NteliX Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Kαλησπέρα, θέλω με κάποιο τρόπο να μεταδώσω ασύρματα internet από ένα χωριό σε ένα άλλο Bασικές πληροφορίες α) Απόσταση μεταξύ χωριών είναι 7χλμ, σε ευθεία (τα μέγιστα από τις άκρες του χωριού έχω βάλει, μέσω google earth) β)Ύψος χωριουΑ πομπού 750μ και χωριουΒ δέκτη 770μ γ)Εμπόδιο βουνού, ύψος 910μ, σημείο ορατού και των δυο χωριών με απόσταση χωριουΑ-βουνο 4,8χλμ και βουνο-χωριουΒ 2,2χλμ. δ)Ρεύμα στο ύψος του βουνού δεν υπάρχει. ε)Το χωριοΑ έχει δυνατότητα για ADSL και VDSL συνδέσεις, το αναφέρω απλά για τις απώλειες και τι θα ήταν καλύτερο. Ερωτήματα. 1) Υπάρχει δυνατότητα συνδέσεις χωρίς χρήση αναμεταδότη; Είχα ασχοληθεί με το awmn 2007-08 με routerboard,feeder 5Ghz,mikrotik κλπ, θυμάμαι πως μερικοί έκαναν με επιτυχία συνδέσεις, με εμπόδια τους λόφους, τώρα με το βουνό και διάφορα 160 μετρά, δεν έχω ιδέα, θα προσπαθήσω φυσικά να βρω κάποιον απο το awmn, καθώς έχω ξεκόψει, αλλα μήπως ξέρει κανένας και απο εδώ. 2) Σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο, αναγκαστικά πάμε σε repeater με solar panel, υπάρχει οδηγός κατασκευής solar repeater με μπαταριές επαναφορτιζόμενες, άλλα το θέμα μου είναι τι repeater θα ήταν καλό ώστε να μην έχω πολλές απώλειες και να μπορώ να να πάρω ένα solar panel για την κατανάλωση που θα κάνει. 3) Είδα ότι κυκλοφορούν αυτά Ubiquiti AG-5G27 AirGrid M5, Rocket M5, που απο'τι καταλαβαίνω είναι έτοιμο σύστημα, έτσι; με δυο τέτοια έχεις κάνει την μετάδοση; είναι δυνατόν να γίνει με δυο τέτοια και το repeater στη μέση ώστε να γίνει η μετάδοση του σήματος, ή να προχωρήσω με routerboard , καρτούλες πιάτα κ.λ.π. δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα και πόσα κοστίζουν πλέον αυτά ή είναι οικονομικότερο το Ubiquiti. Άλλες τρελές ερωτήσεις 4)Είδα ότι μερικοί που έχουν φτιάξει solar repeater system έχουν βάλει και αλεξικέραυνο, ενω άλλοι όχι, τι πρέπει να γίνει; 5)Σε απόσταση 2,5χλμ από την κορυφή του βουνού 910 υπάρχει αλεξικέραυνο καθώς Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας και φυσικά, Ρευμα!! τα οποία είναι σε ύψος 800 μετρά, αλλά προκύπτει άλλο εμπόδιο ενός άλλου βουνού στο ίδιο ύψος, μπορεί και λίγο παραπάνω και χάνεται η οπτική με το χωριοΑ, με το χωριοΒ ολα Ok! 6) Θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν σε περίπτωση τοποθετηθεί κοντά στη Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας; 7)Υπάρχει κάποιος νόμιμος τρόπος να πάρω από αυτούς ρεύμα; 8)Αν υπάρχει κάτι άλλο να προτείνετε είμαι όλος αυτιά, αν ξέρει κάποιος και το κόστος, πόσο θα κοστίσει; Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2014 από NteliX
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα