Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρησιμοποιω εδω και καιρο ενα Access Point (το tp link 801nd) και του εχω περασει ενα build του Openwrt (Barrier Breaker).

Ολα δουλευουν τελεια, ωστοσο δεν μπορω με τιποτα να κανω το port forwarding να δουλεψει. Στο router εννοειται πως εχω ανοιξει κανονικα τα ports.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα το πρόβλημα είναι ότι δεν ανοίγει η πόρτα στον κύριο router ή στο ΑΡ;

Και αν είναι στο ΑΡ, τότε το δουλεύεις ως router. Για ποιόν λόγο να έχεις διπλό ΝΑΤ στο δίκτυο;

Αν ισχύει αυτό θα πρέπει να ανοίξεις και στο ΑΡ την ίδια πόρτα.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα το πρόβλημα είναι ότι δεν ανοίγει η πόρτα στον κύριο router ή στο ΑΡ;

Και αν είναι στο ΑΡ, τότε το δουλεύεις ως router. Για ποιόν λόγο να έχεις διπλό ΝΑΤ στο δίκτυο;

Αν ισχύει αυτό θα πρέπει να ανοίξεις και στο ΑΡ την ίδια πόρτα.

Το AP το δουλευω αποκλειστικα ως Client AP. Ωστοσο με αυτον τον τροπο δε μου δουλευει το portforwarding. Αυτο ειναι το προβλημα. Αν συνδεθω με ασυρματη καρτα δικτυου στο router ολα δουλευουν αψογα, πραγμα που σημαινει οτι φταιει οπωσδηποτε καποια ρυθμιση στο AP. Αλλα ποια?

γιατί δεν βάζεις το dd-wrt είναι μακράαααν καλύτερο απο το openwrt.

Δεν υποστηριζει ddwrt το AP μου. :(

Δημοσ.

Οταν λες οτι το OpenWrt ειναι σε Client mode, να υποθεσω οτι εννοεις κατι τετοιο, ε?

FFaUqbR.png?1

Λοιπον, ολο το θεμα ειναι να δωσεις στατικες IP στο PC σου και στο OpenWrt.

Καταρχην, αν το router ειναι στο 192.168.1.1, δωσε στο OpenWrt την 192.168.2.1

Επισης στο wwan που εχεις φτιαξει προκειμενου να ειναι Client, δωσε και εκει στατικη IP με ολα τα "παρελκομενα".

Παραδειγμα /etc/config/network:

config interface 'loopback'
        option ifname 'lo'
        option proto 'static'
        option ipaddr '127.0.0.1'
        option netmask '255.0.0.0'

config interface 'lan'
        option ifname 'eth0'
        option type 'bridge'
        option proto 'static'
        option ipaddr '192.168.2.1'
        option netmask '255.255.255.0'

config interface 'wwan'
        option proto 'static'
        option ipaddr '192.168.1.100'
        option netmask '255.255.255.0'
        option gateway '192.168.1.1'
        option broadcast '192.168.1.255'
        option dns '192.168.1.1'

Δευτερον, δωσε στατικη IP στο PC σου, π.χ 192.168.2.100 και φτιαξε ενα rule στο firewall.

Παραδειγμα /etc/config/firewall:

config redirect
        option name 'my_rule'   
        option src 'wan'
        option proto 'tcpudp'
        option src_dport '33333'
        option dest_ip '192.168.2.100'
        option target 'DNAT'
        option dest 'lan'

Αφου κανεις ολα τα παραπανω, φυσιολογικα μετα θα παιζει το port forwarding...

Στο παραπανω παραδειγμα, το port ειναι το 33333.

Δημοσ.

Φιλε loic τα εκανα ακριβως ολα οπως μου τα εγραψες ομως δεν εχω internet με αυτα τα settings. Το AP συνδεεται κανονικα στο router ως client. Επισης παρατηρω οτι με τα settings που μου ειπες, μου δειχνει τραγικη μικρη κινηση στο WWAN.

Δημοσ.

Περιεργο γιατι σε μενα παιζει μια χαρα, και το εχω κανει πολλες φορες.

Αν το αγγλικο σου ειναι σε σχετικα καλο επιπεδο, φτιαξε λογαριασμο στο forum.openwrt.org και ανοιξε θεμα.

Εχεις φυσικα απείρως περισσοτερες πιθανοτητες να παρεις απαντηση που λυνει το προβλημα στο πλεον εξειδικευμενο OpenWrt forum.

Δημοσ.

Λοιπον ξαναδοκιμασα αυτα τα settings και μετα απο reboot του router μου δουλεψαν. Υποψιαζομαι οτι για ολα φταιει το ρουτερ αφου ειχα προβλημα και στο παρελθον με αυτο. loic, τα firewall rules απο που να τα περασω?

Ακυρο βρηκα τι εφταιγε! Οταν το γυρνουσα σε Client WDS δεν λειτουργουσε, με το που το γυρισα σε Client ολα ok! Περιεργο βεβαια γιατι το pirelli της Cyta υποστηριζει WDS.

Δημοσ.

Αν ξερεις την κονσολα και την χρηση του vi, κανε επεξεργασια το αρχειο /etc/config/firewall και βαλε στο τελος τις σχετικες γραμμες που εχω αφησει παραπανω.

Αν δεν ξερεις την χρηση της κονσολας, καντο απο το LuCI, Network - Firewall - Port Forwards

Προσωπικα δεν χρησιμοποιω το HTTP interface.

Για να μην κανεις reboot, μπορεις να δινεις /etc/init.d/firewall restart και να τσεκαρεις αν παιζει το port, ανοιγοντας μια εφαρμογη οπως το mtorrent στο PC και πηγαινοντας σε μια σελιδα οπως το http://www.canyouseeme.org/

Δημοσ.

Να'σαι καλα.

Αν χρειαστεις τιποτε αλλο σχετικα και μπορω να βοηθησω, τα ξαναλεμε.

Port Forward at OpenWrt... [done!]

;)

Δημοσ.

Ακυρο βρηκα τι εφταιγε! Οταν το γυρνουσα σε Client WDS δεν λειτουργουσε, με το που το γυρισα σε Client ολα ok! Περιεργο βεβαια γιατι το pirelli της Cyta υποστηριζει WDS.

Δεν είναι καθόλου περίεργο. Το WDS είναι μια πονεμένη ιστορία.

Ουδέποτε έγινε επίσημο πρότυπο, αν και αρχικά αυτή ήταν η επιθυμία. Αποτέλεσμα αυτού είναι κάθε εταιρεία να χρησιμοποιεί τον δικό της αλγόριθμο και τεχνικές, που συνήθως δεν είναι συμβατές με των άλλων εταιρειών.

Ακόμη και διαφορετικά μοντέλα του ίδιου κατασκευαστή, υπάρχει περίπτωση να μην επικοινωνούν μεταξύ τους ή να δουλεύουν μόνο χωρίς ή το πολύ σε ασφάλεια WEP.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...