Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας φίλοι,

Έφτασε η ώρα να αλλάξω το thomson tg585 v7 router  που δίνει η Cyta στην Κύπρο.

Το Thomson router έχει wireless ευρος στα 6-7 μέτρα. Έτσι δεν έχουμε καλό σήμα ή και καθόλου στο σαλόνι. ( το ρουτερ είναι σε ένα απο τα υπνοδωματια )

Αυτός ήταν ο λόγος να αρχίσω να βρίσκω λυσεις στα Wireless Extenders και Powerlines. Όμως επειδή πάντα ήθελα να ελέγχω το bandwidth μεταξυ των υπολογιστών ( QoS ) είπα πως είναι ευκαιρία να πάρω ένα καλύτερο ρουτερ με μεγαλύτερη εμβέλεια και με πολλές επιλογές.

Τι ζητώ:

1)  Εμβέλεια 10-15 μέτρων ( εάν υπάρχουν τέτοια ρουτερς δεν ξέρω )

2) QoS οπωσδήποτε επειδή έχουμε 4 Mbps γραμμή και οταν ενωθεί έστω και ένα λαπτοπ δεν μπορώ να παιζω online games λόγω lag.

3) Να είναι αξιόπιστο γενικά. Με το thomson δεν είχα το παραμικρο προβλημα σε θεματα αποσυνδεσης, μόνο την μικρη του εμβελεια και που δεν έχει QoS ή που δεν μπορει να φλασαριστεί.

Τα λευτά που διαθέτω είναι από 50-100 ευρώ.

Έχω κάνει ήδη ψάξιμο , δεν απαιτώ να το κάνει κανείς για μένα και έχω βρει τα εξής ρουτερ που φαίνονται καλά.

1) Link.png Site: TP-Link TL-WR2543ND  Το οποίο βρήκα στα 53 ευρώ.

2) Link.png Site: Edimax BR-6574N Στα 65 ευρώ.

3) Link.png Site: TP-Link TD-W8980 N600  76 ευρώ

4) Link.png Site: TP-Link Wireless ADSL2+ Modem/Router Ν300 Annex A TD-W8970 στα 57 ευρώ και αυτό σκευτομαι κυρίως να πάρω.

5) Link.png Site: TP-Link Wireless ADSL2+ Modem/Router Ν300 Annex B TD-W8970B 70 ευρώ

6) Link.png Site: TP-Link Wireless Dual Band Modem / Router N 600Mbps TD-W8980 80

7) Link.png Site: TP-Link AC1750 Wireless Dual Band Gigabit Router Archer C7 στα 107.

Όσο αφορά το εύρος του wireless πως μπορώ να το ξέρω κοιτάζοντας αυτά ?

Τα ρουτερ που έχουν 2 κεραίες και αυτά που έχουν 3 είναι για μεγαλύτερο εύρος ?

Τα DBI που γράφουν για τις κεραίες τι είναι ? Σε τι χρησιμεύουν ? Οσο ποιο χαμηλο το dbi τόσο το καλύτερο ?

Το dual band με συχνοτητες 2.4Ghz  και 5Ghz λένε πως είναι για HD live streaming , online Gaming, κάνει οντως διαφορά ? 

Τι πρεπει να γνωρίζω άλλο ?

Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο, αλλά είμαι παντα προσεκτικός με τις αγορές μου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Δημοσ.

Πού είδες ότι το thomson tg585 v7 έχει ακτίνα 6-7 μέτρα; Αν το δικό σου έπιανε μόνο τόσο, μάλλον κάποιο πρόβλημα είχε. Δε νομίζω να υπάρχει router που να μην έχει τουλάχιστον 15μ. εμβέλεια.

Δημοσ.

Πού είδες ότι το thomson tg585 v7 έχει ακτίνα 6-7 μέτρα; Αν το δικό σου έπιανε μόνο τόσο, μάλλον κάποιο πρόβλημα είχε. Δε νομίζω να υπάρχει router που να μην έχει τουλάχιστον 15μ. εμβέλεια.

Μου το είπαν οι ίδιοι στην Cyta. όλα τα thomson που δείνει η cyta εδώ τοσο μικρή είναι η εμβέλεια τους και αυτό το λέω εκ πείρας γιατί έχουν πολλοί φίλοι μου και αό το υπνοδωμάτιο τους μέχρι το σαλονι χανεται το σήμα σε όλους. Οπόταν ίσως να λένε οτι πιάνει θεωρητικά 15 μέτρα αλλα στη πραξη να είναι 6-7 γιατι τοσο πιανει

Δημοσ.

Καταρχήν όλες μα όλες οι  ασύρματες συσκευές υποχρεωτικά εκπέμπουν στο μέγιστο νόμιμο όριο, ή να επιτρέπεται η ρύθμιση σε χαμηλότερα επίπεδα αν είναι ισχυρότερα, διαφορετικά δεν επιτρέπεται η εισαγωγή και διάθεση στην Ευρώπη. Τα μέγιστα νόμιμα όρια είναι για τους 2,4GHz 100mW (ή 20dBm) και για τους 5GHz 1000mW (ή 30dBm).

Συνήθως όλες οι συσκευές εκπέμπουν στο μέγιστο δυνατόν νόμιμο όριο χωρίς καμία δυνατότητα επέμβασης ή ρύθμισης από τον χρήστη, μέσω του firmware. Λίγες είναι αυτές που σου δίνουν δυνατότητα ρύθμισης της ισχύος εκπομπής.

Άρα αυτό που αναφέρεις για 6 μέτρα κλπ, είναι σχετικό και έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες. Υπάρχει περίπτωση η ίδια συσκευή σε σένα να καλύπτει μόνο 6 μέτρα και σε μένα 15 μέτρα.

Πάμε τώρα στα αρχικά σου ερωτήματα.

Πρόσεξε, άλλο xDSL (ή Broadband ή modem) router και ασύρματο router. Το πρώτο είναι ταυτόχρονα και modem για να συγχρονίζει στον οποιονδήποτε πάροχο, ενώ το δεύτερο μόνο router που δεν μπορεί να δουλέψει κατευθείαν στην τηλεφωνική γραμμή αλλά απαιτεί να υπάρχει ήδη κάποιο modem.

Από τις συσκευές που δείχνεις, τα Νο1 και Νο7 είναι μόνο ασύρματα router.

Οι συσκευές Νο2 έως Νο6 είναι modem/router και κάνουν τον συγχρονισμό του ADSL. Επίσης το Νο5 κάνει μόνο σε ISDN γραμμή (AnnexΒ) και τα υπόλοιπα σε PSTN (Annex A).

Άλλο το QoS και άλλο το Bandwidth management. Το QoS δίνει προτεραιότητες σε εφαρμογές και υπηρεσίες, ενώ το δεύτερο περιορισμό της ταχύτητας σε υπολογιστές και θύρες επικοινωνίας.

Στην ιδανική περίπτωση χρειάζονται και τα 2 σε ένα δίκτυο.

Οι 2 ή 3 κεραίες βοηθούν στην καλύτερη λήψη και σταθερότητα στην ασύρματη επικοινωνία και δεν επιδρούν στην ταχύτητα. Το να μην έχει κάποια συσκευή εξωτερική κεραία δε σημαίνει ότι σίγουρα δουλεύει χειρότερα το ασύρματο δίκτυο.

Τα dBi είναι μονάδα μέτρησης του κέρδους μιας κεραίας. Όσο μεγαλύτερο το dBi, τόσο ισχυρότερη η εκπομπή (στην λήψη δεν έχει καμία επίδραση). Όμως από την άλλη, μεγαλώνοντας το dBi στενεύουμε τολοβό της εκπομπής κι ενώ μπορούμε να πάμε πιο μακρυά σε απόσταση, εντούτοις οι κοντινές συσκευές/δέκτες ενδέχεται να λαμβάνουν χειρότερα.

Βέβαια παίζει ρόλο και ο χώρος που θα χρειαστεί να καλύψουν και τα εμπόδια. Γενικά για εσωτερικούς χώρους όσο χαμηλότερο είναι, τόσο καλύτερο. Ανάλογα την κάθε περίπτωση, τιμές μεταξύ 1,5dBi-5dBi είναι καλές.

To dual band, σημαίνει ότι μια συσκευή δουλεύει και στις 2 ασύρματες μπάντες (2,4GHz και 5GHz). Κάποιες μπορούν να το κάνουν ταυτόχρονα και άλλες σε μια από τις 2 με επιλογή του χρήστη.

Αυτό που βοηθά το streaming ή το gaming είναι το bandwidth και όχι η μπάντα λειτουργίας. Απλά στους 5GHz δεν υπάρχουν προς το παρόν πολλά ασύρματα δίκτυα κι έτσι καταλήγουμε να έχουμε λιγότερα προβλήματα και καλύτερη απόκριση του δικτύου μας. Αλλά ακόμη και στην ιδανικότερη περίπτωση δεν μπορείς να συγκρίνεις την απόκριση του ασύρματου με την ενσύρματη σύνδεση. Είναι μέρα με την νύχτα.

• Like 2
Δημοσ.

Αρχικά σε ευχαριστώ για την λεπτομερή απάντηση σου. Έμαθα και κατάλαβα πολλά από αυτά που είπες.

Λοιπόν τότε θα κοιτάζω στο εξής router/modems. Δεν θα δώσω σημμασία στο Dual Band εφόσον δεν θα ενισχυσει τις δραστηριότητες μου. 

Με προβληματίζει όμως το ευρος του wireless που μου λες οτι σε μενα μπορει να είναι 5 μετρα και σε σένα 15. Πραγματικά έχω 3 διαφορετικούς φίλους με το ίδιο ρουτερ/μοντεμ και όλοι έχουν το ίδιο θέμα. Και οι ίδιοι οι τεχνικοί οταν τους πηρα να παραπονεθώ μου ειπαν οτι το ευρος τοσο είναι , 6-7 μετρα. Οι ιδιοι οι τεχνικοι της Cytas  σε παρακαλώ μου το είπαν αυτο.

Δηλαδη υπάρχει η περιπτωση να παρω ενα άλλο ρουτερ/μοντεμ των 70 ευρω για παράδειγμα , και πάλι να έχω προβλημα με το ευρος του ασυρματου ? 

"Επίσης το Νο5 κάνει μόνο σε ISDN γραμμή (AnnexΒ) και τα υπόλοιπα σε PSTN (Annex A)." Τι είναι αυτά ? Πως μπορώ να ξέρω τι έχω εγώ ?

Οσο αφορα το QoS δηλαδη να ψάχνω ρουτερ/μοντεμ που να λεει Bandwidth Control και όχι μονο QoS ?

Ευχαριστώ και πάλι !

Δημοσ.

Αν πάρεις άλλο modem μπορει να μη συγχρονίζει καλά στη γραμμή σου π.χ να έχεις αποσυνδεσεις ή να πιάνεις λιγότερο απο ότι τώρα. Αυτα τα δίνουν απο τις εταιρείες γιατι είναι δοκιμασμένα τα firmware τους. Αν έχεις όρεξη να μάθεις και να ψαχτείς λίγο κοίτα για κανένα σκέτο ασύρματο ρουτερ καλύτερα ή πες σε κάποιον που ξέρει να έρθει να στο φτιάξει.

Δημοσ.

Αν πάρεις άλλο modem μπορει να μη συγχρονίζει καλά στη γραμμή σου π.χ να έχεις αποσυνδεσεις ή να πιάνεις λιγότερο απο ότι τώρα. Αυτα τα δίνουν απο τις εταιρείες γιατι είναι δοκιμασμένα τα firmware τους. Αν έχεις όρεξη να μάθεις και να ψαχτείς λίγο κοίτα για κανένα σκέτο ασύρματο ρουτερ καλύτερα ή πες σε κάποιον που ξέρει να έρθει να στο φτιάξει.

Οπόταν αυτο που μου λες είναι πως μπορεί να δώσω 70 ευρω για ρουτερ που θα μου είναι άχρηστο στο τέλος ? Και αυτό θα οφείλεται στην συγκεκριμένη γραμμή του σπιτιού μου ή γεννικά με όλες τις συνδέσεις της Cytas ?

Δεν υπάρχει κάποιο ρουτερ/μοντεμ που είναι δοκιμασμένο σε πολλές διαφορετικές γραμμές μειώνωντας έτσι τις πιθανότητες να παθω κατι τέτοιο ?

Δημοσ.

Αρχικά σε ευχαριστώ για την λεπτομερή απάντηση σου. Έμαθα και κατάλαβα πολλά από αυτά που είπες.

Λοιπόν τότε θα κοιτάζω στο εξής router/modems. Δεν θα δώσω σημμασία στο Dual Band εφόσον δεν θα ενισχυσει τις δραστηριότητες μου. 

Με προβληματίζει όμως το ευρος του wireless που μου λες οτι σε μενα μπορει να είναι 5 μετρα και σε σένα 15. Πραγματικά έχω 3 διαφορετικούς φίλους με το ίδιο ρουτερ/μοντεμ και όλοι έχουν το ίδιο θέμα. Και οι ίδιοι οι τεχνικοί οταν τους πηρα να παραπονεθώ μου ειπαν οτι το ευρος τοσο είναι , 6-7 μετρα. Οι ιδιοι οι τεχνικοι της Cytas  σε παρακαλώ μου το είπαν αυτο.

Δηλαδη υπάρχει η περιπτωση να παρω ενα άλλο ρουτερ/μοντεμ των 70 ευρω για παράδειγμα , και πάλι να έχω προβλημα με το ευρος του ασυρματου ? 

"Επίσης το Νο5 κάνει μόνο σε ISDN γραμμή (AnnexΒ) και τα υπόλοιπα σε PSTN (Annex A)." Τι είναι αυτά ? Πως μπορώ να ξέρω τι έχω εγώ ?

Οσο αφορα το QoS δηλαδη να ψάχνω ρουτερ/μοντεμ που να λεει Bandwidth Control και όχι μονο QoS ?

Ευχαριστώ και πάλι !

Κοίτα αν οι συσκευές που θα συνδέονται ασύρματα στον router έχουν δυνατότητα 5GHz, καλό είναι να πάρεις ένα τέτοιο διότι θα δεις κέρδος από την μηδαμινό σχεδόν θόρυβο. Διαφορετικά δεν παίζει ρόλο.

Αν βάλεις σε μια μεγάλη αποθήκη την συσκευή σου ή σε ανοικτό χώρο θα διαπιστώσεις ότι μπορείς να καλύψεις πολύ μεγάλη απόσταση. Αυτό που επιδρά στην μείωση της εκπομπής είναι τα φυσικά εμπόδια, ο θόρυβος από γειτονικά ασύρματα δίκτυα και άλλες ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, η θέση που το έχεις τοποθετήσεις και ο περιβάλλον χώρος.

Αν το βάλεις ψηλά σε κάποια βιβλιοθήκη, να είσαι σίγουρος ότι θα καλύψει αρκετά παραπάνω απόσταση, από το να το βάλεις χαμηλά στο γραφείο και ή χωμένο σε κάποιο ράφι.

Αν δεν γνωρίζεις τι είναι ISDN και PSTN τηλεφωνία, 99,99% έχεις PSTN γραμμή.

QoS ή bandwidth management, θα επιλέξεις ανάλογα τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις.

Οπόταν αυτο που μου λες είναι πως μπορεί να δώσω 70 ευρω για ρουτερ που θα μου είναι άχρηστο στο τέλος ? Και αυτό θα οφείλεται στην συγκεκριμένη γραμμή του σπιτιού μου ή γεννικά με όλες τις συνδέσεις της Cytas ?

Δεν υπάρχει κάποιο ρουτερ/μοντεμ που είναι δοκιμασμένο σε πολλές διαφορετικές γραμμές μειώνωντας έτσι τις πιθανότητες να παθω κατι τέτοιο ?

Κάθε πάροχος δίνει μια συσκευή που συνήθως είναι δοκιμασμένη με τα δικά του DSLAM.

Κάθε modem/router έχει το δικό του chipset που μπορεί να δουλεύει άριστα ή να έχει κάποιο θέμα ασυμβατότητας με το αντίστοιχο chipset του DSLAM.

Σε καλές γραμμές και σε μικρές αποστάσεις όλα θα δουλεύουν καλά. Όμως μπορεί η ασυμβατότητα απλά να παρουσιάζεται με μειωμένο συγχρονισμό ή σε προβληματικές γραμμές με αποσυνδέσεις.

Κανείς δεν γνωρίζει εκ των προτέρων πως θα πάει μια σύνδεση αν δεν ξέρει τουλάχιστον το chipset του DSLAM του παρόχου στην περιοχή του.

Αν είσαι ικανοποιημένος με την τωρινή συσκευή από θέμα γραμμής και απλά θέλεις να βελτιώσεις το ασύρματο δίκτυο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα Access Point επιπλέον.

• Like 1
Δημοσ.

Κάθε πάροχος δίνει μια συσκευή που συνήθως είναι δοκιμασμένη με τα δικά του DSLAM.

Κάθε modem/router έχει το δικό του chipset που μπορεί να δουλεύει άριστα ή να έχει κάποιο θέμα ασυμβατότητας με το αντίστοιχο chipset του DSLAM.

Σε καλές γραμμές και σε μικρές αποστάσεις όλα θα δουλεύουν καλά. Όμως μπορεί η ασυμβατότητα απλά να παρουσιάζεται με μειωμένο συγχρονισμό ή σε προβληματικές γραμμές με αποσυνδέσεις.

Κανείς δεν γνωρίζει εκ των προτέρων πως θα πάει μια σύνδεση αν δεν ξέρει τουλάχιστον το chipset του DSLAM του παρόχου στην περιοχή του.

Αν είσαι ικανοποιημένος με την τωρινή συσκευή από θέμα γραμμής και απλά θέλεις να βελτιώσεις το ασύρματο δίκτυο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα Access Point επιπλέον.

Δεν έχω προβληματα με την γραμμη μου. Καθόλου. Πιανω σχεδον και τα 4Mbps με 0.7 upload και 30-40ms χωρις αποσυνδέσεις.

Όμως δεν προσφέρει bandwidth management γιαυτο και δεν σκεφοτμαι τα range extenders και τα powerlines.  Αν πάρω access point και το τοποθετησω στην μισή απόσταση , και το access point έχει bandwidth management θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω ? ή θα πρέπει να έχει και το αρχικό μοντεμ ?

Δημοσ.

Θα κάνεις management μόνο σε όσες συσκευές συνδέονται πάνω στο ΑΡ.

Αν θέλεις για όλες τις συσκευές του δικτύου και ανεξάρτητα που θα συνδέονται, τότε θα πρέπει ο κύριος router να έχει την δυνατότητα του ελέγχου αυτού.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γειά σας φίλοι,

Έφτασε η ώρα να αλλάξω το thomson tg585 v7 router  που δίνει η Cyta στην Κύπρο.

Το Thomson router έχει wireless ευρος στα 6-7 μέτρα. Έτσι δεν έχουμε καλό σήμα ή και καθόλου στο σαλόνι. ( το ρουτερ είναι σε ένα απο τα υπνοδωματια )

Αυτός ήταν ο λόγος να αρχίσω να βρίσκω λυσεις στα Wireless Extenders και Powerlines. Όμως επειδή πάντα ήθελα να ελέγχω το bandwidth μεταξυ των υπολογιστών ( QoS ) είπα πως είναι ευκαιρία να πάρω ένα καλύτερο ρουτερ με μεγαλύτερη εμβέλεια και με πολλές επιλογές.

Τι ζητώ:

1)  Εμβέλεια 10-15 μέτρων ( εάν υπάρχουν τέτοια ρουτερς δεν ξέρω )

2) QoS οπωσδήποτε επειδή έχουμε 4 Mbps γραμμή και οταν ενωθεί έστω και ένα λαπτοπ δεν μπορώ να παιζω online games λόγω lag.

3) Να είναι αξιόπιστο γενικά. Με το thomson δεν είχα το παραμικρο προβλημα σε θεματα αποσυνδεσης, μόνο την μικρη του εμβελεια και που δεν έχει QoS ή που δεν μπορει να φλασαριστεί.

Τα λευτά που διαθέτω είναι από 50-100 ευρώ.

Έχω κάνει ήδη ψάξιμο , δεν απαιτώ να το κάνει κανείς για μένα και έχω βρει τα εξής ρουτερ που φαίνονται καλά.

Όσο αφορά το εύρος του wireless πως μπορώ να το ξέρω κοιτάζοντας αυτά ?

Τα ρουτερ που έχουν 2 κεραίες και αυτά που έχουν 3 είναι για μεγαλύτερο εύρος ?

Τα DBI που γράφουν για τις κεραίες τι είναι ? Σε τι χρησιμεύουν ? Οσο ποιο χαμηλο το dbi τόσο το καλύτερο ?

Το dual band με συχνοτητες 2.4Ghz  και 5Ghz λένε πως είναι για HD live streaming , online Gaming, κάνει οντως διαφορά ? 

Τι πρεπει να γνωρίζω άλλο ?

Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο, αλλά είμαι παντα προσεκτικός με τις αγορές μου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

αν εχεις λεφτα να πας σε draytek εχει και bandwidth management οχι απλα qos.

το ευρος wireless εξαρτατε τα εμποδια.οτι θα παρεις αλλο ρουτερ δεν σημαινει οτι θα λυθουν ολα τα θεματα.

για καλυτερο Ping ζητα fast path.

το thomson θεωρειται απο τα πιο stable router.αν ειχες καποιο παλιο ρουτερ θα μπορουσες να το κανες access point πανω στο thomson

για να εχεις καλυτερη καλυψη απο οτι με ενα ρουτερ.αρκει να μπορεις να ριξεις ethernet ή να βαλεις powerline ωστε να μην εχεις απωλειες.

υπαρχουν βεβαια και wireless powerlines.

απο εκει και περα το 8980 ειναι το πιο νεο σχεδον απο αυτα και πολυς κοσμος παιρνει και το 8970.

οτι θα παρεις ρουτερ με 2-3 κεραιες δεν σημαινει οτι θα φτασεις πιο μακρυα αφου παιζεις στα 100mw.υπαρχουν βεβαια και ρουτερ που εκπεμπουν πανω απο το νομιμο.θα δεις απλα οτι συνηθως τα ρουτερ που εχουν 2 κεραιες ειναι N300(Mimo) ενω με μια ειναι N150.εκει ναι αυτο με τις 2 κεραιες θα παιξει ταχυτερα αφου ειναι N300 (mimo)αλλα εσενα δεν σε νοιαζει η ταχυτητα ετσι και αλλιως αφου και τα 150Mbit ειναι περισσοτερο απο τα 4 mbit Της συνδεσης σου. πιο πληρης καλυψη ναι αλλα πιο μακρια δεν.

το ac ειναι μια καλη φαση στο wireless απλα θες και αναλογες καρτες.θεωρητικα βεβαια απλα να ξερεις οτι τα 5 ghz δεν παιζουν τοσο μακρυα σε καθαρη συγκριση με τα 2,4 βγαζοντας εξω το θεμα παρεμβολες και ποσο πιτα ειναι το φασμα των 2,4 ghz.αλλα τα 5ghz δεν εχουν παρεμβολες αφου λιγοι παιζουν ακομα στα 5 ghz.βεβαια οτι μπορει ενα ρουτερ να εχει 3 dbi omni και ενα αλλο 4dbi παλι δεν λεει κατι.μπορει και να μην δεις καμια διαφορα αν και ναι θεωρητικα το 4 θα πρεπε να παιζει λιγο καλυτερα(μεχρι καποιο οριο).οπως και ποιοτητα απο κεραια σε κεραια.εξαρτατε και την χρηση παντα.μπορει δυο ρουτερ να εχουν ιδια dbi αλλα η μια κεραια να ειναι Omni και η αλλη πχ panel.ιδια dbi αλλα το Panel θα φτασει πιο μακρυα γιατι εχει φτιαχνει για κατεθυντικες καταστασεις. .

τα 5ghz απλα δεν εχουν τοσες παρεμβολες.τα repeater ειναι μια λυση αλλα οπως και με τo access point το qos/bandwidth management θα γινει για οσους πεφτους επανω συν οτι θα υπαρχει γενικοτερα μια μικρη απωλεια λογω του Repeater σε θεματα ταχυχητας/pings

μαλλον εχει εμποδια ενδιαμεσα Οποτε ναι μπορει να μην παιζει σωστα ή να εχεις spikes και στα λιγα μετρα.

Μου το είπαν οι ίδιοι στην Cyta. όλα τα thomson που δείνει η cyta εδώ τοσο μικρή είναι η εμβέλεια τους και αυτό το λέω εκ πείρας γιατί έχουν πολλοί φίλοι μου και αό το υπνοδωμάτιο τους μέχρι το σαλονι χανεται το σήμα σε όλους. Οπόταν ίσως να λένε οτι πιάνει θεωρητικά 15 μέτρα αλλα στη πραξη να είναι 6-7 γιατι τοσο πιανει

δεν υπαρχει εχει 7 μετρα ή εχει 15 μετρα.η εμβελεια εχει να κανει με το αν υπαρχουν εμποδια η οχι.και αν υπαρχουν εμποδια τι εμποδια?τοιχος?τζαμιι?πετρα?

καιι εγω με το Technicolor εχω θεμα προς ενα δωματιο (ειμαι λιγο οριακα αλλα ειναι και 3 τοιχοι ενδιαμεσα ασχετα αν ειναι ουτε 8 μετρα.

χωρις εμποδια θα φτασει και 30 και 40 μετρα.πολλα ρουτερ γραφουν πανω.πχ 50 μετρα Outdoor 10 μετρα indoor .και παλι το indoor ειναι σχετικο.

γενικα ειναι δυσκολο να πετυχεις ασυμβατοτητα και επισης εχει και μικρο πακετο 4Mbit οποτε το πιο πιθανο ειναι ναμην φτανει την γραμμη στα ακρα.

επισης θα διαφωνισω με κατι.αυτα που δινουν οι εταιρειες μονο δοκιμασμενα δεν ειναι .απλα αν προκυψει προβλημα θα δωθει λυση οπως εχει γινει στο παρελθον με προβλημα σε Huawei και βγηκε firmware update.εχεις δει zte να παιζει σωστα?τι δοκιμασμενο ειναι?τα cryptο f320 f330 Που καιγονταν?το siemens cl110 που εψηνες μπιφτεκι πανω?τα airties?οι εταιρειες πλεον εχουν φτασει να πηγαινουν στα πιο φτηνα τα οποια ποια ειναι?μα τα zte.λιγες εξαιρεσεις εγιναν πχ draytek απo altec,fritz απο Hol.καποιες αλλες εταιρειες εδιναν Thomson,technicolor,speedtouch λογω σταθεροτητας.κατα τα αλλα οι δοκιμες ειναι του 10 λεπτου που γινονται πριν τα αγορασουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Δεν έχω προβληματα με την γραμμη μου. Καθόλου. Πιανω σχεδον και τα 4Mbps με 0.7 upload και 30-40ms χωρις αποσυνδέσεις.

Όμως δεν προσφέρει bandwidth management γιαυτο και δεν σκεφοτμαι τα range extenders και τα powerlines.  Αν πάρω access point και το τοποθετησω στην μισή απόσταση , και το access point έχει bandwidth management θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω ? ή θα πρέπει να έχει και το αρχικό μοντεμ ?

απλα με το access point σιγουρα θα εχεις καλυτερη εμβελεια με την εννοια οτι θα εχεις δυο ξεχωριστα wireless οποτε ποιο ομοιομορφη καλυψη.οποτε ειναι καλυτερα απο το ενα εχεις ενα wireless Μονο που θα ειναι απο το adsl router.

Ευχαριστώ και πάλι !

bandwidth management Εχω δει στα zyxel και στα draytek>τα δευτερα πολυ καλα αλλα ακριβα.με 150 παιρνεις βεβαια draytek που να ειναι και adsl και vdsl για μελλενοτικα.

annex a αλλιως Pots αλλιως adsl over pstn(pots).η γραμμη που εχουν οι περισσοτεροι στα σπιτια.μια γραμμη τηλεφωνου που απλα βαζεις φιλτρακιια πριν τα τηλεφωνα και δεν απαιτει τερματικο εξοπλισμο για το τηλεφωνο.

annex b αλλιως adsl over isdn(bra).μπαινει τερματικος εξοπλισμος nt και τα τηλεφωνα ξεκινανε απο εκει.συνηθως στην ελλαδα το δινουν με το γνωστο netmod του οτε.εχεις 2 καναλια φωνης αλλα η αποδοση του στο adsl ειναι λιγακι κατωτερη απο το annex a λογω οτι καποιες συχνοτητες του adsl πηγαινουν στην τηλεφωνια για τα 2 καναλια.κανεις δεν μπορει να ξερει το σπιτι σου για να σου πει ποσο θα παιξει.σιγουρα το thomson δεν εχει το καλυτερο wireless ουτε ομως εχει το χειροτερο.εγω δινω/εδινα 2 οροφους κατω με thomson αλλα μεσα στο δωματιο στο ιδιο μου το σπιτι ειχα θεμα.οποτε ολα σχετικα

Δημοσ.

με το thomson που εχει το καλο ειναι οτι μπορει να δει σε τι chipset dslam πεφτει.το γραφει μεσα το thomson.εχει local/remote vendor

στην ελλαδα δινουν alcatel/broadcom.στην κυπρο δεν ξερω.

Δημοσ.

παιδια γιατι δεΝ Προτεινετε ΑΡ και να το κανει repeater?? οκ δεν ειναι η καλυτερη λυση αλλα δεν βλεπω αλλη εκδοχη στο προβλημα του παιδιου...

υ.γ το καλο ειναι να συνδεθεις στο thomson οσο παιζεις games για να μην χανεις σε delay

Δημοσ.

παιδια γιατι δεΝ Προτεινετε ΑΡ και να το κανει repeater?? οκ δεν ειναι η καλυτερη λυση αλλα δεν βλεπω αλλη εκδοχη στο προβλημα του παιδιου...

υ.γ το καλο ειναι να συνδεθεις στο thomson οσο παιζεις games για να μην χανεις σε delay

ακριβως για τον λογο που ανεφερες.οτι αμα θελει το Repeater για τους αλλους τοτε οκ κανενα  προβλημα αρκει να εχει αυτος καλο ασυρματο απευθειας με το adsl router και οχι με το repeater.αμα θελει ομως το repeater για αυτον τοτε δεν ειναι η καλυτερη λυση για Online gaming διοτι θα εχει σιγουρα lag, spikes και γενικοτερα δεν θα παρει ποτε το max διαμεσω του repeater..αν τωρα παρει απο το Thomson και εχει οριακο σημα τοτε θα εχει παλι lag/spikes ειδικα αμα το θελει για χρηση gamine.οποτε ή πρεπει να παρει κατι καλυτερο με σκοπο να εχει καλο σημα αν αποφασισει να παιξει ασυρματα και παντα να παιρνει απο το adsl router ή θα πρεπει να παιξει με powerline και access point ή με wireless powerline ή αν μπορει απευθειας με καλωδιο ethernet.για αρχη θα του ελεγα να παρει ενα καλο adsl router πχ κανα draytek 2760 να ειναι και vdsl για μελλοντικη χρηση( αν τον παιρνει οικονομικα).αλλιως μπορει να παρει ενα router και απλα να κανει το thomson bridge.ελπιζω να μην εχει μονο voip τηλεφωνια διοτι δεν μπορει να αλλαξει το ρουτερ αλλα νομιζω μπορει να ζητησει να γινει bridge.και μετα να δει αν μπορει να βαλει το ρουτερ καπου πιο κεντρικα ωστε να μην ειναι πχ μακρια απο πολλα δωματια αλλα να ειναι καπου στο κεντρο για καλυτερη καλυψη.αν τωρα ριξει καλωδιο ethernet για αυτον ή βαλει access point ή Repeater ή Powerline ας το αποφασισει με βαση τις αναγκες του

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...