kokos198 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 καλημερα, 4αρα εχω γιατι καποτε που το ειχα κανει 24αρι δε συγχρονιζε πανω απο 5 και το κατεβασαμε στα 4 να μη πληρωνω τσαμπα χρηματα. Ειχα και ατελειωτες διακοπες καθε φορα που χτυπαγε τηλεφωνο και το γυρισα και απο isdn σε pstn. Εδω και ενα χρονο δεν ειχα προβληματα..Παρα μονο τωρα που χρειαστηκε να αλλαξω θεση στον υπολογιστη και να τον παω στο δωματιο. Επειδη τον υπολογιστη τον εχω και για gaming...θα εχω προβληματα με το wifi...προτιμω κατι πιο σταθερο οπως ειναι το καλωδιο. Ο ρολος της ροζετας ποιος ειναι γιατι δεν εχω καταλαβει....θα βγαλω φωτογραφια το απογευμα..
kokos198 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 ετσι ειναι η ροζετα...μπορω να την αντικαταστησω με μια πριζα με λιγοτερες απωλειες-θορυβο??
vrykolakas Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Ρε συ, η γιαγιά μου έχει τέτοιες πρίζες... Βάλε πριζάκι για RJ11.
kokos198 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 το ξερω..το θεμα ειναι οτι εκει αποτι καταλαβαινω ειναι βραχυκυκλωμενα τα καλωδια που πανε στα δωματια...οποτε ενα απλο πριζακι δε κανει..θελει κατι αλλο που να εχει και βιδακια να πανε να βιδωσουν επανω τα καλωδια που πανε στα δωματια..υπαρχει τιποτα στην αγορα?
soteras Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Βρε συ οποι μπριζα και να βαλεις αλλα να συνδεθουν ετσι ακριβως τα καλωδια επανω δεν τα εχεις θεμα ειτε τα καλωδια μπουν με βιδες ειτε κουμποτα δεν εχεις θεμα αρκει να μπουν ετσι επισις σε αυτη τη μπριζα φιλτρακι εχεις βαλει αν ναι το εχει κουμποσει σωστα
kokos198 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 στη κατω πλευρα φευγει καλωδιο για τηλεφωνο. Μονο εκει μπορει να αντικατασταθει με πριζα, τα υπολοιπα καλωδια πανω ειναι βραχυκυκλωμενα αυτο που φερνει τη γραμμη με αυτα που πανε στα δωματια...εχω καταλαβει κατι λαθος?
jkoukos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Μπορείς να κάνεις σωστή δουλειά, ακόμη και με την ροζέτα. Τέτοια έχω κι εγώ. Αυτή την στιγμή στις θέσεις 2 και 3 (πάνω μέρος) συνδέονται το ζεύγος που έρχεται η τηλεφωνία με το αντίστοιχο που πάει στο υπόλοιπο σπίτι. Στο κάτω μέρος, στις αντίστοιχες θέσεις 2-3 συνδέεις το καλώδιο που πάει στην τηλεφωνική συσκευή. Το άλλο καλώδιο (πράσινο) δεν χρειάζεται πρέπει να βγει, όπως είναι το κίτρινο. Οι συνδέσεις θα γίνουν ως εξής: 1. Το ζεύγος (μπλε-κόκκινο) που πάει στο υπόλοιπο σπίτι, θα συνδεθεί στις πάνω θέσεις 2 και 3 της ροζέτας. 2. Το ζεύγος (μπλε-κόκκινο) που έρχεται από τον πάροχο, θα συνδεθεί στις πάνω θέσεις 1 και 4 της ροζέτας. 3. Στις ίδιες θέσεις (1 και 4) από κάτω θα συνδεθεί το ADSL splitter στην υποδοχή LINE. 4. Στην υποδοχή ADSL του splitter, θα συνδεθεί το ζεύγος μπλε-άσπρο/μπλε του UTP καλωδίου, που θα καταλήγει στο modem/router. 5. Στην υποδοχή PHONE του splitter, θα συνδέσεις ένα τηλεφωνικό ταφ. Έτσι όσα καλώδια συνδεθούν πάνω του, θα φιλτράρονται από το ADSL splitter. 6. Μία έξοδος του τηλεφωνικού ταφ, θα συνδεθεί με την τηλεφωνική συσκευή που υπάρχει εκεί. 7. Τέλος η άλλη έξοδος του τηλεφωνικού ταφ, θα συνδεθεί στις κάτω θέσεις 2 και 3 της ροζέτας. Με τον παραπάνω τρόπο, θα έχεις την καλύτερη σύνδεση, στην οποία ξεχωρίζεται η γραμμή του modem/router με την τηλεφωνία όλου του σπιτιού, μέσω ενός και μοναδικού φίλτρου (ADSL Splitter). Αυτή είναι η βέλτιστη σύνδεση για όσο το δυνατόν καλύτερο συγχρονισμό, εκτός κι αν έχουν πρόβλημα τα καλώδια εντός του τοίχου ή η εισερχόμενη γραμμή.
kokos198 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 συμφωνω με αυτο που περιγραφεις και εγω ετσι το ειχα σκεφτει με τη μονη διαφορα οτι το ρουτερ δε θα μπει εκει..αλλα σε πριζα δωματιου...απλα δε θα μπει το ρουτερ εκει και θα μπει σε δωματιο...χωρις σπλιτερ. Κατευθειαν η τηλεφωνικη πριζα στην εισοδο του ρουτερ..
jkoukos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Οι επιλογές που έχεις είναι οι εξής: 1. Κάνεις τα παραπάνω και από το splitter (βήμα 4) θα τραβήξεις το UTP μέχρι το δωμάτιο που θα μπει ο router. Το καλώδιο θα μεταφέρει το τηλεφωνικό σήμα. 2. Αφήνεις την εγκατάσταση όπως ήταν μέχρι τώρα και τραβάς ένα UTP μέχρι το δωμάτιο, όπου θα συνδεθεί στον υπολογιστή. Το καλώδιο θα μεταφέρει το δίκτυο. 3. Καλείς ηλεκτρολόγο, διότι αυτό που κατάλαβα είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στην εσωτερική εγκατάσταση. 1
kokos198 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 αφησα τα καλωδια οπως ητανε βραχυκυκλωμενα και τα εβαλα σε ενα πριζακι τηλεφωνικο. Εβαλα στο τηλεφωνο ενα καλωδιακι φυσιολογικο rj11 γιατι ειχε επανω ενα χιλιοκομμενο ωστε να μπαινει στη ροζετα (ητανε και πολυ μακρυ) και πλεον ηδη εχω λιγοτερο θορυβο. Μετρησα παλι οπως και αλλες φορες τη ταχυτητα και ειμαι στα ιδια επιπεδα αλλα με μισο ping ... θα φτιαξω και απο τη ρεγγλετα κατω τη γραμμη γιατι παει σε 2 διαμερισματα αλλα θα τη βγαλω απο το ενα για να παιρνω ολοκληρο το σημα και νομιζω θα ειναι αισθητα καλυτερα τοτε τα πργματα....
poulinos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2014 Συ είπας. απλα οταν ο αλλος γραφει οτι κατεβαζει πχ με 4 mbit αυτοματα εννοει 4mbit/second.αλλιως ναι σκετο 4mbit δεν ειναι ταχυτητα.απλα το Per second εννοειται οταν μιλαμε για κατεβασμα.με αυτην την εννοια το ειπα. εβαλα utp να λειτουργει ως utp...απλα για λογους ευκολιας το μετρησα ασυρτατα..αντε κ να εχανα λιγο..αλλα κοβεται συνεχεια το ιντερνετ και με προβληματιζει..περναει και του ρευματος καλωδιο διπλα και ισως το επηρεαζουν οι αρμονικες αν δεν ειναι καλα τα καλωδια και δεν εχουν καλη θωρακιση... αν μετακινησες το ρουτερ σε αλλο πριζακι οι απωλειες μπορει να ειναι επειδη αλλαξες πριζακι και υπαρχει προβλημα εσωτερικης καλωδιωσης.τo utp δεν θα σου κανει προβλημα.αν τα αφησες ολα στις ιδιες πριζες τοτε δεν πρεπει να εχεις καμια απωλεια.και δεν μετρας ποτε με wireless.παντα μετρας μεσα απο τον ρουτερ για αρχη. η γραμμη δεν εχει προβλημα..ειμαι μακρια απο το κεντρικο δικτυο του οτε (τελευταια πολυκατοικια και μετα βουνο) και γιαυτο εχω προβληματα....πιθανων να φταινε και οι ενωσεις και οτι αλλο μπορει να μου βαλει απωλειες.. αυτο το τσεκαρεις πρωτα κατανεμητη/χωνευτη να δεις ποσο συγχρονιζεις εκει και μετα στα πριζακια πανω για να δεις ποσο συγχρονιζεις και εκει.θα πρεπει να εχεις πανω κατω τα ιδια. Να ρωτησω μηπως ξερει καποιος....επειδη στη κεντρικη πριζα υπαρχει ροζετα που απο εκει φευγει καλωδιο για μια συσκευη, αν την αντικαταστησω με μια πριζαα τηλεφωνου θα δουλευουν ολα κανονικα? Ο πατερας μου μου ειπε οτι πιο παλια την ειχε βγαλει τελειως και δεν ειχε τηλεφωνο το σπιτι. μπορει να ισχυει κατι τετοιο? εφοσον βλεπεις δυο ζευγαρια ραζιμ(μπλε κοκκινο) σημειναι οτι το ενα ζευγαρι ερχεται απο καπου και το αλλο πηγαινει σε αλλα πριζακια.καιστο κατω μερος ειναι το ρουτερ/τηλεφωνικη συσκευη.και ναι αλλαξε την.ναι ισχυει αν δεν ειχε συνδεσει τα 2 κοκκινα μεταξυ τους και τα 2 μπλε μεταξυ τους.αν δεν τα συνδεσει τοτε λογικο να μην παιζει το τηλ στα υπολοιπα δωματια αν κ εκανες ηδη αλλαγες... την ταχυτητα την κοιτας μεσα από το μοντεμ σε διευθυνση στυλ.192.168.1.1 σε ολες τις δοκιμες παιρνεις μια φτηνη και μια ακριβη(legrad) μπριζα για το δωματιο που λες ότι δεν εχεις καλη ταχυτητα και τις δοκιμάζεις... χωρις καν σπλιτερ-φιλτρο και χωρις τηλεφωνο συνδεδεμενο.μονο ρουτερ τι καλωδιο σ δωσαν τελικα?πανω στο καλωδιο πρεπει να γραφει κατι σε στυλ cat 3 ή 5 ή 6 βγαλε φωτο από την μπριζα και την ροζετα και την συσκευη που λες... γιατι απλα δεν μπαινεις με wifi? εχει μετρησει κανεις(τεχνικος από isp h ote) την γραμμη σου κατω στο ισογειο ? το utp λεει τι το χρησιμοποιησε σαν utp οχι σαν τηλεφωνικο.καλες οι Legrand απλα θελει προσοχη αν σκοπευει να βαλει 2 ραζιμ .θελει γδυσιμο το ραζιμ και απαλες κινησεις αν ειναι οι Legrand που σφιγουν γυρνωτας με κατσαβιδακι το στργγυλο που εχουν μεσα.και θελει ενα ραζιμ σε καθε τρυπα.αν παει να βαλει 2 ραζιμ σε μια τρυπα που το εχω δει το εχει καταστρεψει το πριζακι.αυτα τα πριζακια κανονικα ειναι για πιιο λεπτο καλωδιο πχ σαν το ραζιμ στον κατανεμητη ή utp και οχι για τοσο χοντρο που ειναι το κοκκινο /μπλε. καλημερα, 4αρα εχω γιατι καποτε που το ειχα κανει 24αρι δε συγχρονιζε πανω απο 5 και το κατεβασαμε στα 4 να μη πληρωνω τσαμπα χρηματα. Ειχα και ατελειωτες διακοπες καθε φορα που χτυπαγε τηλεφωνο και το γυρισα και απο isdn σε pstn. Εδω και ενα χρονο δεν ειχα προβληματα..Παρα μονο τωρα που χρειαστηκε να αλλαξω θεση στον υπολογιστη και να τον παω στο δωματιο. Επειδη τον υπολογιστη τον εχω και για gaming...θα εχω προβληματα με το wifi...προτιμω κατι πιο σταθερο οπως ειναι το καλωδιο. Ο ρολος της ροζετας ποιος ειναι γιατι δεν εχω καταλαβει....θα βγαλω φωτογραφια το απογευμα.. το isdn γενικοτερα εχει χειροτερο συγχρονισμο απο το Pstn.στο Pstn απλα σε καθε τηλεφωνο/συναγερμο μην ξεχασεις φιλτρακι.ναι καλυτερα με καλωδιο αν παιζεις παιχνιδια οπως και μπορεις να βαλεις και fast path (το ζητας απο τον Isp για καλυτερο ping)αν και θα σου ριξει λιγο την ταχυτητα.τον ρολο της ροζετας τον εγραψα πιο πανω. ετσι ειναι η ροζετα...μπορω να την αντικαταστησω με μια πριζα με λιγοτερες απωλειες-θορυβο?? ναι μπορεις να παρεις αυτοκολλητο πριζακι Rj11 το ξερω..το θεμα ειναι οτι εκει αποτι καταλαβαινω ειναι βραχυκυκλωμενα τα καλωδια που πανε στα δωματια...οποτε ενα απλο πριζακι δε κανει..θελει κατι αλλο που να εχει και βιδακια να πανε να βιδωσουν επανω τα καλωδια που πανε στα δωματια..υπαρχει τιποτα στην αγορα? αυτοκολλητο πριζακι.να παρεις χωνευτο πριζακι εφοσον δεν εχεις τρυπα στον τοιχο δεν εχει νοημα.παλι θα κανει αλλα θα κρεμεται εξω το πριζακι που δεν θα εχει που να στερεωθει. στη κατω πλευρα φευγει καλωδιο για τηλεφωνο. Μονο εκει μπορει να αντικατασταθει με πριζα, τα υπολοιπα καλωδια πανω ειναι βραχυκυκλωμενα αυτο που φερνει τη γραμμη με αυτα που πανε στα δωματια...εχω καταλαβει κατι λαθος? αν παρεις αυτοκολλητο πριζακι στην κατω πλευρα θα μπει τηλεφωνο με φιλτρο ενω στις βιδες θα μπουν τα καλωδια.στην μια βιδα τα δυο μπλε στην αλλη βιδα τα 2 κοκκινα.ωραια πιασμενα.θα μεινουν και 2 βιδες στο πριζακι ελευθερες.στο πριζακι βαζεις καλωδια στο κοκκινο πρασινο(βιδες που κρατανε το κοκκινο/πρασινο) Μπορείς να κάνεις σωστή δουλειά, ακόμη και με την ροζέτα. Τέτοια έχω κι εγώ. Αυτή την στιγμή στις θέσεις 2 και 3 (πάνω μέρος) συνδέονται το ζεύγος που έρχεται η τηλεφωνία με το αντίστοιχο που πάει στο υπόλοιπο σπίτι. Στο κάτω μέρος, στις αντίστοιχες θέσεις 2-3 συνδέεις το καλώδιο που πάει στην τηλεφωνική συσκευή. Το άλλο καλώδιο (πράσινο) δεν χρειάζεται πρέπει να βγει, όπως είναι το κίτρινο. Οι συνδέσεις θα γίνουν ως εξής: 1. Το ζεύγος (μπλε-κόκκινο) που πάει στο υπόλοιπο σπίτι, θα συνδεθεί στις πάνω θέσεις 2 και 3 της ροζέτας. 2. Το ζεύγος (μπλε-κόκκινο) που έρχεται από τον πάροχο, θα συνδεθεί στις πάνω θέσεις 1 και 4 της ροζέτας. 3. Στις ίδιες θέσεις (1 και 4) από κάτω θα συνδεθεί το ADSL splitter στην υποδοχή LINE. 4. Στην υποδοχή ADSL του splitter, θα συνδεθεί το ζεύγος μπλε-άσπρο/μπλε του UTP καλωδίου, που θα καταλήγει στο modem/router. 5. Στην υποδοχή PHONE του splitter, θα συνδέσεις ένα τηλεφωνικό ταφ. Έτσι όσα καλώδια συνδεθούν πάνω του, θα φιλτράρονται από το ADSL splitter. 6. Μία έξοδος του τηλεφωνικού ταφ, θα συνδεθεί με την τηλεφωνική συσκευή που υπάρχει εκεί. 7. Τέλος η άλλη έξοδος του τηλεφωνικού ταφ, θα συνδεθεί στις κάτω θέσεις 2 και 3 της ροζέτας. Με τον παραπάνω τρόπο, θα έχεις την καλύτερη σύνδεση, στην οποία ξεχωρίζεται η γραμμή του modem/router με την τηλεφωνία όλου του σπιτιού, μέσω ενός και μοναδικού φίλτρου (ADSL Splitter). Αυτή είναι η βέλτιστη σύνδεση για όσο το δυνατόν καλύτερο συγχρονισμό, εκτός κι αν έχουν πρόβλημα τα καλώδια εντός του τοίχου ή η εισερχόμενη γραμμή. θα μπορουσε να εβαζε και ενα διπλο πριζακι rj11.κοστος οχι πανω απο 1,5 ευρω-2 ευρω. αφησα τα καλωδια οπως ητανε βραχυκυκλωμενα και τα εβαλα σε ενα πριζακι τηλεφωνικο. Εβαλα στο τηλεφωνο ενα καλωδιακι φυσιολογικο rj11 γιατι ειχε επανω ενα χιλιοκομμενο ωστε να μπαινει στη ροζετα (ητανε και πολυ μακρυ) και πλεον ηδη εχω λιγοτερο θορυβο. Μετρησα παλι οπως και αλλες φορες τη ταχυτητα και ειμαι στα ιδια επιπεδα αλλα με μισο ping ... θα φτιαξω και απο τη ρεγγλετα κατω τη γραμμη γιατι παει σε 2 διαμερισματα αλλα θα τη βγαλω απο το ενα για να παιρνω ολοκληρο το σημα και νομιζω θα ειναι αισθητα καλυτερα τοτε τα πργματα.... τι εννοεις με μισο ping?γενικοτερα οτι ειναι αχρηστο το βγαζεις.αμα στελνεις την γραμμη σε 500 πριζακια που δεν χρησιμοποιεις την στελνεις και σε αλλα διαμερισματα ε λογικο να χανεις ειδικα αμα εχει ξεμεινει και τιποτα συνδεδεμενο χωρις φιλτρο στα αλλα διαμερισματα.ενωσε μονο τα πριζακια που χρησιμοποιεις.αν πχ λεμε τωρα στην ροζετα που ειχες εβαζες εκει και το τηλεφωνο και το ιντερνετ τοτε δεν υπηρχε λογος τα ραζιμ απο πανω να ειναι ενωμενα για να παμε σε αλλο πριζακι.θα τα αφηνες στον αερα. συμφωνω με αυτο που περιγραφεις και εγω ετσι το ειχα σκεφτει με τη μονη διαφορα οτι το ρουτερ δε θα μπει εκει..αλλα σε πριζα δωματιου...απλα δε θα μπει το ρουτερ εκει και θα μπει σε δωματιο...χωρις σπλιτερ. Κατευθειαν η τηλεφωνικη πριζα στην εισοδο του ρουτερ.. αν το ρουτερ μπει σε αλλο δωματιο τοτε και στο αλλο δωματιο να εχεις rj11 πριζακι.εκει που αλλαξες την ροζετα που θα εχει τηλεφωνο θα βαλεις φιλτρο.το φιλτρο εχει σωστη και αναποδη.η μυτη που συνηθως ειναι το Line κοιταει τον τοιχο.αμα μπει αναποδα ναι μεν το τηλεφωνο οκ θα λειτουργει χωρις φυσημα αλλα θα σου κανει προβλημα στο ιντερνετ ας μας γραψει και ο φιλος τα χαρακτηριστικα της γραμμης να δουμε αν ειναι πραγματι μακρυα ή αν η καλωδιωση του ειναι χαλια και δεν παει πανω απο 5 Mbit.θα δουμε απο το margin του τι λεει αφου ειναι πλεον σε 4αρι πακετο. Βασικά και οι 2 έχετε δίκιο. Το bit είναι η ποσότητα της πληροφορίας που μπορεί να αποθηκευτεί από κάποια δυαδική συσκευή, σε μία από τις δύο διακριτές καταστάσεις (0 ή 1). Το byte (κανονική ονομασία octet) δείχνει και αυτό την ίδια ποσότητα πληροφορίας, λαμβανομένου υπόψη ότι 1 octet (byte) ισούται με 8 bit. Προσοχή όμως, άλλο το μέγεθος πληροφορίας και άλλο η χωρητικότητα. Κάποιες φορές συμβαδίζουν και άλλες όχι. Σε σκληρό δίσκο, ένα αρχείο μπορεί να καταλαμβάνει χωρητικότητα 1024 bytes, διότι μοιράστηκε το αρχείο και καταλαμβάνει Χ θέσεις στον δίσκο, αλλά η πληροφορία να περιέχει 900 bytes. Εδώ είναι που πολλοί μπερδεύονται. Όταν όμως χρησιμοποιούμε τις παραπάνω μονάδες για μέτρηση ρυθμού μετάδοσης των δεδομένων στη μονάδα του χρόνου (δηλαδή ταχύτητα), αναφερόμαστε σε bit per second (b/s ή bps) ή σε byte per second (B/s ή Bps). Αυτές είναι οι μονάδες που χρησιμοποιούμε στα δίκτυα, όταν αναφερόμαστε σε ρυθμό μετάδοσης πληροφοριών (ταχύτητα). ε ναι απλα οταν αναφερομαστε για ρουτερ τοτε εννοουμε ταχυτητα αφου ο φιλος λεει για ταχυτητα στο ιντερνετ.εκει δεν χρειαζεται να γραψεις megabit per second κτλ.ειτε καποιος γραψει οτι συγχρονιζει 10 mbit η οτι κατεβαζει με 10 mbit/sec το ιδιο για εμας. 1
Web_Nerd Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Μακρύ τηλεφωνικό καλώδιο και είσαι εντάξει. ΟΧΙ μακρυ εθερνετ. Βαριέμαι να πω γιατί αλλά αυτό είναι που χρειάζεσαι ψηλέ.
jkoukos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Αν το εξηγούσες με την πρώτη ευκαιρία, μήπως μάθουμε και κάτι άλλο;
poulinos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Μακρύ τηλεφωνικό καλώδιο και είσαι εντάξει. ΟΧΙ μακρυ εθερνετ. Βαριέμαι να πω γιατί αλλά αυτό είναι που χρειάζεσαι ψηλέ. αυτο θα πει απαντηση .και εγω και ο Jkoukos και μαλλον και οι υπολοιποι πιστευω θελουμε να μαθουμε γιατι πρεπει να βαλει μεγαλο τηλεφωνικο και οχι μακρυ ethernet γιατι εισαι ο μονος που το το υποστηριζεις αυτο. στο παρον τοπικ.τουλαχιστον πιο πανω το γιατι να βαλει μεγαλο ethernet ή γιατι να βαλει Utp σαν τηλεφωνικο επεξηθηκε αναλυτικα. Αν το εξηγούσες με την πρώτη ευκαιρία, μήπως μάθουμε και κάτι άλλο; δεν ξερω αν θα λαβουμε απαντηση. 1
Web_Nerd Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Έχεις δίκιο αγαπούλα θα τα πω. Αλλά λίγο χύμα γιατί είναι πολλά αλλά θα πάρετε πρέφα. Όλα ειναι θεμα πρωτοκόλλου και φυσικών στοιχείων γραμμής (ηλεκτρικά στοιχεία, φυσικοί περιορισμοί υλικού κτλ.) Πάμε με τη σειρά: 1. Με ένα τηλεφωνικό καλώδιο το σήμα σου πολυπλεγμένο από το κέντρο (DSLΑΜ) σε τάση 54volt και με λίγα miliamper φτάνει στο σπίτι σου που είναι ας πουμε 4 χιλιόμετρα απόσταση. Φυσικά και είναι εξασθενημένο και είναι και με παράσιτα κτλ κτλ... Όμως είναι ένα σήμα που χάρις την μικρή αντίσταση του τηλ. καλωδίου και άλλες φυσικές και τεχνικές (πρωτόκολλο) λεπτομέρεις το παίρνεις και βαράει ντραγκα ντρούγκα το τηλέφωνο και μαζί με το τηλ. έχεις και το ADSL. Πάρε και ένα λινκ δωρεάν για τους Shannon-Νyquist να γουστάρεις τα πέρι bandwidth και άλλα συναφή όμορφούλικα κολπάκια. https://en.wikipedia.org/wiki/Nyquist%E2%80%93Shannon_sampling_theorem. Οπότε κοινώς τί να σου κάνουν τα επόμενα λίγα μέτρα επέκταση. Δε μασάει το εργαελείο. 2. Στο Ethernet τώρα τα πράγματα είναι λίγο πιο στριμόκωλα. Φτιάχτηκε για μικρες αποστάσεις μερικά δεκάδεις μέτρα (θεωρητικά 100μ - ναι καλα κρασιά) αλλά ψηλέ σου παρέχει μεγάλες ταχύτητες και έχει και ελάχιστο παράσιτο. Για το τελευταίο λόγω τα καλώδια μέσα είναι μακαρόνια (συνεστραμένα δηλαδή) - βλέπε Maxwell και φυσική γυμνασίου για το πότε ένας αγωγός γίνεται κεραία κτλ κτλ. - και.. που είχα μείνει, α ναι, επιπλέον το καλώδιό σου μεταφέρει ρευματάκια κάτι λίγα volt (κάπου εκεί στα 2.2volt). Οπότε συνοψίζοντας εάν βάλεις ένα μεγάαααλο καλώδιο ethernet, πέραν ότι το πουλάνε για χρυσάφι τα παλουκάρια στα καταστήματα, θα έχεις και χασούρα. Τώρα εάν μιλάς για 10 μέτρα ρε αδερφε πάσο αλλά το τηλ. καλώδιο θα το πάρεις πάλι με 0.5 - 1.0 ευρώ ενώ το άλλο με 5+. Οπότε με πιάνεις είναι καθαρά θέμα κόστους. Οπότε για μένα: "Μακρύ τηλεφωνικό καλώδιο και είσαι εντάξει". Αυτά μόρτες. ;-) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα