NikosKallithea Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 μονοζευγο μαλλον εννοεις?μονοκλωνο ειναι ο χαλκος μεσα να ειναι ενας ενώ πολυκλονο να ειναι σαν πολλες τριχες μαζι. Utp υπαρχουν και μονοκλονα και πολυκλονα. Αυτό ακριβώς!!!
poulinos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 και εδω μια φωτο http://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2011/08/solid-stranded.png
kokos198 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 μαλλον προσανατολιζομαι απο οσα ειπατε να βαλω μακρυ utp παρα τηλεφωνικο. Επισης σε μια φορητη συσκευη που εχω..εχω πιο πολυ θορυβο με το φιλτρο απ'οτι χωρις αυτο. Πως το εξηγειτε αυτο? μηπως να μη βαλω καν φιλτρο?
kokos198 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 παιδια εβαλα τελικα μακρυ ethernet ...αλλα σερνεται .... απο 4ΜΒ ταχυτητα...τη μετραω και εχω 0.22 ....ενω στο σαλονι που ειναι 3 δωματια παραδιπλα..βγαζει 3,8....μπορω να κανω τιποτα?
vrykolakas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Τα MΒ δεν είναι ταχύτητα αλλά χωρητικότητα. Τι ταχύτητα έχεις; Πώς τη βλέπεις; Στο σαλόνι δοκιμάζεις με τον ίδιο υπολογιστή ή με άλλον;
kokos198 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) μετραω ασυρματα με λαπτοπ....μαλλον κατι εφταιγε στις επαφες γιατι τωρα βγαζω 2,15ΜΒ. Παρολαυτα ειναι μεγαλη η διαφορα. Ισως φταινε οι ενωσεις που εχουνε γινει. Με ενα Powerline μηπως εβλεπα φως? Να προσθεσω οτι εχω απιστευτα πολλες αποσυνδεσεις....ενω μεσα στη κεντρικη ουτε λογος Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2014 από kokos198
ArisG88 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μηπως να καλεσεις καποιον ηλεκτρολογο εαν δεν μπορεις εσυ, ωστε να ελεγξει ολη τη γραμμη του σπιτιου σου;
poulinos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 την ταχυτητα θα την μετρησεις μεσα απο τον ρουτερ.θα δεις δηλαδη ποσο συγχρονιζεις και οχι να καθεσαι να κανεις τεστ καθε φορα με λαπτοπ και wireless που δεν ειναι και οτι καλυτερο.θα δεις ποσο συγχρονιζεις στο κεντρικο πριζακι και ποσο συγχρονιζεις εκει που θες.θα πρεπει παντου να συγχρονιζεις σχεδον το ιδιο.αν η μειωμενη ταχυτητα ειναι με το Utp τοτε καποιος στο εφτιαξε λαθος. αν ειναι αλλο πριζακι τοτε μπορει κατι να μην παταει καλα στο πριζακι.ισως να παταει μονο ο ενας πολος(καλωδιο) απο τα 2.θα πρεπει σε εκεινο το πριζακι να εχεις και τηλεφωνικο τονο αμα δεν μιλαμε για voip.Οποτε θα μπεις μεσα στο ρουτερ για να δεις ποσο κανει sync η γραμμη. Μηπως να καλεσεις καποιον ηλεκτρολογο εαν δεν μπορεις εσυ, ωστε να ελεγξει ολη τη γραμμη του σπιτιου σου; ειναι λιγο σχετικο με τους ηλεκτρολογους διοτι μερικοι απο αυτους δεν ξερουν για adsl και απλα μετρανε συνεχεια της γραμμης το οποιο δεν λυνει ολα τα προβληματα. μαλλον προσανατολιζομαι απο οσα ειπατε να βαλω μακρυ utp παρα τηλεφωνικο. Επισης σε μια φορητη συσκευη που εχω..εχω πιο πολυ θορυβο με το φιλτρο απ'οτι χωρις αυτο. Πως το εξηγειτε αυτο? μηπως να μη βαλω καν φιλτρο? αλλο φιλτρο βαλε.μου φαινεται δυσκολο αυτο που λες γιατι σε τοσες εγκαταστασεις δεν θυμαμαι να το εχω πετυχει αυτο. Τα MΒ δεν είναι ταχύτητα αλλά χωρητικότητα. Τι ταχύτητα έχεις; Πώς τη βλέπεις; Στο σαλόνι δοκιμάζεις με τον ίδιο υπολογιστή ή με άλλον; απο ποτε με τα MB= megabyte δεν μετρας ταχυτητα??? mbit/second megabyte/second μια χαρα μετρας ταχυτητα.αν και ο φιλος μας μαλλον εννοει Mb και οχι MB γιατι τα 2,15 MB ειναι σχεδον 20mbit+ και τα 3,8 που γραφει πιο κατω ειναι 35+megabit που δεν θα ηταν adsl τοτε αυτο. παιδια εβαλα τελικα μακρυ ethernet ...αλλα σερνεται .... απο 4ΜΒ ταχυτητα...τη μετραω και εχω 0.22 ....ενω στο σαλονι που ειναι 3 δωματια παραδιπλα..βγαζει 3,8....μπορω να κανω τιποτα? εβαλες Utp να παιζει σαν Utp ή Utp να παιζει σαν τηλεφωνικο?αν εκανες το δευτερο ποιος εφτιαξε τους ακροδεκτες?επισης αν εκανες το πρωτο τοτε γιατι κανεις δοκιμες ασυρματα?
vrykolakas Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 απο ποτε με τα MB= megabyte δεν μετρας ταχυτητα??? mbit/second megabyte/second μια χαρα μετρας ταχυτητα. Συ είπας.
kokos198 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 εβαλα utp να λειτουργει ως utp...απλα για λογους ευκολιας το μετρησα ασυρτατα..αντε κ να εχανα λιγο..αλλα κοβεται συνεχεια το ιντερνετ και με προβληματιζει..περναει και του ρευματος καλωδιο διπλα και ισως το επηρεαζουν οι αρμονικες αν δεν ειναι καλα τα καλωδια και δεν εχουν καλη θωρακιση...
jkoukos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Συ είπας. Βασικά και οι 2 έχετε δίκιο. Το bit είναι η ποσότητα της πληροφορίας που μπορεί να αποθηκευτεί από κάποια δυαδική συσκευή, σε μία από τις δύο διακριτές καταστάσεις (0 ή 1). Το byte (κανονική ονομασία octet) δείχνει και αυτό την ίδια ποσότητα πληροφορίας, λαμβανομένου υπόψη ότι 1 octet (byte) ισούται με 8 bit. Προσοχή όμως, άλλο το μέγεθος πληροφορίας και άλλο η χωρητικότητα. Κάποιες φορές συμβαδίζουν και άλλες όχι. Σε σκληρό δίσκο, ένα αρχείο μπορεί να καταλαμβάνει χωρητικότητα 1024 bytes, διότι μοιράστηκε το αρχείο και καταλαμβάνει Χ θέσεις στον δίσκο, αλλά η πληροφορία να περιέχει 900 bytes. Εδώ είναι που πολλοί μπερδεύονται. Όταν όμως χρησιμοποιούμε τις παραπάνω μονάδες για μέτρηση ρυθμού μετάδοσης των δεδομένων στη μονάδα του χρόνου (δηλαδή ταχύτητα), αναφερόμαστε σε bit per second (b/s ή bps) ή σε byte per second (B/s ή Bps). Αυτές είναι οι μονάδες που χρησιμοποιούμε στα δίκτυα, όταν αναφερόμαστε σε ρυθμό μετάδοσης πληροφοριών (ταχύτητα). 1
kokos198 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2014 η γραμμη δεν εχει προβλημα..ειμαι μακρια απο το κεντρικο δικτυο του οτε (τελευταια πολυκατοικια και μετα βουνο) και γιαυτο εχω προβληματα....πιθανων να φταινε και οι ενωσεις και οτι αλλο μπορει να μου βαλει απωλειες..
kokos198 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Να ρωτησω μηπως ξερει καποιος....επειδη στη κεντρικη πριζα υπαρχει ροζετα που απο εκει φευγει καλωδιο για μια συσκευη, αν την αντικαταστησω με μια πριζαα τηλεφωνου θα δουλευουν ολα κανονικα? Ο πατερας μου μου ειπε οτι πιο παλια την ειχε βγαλει τελειως και δεν ειχε τηλεφωνο το σπιτι. μπορει να ισχυει κατι τετοιο?
kage Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 αν κ εκανες ηδη αλλαγες... την ταχυτητα την κοιτας μεσα από το μοντεμ σε διευθυνση στυλ.192.168.1.1 σε ολες τις δοκιμες παιρνεις μια φτηνη και μια ακριβη(legrad) μπριζα για το δωματιο που λες ότι δεν εχεις καλη ταχυτητα και τις δοκιμάζεις... χωρις καν σπλιτερ-φιλτρο και χωρις τηλεφωνο συνδεδεμενο.μονο ρουτερ τι καλωδιο σ δωσαν τελικα?πανω στο καλωδιο πρεπει να γραφει κατι σε στυλ cat 3 ή 5 ή 6 βγαλε φωτο από την μπριζα και την ροζετα και την συσκευη που λες... γιατι απλα δεν μπαινεις με wifi? εχει μετρησει κανεις(τεχνικος από isp h ote) την γραμμη σου κατω στο ισογειο ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα