πολύ χαμηλά πλήκτρα στο πληκτρολόγιο του, έχω χρησιμοποιήσει ανάλογο πληκτρολόγιο σε laptop φίλου και δεν μ' άρεσε καθόλου η αίσθηση. Θέλω όταν πατάω πλήκτρα να το νιώθω.
Peleus17 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δηλαδή τώρα που εγώ έχω ultrabook με i7-4500 δεν πιάνει μια προστασία σε αυτά? Η μήπως κατάλαβα λάθος....Μια διευκρίνηση θα μου ήταν πολύ χρήσιμη!
Peleus17 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 ^Μπροστά* σε αυτά (δεν ξέρω γιατί αλλά στις ειδήσεις δεν μπορώ ούτε quote ούτε edit να κάνω)
Retromaniac Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 ^Μπροστά* σε αυτά (δεν ξέρω γιατί αλλά στις ειδήσεις δεν μπορώ ούτε quote ούτε edit να κάνω)Μπες απο το φορουμ
Retromaniac Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Ακομη 768. θα περιμενω για 1080 touch
21century Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Πραγματικά καινούργια δυνατά μηχανήματα αλλά περιμένω ποικιλία τιμών για να λέμε και την αλήθεια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα