Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα θέλω να μπλοκάρω την εκτέλεση της εντολής ping απο οπουδήποτε αλλά να εκτελείτε απο τον δικό μου υπολογιστή. Ακολούθησα αυτό τον οδηγό με τη διαφορά ότι έκανα block αλλά δεν τα κατάφερα. θα ήθελα λίγη βοήθεια παρακαλώ. Αυτά σε λειτουργικό windows 7 Ευχαριστώ σε όσους θα απαντήσουν.
Pantelwolf Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 το εισερχόμενο icmp , το πρωτόκολλο του ping δηλαδη, είναι από τη μάνα του απενεργοποιημένο στα windows7. επίσης αν δεν έχεις θέσει εσύ κάτι άλλο στο firewall, το εξερχόμενο επιτρέπεται
SPANK Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτο που λές με το ping πάντως γίνεται εξίσου καλα και μεσα απο το firewall του router σε οσους το υποστηρίζουν , αν δεν βαριέσαι ρίξε μια ματιά και στο router σου
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτο που λές με το ping πάντως γίνεται εξίσου καλα και μεσα απο το firewall του router σε οσους το υποστηρίζουν , αν δεν βαριέσαι ρίξε μια ματιά και στο router σου το ρούτερ είναι thomson tg 784, στο firewall έχω θέσει το standard που λέει τα εξής. Use this Security Level to allow all outgoing connections and block all incoming traffic. Game & Application sharing is allowed by the firewall. μάλλον δεν υποστηρίζει αυτό που λες. το εισερχόμενο icmp , το πρωτόκολλο του ping δηλαδη, είναι από τη μάνα του απενεργοποιημένο στα windows7. επίσης αν δεν έχεις θέσει εσύ κάτι άλλο στο firewall, το εξερχόμενο επιτρέπεται μπορείς να μου πεις τι πρέπει να κάνω για να τσεκάρω αυτό που λες; Εγώ κάνω ping κανονικά πάντως.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Ο λόγος που θέλω να απενεργοποιήσω την ping είναι για να μην φαίνομαι στους χάκερς να "κρύβομαι" το διάβασα να το λέει σε ένα βιβλίο. Σύμφωνα με αυτό το λινκ είναι απενεργοποιημένο εξορισμού όπως είπατε σωστά; Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2014 από Χάρης Μυλωνίδης
Noobie Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Ο λόγος που θέλω να απενεργοποιήσω την ping είναι για να μην φαίνομαι στους χάκερς να "κρύβομαι" το διάβασα να το λέει σε ένα βιβλίο. Σύμφωνα με αυτό το λινκ είναι απενεργοποιημένο εξορισμού όπως είπατε σωστά; Πάντως να ξέρεις ότι δεν θα σε κρύψει από τους hackers, το μόνο που θα πετύχεις είναι να μην μπορούν να δουν ότι είσαι online μέσω ping, υπάρχουν όμως άλλοι τρόποι να το κάνουν αυτό άρα να έχεις υπ όψη σου ότι μπορούν να δουν αν είσαι online και πάλι, απλά με άλλον τρόπο. Αυτό πιστεύω ότι απευθύνεται πιο πολύ για servers όπου θα σταματήσει έναν ΑΡΧΑΡΙΟ από το να κάνει ας πούμε ένα port scan στον server σου, φυσικά δεν θα σταματήσει κάποιον που είναι παραπάνω από αρχάριος.
Bspus Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Εφοσον εχεις προσβαση στο internet μεσω του ρουτερ σου, καποιος απ εξω κανοντας ping την εξωτερικη IP (η μονη που "υπαρχει" για τον εξω κοσμο) θα απευθυνθει στο ρουτερ σου και οχι στο PC σου. Αν ο ρουτερ σου απανταει στο ping αυτο ειναι ανεξαρτητο απο το PC σου. Θα απαντησει στο ping ακομα και αν το PC σου ειναι κλειστο. Οποτε δεν θα κοψεις το ping κανοντας οποιαδηποτε ρυθμιση στο PC σου. Η ρυθμιση θα ειναι του ρουτερ Τωρα αν ο σκοπος σου ειναι να κοψεις το ping στο PC σου απο requests του εσωτερικου σου δικτυου, οντως θα το εκανες ετσι και ετσι και αλλιως ειναι απενεργοποιημενο by default Για να φτασει καποιος στο PC σου η κινηση θα πρεπει να εχει ξεκινησει απο εσενα. Πχ με καποιο trojan που κατεβασες και ξεκινασει συνδεσεις χωρις εσυ να το ξερεις. Διαφορετικα, αν προκειται για κινηση που ξεκιναει απο εξω, αυτο μπορει να γινει μονο εφοσον εχεις εκθεσει το PC σου εξω μεσω port forwarding, δηλαδη παλι με ρυθμισεις στο router ωστε requests για συγκεκριμενες πορτες απο την εξωτερικη διευθυνση να μεταφραζονται στην εσωτερικη, οποτε να εισαι ευαλωτος, εφοσον φυσικα τρεχεις και το αντιστοιχο server προγραμμα στον υπολογιστη σου
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Εφοσον εχεις προσβαση στο internet μεσω του ρουτερ σου, καποιος απ εξω κανοντας ping την εξωτερικη IP (η μονη που "υπαρχει" για τον εξω κοσμο) θα απευθυνθει στο ρουτερ σου και οχι στο PC σου. Αν ο ρουτερ σου απανταει στο ping αυτο ειναι ανεξαρτητο απο το PC σου. Θα απαντησει στο ping ακομα και αν το PC σου ειναι κλειστο. Οποτε δεν θα κοψεις το ping κανοντας οποιαδηποτε ρυθμιση στο PC σου. Η ρυθμιση θα ειναι του ρουτερ Μπορώ να κάνω κάτι στο firewall του ρούτερ; το ρούτερ είναι thomson tg 784, Αυτό που θέλω να πετύχω είναι να μην φαίνομαι online αλλά να είμαι offline όταν θα κάνει ping σε τυχαίες ip μέσα απο προγραμματάκια.
Bspus Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Κανοντας αναζητηση στο εγγραφο για ping και icmp δεν εβγαλε κατι και δεν προκειται να διαβασω το manual για να δω. Αν υπαρχει ρυθμιση θα πρεπει να μπορεις να τη βρεις σχετικα ευκολα εξερευνωντας το web interface του ρουτερ, διαφορετικα μπορει απλως να μην υπαρχει. Σου ξαναλεω ομως οτι δεν εχει να κανει με το PC σου. Τα προγραμματακια που λες δεν μπορουν να φτασουν στο PC σου με αυτον τον τροπο
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Το ξέρω ότι δεν έχει να κάνει με το pc και ότι θα έχει πρόσβαση μόνο στο ρούτερ. μετά απο ψάξιμο βρήκα τη λύση γίνεται μέσα απο telnet. δίνοντας τις εξής εντολές εννοείτε μία μία. service system list service system modify name=PING_RESPONDER state=disabled saveall Επειδή όμως έχω το custom firmware της forthnet η οποία έχει κλειδωμένο το telnet θα το δοκιμάσω κάποια άλλη στιγμή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα