Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και ποιοτικα παλι δεν συγκρινονται.το ενα ειναι ferrari το αλλo fiat.οτι στα 10 μετρα ΜΠΟΡΕΙ να μην δει θεμα δεν σημαινει οτι ειναι σωστο.ειναι το ιδιο ακριβως με την σωστη καλωδιωση στo adsl και στο vdsl.οτι στο adsl αμα δεν κανεις την σωστη καλωδιωση δεν εχεις απωλειες δεν σημαινει οτι ειναι σωστο.

επισης μπορει τ τηλεφωνικο να ειναι τωρα μια χαρα για το adsl αλλα στο vdsl να υπαρχει μεγαλυτερη απωλεια.οποτε κοιταμε και λιγο μπροστα.καποιες φορες το πιο φτηνο δεν ειναι το πιο σωστο.υποτιθεται οτι κανεις κατι για μονιμη λυση.αν ειναι τωρα να το κανεις για μια μερα οκ βαλε και τηλεφωνικο ενωσε και 5-6 τηλεφωνικα με μουφες rj11 και τελειωσε.κοινως ειμαι της αποψης κανε κατι καντο σωστα.

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μαζί σου αλλά και πάλι επειδή το παιδί δε μας έδωσε specs αν είναι να το κάνεις σωστά τότε ας βάλει το PowerLine και άσε το να περνάς καώδια και πόσο μάλλον να σου μείνουν 3 ζευγάρια στον αέρα να έχεις να βλέπεις στο καλώδιο.

Απλά πράγματα. Πολύ το ζωρίσαμε και πιάσαμε το κουνέλι και το σφάξαμε!

Δημοσ.

Γιατί λοιπόν ο μπάρμπα-Νίκος να μου περάσει τα βύσματα στο απλό πλακέ τηλεφωνικό και όχι στο αντίστοιχο UTP των 0,15€/μέτρο; Τι κόλλημα θα έχει; Πόσα μέτρα θέλουμε και με τι κόστος είπαμε;

Κι εγώ στο σπίτι αναφέρομαι και μάλιστα μιλώ, όπως και το παρόν θέμα, για μεταφορά σημάτων xDSL, δηλαδή υψηλών συχνοτήτων και όχι χαμηλών για απλή τηλεφωνία.

Για άλλη μια φορά. Το απλό τηλεφωνικό καλώδιο δεν κάνει για xDSL. Το αν παίζει σε μια περίπτωση επέκτασης για λίγα μέτρα, υπάρχουν άλλες 9 που απλά δεν παίζει. Βγες, ρώτα, μάθε.

Το λένε εγκαταστάτες τεχνικοί, τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί και οι θεωρίες (που πρώτος εσύ επικαλέστηκες).

Δημοσ.

Αχ... με κουράζεις αγαπούλα.  Είμαι συγκεκριμένος. Μίλησα για τα λίγα επόμενα μέτρα. Συμφωνούμε στα υπόλοιπα αλλά ακόμα δε το κατάλαβες προφανώς.

ΟΚ καταλάβαμε ρε ψηλέ είναι η δουλειά σου και κοβεις φράγκα από αυτό. Δε σε πολεμάει κανείς. Καλά κάνεις.

Τέλος, αν το κόστος δεν είναι το θέμα είπαμε και πιο πάνω, PowerLine και δεν έχεις καλώδια και άλλα μπικικίνια και κοκοκόψαρα.

Φιλάκια αγαπούλες...

Δημοσ.

Ε αφού το κόστος δεν είναι το θέμα, τί άλλο άκρο και τί ότι πω.

Αγορίνα μου χαλάρωσε θα πάθεις τίποτα.

Χαλαρά.

P.S Εγω προσωπικά είμαι Εβραίος και ακόμα θα έπερνα το τηλεφωνικο :devil:

Δημοσ.

ο τοπικ σταρτερ θελει το ρουτερ στο δωματιο οπως ειπε αρα δεν γινεται να περασεις το adsl μεσα απο τo powerline οποτε το Powerline βγαινει εκτος συζητησης ετσι και αλλιως.αλλα και να ειναι στην συζητηση κανεις ποτε δεν μπορει να εγγυηθει οτι με το powerline θα ειναι ολα μελι γαλα.

Μαζί σου αλλά και πάλι επειδή το παιδί δε μας έδωσε specs αν είναι να το κάνεις σωστά τότε ας βάλει το PowerLine και άσε το να περνάς καώδια και πόσο μάλλον να σου μείνουν 3 ζευγάρια στον αέρα να έχεις να βλέπεις στο καλώδιο.

Απλά πράγματα. Πολύ το ζωρίσαμε και πιάσαμε το κουνέλι και το σφάξαμε!

επισης η διαφορα στο παχος μεταξυ των δυο καλωδιων για το θεμα ομορφιας να το πω ετσι ειναι πολυ μικρη.αν τωρα σε πειραζουν τα 4 ζευγη κρατας και το ενα σαν twisted.το να βγαλεις το μπλενταζ απεξω ειναι piece of cake.

Δημοσ.

χαχαχαχα ρε παιδια εχω κλαψει με αυτα που διαβαζω...αυτο που ρωτησα ητανε πολυ απλο...και το εχουμε τερματισει λιγο...νομιζω το θεμα το εχετε υπερκαλυψει και στη πρωτη ευκαιρια θα περασω utp το οποιο και βρηκα 30 λεπτα το μετρο (το αναφερω για την ιστορια). τωρα ως προς τα καλωια που φευγουν απο τη ρεγκλετα κατω θελω να ερθει ενας φιλους που εχει ειδικο μηχανημα μηπως το δευτερο ζευγος που παει στο διαμερισμα εχει καλυτερο σημα και λιγοτερο θορυβο...υποψιν...δοκιμασα ενα τηλεφωνο χωρις φιλτρο..και υπαρχει τρομακτικος θορυβος στη γραμμη..

Δημοσ.

πραγματι το ξεφτυλισαμε οχι το τερματισαμε απλα.αν εχεις πανω και το adsl router και το εχεις ανοιχτο τοτε ειναι λογικο να ακους θορυβο στο τηλεφωνο.πρεπει να βαλεις φιλτρο στα τηλεφωνα.εκτος αν μετα φταιει κατι αλλο.το κατι αλλο μπορει να ειναι προβλημα σε χαλκο,προβλημα σε ενωση ,προβλημα στην καλωδιωση σου,προβλημα σε splitter στο dslam.

Αν δεν εχουν παθει τιποτα τα 2 ζευγη(κυριο και αναπληρωματικο)τοτε θα σου βγαλουν την ιδια ταχυτητα.απλα πρεπει να δεις ποσο συγχρονιζεις κατω μετα πανω στο κεντρικο πριζακι και μετα εκει που θες.παντα αποσυνδεντας οτιδηποτε υπαρχει μετα το σημειο που δοκιμαζες ωστε να μην επηρεαζει.σε ολες τις περιπτωσεις θα πρεπει να παρεις πανω κατω τα ιδια.επισης αν χρησιμοποιησεις το Utp σαν τηλεφωνικο μην ξεχασεις να τους πεις να σου βαλουν rj11 κλιπακια.αν το χρησιμοποιησεις σαν ethernet τοτε να σου βαλουν rj45 clips και ελπιζω την χρωματολογα να μην την κανουν λαθος

https://www.google.gr/images?hl=el&q=t568b&gbv=2&sa=X&oi=image_result_group&ei=Wd4ZVLSEMKX8ywOhu4HYBg&ved=0CBIQsAQ

παντου θα μπουν φιλτρα στα τηλεφωνα και φιλτρα σε συναγερμο αν υπαρχει.

απο εκει και περα στο adsl router δεν βαζεις τιποτα εκτος αν θες και τηλεφωνο στο δωματιο οποτε θα βαλεις splitter.

επισης ειχες γραψει οτι εχεις ενωσει δυο διαμερισματα με μια γεφυρα στον κατανεμητη.αν δεν θες να πηγαινει και στα δυο πρεπει να την αποσυνδεσεις αλλιως αν μεινει πρεπει να μπουν φιλτρα και στα τηλεφωνα στο αλλο διαμερισμα.

• Like 1
Δημοσ.

λοιπον πηρα μια γεννητρια τονου, και βρηκα ποια ειναι τα καλωδια μου στη ρεγκλετα της πολυκατοικιας. Το διαμερισμα που μενω δεν ειχε τηλεφωνο καθως στη ρεγκλετα ειχαμε συνδεσει το διπλανο διαμερισμα, και με καποιο τροπο ειχαμε βραχυκυκλωσει απο τις πριζες πανω τα καλωδια και ετσι ειχαν δυο διαμερισματα την ιδια γραμμη. Οι συνδεσεις ειχαν γινει μεσα απο τις πριζες και οχι απο τη ρεγκλετα ( το ανακαλυψα τωρα με τη γεννητρια). ΤΩΡΑ για να ερθουμε στο παρον, πηγα κατω και εβγαλα το διπλανο διαμερισμα, και συνδεσα στη ρεγκλετα το διαμερισμα που πλεον θα μεινω. Μετρησα ταχυτητα στο δωματιο μου και στο σαλονι που ερχεται το καλωδιο ααρχικα και ειδα πολυ μικρες διαφορες. σας παραθετω τι εδειξε το ρουτερ να μου πειτε τις αποψεις σας. Υποψιν εχω 4αρα γραμμη γιατι μεγαλυτερη δε συγχρονιζε...εχουμε θεμα επειδη ειμαστε μακρια απο το κεντρικο δικτυο του οτε.

post-212347-0-68574100-1411502466_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...