Geosoul Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδιά έχω ένα laptop και τον τελευταίο καιρό βλέπω ότι ζορίζεται και γενικά κολλάει μερικές φορές. Έχω παρατηρίσει απο τον task manager ότι αρκετές φορες η χρήση του δίσκου απο το 3% φτάνει σχεδον στο 100%. Επίσης έχω να κάνω format πάνω από δύο χρόνια. Στο Hard Disk Sentinel βγάζει 100% performance και 16% health υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ή να πάρω καινουργιο ;
TheELF Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Αν θες να δοκιμάσεις να τον φτιάξεις τότε τρέξε το Hard Disk Sentinel θέλεις την πλήρη έκδοση για να κάνεις disk->Surface Test->Reinitialize disk surface, θα πάρει πολλές ώρες και ζορίζει αρκετά τον δίσκο οπότε αν έχει σοβαρότερο πρόβλημα μπορεί να σου μείνει και στο χέρι με αυτήν την διαδικασία,σβήνει και τα πάντα από τον δίσκο οπότε πρέπει πρώτα να σώσεις τα αρχεία που σε νοιάζουν σε άλλον δίσκο.
SPANK Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δοκίμασε αυτο που ειπε ο TheELF αν και το πιθανότερο ειναι ο δίσκος να ειναι στα τελευταία του οποτε πάρε οτι σημαντικά αρχεία έχεις γιατι σύντομα μπορει να σταματήσει να λειτουργεί
Geosoul Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Ωραία επέιδη δεν έχω άλλο δίσκο εδώ αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να το ρισκάρω και να μείνω έτσι. Επίσης σκεφτόμουν να πάρω έναν ssd πριν ακόμη δω τι παίζει με αυτόν τον σκληρό αλλά το laptop δεν υποστιρίζει sata 3. Επίσεις αν βάλω ssd θα υπάρχει πρόβλημα αν αποθηκεύω και άλλα αρχεία εκτός από τα προγράμματα (δεν μιλάω για ταινιες φυσικά) ;
SPANK Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν εχει σημασία που δεν υποστηρίζει το laptop sata 3 το μόνο μειονέκτημα ειναι οτι θα ειναι πιο αργός ο ssd λόγω του sata 2 του laptop , και παλι ομως θα πηγαίνει πολυ καλύτερα το σύστημα με τον ssd οποτε μην το σκέφτεσαι λόγω του sata 2. Φυσικά και δεν υπάρχει πρόβλημα μπορείς να αποθηκεύεις οτι θέλεις στον ssd αλλα λόγω της μικρής σχετικά χωρητικότητας ανάλογα τι θα πάρεις 120 ή 250 gb θα γεμίσει και πιο γρήγορα γιατι οι ssd 512 gb εχουν πανάκριβα , οποτε ειναι καθαρά θέμα χώρου
Geosoul Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω από θέμα συμβατότητας ; Μπορείς να μου προτείνεις κάποιο ; Χωριτηκότητα δεν έχω αποφασίσει ακόμα αλλα είμαι ανάμεσα σε 120 και 250.
SPANK Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Θέμα συμβατότητα δεν υπάρχει απο την στιγμή που ο αλλος δίσκος που εχει το laptop σου ειναι sata , τώρα απο δίσκους υπάρχουν πολλές επιλογές σε samsung στα 128gb ο pro 850 ο καινούργιος http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=40006&cat=6&sub=318&pmanuf=12&sort=3&step=undefinedκαι στα 250 gb http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=35624&cat=6&sub=318&pmanuf=12&sort=3&step=undefined , γενικά οποιοσδήποτε ssd sata 2.5 κανει για το laptop σου
Geosoul Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου κάτι τελευταίο πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις μετά την εγκατάσταση ; Για παράδειγμα κάπου είχα διαβάσει ότι πρέπει να απενεργοποιηθεί η ανασυγκρότηση.
SPANK Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Πρίν περάσεις τα windows στον ssd δες στο bios αν υπάρχει η υποστήριξη για ahci αντι για ide mode που λογικά θα ειναι τώρα , αν υπάρχει υποστήριξη για ahci ακολούθησε τον οδηγό Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista πως να το ενεργοποιήσεις. Μετα ανεξάρτηα αν βάλεις / υπάρχει υποστήριξη για ahci ή οχι εδω ειναι οι ρυθμίσεις που ειναι καλο να κάνεις SSD tips - tweaks & trim support 1
geo1st487 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Τι ειναι το ahci και τι πλεονεκτημα εχει;
SPANK Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Πολύ περιεκτικά προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα στους δίσκους στο boot του λειτουργικού αλλα και γενικά στην απόκριση των προγραμμάτων και λειτουργιών των windows
Geosoul Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα και πάλι. Πριν λίγο παρέλαβα τον Samsung 840 Series Evo 250GB. Πέρασα Windows 8 σε ένα usb και έβαλα τον δίσκο πάνω. Όταν προσπάθησα να κάνω boot απο το usb ώστε να περάσω τα windows δεν έγινε τίποτα επέστρεψα ξανά στην οθόνη του boot manager. Έβαλα ξανά πάνω τον παλιό δίσκο και ξανά δοκίμασα να κάνω boot από το usb και όλα έγιναν κανονικά. Τι μπορεί να φταίει ;
Euclides Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Θέμα συμβατότητα δεν υπάρχει απο την στιγμή που ο αλλος δίσκος που εχει το laptop σου ειναι sata ..... Και IDE να είναι, υπάρχουν και IDE SSD. Αλλά είναι πανάκριβοι. http://www.conrad.de/ce/de/overview/0413070/SSD-Festplatten-25-Zoll-IDE
Geosoul Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Στον boot manager τον βλέπει κανονικά τον ssd απλά δεν μπορώ να κάνω boot απο το usb...
Euclides Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Όταν προσπάθησα να κάνω boot απο το usb ώστε να περάσω τα windows δεν έγινε τίποτα επέστρεψα ξανά στην οθόνη του boot manager ... 1. Πως ακριβώς προσπάθησες να κάνεις boot από το USB? Τι ακριβώς έκανες? 2. Πως έφτιαξες το USB με τα Windows? Είσαι σίγουρος ότι είναι bootable? 3. Τι laptop έχεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα