Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια χαρά γνώσεις έχω και συμφωνώ σε όσα λες αλλά το UTP το πουλάνε χρυσάφι, ο τιμές που λες ούτε καν υπάρχουν στο Ελλάντα!

Επιπλέον αγαπούλα όπως είπα για μερικά μέτρα παραπάνω το δίκλωνο απλό τηλεφωνικό κάνει μια χαρά τη δουλειά λόγω των παραπάνω που ανέφερα και ανέφερες... αλλά άμα θες βάλε και UTP. Διαφορά στην ποιότητα δε παίζει να δεις ούτε που να μετράς 100 χρόνια ψηλέ.

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλα τα λες @jkoukos αλλα αυτα που περιγράφεις ισως να ισχύουν στο πριγκιπάτο του Μονακό, την κατάσταση στη ελλαδα την περιευγραψε με τον καλύτερο τρόπο Web_Nerd

και στην ελλαδα ισχυουν.αμα δεν ηταν twisted δεν θα επαιζαν.απλα το προβλημα στην ελλαδα ειναι οτι τα καλωδια ειναι πολυ παλια το καθε εχει περασει απο 10 καλωδιακες(κοψε ραψε)οποτε δεν παιζουν τοσο καλα.συν οτι ολοι εχουν πλεον adsl/vdsl οποτε αρκετο crosstalk.βαλε μεσα σε αυτα και τα Isdn και κατι μισθωμενα και φερεσυχνα και το γλυκο δενει.επισης πολλες φορες δεν ειναι μονο θεμα καλωδιου αλλα ειναι και θεματα των ενωσεων.σκουριασμενες ρεγκλετες.ρεγκλετες με βιδες σε παλια καφαο και διαφορα τετοια.οποτε βλεπεις οξειδωμενα καλωδια ,ρεγκλετες ή ακομα και καλωδια στον αερα που απλα τα εχουν στριψει.πολλες φορες ειναι και θεματα εσωτερικης καλωδιωσης του πελατη.και το κακο ειναι οτι δεν παιζει ακομα και vectoring για το crosstalk.

στην ελλαδα υπαρχει βεβαια και το θεμα των αποστασεων.υπαρχουν περιοχες που δεν εχουν δικο τους αστικο κεντρο και παιρνουν απο διπλα αστικο κεντρο οποτε εκει εχεις θεμα αποστασης.αυτο θα φτιαχτει μονο με τα Kv

Μια χαρά γνώσεις έχω και συμφωνώ σε όσα λες αλλά το UTP το πουλάνε χρυσάφι, ο τιμές που λες ούτε καν υπάρχουν στο Ελλάντα!

Επιπλέον αγαπούλα όπως είπα για μερικά μέτρα παραπάνω το δίκλωνο απλό τηλεφωνικό κάνει μια χαρά τη δουλειά λόγω των παραπάνω που ανέφερα και ανέφερες... αλλά άμα θες βάλε και UTP. Διαφορά στην ποιότητα δε παίζει να δεις ούτε που να μετράς 100 χρόνια ψηλέ.

υπαρχει και ebay.συν οτι στα λιγα μετρα το να δωσεις 2 ευρω παραπανω δεν εχει νοημα.και μην κολλαμε στο θεμα επιδοσεις μονο αλλα και το θεμα αντοχης καλωδιου.

• Like 1
Δημοσ.

power line δε βαζω γιατι προτιμω κατι πιο σταθερο οπως το utp...περιμενω τον ηλεκτρολογο να αλλαξω το καλωδιο απο τη ρεγγλετα γιατι απο 2 διαμερισματα που παει το τηλεφωνο τωρα θελω να το στειλω μονο σε ενα...και μετα αν ακομα δεν φτανει καλο σημα στο δωματιο, θα στειλω απο τη κεντρικη γραμμη utp στο δωματιο για να φτανει καλυτερο σημα..το ρουτερ θα ειναι διπλα μου στο δωματιο...τη γραμμη θα στειλω στο δωματιο. το διευκρινιζω

Δημοσ.

Σου είπα στο θέμα αντοχής μαζί σου αλλά αν είναι να παταγγέλνω από το e-bay πάλι θα το πληρώσω χρυσό με τα έξοδα μεταφοράς...

Δημοσ.

Σου είπα στο θέμα αντοχής μαζί σου αλλά αν είναι να παταγγέλνω από το e-bay πάλι θα το πληρώσω χρυσό με τα έξοδα μεταφοράς...

παντως για 10 -20 μετρα Utp το κοστος ειναι απλα γελοιο εκτος αν καποιος θεωρει πολλα τα 4-5 ευρω.οσο κανουν 2 καφεδες δηλαδη

power line δε βαζω γιατι προτιμω κατι πιο σταθερο οπως το utp...περιμενω τον ηλεκτρολογο να αλλαξω το καλωδιο απο τη ρεγγλετα γιατι απο 2 διαμερισματα που παει το τηλεφωνο τωρα θελω να το στειλω μονο σε ενα...και μετα αν ακομα δεν φτανει καλο σημα στο δωματιο, θα στειλω απο τη κεντρικη γραμμη utp στο δωματιο για να φτανει καλυτερο σημα..το ρουτερ θα ειναι διπλα μου στο δωματιο...τη γραμμη θα στειλω στο δωματιο. το διευκρινιζω

την γραμμη την στελνεις στο δωματιο διαμεσω utp .απλα χρησιμοποιεις το ενα ζευγαρι σαν τηλεφωνικο.απο την ρεγκλετα απλα σου απoσυνδεει την γεφυρα που στελνει και στο δευτερο διαμερισμα.απλα θες δοκιμες παντου για να δεις ποσο εχεις κατω και ποσο συγχρονιζεις πανω.δοκιμες λεγοντας οχι να κατεβασεις αλλα να δεις τον συγχρονισμο μεσα απο τον ρουτερ.πρωτα στον κατανεμητη βγαζοντας ολο το διαμερισμα/διαμερισματα και αφηνοντας μονο τον οτε.μετα δοκιμη να δεις αν εχεις τα ιδια στο κεντρικο πριζακι χωρις τα αλλα πριζακια πανω και μετα δοκιμη εκει που θες.

• Like 1
Δημοσ.

20 μέτρα UTP 5 ευρώ?.. Χμμ δεν είσαι σίγουρος ότι έχετε πάει πρόσφατα σε κατάστημα.

http://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/kalodia-diktyoy/kalodio-diktyoy-20m/prod141065/

http://www.e-shop.gr/utp-cable-cat6e-grey-20m-p-PER.750172

http://www.e-shop.gr/lamtech-lam203643-patch-cable-cat5e-u-utp-20m-gray-p-PER.575987

και ο μπαρμπανίκος στη γειτονιά μου με τα ηλεκτρολογικά το πουλάει και 15!!!

Θα πάρω το 0.5 Ευρώ (τηλεφωνικό) αγαπούλα...

Δημοσ.

Πριν ενα δυο μηνες πρεπει να πηρα κοντα στα 15 μετρα Utp με λιγοτερο απο 5 ευρω.απλο Utp.

δεν χρειαζεται να το παρεις πακετο ετοιμο κομμενο με rj45 κλιπακια αφου θα τα κοψεις.περνεις χυμα καλωδιο απο κουλουρα.τα συσκευασμενα εννοειται οτι ειναι πιο ακριβα αφου στο δινουν ετοιμο .εκμεταλλευονται δηλαδη την κατασταση.αλλο τοσο τα τοπικα  καταστηματα.θα βρεις κουλουρα 305 με 50 -60 ευρω και σε ebay ακομα πιο φτηνα.

εδω διαφορες τιμες

http://www.skroutz.gr/c/694/kalodia-diktyou.html?from=catspan&keyphrase=utp+cat5e

0,20 -0,30 το μετρο.10 μετρα 3 ευρω.

Δημοσ.

Ώπα με τη κουλουρα το ξέρω αλλά το παλικάρι εδώ δεν είπε αν ξέρει να περάσει τα κλιπάκια και αν έχει γνώσεις δικτύων και άν ξέρει τους χρωματο-κώδικες και αν έχει και πρέσα κτλ κτλ. οπότε πάλι θα έρθει με τον κόπο, to ψάξε και την αγορά του υλικού στα 10 Ευρώ+.

Δημοσ.

Ώπα με τη κουλουρα το ξέρω αλλά το παλικάρι εδώ δεν είπε αν ξέρει να περάσει τα κλιπάκια και αν έχει γνώσεις δικτύων και άν ξέρει τους χρωματο-κώδικες και αν έχει και πρέσα κτλ κτλ. οπότε πάλι θα έρθει με τον κόπο, to ψάξε και την αγορά του υλικού στα 10 Ευρώ+.

μια απλη πρεσσα κανει 6 ευρω περιπου.επισης θα το χρησιμοποιησει σαν τηλεφωνικο οποτε δεν χρειααζεται να ξερει τα χρωματα.απο εκει που θα το παρει θα τους πει να βαλουν 2 rj11 κλιπακια σε ενα ζευγαρι.

Δημοσ.

Ε όπως και να έχει έχω δίκιο όμως.

Θα του πάει 6 η πρέσα + 5 το καλώδιο + 1 τα κλιπσακια = 12.

Εγώ σου είπα πχ κάτι τέτοιο στα 8.

http://www.e-shop.gr/utp-cable-cat6e-grey-20m-p-PER.750172

Τα έχω ξαναπεράσει γι αυτό σου λέω και έχω γίνει ΕΒΡΑΙΟΣ γιατί το δούλεμα στο Ελλάντα δε σταματά!

Δημοσ.

πρεσσα δεν χρειαζεται να αγορασει αφου θα του τα πρεσσαρουν αυτοι.β.η πρεσσα δεν παει χαμενη αν σκοπευει να κανει Use καποια στιγμη.απο εκει και περα ουτε και τα 12 ευρω δεν τα θεωρω τρελος κοστος.δυστυχως ζουμε στην ελλαδα οποτε το να μην παρεις πραγματα επειδη ειναι ακριβα δεν γινεται.και ο καφες εχει 3 ευρω  αλλα καποιοι τον αγοραζουν.ολα ειναι θεμα του καθενος που θελει και ποσα θελει να χαλασει.ο ενας τα τρωει σε ποτα  ο αλλος σε Utp  .αυτο θα το αποφασισει ο τοπικ σταρτερ για το κοστος.εμεις του προτεινουμε λυσεις απλα και τα συν και πλην καθε λυσης.

Δημοσ.

@Web_Nerd, δεν ξέρω με τι ασχολείσαι και τι γνώσεις έχεις, αλλά στο θέμα τηλεπικοινωνιακής εγκατάστασης και κόστος υλικών, υπάρχουν μαύρα μεσάνυχτα, με το συμπάθιο.

Δηλαδή αν θέλει κάποιος να περάσει απλό τηλεφωνικό καλώδιο δεν θα χρειαστεί βύσματα και πρεσαδόρο ή θα βρει στο ακριβές επιθυμητό μήκος; Αν εννοείς το δεύτερο βρες μου 18 μέτρα ακριβώς και σε τι τιμή.

Στο είπα και την προηγούμενη φορά, μπλέκεις πράγματα και έννοιες, συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα και καταστάσεις.

Οι τιμές που ανέφερα ισχύουν σήμερα στο ακέραιο.

Το κόστος των καλωδίων γενικά, κυρίως έχει να κάνει με τον χαλκό. Περισσότερος χαλκός = μεγαλύτερο κόστος. Λιγότερος χαλκός = χαμηλότερη τιμή. Αλλά μπορείς να μου αναφέρεις τα διηλεκτρικά χαρακτηριστικά του χαλκού για να εξετάσουμε τι τελικά μας συμφέρει και γιατί;

Γιατί άραγε κανείς (μα κανείς όμως) πάροχος σε όλο τον κόσμο δεν χρησιμοποιεί πουθενά απλό τηλεφωνικό καλώδιο (εκτός των περιπτώσεων που ανέφερε παραπάνω ο @poulinos, που και εκεί βάζουν ραζίμ, αν γνωρίζεις την διαφορά); Γιατί άραγε (ξανά);

Όσον αφορά αν "το δίκλωνο κάνει μια χαρά τη δουλειά του", όπως λες, εξαρτάται τις συνθήκες εντός των κτιρίων.

Δεν είναι το ίδιο με μια οικοδομή σε μικρή απόσταση από το αστικό κέντρο, με μια άλλη 4 χιλιόμετρα μακρυά. Το σήμα ήδη έχει μεγάλη εξασθένιση και οποιαδήποτε επιπλέον επιδρά λογαριθμικά και όχι γεωμετρικά.

Απόδειξη θεωρητική στα προηγούμενα link και πραγματική στο πεδίο. Η διαφορά είναι μετρήσιμη και υπαρκτή.

Μπορώ να δεχθώ ότι κάποιος δεν θέλει να πληρώσει έστω και την ελάχιστη επιπλέον διαφορά στην τιμή 2 πραγμάτων, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ αβάσιμους ισχυρισμούς

Δημοσ.

Λολ.

http://www.markidis.gr/product_info.php?cPath=35_157_455&products_id=30921

...και ο μπάρμπα Νίκος θα στο κόψει στα 20 μέτρα στη γειτονιά και θα σου περάσει και τα κλιψάκια. Κόστος: 1 Ευρώ

Πάμε παρακάτω:

Γιατί άραγε κανείς (μα κανείς όμως) πάροχος σε όλο τον κόσμο δεν χρησιμοποιεί πουθενά απλό τηλεφωνικό καλώδιο (εκτός των περιπτώσεων που ανέφερε παραπάνω ο @poulinos, που και εκεί βάζουν ραζίμ, αν γνωρίζεις την διαφορά); Γιατί άραγε (ξανά);

Όσον αφορά αν "το δίκλωνο κάνει μια χαρά τη δουλειά του", όπως λες, εξαρτάται τις συνθήκες εντός των κτιρίων.

Δεν είναι το ίδιο με μια οικοδομή σε μικρή απόσταση από το αστικό κέντρο, με μια άλλη 4 χιλιόμετρα μακρυά. Το σήμα ήδη έχει μεγάλη εξασθένιση και οποιαδήποτε επιπλέον επιδρά λογαριθμικά και όχι γεωμετρικά.

Μπράβο συμφωνούμε αλλά  νομίζω ότι το παλικάρι αναφερεται στο ΣΠΙΤΙ του με νορμαλ συνηθήκες και όχι σε γιαπί, ούτε οικοδομή ούτε μπάζει... ημαρτων δηλαδή. Τί λέω και ΤΙ ΛΕΣ!

Αβάσιμοι ισχυρισμοί ψηλέ για το ότι στα 10-20 μέτρα δε θα δεις διαφορά στην ποιότητα σήματος από το μπριζάκι στο σπίτι σου στο άλλο δωμάτιο ανεξάρτητα καλωδίου τηλεφωνικού ή UTP?

Η διαφορά είναι μετρήσιμη και υπαρκτή.

Έλα πούντη?

Ανακαιφαλαιώνω αγαπούλα και μην αρπάζεσαι αλλά εσύ ξεκίνησες να με θίγεις μερικά ποστ πριν.

Εγώ έχω μαύρα μεσάνυχτα? ή αυτά που λες τα έχεις δει μόνο στα βιβλία φίλε μου και έπιασες το θέμα εγκαταστάσεων πατριωτικά?

Δημοσ.

ο τοπικ σταρτερ δεν ζητησε το πιο φτηνο αμα δεις πιο πανω.δεν αναφερει καπου το κοστος.αν ελεγε οκ θελω κατι με ενα ευρω οκ ναι παρε τηλεφωνικο.απο την στιγμη που δεν υπαρχει το θεμα του κοστους δεν υπαρχει λογος για τηλεφωνικο.αλλα ακομα και να υπηρχε θεμα οικονομικο η διαφορα ειναι μικρη και ευχαριστως να του χαριζα 20 μετρα Utp προκειμενου να μην βαλει τηλεφωνικο.και με ετοιμα κλιπακια.απο εκει και περα και αμελητεα να ειναι η διαφορα δεν αξιζει να παει σε τηλεφωνικο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...