kokos198 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Καλημερα παιδια, θελω να βαλω το ρουτερακι που εχω μεσα στο δωματιο μου, που ειναι η πιο μακρινη πριζα απο τη κεντρικη και εχει συμφωνα με μετρησεις τη πιο χαμηλη ταχυτητα. Επειδη το καλωδιο θα περασει γυρω γυρω απο τοιχο συνολικου μηκους 8-9 μετρων, θα ηθελα την αποψη σας. Ειναι καλυτερα να βαλω τηλεφωνικο καλωδιο 9 μετρων και το ρουτερ διπλα στον υπολογιστη με μικρο ethernet ή το ρουτερ διπλα στη γραμμη και 9 μετρα ethernet για τον υπολογιστη? φανταζομαι φιλτρο θα χρειαζομαι και στις 2 περιπτωσεις γιατι οταν δοκιμαζω να βαλω τηλεφωνο εχω αρκετο θορυβο..
SPANK Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Καλύτερα να βάλεις ενα καλώδιο 9 μέτρα ethernet για τον υπολογιστή , φίλτράκια θέλουν ολες οι πρίζες που μπαίνει τηλέφωνο επάνω και το splitter το βάζεις στην μπρίζα που συνδέεις το router
coffeex Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Προσωπικά έχω βάλει μακρύ τηλεφωνικό καλώδιο μιας και είναι αρκετά λεπτότερο από το ethernet. Αν μπορείς να βάλεις ethernet βάλτο.
kokos198 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 εχεις προβληματα συγχρονισμου? ή πιστευεις οτι σου τρωει ταχυτητα λογω θορυβου? με φιλτρο δε μου σθγχρονιζει που το δοκιμασα σε μικρο τηλεφωνικο καλωδιο. Οποτε δε θα δουλεψει και σε μεγαλο αρα ο θορυβος θα ειναι μεγαλυτερος..
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Καλημερα παιδια, θελω να βαλω το ρουτερακι που εχω μεσα στο δωματιο μου, που ειναι η πιο μακρινη πριζα απο τη κεντρικη και εχει συμφωνα με μετρησεις τη πιο χαμηλη ταχυτητα. Επειδη το καλωδιο θα περασει γυρω γυρω απο τοιχο συνολικου μηκους 8-9 μετρων, θα ηθελα την αποψη σας. Ειναι καλυτερα να βαλω τηλεφωνικο καλωδιο 9 μετρων και το ρουτερ διπλα στον υπολογιστη με μικρο ethernet ή το ρουτερ διπλα στη γραμμη και 9 μετρα ethernet για τον υπολογιστη? φανταζομαι φιλτρο θα χρειαζομαι και στις 2 περιπτωσεις γιατι οταν δοκιμαζω να βαλω τηλεφωνο εχω αρκετο θορυβο.. ethernet UTP καλώδιο θα βάλεις μην κάνεις την μακακία τη δική μου θα χάνεις ταχύτητα και θα έχεις αποσυνδέσεις, αν βάλεις καλώδιο τηλεφώνου. Αυτό το ξέρω απο προσωπική εμπειρία.
NikosKallithea Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Και καλώδιο τηλεφώνου κάνει και μάλιστα για πολλά πολλά μέτρα αρκεί να είναι συνεστραμμενο
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Και καλώδιο τηλεφώνου κάνει και μάλιστα για πολλά πολλά μέτρα αρκεί να είναι συνεστραμμενο εμένα ο τεχνικός που ήρθε μου είπε ότι έτσι χάνω ταχύτητα. όταν λες συνεστραμένο τι έννοείς δώσε ένα παράδειγμα. εννοείς κάτι σαν και αυτό;
poulinos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 α.προτιμουμε να βαλουμε μεγαλο ethernet καλωδιο παρα μεγαλο τηλεφωνικο. αν πρεπει να χρησιμοποιησουμε μεγαλο τηλεφωνικο τοτε παιρνουμε Utp και χρησιμοποιουμε το ενα ζευγαρι και το κανουμε τηλεφωνικο.ετσι παιζουμε οκ. ο λογος που δεν χρησιμοποιουμε τηλεφωνικο ειναι. α.λεπτο καλωδιο οποτε αν το πατησεις κτλ ειναι πολυ ευκολο να χαλασει.η μονωση του για κλαματα. β.πολυκλωνο.οχι οτι καλυτερο συν οτι ειναι λεπτοι οι κλωνοι. γ.το βασικο δεν ειναι συνεστραμμενο. εμένα ο τεχνικός που ήρθε μου είπε ότι έτσι χάνω ταχύτητα. όταν λες συνεστραμένο τι έννοείς δώσε ένα παράδειγμα. εννοείς κάτι σαν και αυτό; αυτο ειναι δικτυου αλλα ναι μπροεις το ενα ζευγαρι πχ ασπρο πορτοκαλι πορτοκαλι να το χρησιμοποιησεις σαν πορτοκαλι και τα αλλα τα αφηνεις ετσι.ειναι συνεστραμνο γιατι οπως βλεπεις το ασπρο πορτοκαλι,πορτοκαλι τυλιγεται το ενα γυρω στο αλλο.εχει να κανει με τα μαγνητικα πεδια. Προσωπικά έχω βάλει μακρύ τηλεφωνικό καλώδιο μιας και είναι αρκετά λεπτότερο από το ethernet. Αν μπορείς να βάλεις ethernet βάλτο. καλο θα ηταν να το αλλαξεις με ενα ζευγαρι απο Utp που θα παιξει σαν τηλεφωνικο Και καλώδιο τηλεφώνου κάνει και μάλιστα για πολλά πολλά μέτρα αρκεί να είναι συνεστραμμενο δεν αξιζει να παρεις τηλεφωνικο καλωδιο συνεστραμμενο.το μικροτερο που θα βρεις ειναι 2 ζευγων.αν ειναι να βαλεις 2 ζευγων ή και παραπανω παιρνεις Utp που ειναι πιο φτηνο.συνηθης συνεστραμμενα να το πω τηλεφωνικα χρησιμοποιουν σε 10 ζευγα 20 ζευγα και παει λεγοντας. 2
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 αυτά τα έτοιμα που κυκλοφορούν είναι συνεστραμμένα θωρακισμένα ή αθωράκιστα; πχ αυτό;
.::NikoS::. Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 εχεις προβληματα συγχρονισμου? ή πιστευεις οτι σου τρωει ταχυτητα λογω θορυβου? με φιλτρο δε μου σθγχρονιζει που το δοκιμασα σε μικρο τηλεφωνικο καλωδιο. Οποτε δε θα δουλεψει και σε μεγαλο αρα ο θορυβος θα ειναι μεγαλυτερος.. Νομίζω δεν έχεις καταλάβει που μπαίνει το φίλτρο. ΔΕΝ μπαίνει στο ρούτερ. Αν το βάζεις εκεί, για αυτό δε σου συγχρονίζει. Φίλτρο μπαίνει στα τηλέφωνα για να φιλτράρει τον θόρυβο που λες ότι ακούς. 1
coffeex Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 καλο θα ηταν να το αλλαξεις με ενα ζευγαρι απο Utp που θα παιξει σαν τηλεφωνικο Το έχω χρόνια και παίζει μια χαρά αν και δεν το περίμενα αυτό. To έγραψα και παραπάνω ότι και εγώ το utp θα προτιμούσα αλλά στην δική μου περίπτωση δεν γίνεται να βάλω λόγο πάχους του utp, δεν θα κλείνει η μια από τις 2 ενδιάμεσες πόρτες του σπιτιού.
.::NikoS::. Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 δεν θα κλείνει η μια από τις 2 ενδιάμεσες πόρτες του σπιτιού. τρούπα στον τοίχο
poulinos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Το έχω χρόνια και παίζει μια χαρά αν και δεν το περίμενα αυτό. To έγραψα και παραπάνω ότι και εγώ το utp θα προτιμούσα αλλά στην δική μου περίπτωση δεν γίνεται να βάλω λόγο πάχους του utp, δεν θα κλείνει η μια από τις 2 ενδιάμεσες πόρτες του σπιτιού. δεν σημαινει οτι υποχρεωτικα θα κανει προβλημα το τηλεφωνικο.απλα ειναι πιο επιρρεπες.υπαρχει και αλληγ λυση αμα θες.παιρνεις Utp και βγαζεις ενα ζευγαρι απο μεσα.δηλαδη βγαζεις το περιβλημα του Utp και κρατας μονο το ενα ζευγαρι.ειδικα αμα παρεις cat6 που το καθε ζευγαρι ειναι μεσα σε μονωση σαν αλουμινοχαρτο να το πω ετσι μπορεις να κρατησεις μονο το ενα ζευγαρι μεσα στην μονωση του. περα απο την τρυπα που λενε αυτά τα έτοιμα που κυκλοφορούν είναι συνεστραμμένα θωρακισμένα ή αθωράκιστα; πχ αυτό; ολα τα Utp εειναι συνεστραμμενα αλλιως δεν θα επαιζαν.δεν σε πολυνοιαζει να ειναι θωρακισμενο εκτος αν θα περασει κοντα απο ρευμα.θωρακισμενα θα τα δεις να αναφερονται σαν stp/ftp.
NikosKallithea Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 εμένα ο τεχνικός που ήρθε μου είπε ότι έτσι χάνω ταχύτητα. όταν λες συνεστραμένο τι έννοείς δώσε ένα παράδειγμα. εννοείς κάτι σαν και αυτό; Ναι κατι σαν αυτό αλλα μονόκλωνο, για να καταλάβεις το δίκτυο σου από το οτε μέχρι το σπίτι σου έρχεται τόσα χιλιόμετρα με ενα τέτοιο συνεστραμμένο ζευγάρι σύρματα
poulinos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι κατι σαν αυτό αλλα μονόκλωνο, για να καταλάβεις το δίκτυο σου από το οτε μέχρι το σπίτι σου έρχεται τόσα χιλιόμετρα με ενα τέτοιο συνεστραμμένο ζευγάρι σύρματα μονοζευγο μαλλον εννοεις?μονοκλωνο ειναι ο χαλκος μεσα να ειναι ενας ενώ πολυκλονο να ειναι σαν πολλες τριχες μαζι. Utp υπαρχουν και μονοκλονα και πολυκλονα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα