georgep800 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπερα, Ξερω ελαχιστα απο τηλεορασεις και ειμαι σε αναζητηση μιας 40"(και 39" να είναι ή 42" δεν θα κολλήσω εκεί). Το θέμα είναι τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει. Παρατηρώ ότι πέρα απο τις LED υπάρχουν και οι PLASMA και μου φαίνεται ότι θα πρέπει να επιλέξω και με βάση αυτό το χαρακτηριστικό. Λοιπόν με ΔΕΔΟΜΕΝΑ τα παρακάτω, τι ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ πρέπει να έχει η τηλεόραση που θα πάρω(κατ´ επέκταση αν κάποιος θέλει να προτείνει και μοντέλο, ευχαρίστω να το ακούσω!) -Η διάσταση της να είναι 40"+- -Η ανάλυση της να είναι το λιγότερο 1920 X 1080(αυτές είναι οι λεγόμενες Full HD??) -Νομίζω ότι και τα Hz θα προτειμούσα να είναι το λιγότερο 200 αλλα αφήνω να μου πείται εσείς αν παίζει ρόλο -Η τηλεόραση κατά 95% θα χρησιμοποιηθεί για την προβολή ταινιών απο φλασάκι όπου μαζί με το αρχείο της ταινίας θα έχει και το αρχείο των υπότιτλων. Κάποιες ελάχιστες φορές θα μ' ενδιέφερε να συνδέω το ταμπλετάκι με HDMI και να τα αναπαράγω μεσο αυτού. -Κατά κύριο λόγο οι προβολές θα γίνονται σε σκοτεινό περιβάλον -Προφανως να έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη ώστε να μην χρειάζομαι αποκοδικοποιητές -Να μπορεί να συνδεθεί με ένα σχετικά παλιό Home Cinema το οποίο θα παίζει δίσκους DVD. Αυτά έχω κατά νου. Τι χαρακτηριστικά λοιπόν θα πρέπει να έχει η τηλεόραση; PLASMA ή LCD?? τι άλλο; Thanks!!
ilet1976 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα φίλε. Θα προσπαθήσω να σε διευκολήνω ώστε μετά η μόνη σου επιλογή να είναι πλεόν με τιμή. -Η διάσταση της να είναι 40"+- Ανάλογα το χώρο σου και τι σου αρέσει. Εγώ θα πρότεινα 42". -Η ανάλυση της να είναι το λιγότερο 1920 X 1080(αυτές είναι οι λεγόμενες Full HD??) Σίγουρα θα πάρεις FULL HD δηλαδή όπως είπες 1920x1080 -Νομίζω ότι και τα Hz θα προτειμούσα να είναι το λιγότερο 200 αλλα αφήνω να μου πείται εσείς αν παίζει ρόλο 200Hz είναι μια χαρά. Παραπάνω υπερβολή. -Η τηλεόραση κατά 95% θα χρησιμοποιηθεί για την προβολή ταινιών απο φλασάκι όπου μαζί με το αρχείο της ταινίας θα έχει και το αρχείο των υπότιτλων. Κάποιες ελάχιστες φορές θα μ' ενδιέφερε να συνδέω το ταμπλετάκι με HDMI και να τα αναπαράγω μεσο αυτού. Όσον αναφορά τις ειδόσους όλες πλεόν έχουν HDMI οπότε δεν έχεις πρόβλημα για το tablet σου. Πρέπει να δεις αν η τηλεόραση θα έχει media player και βέβαια να παίζει τα αρχεία σου. -Κατά κύριο λόγο οι προβολές θα γίνονται σε σκοτεινό περιβάλον LED -Προφανως να έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη ώστε να μην χρειάζομαι αποκοδικοποιητές Όλες έχουν πλεόν. -Να μπορεί να συνδεθεί με ένα σχετικά παλιό Home Cinema το οποίο θα παίζει δίσκους DVD. Σίγουρα το Home Cinema σου θα έχει υποδοχή SCART και όλες πλεον οι τηλεοράσεις έχουν τουλάχιστο 1 είσοδο SCART Αυτά έχω κατά νου. Τι χαρακτηριστικά λοιπόν θα πρέπει να έχει η τηλεόραση; PLASMA ή LCD?? τι άλλο; H τηλεόραση που θα πάρεις θα είναι LED χαμηλή κατανάλωση καλύτερη εικόνα.
rnd Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 -Νομίζω ότι και τα Hz θα προτειμούσα να είναι το λιγότερο 200 αλλα αφήνω να μου πείται εσείς αν παίζει ρόλο 200Hz είναι μια χαρά. Παραπάνω υπερβολή. Αυτά τα Hz που λέτε είναι τα ψεύτικα, και δεν παίζουν κανένα ρόλο. Τα πραγματικά Hz του panel είναι 50Hz ή 100Hz. Υπάρχουν και panel 200Hz, αλλά κοστίζουν 2000 ευρώ, οπότε δεν ασχολούμαστε με αυτά. Εάν λοιπόν θέλεις κάτι καλό, να επιλέξεις τηλεόραση με πραγματικά 100Hz, και να μην κοιτάζεις τα ψεύτικα. Προσοχή, οι τηλεοράσεις που διαφημίζονται 200Hz (ψεύτικα) έχουν panel 50Hz (πραγματικά). -Κατά κύριο λόγο οι προβολές θα γίνονται σε σκοτεινό περιβάλον LED Εάν κατά κύριο λόγο οι προβολές θα γίνονται σε σκοτεινό περιβάλλον, τότε θέλεις είτε τεχνολογία plasma είτε TFT LCD με VA panel. Το LED δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού απλώς αναφέρεται στον οπίσθιο φωτισμό της οθόνης TFT LCD (παλαιότερα ήταν CCFL, τώρα πλέον είναι LED). Αυτά έχω κατά νου. Τι χαρακτηριστικά λοιπόν θα πρέπει να έχει η τηλεόραση; PLASMA ή LCD?? τι άλλο; H τηλεόραση που θα πάρεις θα είναι LED χαμηλή κατανάλωση καλύτερη εικόνα. Όντως οι τηλεοράσεις LED έχουν χαμηλότερη κατανάλωση, αλλά όχι απαραίτητα την καλύτερη εικόνα. Πολλές CCFL είχαν καλύτερη ομοιομορφία. Επίσης, οι καλές plasma έχουν ανώτερη εικόνα. Δυστυχώς, οι plasma που έχουν απομείνει στην αγορά δεν έχουν καλή ποιότητα εικόνας. Αυτό που ψάχνεις είναι η Samsung UE40H6400 ή η Samsung UE40H6500 (με δορυφορικό και διπλό δέκτη). Εάν η απόσταση θέασης είναι κοντά στα 3m, μην πάρεις τηλεόραση 40" αλλά 48". Τα αντίστοιχα μοντέλα είναι η Samsung UE48H6400 και η Samsung UE48H6500 (με δορυφορικό και διπλό δέκτη).
kostas_dr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Αν μπορείς, πήγαινε στις 48". Και οι δύο που σου έχουν προταθεί, είναι πολύ καλές.
cabdik Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπερα, Ξερω ελαχιστα απο τηλεορασεις και ειμαι σε αναζητηση μιας 40"(και 39" να είναι ή 42" δεν θα κολλήσω εκεί). Το θέμα είναι τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει. Παρατηρώ ότι πέρα απο τις LED υπάρχουν και οι PLASMA και μου φαίνεται ότι θα πρέπει να επιλέξω και με βάση αυτό το χαρακτηριστικό. Λοιπόν με ΔΕΔΟΜΕΝΑ τα παρακάτω, τι ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ πρέπει να έχει η τηλεόραση που θα πάρω(κατ´ επέκταση αν κάποιος θέλει να προτείνει και μοντέλο, ευχαρίστω να το ακούσω!) -Η διάσταση της να είναι 40"+- -Η ανάλυση της να είναι το λιγότερο 1920 X 1080(αυτές είναι οι λεγόμενες Full HD??) -Νομίζω ότι και τα Hz θα προτειμούσα να είναι το λιγότερο 200 αλλα αφήνω να μου πείται εσείς αν παίζει ρόλο -Η τηλεόραση κατά 95% θα χρησιμοποιηθεί για την προβολή ταινιών απο φλασάκι όπου μαζί με το αρχείο της ταινίας θα έχει και το αρχείο των υπότιτλων. Κάποιες ελάχιστες φορές θα μ' ενδιέφερε να συνδέω το ταμπλετάκι με HDMI και να τα αναπαράγω μεσο αυτού. -Κατά κύριο λόγο οι προβολές θα γίνονται σε σκοτεινό περιβάλον -Προφανως να έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη ώστε να μην χρειάζομαι αποκοδικοποιητές -Να μπορεί να συνδεθεί με ένα σχετικά παλιό Home Cinema το οποίο θα παίζει δίσκους DVD. Αυτά έχω κατά νου. Τι χαρακτηριστικά λοιπόν θα πρέπει να έχει η τηλεόραση; PLASMA ή LCD?? τι άλλο; Thanks!! ωραια ολα αυτα, αλλα δεν ειπες το ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.....!!! BUDGET...?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα