haris_216 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Ίσως δεν με κατάλαβες (ή δεν το εξήγησα καλά). Άτυπα πας όπου θες (αν είσαι κάτοχος ελληνικής αστυνομικής ταυτότητας) χωρίς πρόβλημα αφού στον ΟΑΕΔ δεν πρόκειται να σου ζητήσουν διαβατήριο και άρα δεν μπορούν να ξέρουν αν πήγες ή όχι στο...Κογκό. Ε τώρα εσύ μην πεις μπροστά στον υπάλληλο κάνα φοβερό "πω πω κουράστηκα να περιμένω στην ουρά και είμαι και από ταξίδι αφού ξημερώματα επέστρεψα από Νορβηγία" 1
NamelessOne Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτό είναι τρελό, παράλογο εντελώς. Με ποια λογική αν κάποιος δικαιούται ταμείο ανεργίας απαγορεύεται να βγει έστω και για 2 ώρες από την χώρα;; Για την περίπτωση του topic starter που θέλει να μείνει μόνιμα έξω, το καταλαβαίνω, δεν θα σε πληρώνει το κράτος επειδή δεν μπορείς να βρεις δουλειά ενώ εσύ μένεις σε άλλη χώρα. Είσαι σίγουρος για αυτό που λες ή είναι ράδιο αρβύλα που άκουσες πουθενά;
GreyHorse Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτό είναι τρελό, παράλογο εντελώς. Με ποια λογική αν κάποιος δικαιούται ταμείο ανεργίας απαγορεύεται να βγει έστω και για 2 ώρες από την χώρα;; Για την περίπτωση του topic starter που θέλει να μείνει μόνιμα έξω, το καταλαβαίνω, δεν θα σε πληρώνει το κράτος επειδή δεν μπορείς να βρεις δουλειά ενώ εσύ μένεις σε άλλη χώρα. Είσαι σίγουρος για αυτό που λες ή είναι ράδιο αρβύλα που άκουσες πουθενά; Νομίζω πρέπει να ενημερώσεις και να το εγκρίνουν. Πρόβλημα δεν θα έχεις, εκτός αν θέλεις να φεύγεις κάθε 10 μέρες πχ. Υποτίθεται ότι το ταμείο το παίρνεις για να ψάχνεις δουλειά, όχι για να κάνεις διακοπές και σε άλλες χώρες ο άνεργος δικαιούται κανονικά ετήσια άδεια πάνω από 20 μέρες απλά τις δηλώνει. Λογικά κάτι παρόμοιο ισχύει και στην Ελλάδα.
dimitrisOP Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 ισχυει παιδια οταν εισαι ταμείο ανεργίας αν βγεις απο την χώρα έστω για λιγο το χάνεις και η ανανέωση δεν γινεται μέσω Ίντερνετ πρεπει να πας ο ίδιος για να φαινεται οτι δεν έφυγες έξω περίπτωση της μάνας μου που ήθελε να παει Ιταλία και δεν μπορούσε γι αυτο τον λόγο
haris_216 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδιά άλλο το τι είναι λογικό και άλλο τι ισχύει. Αυτά που είπα παραπάνω δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου ούτε μου τα είπε κάποιος. Τα ζήσαμε στο πετσί μας αφού η γυναίκα μου είναι αλλοδαπή (εκτός ΕΕ) και βγαίνοντας έχασε το δικαίωμα στην κάρτα της και έπρεπε να την ξαναβγάλει. Μάλιστα ενώ είχε ξαναβγεί και δεν είχε γίνει τίποτα, όταν της κόψανε την κάρτα και παραπονεθήκαμε μου έδειξαν το νόμο ότι έτσι είναι και απλά ο άλλος υπάλληλος (που δεν κοιτούσε το διαβατήριο) δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Μάλιστα πήγαμε και στο συνήγορο του πολίτη αφού υπάρχει άνιση μεταχείρηση ανάμεσα σε έλληνες και αλλοδαπούς πολίτες (ενώ θεωρητικά ισχύει το ίδιο περί μη εξόδου από τη χώρα, στους έλληνες δεν ελέγχεται αυτό). Δεν έγινε κάτι και σκεφτόμαστε να το κυνηγήσουμε και περαιτέρω (κατά ΕΕ μεριά). Το ενδιαφέρον είναι πως ακόμα και όταν η γυναίκα μου δεν έπαιρνε επίδομα και απλά ήταν γραμμένη ως άνεργη (που σημαίνει ότι και έξω να ήταν κανείς δεν έχανε κάτι ή την πλήρωνε τσάμπα) πάλι έχασε την κάρτα της και έπρεπε να την βγάλει απ' την αρχή. Και βέβαια το να την ξαναβγάλεις δεν είναι δύσκολο. Αλλά βγάζοντάς την ξανά και ξανά φαίνεσαι πάντα ως νέος άνεργος και άρα δεν φτάνεις ποτέ να ανήκεις τυπικά στους μακροχρόνια άνεργους κι έτσι να ενταχθείς σε κάποιο πρόγραμμα υγ αν θυμάμαι καλά έχουν μια περίοδο που μπορείς να βγεις αλλά πάρα πολύ συγκεκριμένη χρονικά (πχ γιορτές ή καλοκαίρι) αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς
12mats Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Παντως απο τη στιγμη που πλέον γίνεται ηλεκτρονική ανανέωση και δεν χρειάζεται να πας αυτοπροσώπως μπορεις να ζεις στο εξωτερικό και να το περνεις κανονικά... Δεν νομίζω να μπορει να ελέγχτει κάπως απο τον ΟΑΕΔ Sent from my iPhone using Insomnia Και δεν το λεω απο τη άποψη να ειμαι κάπου και να καθομαι...απλα αν δεν βρω δούλευα πως θα στηρίξω τις σπουδές μου;θα ειναι ενα σημαντικό βοήθημα για εμένα αν το λαμβάνω για ενα χρόνο Sent from my iPhone using Insomnia
GreyHorse Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδιά άλλο το τι είναι λογικό και άλλο τι ισχύει. Αυτά που είπα παραπάνω δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου ούτε μου τα είπε κάποιος. Τα ζήσαμε στο πετσί μας αφού η γυναίκα μου είναι αλλοδαπή (εκτός ΕΕ) και βγαίνοντας έχασε το δικαίωμα στην κάρτα της και έπρεπε να την ξαναβγάλει. Μάλιστα ενώ είχε ξαναβγεί και δεν είχε γίνει τίποτα, όταν της κόψανε την κάρτα και παραπονεθήκαμε μου έδειξαν το νόμο ότι έτσι είναι και απλά ο άλλος υπάλληλος (που δεν κοιτούσε το διαβατήριο) δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Μάλιστα πήγαμε και στο συνήγορο του πολίτη αφού υπάρχει άνιση μεταχείρηση ανάμεσα σε έλληνες και αλλοδαπούς πολίτες (ενώ θεωρητικά ισχύει το ίδιο περί μη εξόδου από τη χώρα, στους έλληνες δεν ελέγχεται αυτό). Δεν έγινε κάτι και σκεφτόμαστε να το κυνηγήσουμε και περαιτέρω (κατά ΕΕ μεριά). Το ενδιαφέρον είναι πως ακόμα και όταν η γυναίκα μου δεν έπαιρνε επίδομα και απλά ήταν γραμμένη ως άνεργη (που σημαίνει ότι και έξω να ήταν κανείς δεν έχανε κάτι ή την πλήρωνε τσάμπα) πάλι έχασε την κάρτα της και έπρεπε να την βγάλει απ' την αρχή. Και βέβαια το να την ξαναβγάλεις δεν είναι δύσκολο. Αλλά βγάζοντάς την ξανά και ξανά φαίνεσαι πάντα ως νέος άνεργος και άρα δεν φτάνεις ποτέ να ανήκεις τυπικά στους μακροχρόνια άνεργους κι έτσι να ενταχθείς σε κάποιο πρόγραμμα υγ αν θυμάμαι καλά έχουν μια περίοδο που μπορείς να βγεις αλλά πάρα πολύ συγκεκριμένη χρονικά (πχ γιορτές ή καλοκαίρι) αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς Κάνεις λάθος. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Αυτό βασικά για το κόψιμο του ταμείου αν πας στο εξωτερικό, έχει βγει για τους αλλοδαπούς που έπαιρναν το ταμείο και πήγαιναν και ζούσαν πχ στην Αλβανία. Το ταμείο στο δίνουν για να ψάχνεις δουλειά στη χώρα, όχι για να κάθεσαι ή να φεύγεις στο εξωτερικό. Φυσικά πιάνει και τους Έλληνες σε περιπτώσεις που πας να μείνεις στο εξωτερικό, τότε μπορείς να μεταφέρεις το ταμείο για ενα τρίμηνο στην εκεί χώρα και να σε ελέγχει ο ΟΑΕΔ της εκεί χώρας, ψάχνοντας δουλειά εκεί. Από την στιγμή που η γυναίκα σου είναι αλλοδαπή εκτός ΕΕ, σημαίνει ότι τα όποια δικαιώματα και υποχρεώσεις που έχει στην Ελλάδα, ισχύουν μόνο για την Ελλάδα. Δεν ισχύουν και για Γαλλία πχ. Τώρα όσον αφορά την κάρτα, ισχύει το ίδιο. Δεν είναι πολίτης της ΕΕ, οπότε αν θέλει να έχει τα δικαιώματα ενός έλληνα πολίτη θα πρέπει να μένει στη χώρα. Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης πχ θάνατος γονέα νομίζω δίνουν άδεια για κάποιες μέρες. Όπως δίνουν και κάποιες μέρες καλοκαίρι, δεν γνωρίζω πόσες. Όποιος άνεργος θέλει διακοπές χειμωνιάτικα, θα το χάσει το ταμείο ή την κάρτα.
Zazula Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Φυσικά πιάνει και τους Έλληνες σε περιπτώσεις που πας να μείνεις στο εξωτερικό, τότε μπορείς να μεταφέρεις το ταμείο για ενα τρίμηνο στην εκεί χώρα και να σε ελέγχει ο ΟΑΕΔ της εκεί χώρας, ψάχνοντας δουλειά εκεί. Ακριβώς! Είμαι επιδοτούμενος άνεργος και επιθυμώ να μεταβώ σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ για να αναζητήσω εργασία. Θα ανασταλεί το επίδομα ανεργίας μου; Βάσει του Κανονισμού 883/2004 και 987/2009 είναι δυνατή η μεταφορά του επιδόματος ανεργίας από το ένα κράτος στο άλλο (κοινοτικό έντυπο U2). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει καταβληθεί τουλάχιστον ο πρώτος μήνας προθεσμίας. Η μεταφορά είναι δυνατή για διάστημα 3 μηνών το ανώτερο. Ο ασφαλισμένος οφείλει να εγγραφεί στην υπηρεσία απασχόλησης στο κράτος που μετακινείται και για όλο το διάστημα που βρίσκεται εκεί οφείλει να συμμορφώνεται προς τους κανόνες και τις υποδείξεις της εκεί υπηρεσίας. Αν το τρίμηνο παρέλθει, τότε το επίδομα ανεργίας διακόπτεται. Αν ο ασφαλισμένος επιστρέψει στην Ελλάδα και σε τοπική υπηρεσία πριν τη λήξη του τριμήνου, τότε συνεχίζεται κανονικά η επιδότησή του.
GreyHorse Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Παντως απο τη στιγμη που πλέον γίνεται ηλεκτρονική ανανέωση και δεν χρειάζεται να πας αυτοπροσώπως μπορεις να ζεις στο εξωτερικό και να το περνεις κανονικά... Δεν νομίζω να μπορει να ελέγχτει κάπως απο τον ΟΑΕΔ Sent from my iPhone using InsomniaΚαι δεν το λεω απο τη άποψη να ειμαι κάπου και να καθομαι...απλα αν δεν βρω δούλευα πως θα στηρίξω τις σπουδές μου;θα ειναι ενα σημαντικό βοήθημα για εμένα αν το λαμβάνω για ενα χρόνο Sent from my iPhone using Insomnia Τώρα ίσως δεν έχεις πρόβλημα, μετά από 30 χρόνια πχ που θα έρθει η ώρα της συνταξιοδότησης, είσαι σίγουρος/η ότι δεν θα το βρουν; Οι μήνες επιδότησης ανέργου είναι συντάξιμες και φαίνονται, όπως θα φαίνονται και τα έτη σπουδών και σε ποια χώρα. Επίσης, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ο επιδοτούμενος άνεργος είναι υποχρεωμένος να ψάχνει δουλειά (τις εργάσιμες ώρες). Τις οποίες εργάσιμες ώρες γίνονται και τα πανεπιστημιακά μαθήματα, άρα τα δύο δεν είναι δυνατόν να συμβαδίζουν. Εξαίρεση αποτελούν περιπτώσεις που μετά από άδεια που θα σου δώσει το ταμείο, θα πας να σπουδάσεις κάποιο επάγγελμα που υπάρχει ζήτηση με ταυτόχρονη έλλειψη προσωπικού. Αλλά μόνο μετά από άδεια που θα σου δώσει το ταμείο, και οι σπουδές γίνονται στη χώρα που σου δίνει το επίδομα (εξαίρεση μήνες εράσμους). Η ελληνική νομοθεσία επιδότηση για σπουδές δεν δίνει, αλλά και να έδινε θα έπρεπε να σπουδάζεις μέσα στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό.
haris_216 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Κάνεις λάθος. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απαγόρευση εξόδου από την χώρα. ................................. Ίσως να κάνω λάθος αναφορικά με το νόμο και να τίθεται θέμα κάποιας κουλής ερμηνείας του ΟΑΕΔ. Πάντως εμείς το βιώσαμε προσωπικά, τρέξαμε αρκετά όπως είπα (ακόμα και για την περίοδο που δεν έπαιρνε η γυναίκα μου επιδότηση αλλά ήταν απλώς εγγεγραμμένη). Φτάσαμε στο συνήγορο του πολίτη όπως είπα και είμαστε στη φάση του να το πάμε παραπέρα. Για του λόγου το αληθές επειδή δεν έχω πρόχειρη την εγκύκλιο που μας έδωσαν (την άφησα χωρίς να έχω κάνει αντίγραφο στα χαρτιά που υπέβαλα στο συνήγορο του πολίτη) δείτε και εδώ. Πρόκειται για ένα blog υπαλλήλων του ΟΑΕΔ όπου πέρα από τους διάφορους διαξιφισμούς και ειρωνίες το αναφέρει. Για να σταματήσω εδώ και να μην επαναλαμβάνομαι να πω για τελευταία φορά ότι ο έλληνας εγγεγραμμένος δεν έχει θέμα αφού κανείς δεν ξέρει αλλά ούτε θα τσεκάρει ότι ταξίδεψε. Ο αλλοδαπός όμως, στα πλαίσια της "ισονομίας", έχει. Α, και κάτι τελευταίο. Η επίσημη θέση του ΟΑΕΔ γι' αυτή την απαγόρευση είναι "αν σου βρουν δουλειά πως θα σε βρουν να σε ειδοποιήσουν!!!"
GreyHorse Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Ίσως να κάνω λάθος αναφορικά με το νόμο και να τίθεται θέμα κάποιας κουλής ερμηνείας του ΟΑΕΔ. Πάντως εμείς το βιώσαμε προσωπικά, τρέξαμε αρκετά όπως είπα (ακόμα και για την περίοδο που δεν έπαιρνε η γυναίκα μου επιδότηση αλλά ήταν απλώς εγγεγραμμένη). Φτάσαμε στο συνήγορο του πολίτη όπως είπα και είμαστε στη φάση του να το πάμε παραπέρα. Για του λόγου το αληθές επειδή δεν έχω πρόχειρη την εγκύκλιο που μας έδωσαν (την άφησα χωρίς να έχω κάνει αντίγραφο στα χαρτιά που υπέβαλα στο συνήγορο του πολίτη) δείτε και εδώ. Πρόκειται για ένα blog υπαλλήλων του ΟΑΕΔ όπου πέρα από τους διάφορους διαξιφισμούς και ειρωνίες το αναφέρει. Για να σταματήσω εδώ και να μην επαναλαμβάνομαι να πω για τελευταία φορά ότι ο έλληνας εγγεγραμμένος δεν έχει θέμα αφού κανείς δεν ξέρει αλλά ούτε θα τσεκάρει ότι ταξίδεψε. Ο αλλοδαπός όμως, στα πλαίσια της "ισονομίας", έχει. Α, και κάτι τελευταίο. Η επίσημη θέση του ΟΑΕΔ γι' αυτή την απαγόρευση είναι "αν σου βρουν δουλειά πως θα σε βρουν να σε ειδοποιήσουν!!!" Αυτό που δεν έχεις συνειδητοποιήσει είναι ότι δεν υπάρχει ισονομία ενός πολίτη οποιουδήποτε κράτους με έναν αλλοδαπό από άλλη χώρα. Εξαίρεση αποτελούν οι κάτοικοι της ευρωπαϊκής ένωσης οι οποίοι βασικά υπόκεινται στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Όπως σου είπα, δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει την έξοδο από την χώρα σε έναν (πολίτη) άνεργο. Έξοδο, όχι να πάει να μείνει εξωτερικό, αυτό απαγορεύεται, δηλαδή να μένεις εξωτερικό και να λαμβάνεις το ταμείο ανεργίας. Η απαγόρευση εξόδου έχει θεσπιστεί βασικά για τους αλλοδαπούς, που έρχονταν, δούλευαν, και μετά έβγαιναν σε ανεργία και γυρνούσαν στη χώρα τους, επιστρέφοντας κάθε τρίμηνο για να σφραγιστούν και να πάρουν το επίδομα. Για να προστατεύσει το κράτος τον εαυτό του από τέτοια φαινόμενα συχνότατα, ο κανόνας ήταν και όχι η εξαίρεση, θέσπισε αυτόν τον νόμο. Ο άνεργος για να επιδοτείται πρέπει να ζει στη χώρα και να ψάχνει καθημερινά για δουλειά. Όταν στην απίθανη των περιπτώσεων ο ΟΑΕΔ τον ειδοποιήσει για έλεγχο, θα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμος, σε τηλεφώνημα της ίδιας μέρας. Επειδή έλεγχος από τον ελληνικό ΟΑΕΔ δεν γίνεται, γι'αυτό και φαίνεται κάποια αδικία ανάμεσα σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς. Παρόλα αυτά, μην περιμένεις ποτέ να υπάρξει ίση μεταχείριση ανάμεσα σε πολίτη ενός κράτους και σε έναν αλλοδαπό που επχει άλλη εθνικότητα (εξαίρεση είπαμε ΕΕ). Όσο και να το τραβήξεις, δίκιο δεν βρίσκεις.
haris_216 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 ....................Επειδή έλεγχος από τον ελληνικό ΟΑΕΔ δεν γίνεται, γι'αυτό και φαίνεται κάποια αδικία ανάμεσα σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς. Παρόλα αυτά, μην περιμένεις ποτέ να υπάρξει ίση μεταχείριση ανάμεσα σε πολίτη ενός κράτους και σε έναν αλλοδαπό που επχει άλλη εθνικότητα (εξαίρεση είπαμε ΕΕ). Όσο και να το τραβήξεις, δίκιο δεν βρίσκεις. Δεν "φαίνεται" αλλά υπάρχει. Και δεν πρόκειται να το τραβήξω για να "βρω το δίκιο μου" (η γυναίκα μου πια δουλεύει και ταυτόχρονα εξετάζουμε και την περίπτωση του να φύγουμε έξω και άρα λίγο με αφορά πλέον προσωπικά) αλλά γιατί όταν κάτι είναι στραβό θέλει κυνήγι. Αν όλοι το αφήνουμε γιατί "δεν μας αφορά άμεσα" ή "που να τρέχεις τώρα" τότε.... Αν και δεν έχω ασχοληθεί ή μπλέξει ποτέ με διαδικασίες της ευρωπαϊκής ένωσης σαν συνέχεια της μη ικανοποιήσης από την ελληνική διοίκηση, νομίζω ότι θα "ψηλώσω" καμιά 10ρια πόντους αν αύριο (το "αύριο" μπορεί να σημαίνει 6-7 χρόνια φυσικά) κάτι αλλάξει στο συγκεκριμένο θέμα ή ακόμα και να "φάει" η Ελλάδα κάποια επίπληξη ή πρόστιμο εξαιτίας λάθους αντιμετώπισης την οποία επεσήμανα κι εγώ. ...............................Η απαγόρευση εξόδου έχει θεσπιστεί βασικά για τους αλλοδαπούς, που έρχονταν, δούλευαν, και μετά έβγαιναν σε ανεργία και γυρνούσαν στη χώρα τους, επιστρέφοντας κάθε τρίμηνο για να σφραγιστούν και να πάρουν το επίδομα..................... Αυτό που λες δε νομίζω ότι ισχύει αφού η παρουσία ανά τρίμηνο είναι σχετικά πρόσφατο φρούτο (κανονικά ήταν κάθε μήνα) ενώ η ιστορία με την "απαγόρευση" είναι παλιό. Και όταν ήταν να παρουσιάζεσαι ανά μήνα, με εξαίρεση αλλοδαπούς από χώρα των βορείων συνόρων μας, δε νομίζω να βόλευε/συνέφερε κάποιον άλλο να πηγαινοέρχεται κάθε μήνα για να πάρει το ταμείο ανεργίας. Anyway, είπα ότι γνώριζα από προσωπική εμπειρία (και μάλιστα από εμπειρία στημένος σε ουρές και μπροστά σε γραφεία και όχι googlαρίσματα) και σταματώ εδώ. Όποιος έχει αμφιβολίες μπορεί να το ψάξει ο ίδιος περαιτέρω.
GreyHorse Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν "φαίνεται" αλλά υπάρχει. Και δεν πρόκειται να το τραβήξω για να "βρω το δίκιο μου" (η γυναίκα μου πια δουλεύει και ταυτόχρονα εξετάζουμε και την περίπτωση του να φύγουμε έξω και άρα λίγο με αφορά πλέον προσωπικά) αλλά γιατί όταν κάτι είναι στραβό θέλει κυνήγι. Αν όλοι το αφήνουμε γιατί "δεν μας αφορά άμεσα" ή "που να τρέχεις τώρα" τότε.... Αν και δεν έχω ασχοληθεί ή μπλέξει ποτέ με διαδικασίες της ευρωπαϊκής ένωσης σαν συνέχεια της μη ικανοποιήσης από την ελληνική διοίκηση, νομίζω ότι θα "ψηλώσω" καμιά 10ρια πόντους αν αύριο (το "αύριο" μπορεί να σημαίνει 6-7 χρόνια φυσικά) κάτι αλλάξει στο συγκεκριμένο θέμα ή ακόμα και να "φάει" η Ελλάδα κάποια επίπληξη ή πρόστιμο εξαιτίας λάθους αντιμετώπισης την οποία επεσήμανα κι εγώ. Σόρι που θα σε απογοητεύσω αλλά τα ίδια ισχύουν και στις χώρες της Ευρώπης. Και εκεί είναι πολύ πιο συχνό το φαινόμενο ο κάτοικος να φεύγει εξωτερικό γιατί είναι ανοιχτά τα σύνορα και κοντινές και αποστάσεις και πας με το αμαξάκι/τρένο/λεωφορείο/ποδήλατο. Επίσης, αν τύχει να πας εξωτερικό, θα συνειδητοποιήσεις ότι έλεγχος από τον ελληνικό ΟΑΕΔ δεν υπάρχει. Τουλάχιστον είναι για γέλια. Αυτό που λες δε νομίζω ότι ισχύει αφού η παρουσία ανά τρίμηνο είναι σχετικά πρόσφατο φρούτο (κανονικά ήταν κάθε μήνα) ενώ η ιστορία με την "απαγόρευση" είναι παλιό. Και όταν ήταν να παρουσιάζεσαι ανά μήνα, με εξαίρεση αλλοδαπούς από χώρα των βορείων συνόρων μας, δε νομίζω να βόλευε/συνέφερε κάποιον άλλο να πηγαινοέρχεται κάθε μήνα για να πάρει το ταμείο ανεργίας. Anyway, είπα ότι γνώριζα από προσωπική εμπειρία (και μάλιστα από εμπειρία στημένος σε ουρές και μπροστά σε γραφεία και όχι googlαρίσματα) και σταματώ εδώ. Όποιος έχει αμφιβολίες μπορεί να το ψάξει ο ίδιος περαιτέρω. Εγώ το 2004 ανά σχεδόν τρεις μήνες παρουσιαζόμουν. Δεν το λες και πρόσφατο φρούτο την δεκαετία.Και ιδίως σήμερα με την ryanair των 50 ευρώ πηγαινε-ελα, συμφέρει μια χαρά το εξωτερικό, όταν το 2004 έψαχνα για εισιτήριο για Ολλανδία με ανοιχτές ημερομηνίες, δεν είχα πρόβλημα για μέρες όντας φιλοξενούμενος και δεν έβρισκα κάτω από 330.
haris_216 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Αν και είπα ότι σταματώ, ένα τελευταίο post/απάντηση. Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες για το 2004 αφού εμένα η πρώτη μου επαφή με το ταμείο ανεργίας ήταν το 2005 και πήγαινα κάθε μήνα, όπως φαίνεται και από την σχετική κάρτα που έχω με όλες τις ημερομηνίες παρουσίας. Ομοίως η γυναίκα μου μετά το 2010 πρωτοεγγράφηκε και ήταν το ίδιο Μάλιστα αν το ψάξεις θα δεις ότι οι αναφορές για παρουσία κάθε τρίμηνο αρχίζουν γύρω στο 2012. Εδώ υπάρχει και σχετικό άρθρο της Ναυτεμπορικής (βρήκα και αρκετά άλλα από άλλες εφημερίδες αλλά και το σχετικό ΦΕΚ).
GreyHorse Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Αν και είπα ότι σταματώ, ένα τελευταίο post/απάντηση. Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες για το 2004 αφού εμένα η πρώτη μου επαφή με το ταμείο ανεργίας ήταν το 2005 και πήγαινα κάθε μήνα, όπως φαίνεται και από την σχετική κάρτα που έχω με όλες τις ημερομηνίες παρουσίας. Ομοίως η γυναίκα μου μετά το 2010 πρωτοεγγράφηκε και ήταν το ίδιο Μάλιστα αν το ψάξεις θα δεις ότι οι αναφορές για παρουσία κάθε τρίμηνο αρχίζουν γύρω στο 2012. Εδώ υπάρχει και σχετικό άρθρο της Ναυτεμπορικής (βρήκα και αρκετά άλλα από άλλες εφημερίδες αλλά και το σχετικό ΦΕΚ). 2004 βγήκα ταμείο ανεργίας. Κανονικά ανά μήνα σφράγιζες και έπαιρνες τα λεφτά από την τράπεζα. Ο νόμος έλεγε ότι μπορούσες να σφραγίσεις τον x μήνα μέχρι το πολύ το τέλος του x+1 μήνα. Δηλαδή τον μήνα Ιανουάριο, μπορούσες να πας να τον σφραγίσεις από την 2/01 έως και την 28/02. Τον Φλεβάρη από την 2/02 έως 31/03 κτλ Εγώ πήγαινα την τελευταία/προτελευταία μέρα του μήνα, αναλόγως τα σαββατοκύριακα/αργίες/απεργίες, σφράγιζα τον προηγούμενο και τον τωρινό μήνα και μετά από 2-5 μέρες (πάλι αναλόγως αργίες, απεργίες, σαββατοκύριακα) σφράγιζα και τον επόμενο. Δηλαδή τέλος Φλεβάρη σφράγιζα Γενάρη-Φλεβάρη, πληρωνόμουν, και 2 Μάρτη σφράγιζα/πληρωνόμουν και τον Μάρτη. Επέστρεφα τέλος Μάη για να κάνω το ίδιο. Τέσσερις φορές συνολικά παρουσιάστηκα στον ΟΑΕΔ, δούλευα μαύρα στη Σαντορίνη και πλήρωνα 230 το αεροπορικό θυμάμαι αλλά σύμφερε γιατί έπαιρνα κοντά χιλιάρικο. Παρουσία ανά τρίμηνο σχεδόν, με προσωπική εμπειρία και όχι γουγλάρισμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα