giorgos147 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα. Αν και, για να είμαι ειλικρινής, δε νομίζω ότι θα βγει κάποια άκρη, θα θέσω το πρόβλημα μου επειδή ποτέ δε ξέρεις. Μέχρι πριν ~1.5 χρόνο, η γραμμή στο σπίτι μου ήταν μια χαρά. Κλείδωνα ~8 με 9 αν θυμάμαι καλά. Ίσως και λίγο παραπάνω. Από τον Σεπτέμβρη-Αύγουστο όμως, του 2013, υπάρχει συνεχές πρόβλημα στη γραμμή μου. Στο τηλέφωνο υπάρχει αρκετός θόρυβος, σε σημείο που ίσα που μπορείς να συνεννοηθείς και η γραμμή πλέον κλειδώνει στα ~4. Έχω δοκιμάσει να αλλάξω σπλιτεράκια, να αφήσω μόνο το ρούτερ στη γραμμή, τίποτα όμως. Μίλησα με τον ΟΤΕ και ήρθε συνεργείο. Κάτι τσέκαραν εξωτερικά του σπιτιού, σύνδεσαν ένα ακουστικό και μου είπαν "Ορίστε, το φτιάξαμε". Εγώ φυσικά συνέχιζα να ακούω τον ίδιο θόρυβο και στο τέλος θυμάμαι τσακωθήκαμε χοντρά επειδή πήγαν να με βγάλουν τρελό. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα. 1 χρόνο πλέον, ακόμη ο θόρυβος υπάρχει. Έχω επικοινωνήσει ξανά με τον ΟΤΕ και μου είπαν πως μάλλον χρειάζεται αλλαγή η καλωδίωση του σπιτιού και να φέρω δικό μου ηλεκτρολόγο. Το ερώτημα που θέλω να θέσω. Οκ, ηλεκτρολογικά είναι αυτά, όντως, από τη μία μέρα στην άλλη μπορούν να χαλάσουν, αλλά δηλαδή τι μπορεί να έπαθε ο χαλκός στο σπίτι; Υπάρχει τίποτα που μπορώ να ζητήσω από τον ΟΤΕ να ελέγξουν ή να αλλάξουν; Το μόνο που μου κινεί τις υποψίες είναι ότι όταν κάποτε είχε έρθει ηλεκτρολόγος, μία τάπα εξωτερικά του σπιτιού την οποία πείραξε, στο τέλος δεν την μόνωσε, αλλά την άφησε "ανοικτή" με τα καλώδια φυσικά εκτεθειμένα σε υγρασία κ.λπ. Στην ίδια τάπα θυμάμαι δούλεψε και το συνεργείο που είχε έρθει πέρυσι από τον ΟΤΕ. Υπάρχει περίπτωση όλο το κακό να προκλήθηκε από εκεί και να λύνεται μόνο με αλλαγή καλωδίωσης; Ευχαριστώ αν και δε ξέρω ποιος μπορεί να έχει έστω τη παραμικρή ιδέα στα παραπάνω.
skoulas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Νομιζω οτι μονος σου δινεις την πιο πιθανη εξηγηση... Να σου πω και τη δικια μου εμπειρια: Μενω σε πολυκατοικια με 3 διαμερισματα και ξαφνικα ενα βραδυ μετα απο βροχη σταματησα να εχω ιντερνετ και το τηλεφωνο νεκρο...ρωταω λοιπον τους αλλους 2,που τυχαινει να εχουν τον ιδιο παροχο με εμενα, και μου λενε οτι σε αυτους ολα καλα...επικοινωνω λοιπον με τον παροχο μου κανουν καποια τεστ απο και μου λενε οτι απο αυτους ολα φαινονται μια χαρα αλλα θα στειλουν τεχνικο για να ειναι σιγουροι...ερχεται ο τεχνικος ο οποιος κανει ελεγχο ΕΚΤΟΣ του σπιτιου και μου λεει οτι μεχρι το σημειο της γραμμης που δινει ο ΟΤΕ ολα δουλευουν μια χαρα οποτε αυτος δεν μπορει να κανει κατι αλλο και να καλεσω δικο μου ηλεκτρολογο να κανει ελεγχο στην καλωδιωση...Καλω ηλεκτρολογο κανει και αυτος ελεγχο στο ιδιο σημειο και μου λεει οτι πρεπει να αρχισουμε να ψαχνουμε που μπορει να εχει παθει κατι το καλωδιο...για καλη μου τυχη στην αυλη του σπιτιου υπαρχει αλλο ενα κουτι στο οποιο γινεται "διακλαδωση" των καλωδιων και με τις βροχες ειχε παρει υγρασια ΜΟΝΟ το δικο μου καλωδιο...εκοψε εκεινο το κομματι,το μονωσε εβαλε και μια σακουλα ωστε να καλυψει το κουτι μην ξαναπαρει νερα και απο τοτε ολα καλα... Οπως καταλαβαινεις ο ηλεκτρολογος σου εκανε μεγαλη πατατα που αφησε τα καλωδια εκτεθειμενα και οντως μπορει να χαλασει απο τη μια στιγμη στη αλλη...
NikosKallithea Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Ενα χρόνο πρόβλημα στην γραμμή και δεν έχεις βρει λύση? Βγάλε ολα τα καλώδια που συνδέονται στην κεντρική πρίζα και σύνδεσε στο καλώδιο που έρχεται απο τον οτε ενα καλό φιλτρακι(οχι σπλιτερ) και μια τηλεφωνική συσκευή (οχι ασύρματη) δες αν έχεις θόρυβο και πες μας. Πως έρχεται το δίκτυο εναέριο ή υπόγειο, είσαι σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
giorgos147 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Ε, εγώ σπουδάζω σε άλλη πόλη και οι γονείς μου δεν έχουν δώσει σημασία και έλεγα μήπως βγάλω κάποια άκρη. Το δίκτυο έρχεται εναέρια σε μονοκατοικία. Πάντως, το πρόβλημα μου ταιριάζει με του skoulas. Έχω την εντύπωση ότι αυτό πρέπει να μου είχαν πει. Ότι "βλέπουν" εντάξει το δίκτυο οπότε πρέπει να χαλάει όταν γίνεται η σύνδεση με το σπίτι. Άρα, θεωρητικά η επισκευή του δε θέλει αλλαγή καλωδίου μόνο σε εκείνη τη τάπα εξωτερικά; Γιατί μου λένε να αλλαχθεί όλη η καλωδίωση. Μπορεί η υγρασία να έχει καταστρέψει όλο το καλώδιο και εσωτερικά του σπιτιού; Έχω την εντύπωση Νίκο, ότι ούτε αυτό με το τηλέφωνο θα δουλέψει. Θα το τσεκάρω αργότερα που θα είμαι σπίτι.
NikosKallithea Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Ε, εγώ σπουδάζω σε άλλη πόλη και οι γονείς μου δεν έχουν δώσει σημασία και έλεγα μήπως βγάλω κάποια άκρη. Το δίκτυο έρχεται εναέρια σε μονοκατοικία. Πάντως, το πρόβλημα μου ταιριάζει με του skoulas. Έχω την εντύπωση ότι αυτό πρέπει να μου είχαν πει. Ότι "βλέπουν" εντάξει το δίκτυο οπότε πρέπει να χαλάει όταν γίνεται η σύνδεση με το σπίτι. Άρα, θεωρητικά η επισκευή του δε θέλει αλλαγή καλωδίου μόνο σε εκείνη τη τάπα εξωτερικά; Γιατί μου λένε να αλλαχθεί όλη η καλωδίωση. Μπορεί η υγρασία να έχει καταστρέψει όλο το καλώδιο και εσωτερικά του σπιτιού; Έχω την εντύπωση Νίκο, ότι ούτε αυτό με το τηλέφωνο θα δουλέψει. Θα το τσεκάρω αργότερα που θα είμαι σπίτι. Τσέκαρε το και πες μας
mitsus Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Πρώτα κάνε τις δοκιμές μέσα στο σπίτι(αυτά που σου είπαι ο Νίκος) Αν έχεις εύκολη πρόσβαση στο σημείο(κουτί) που καταλλήγει το εναέριο, κόβεις την ένωση (ΟΤΕ-σπίτι,εσωτερική καλωδίωση) και δοκίμασε με μια συσκευή εκεί. Τα ζευγάρια του ΟΤΕ(και για την γραμμή σου) είναι : ασπρο με κίτρινο ή μαυρο με κόκκινο. Αν έξω σου δουλεύει κανονικά(και πιάνουν τα χέρια σου), πες μας για να σου δώσουμε οδηγίες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα