Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.

Τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το LG Bluray-rom μου.

Σε διάφορα DVD που βάζω, ή δε θα βρίσκει τα επόμενα από το πρώτο sessions (όταν έχω κάνει multi-session δίσκους, αν και μετά, με επανεκκινήσεις, καθαρίσματα κτλ, τα βρίσκει καμιά φορά), ή θα αντιμετωπίζει πρόβλημα με αρχεία (δε θα μπορεί να τα ανοίξει, θα κολλάνε κτλ.).

Στην αρχή νόμιζα ότι είχαν πρόβλημα τα δισκάκια, αλλά έβαλα κάποια σε ένα laptop στις διακοπές και δούλευαν μια χαρά.

Οπότε τώρα τί σημαίνει αυτό;

Ότι το Drive μου έχει χαλάσει και πρέπει να πάρω καινούργιο ή ότι πρέπει να κάνω firmware update; (δεν έχω κάνει ποτέ. Φοβάμαι γιατί είχα διαβάσει ότι είναι επικίνδυνο).

• Like 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αν και δεν υπήρχε απάντηση, συνεχίσω εδώ το ίδιο θέμα.

Το πρόβλημα επειδηνώθηκε, και τώρα που δοκίμαζα διάφορα DVDR, μου διάβασε 1-2 στα 10.

Θυμήθηκα ότι είχα ένα παλιό DVD drive, το συνέδεσα και όλα άψογα!

Τα ίδια DVD έπαιζαν μια χαρά, έβλεπα όλα τα sessions σε κάποια άλλα κτλ..

Έλεγα μήπως να συνδέσω και αυτό μαζί ώστε να χρησιμοποιώ 2, αλλά από τη μια δεν είμαι σίγουρος για τις συνδέσεις, και από την άλλη το sata καλώδιο που πρέπει απ'ότι κατάλαβα να ενωθεί με τη motherboard, βρίσκει εμπόδιο (από την κάρτα ήχου) και δε χωράει να μπει.

Άρα, σημαίνει τελικά ότι το Bluray drive μου έχει χαλάσει;

Δημοσ.

Δεν δοκιμάζεις να καθαρίσεις με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνουδια, το μάτι του οπτικού οδηγού, δεν χάνεις και τίποτα.

Sent from my GT-I9505 using Insomnia

Δημοσ.

Αν και δεν υπήρχε απάντηση, συνεχίσω εδώ το ίδιο θέμα.

Το πρόβλημα επειδηνώθηκε, και τώρα που δοκίμαζα διάφορα DVDR, μου διάβασε 1-2 στα 10.

Θυμήθηκα ότι είχα ένα παλιό DVD drive, το συνέδεσα και όλα άψογα!

Τα ίδια DVD έπαιζαν μια χαρά, έβλεπα όλα τα sessions σε κάποια άλλα κτλ..

Έλεγα μήπως να συνδέσω και αυτό μαζί ώστε να χρησιμοποιώ 2, αλλά από τη μια δεν είμαι σίγουρος για τις συνδέσεις, και από την άλλη το sata καλώδιο που πρέπει απ'ότι κατάλαβα να ενωθεί με τη motherboard, βρίσκει εμπόδιο (από την κάρτα ήχου) και δε χωράει να μπει.

Άρα, σημαίνει τελικά ότι το Bluray drive μου έχει χαλάσει;

yes,Χαλασμενο.Τα εχω περασει

Δημοσ.

Δεν δοκιμάζεις να καθαρίσεις με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνουδια, το μάτι του οπτικού οδηγού, δεν χάνεις και τίποτα.

Sent from my GT-I9505 using Insomnia

Το είχα ξεσυναρμολογήσει όλο το Drive και το καθάρισα..

yes,Χαλασμενο.Τα εχω περασει

Μάλλον.

Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί - αν είναι χαλασμένο - έχει πρόβλημα μόνο με τα DVD-Rs και όχι με pressed Blurays/DVDs.

Τελικά, συνέδεσα και το DVD drive (τσουπώθηκαν λίγο στις υποδοχές αλλά πιστεύω να είναι ΟΚ) και τώρα είναι όλα εντάξει. :-)

Θα χρησιμοποιώ το "χαλασμένο" BLuray drive μόνο για να βλέπω Bluray.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...