giorgos1966 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Καλημερα.Εχω προβλημα με εναν εξωτερικο σκληρο.Στα καλα καθουμενα βλεπω τα αρχεια ετσι(οπως στην φωτο)και οταν ανοιγω τους φακελους δεν υπαρχει τιποτα...Τον εβγαλα απο το κουτι,τον συνδεσα κατέυθειαν αλλα παλι τιποτα.Για αυτο το λογο αγορασα αλλον εσωτερικο δισκο να βαλω τα αρχεια(back up) σε αυτον.Ο δισκος στις ιδιοτητες λεει fat32 ενω εαν θυμαμαι καλα τον ειχα κανει NTFS για να βαζω μεγαλυτερα αρχεια(βιντεο).Ο δισκος δουλευει κανονικα γιατι τον ακουω.Τι να κανω βρε παιδια!Ειναι αρχεια χρονων(γεννηση παιδιου μου κτλ.).
imvrios Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 ΔΕ ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό αλλά σου προτείνω να κάνεις το εξής: δημιούργησε ένα linux live cd και μπούταρε από αυτό. Ανάλογα με το αν βλέπεις ή όχι τα αρχεία, θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε αν φταίει ο δίσκος (το πιο πιθανό δυστυχώς) ή κάτι στο λειτουργικό. Ξεκίνα με αυτό και ανάλογα προχωράμε.
giorgos1966 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 ΔΕ ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό αλλά σου προτείνω να κάνεις το εξής: δημιούργησε ένα linux live cd και μπούταρε από αυτό. Ανάλογα με το αν βλέπεις ή όχι τα αρχεία, θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε αν φταίει ο δίσκος (το πιο πιθανό δυστυχώς) ή κάτι στο λειτουργικό. Ξεκίνα με αυτό και ανάλογα προχωράμε. Τωρα φιλε μου μαλιστα.Πως θα το κανω το linux live cd;
imvrios Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Ωχ, δεν ξέρεις ... Όσο πιο απλά γίνεται: κατέβασε από εδώ το ubuntu: http://www.ubuntu.com/download/desktop Διάλεξε 32 ή 64 bit ανάλογα με τον Η/Υ σου. Με το πρόγραμμα που καις DVD θα επιλέξεις να κάψεις ένα image (ή εικόνα δίσκου στα Ελληνικά). Μη διαλέξεις data cd, θα είναι λάθος. Θα διαλέξεις το αρχείο *.iso που κατέβασες και θα γράψεις το dvd. Τώρα, όταν ξεκινάει ο Η/Υ σου κάπου θα έχεις δει να λέει κάτι σαν "πάτα το DEL" ή κάποιο άλλο πλήκτρο για να μπεις στο BIOS. Πάτα το έγκαιρα και στο BIOS βρες το boot order preference όπου θα επιλέξεις πρώτη προτεραιότητα το CD/DVD, ώστε ο υπολογιστής σου να προσπαθήσει πρώτα από εκεί να ξεκινά. Σώζεις τις αλλαγές, βάζεις μέσα το DVD του Ubuntu και επανεκκινείς τον Η/Υ σου. Θα σου ζητήσει να πατήσεις ένα πλήκτρο και μετά θα μπεις στο ubuntu. Εκεί θα δεις αν βλέπει το δίσκο και τα αρχεία του.
nikos903 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 To CHKDSK πρέπει να είναι μόνο για NTFS, δεν πρέπει να τον αφήσει αν όντως το partition έγινε FAT... Παράξενο πάντως... Όπως και να έχει πριν κάνεις κάτι δοκίμασε να πάρεις τα αρχεία που σε ενδιαφέρουν με recovery πρόγραμμα (O&O DiskRecovery πχ ή δες εδώ για άλλα: link). Βάλε το να ψάχνει όλον τον δίσκο σαν RAW που να στα βρει είχες δει είχες ntfs...
giorgos1966 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Ωχ, δεν ξέρεις ... Όσο πιο απλά γίνεται: κατέβασε από εδώ το ubuntu: http://www.ubuntu.com/download/desktop Διάλεξε 32 ή 64 bit ανάλογα με τον Η/Υ σου. Με το πρόγραμμα που καις DVD θα επιλέξεις να κάψεις ένα image (ή εικόνα δίσκου στα Ελληνικά). Μη διαλέξεις data cd, θα είναι λάθος. Θα διαλέξεις το αρχείο *.iso που κατέβασες και θα γράψεις το dvd. Τώρα, όταν ξεκινάει ο Η/Υ σου κάπου θα έχεις δει να λέει κάτι σαν "πάτα το DEL" ή κάποιο άλλο πλήκτρο για να μπεις στο BIOS. Πάτα το έγκαιρα και στο BIOS βρες το boot order preference όπου θα επιλέξεις πρώτη προτεραιότητα το CD/DVD, ώστε ο υπολογιστής σου να προσπαθήσει πρώτα από εκεί να ξεκινά. Σώζεις τις αλλαγές, βάζεις μέσα το DVD του Ubuntu και επανεκκινείς τον Η/Υ σου. Θα σου ζητήσει να πατήσεις ένα πλήκτρο και μετά θα μπεις στο ubuntu. Εκεί θα δεις αν βλέπει το δίσκο και τα αρχεία του. Aυτο ειναι με πληρωμη φιλε.Μηπως απο δω αυτο που εχει τον πρωτο δισκο κ iso; http://releases.ubuntu.com/14.04.1/
Bilbo1 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 οχι, δεν ειναι υποχρεωτικο.. και επειδη εκτος απο dvd γινεται και με usb, εδω οι οδηγιες http://www.ubuntu.com/download/desktop/create-a-usb-stick-on-windows το usb flash πιθανως γινεται format με αυτο, οποτε καλο θα ηταν να κανεις backup αν δεν ειναι αδειο
nikos903 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Μιλάς για Ubuntu ή για O&O ? Γιατί το πρώτο σίγουρα είναι free και το δεύτερο τι να σου πω, άμα δεν μπορείς να το βρεις βρες άλλο πρόγραμμα απο το thread, υπάρχουν πολλά... Απλά βάλε το να ψάχνει RAW...
giorgos1966 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 οχι, δεν ειναι υποχρεωτικο.. και επειδη εκτος απο dvd γινεται και με usb, εδω οι οδηγιες http://www.ubuntu.com/download/desktop/create-a-usb-stick-on-windows το usb flash πιθανως γινεται format με αυτο, οποτε καλο θα ηταν να κανεις backup αν δεν ειναι αδειο Εχω ενα επανεγγραψιμο dvd.Εκει λεω να το βαλω το iso.Μολις κατεβει σε λιγο.
imvrios Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Τελικά τι έκανες; Δες κι αυτό το θέμα: https://superuser.com/questions/456815/files-names-in-pen-drive-turned-into-gibberish-text Αν τελικά καταφέρεις να σώσεις τα αρχεία σου αγόρασε και ένα δεύτερο δίσκο (ή αν έχει πάθει κάτι το hardware αγόρασε δύο ίδιους δίσκους) και συγχρόνιζε τα δεδομένα τους (υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα που το κάνουν αυτό, εγώ χρησιμοποιώ το syncback free). Ή δες μήπως προτιμάς το online backup (π.χ. crashplan ή carbonite που είναι φθηνές υπηρεσίες). Τα σημαντικά δεδομένα μας τα κρατάμε backup τουλάχιστον σε δύο πηγές.
anonymous-root Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 To CHKDSK πρέπει να είναι μόνο για NTFS, δεν πρέπει να τον αφήσει αν όντως το partition έγινε FAT... Παράξενο πάντως... Όπως και να έχει πριν κάνεις κάτι δοκίμασε να πάρεις τα αρχεία που σε ενδιαφέρουν με recovery πρόγραμμα (O&O DiskRecovery πχ ή δες εδώ για άλλα: link). Βάλε το να ψάχνει όλον τον δίσκο σαν RAW που να στα βρει είχες δει είχες ntfs... To chkdsk είναι για όλα. Απλά ίσως χάσει κάποια αρχεία, αν εντοπίσει σφάλματα στο δίσκο.
giorgos1966 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Τελικά τι έκανες; Δες κι αυτό το θέμα: https://superuser.com/questions/456815/files-names-in-pen-drive-turned-into-gibberish-text Αν τελικά καταφέρεις να σώσεις τα αρχεία σου αγόρασε και ένα δεύτερο δίσκο (ή αν έχει πάθει κάτι το hardware αγόρασε δύο ίδιους δίσκους) και συγχρόνιζε τα δεδομένα τους (υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα που το κάνουν αυτό, εγώ χρησιμοποιώ το syncback free). Ή δες μήπως προτιμάς το online backup (π.χ. crashplan ή carbonite που είναι φθηνές υπηρεσίες). Τα σημαντικά δεδομένα μας τα κρατάμε backup τουλάχιστον σε δύο πηγές. Δυστυχως τα ιδια...τον συνδεσα οπως ηταν σαν εξωτερικο και τα ιδια... To chkdsk είναι για όλα. Απλά ίσως χάσει κάποια αρχεία, αν εντοπίσει σφάλματα στο δίσκο. Πως δουλευει αυτο φιλε μου.Εχω απογοητευθει τελειως...
HamerZ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 ChkDsk το ξεχνάς για την ώρα μιας και μπορεί να σου γυρίσει αρχεία σε file001.chk και άντε να βρεις τι είναι το καθένα, σε πιο φάκελο, και πιο το αρχικό του όνομα, και άλλα πολλά. Κατεβάζεις το GetDataBack για NTFS, επιλέγεις τον δίσκο που θες να ελέγξει και δοκιμάζεις τις διάφορες επιλογές που έχει (κατά προτίμηση): (3) Systematic File System Damage στον δίσκο που έχεις το θέμα. Αφού ολοκληρώσει τον έλεγχο θα σου βγάλει να επιλέξεις τα αρχεία/φακέλους που θα σου εμφανίσει (αν όλα παν καλά) και θα επιλέξεις να σου τα αντιγράψει σε φάκελο στον νέο δίσκο σου. Επίσης ρίχνεις μια ματιά Site: Τα έχασα όλα; Hard Disk Data Recovery Μετά, ανάλογα τι αποτέλεσμα θα έχεις μας ενημερώνεις.
giorgos1966 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 ChkDsk το ξεχνάς για την ώρα μιας και μπορεί να σου γυρίσει αρχεία σε file001.chk και άντε να βρεις τι είναι το καθένα, σε πιο φάκελο, και πιο το αρχικό του όνομα, και άλλα πολλά. Κατεβάζεις το GetDataBack για NTFS, επιλέγεις τον δίσκο που θες να ελέγξει και δοκιμάζεις τις διάφορες επιλογές που έχει (κατά προτίμηση): (3) Systematic File System Damage στον δίσκο που έχεις το θέμα. Αφού ολοκληρώσει τον έλεγχο θα σου βγάλει να επιλέξεις τα αρχεία/φακέλους που θα σου εμφανίσει (αν όλα παν καλά) και θα επιλέξεις να σου τα αντιγράψει σε φάκελο στον νέο δίσκο σου. Επίσης ρίχνεις μια ματιά Site: Τα έχασα όλα; Hard Disk Data Recovery Μετά, ανάλογα τι αποτέλεσμα θα έχεις μας ενημερώνεις. Ευχαριστω πολυ φιλε μου.Αυριο θα το κανω και ετσι να δω και ενημερωνω παιδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα