Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θέλω να αγοράσω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και επειδή δεν παρακολουθώ και πολύ τον τομέα θα ήθελα και την γνώμη σας. Αυτό που θέλω είναι:

Χωρητικότητα: 1ΤΒ
Form Factor: 2,5" 
Συνδεσιμότητα: USB 3.0

Εταιρεία: Western Digital (Γενικά χρησιμοποιώ εσωτερικούς WD και δεν με έχουν προδώσει ποτέ. Λογικά και στους εξωτερικούς θα είναι το ίδιο καλή)

Ο δίσκος θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για backup αρχείων/project και λογικά θα περαστούν και μερικές ταινίες μέσα, οπότε με ενδιαφέρει περισσότερο η μακροζωία/αξιοπιστία παρά η ταχύτητα του.

Βρήκα στο e-shop 2 διαφορετικούς δίσκους (Link.png Site: 1ος | Link.png Site: 2ος ), με τον 1ο να έχει 3 χρόνια εγγύηση έναντι του 2ου που είχε 2 χρόνια.

Κάποιες άλλες προτάσεις ή σχολιασμός πάνω στις επιλογές μου;

Υ.Γ.: Αν υπάρχει κάποια άλλη εταιρεία που μπορώ να έχω περισσότερη εμπιστοσύνη είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.

Δημοσ.

Στην περίπτωση που τα πρότζεκτς σου δεν πιάνουν και πολύ χώρο, νομίζω 1 TB φτάνει και περισσεύει. Απο την στιγμή που έχεις και την οικονομική δυνατότητα, πάρε όποιο από τους δύο δίσκους θες, εγώ μια χαρά σε βρίσκω.

Δημοσ.

Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι:

"Τους σκληρους δισκους δεν πρεπει να τους εμπιστευεσαι ΠΟΤΕ..."

Ενας δισκος (ανεξαρτητως κατασκευαστη) μπορει να σου κρατησει μια ζωη ή να να "πεθανει" την 2η ημερα αφου του περασεις τα αρχεια που θες...

Νομιζω οτι ο ενας χρονος παραπανω εγγυηση τα αξιζει τα 5euro και θα σου προτεινα πριν του βαλεις οποιοδηποτε σημαντικο αρχειο να περασεις 5-6 ταινιες και κανεις ενα "stress test" οπως low level format ωστε να δεις με το Hard Disk Sentinel αν εμφανιστουν bad sectors...Φυσικα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η παρακολυθηση της "υγειας" του δισκου σε τακτα χρονικα διαστηματα...

• Like 1
Δημοσ.

Στην περίπτωση που τα πρότζεκτς σου δεν πιάνουν και πολύ χώρο, νομίζω 1 TB φτάνει και περισσεύει. Απο την στιγμή που έχεις και την οικονομική δυνατότητα, πάρε όποιο από τους δύο δίσκους θες, εγώ μια χαρά σε βρίσκω.

Είναι κυρίως web projects οπότε δεν πιάνουν πολύ χώρο. Το 1ΤΒ μου φτάνει, το θέμα μου ήταν αν οι δίσκοι που επέλεξα ήταν αξιόπιστοι ή γυρνάει κάτι καλύτερο στην αγορά.

Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι:

"Τους σκληρους δισκους δεν πρεπει να τους εμπιστευεσαι ΠΟΤΕ..."

Ενας δισκος (ανεξαρτητως κατασκευαστη) μπορει να σου κρατησει μια ζωη ή να να "πεθανει" την 2η ημερα αφου του περασεις τα αρχεια που θες...

Νομιζω οτι ο ενας χρονος παραπανω εγγυηση τα αξιζει τα 5euro και θα σου προτεινα πριν του βαλεις οποιοδηποτε σημαντικο αρχειο να περασεις 5-6 ταινιες και κανεις ενα "stress test" οπως low level format ωστε να δεις με το Hard Disk Sentinel αν εμφανιστουν bad sectors...Φυσικα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η παρακολυθηση της "υγειας" του δισκου σε τακτα χρονικα διαστηματα...

Δεν τους εμπιστεύεσαι, αλλά όπως και να το κάνεις κάποιοι είναι πιο φερέγγυοι από κάποιους άλλους. Εν τέλη, έχω backup και στο Google Drive, απλά το θέλω και σε εξωτερικό σκληρό δίσκο. Όσο πιο πολλά backup τόσο καλύτερα. Είσαι τόσο καλός όσο το τελευταίο σου backup!

Δεν είχα ακούσει ποτέ για το Hark Disk Sentinel, θα το χρησιμοποιήσω. Το μόνο πάρε δώσε που είχα με disk health ήταν όταν τον έκανα ανασυγκρότηση με το Defraggler της Piriform.

Τέλος, πως κάνεις low level format; Είναι το "slow format" που το κάνει sector sector;

Οκ, τότε πάω για τον δίσκο με τα 3 χρόνια εγγύηση. Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...