nick#18 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Varta silver 6 χρονια... εργαλειο λεμεε! Τωρα εβαλα μια dyno αμερικανικη...για να δουμε.. φαινοταν η ποιο ποιοτικη στα χρηματα που εψαχνα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kapetanakos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2014 Φετος εχω χρειαστει να αλλαξω μπαταριες στα μισα σχεδον ενοικιαζομενα αυτοκινητα!Τετοιο πραγμα δεν εχει ξαναγινει, καθε χρονο μενουν καποια απο μπαταρια αλλα φετος εχει παραγινει το κακο. Αναρωτιεμαι αν εχω κανει κατι λαθος. Καθε Νοεμβρη βγαζω τους πολους μιας και το γραφειο μενει κλειστο το χειμωνα.Τον Απριλιο οταν βγαζω σιγα σιγα τα αυτοκινητα, σπανια δεν παιρνει καποιο μπρος, ενω δεν εχω θεμα με μπαταριες τους πρωτους μηνες...Μηπως πρεπει να τις μετραω σε ηλεκτρολογο?Δεν εχει νοημα μου παν, μπορει να ναι μια χαρα και ξαφνικα μεσα σε 2-3 μερες να αδειασει. Το συζητησα με μηχανικους και μου παν οτι δεν εχει νοημα να τα βαζω καθε 10-15 μερες μπροστα, οτι προβλημα μπαταριας θα το βγαλουν τις πρωτες μερες που θα τα ξανακινησω! Στα περισσοτερα αυτοκινητα δεν μπορεις να αφησεις και κατι ανοιχτο ωστε να πω οτι ειναι αμελεια των πελατων... Δυστυχως δεν σημειωνα (μεχρι τωρα) ποτε αλλαζω μπαταρια ωστε να ξερω ποτε περιπου να περιμενω αλλαγη. Ποσα χρονια περιπου κραταει μια μπαταρια?Μηπως να επιλεγω επωνυμες και πιο ακριβες μπ μια καλη μπαταρια κραταει απο 3-5 χρονια αναλογα το αμαξι και σε τι κατασταση ειναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2014 Έχω ακούσει καλά λόγια και για τις ΠΑΚ (ελληνικές). Ισχύει; (και το αν είναι καλές αλλά και το αν είναι ελληνικές) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Έχω ακούσει καλά λόγια και για τις ΠΑΚ (ελληνικές). Ισχύει; (και το αν είναι καλές αλλά και το αν είναι ελληνικές) δυστυχως χαρη ειχα ακουσει και εγω καλα λόγια και ειχα βαλει πριν 3-4 χρόνια στο προηγούμενο αμαξι μου και στους 26 μήνες Καπουτ... :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 βρε παιδια το cca το κοιτατε στην μπαταρια ή μονο μαρκα και τιμη..? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2014 Αν και παλαιότερα δεν ήταν πολύ γνωστό, βλέπω τελευταία σε διάφορα φόρουμ που ψάχνω για να δω τι θα βάλω, ότι συζητιέται. Ίσως όχι τόσο όσο η μάρκα και η χωρητικότητα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dare-Devil Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Εγω παντως εχω κλείσει 4ετια και κοντεύω 5ετια με μια μπαταρία weber 40ah (magneti marelli δηλαδή) Άλλαξα πριν μισό μήνα μπαταρία. Ηταν στα τελευταία της . Τελικά την είχα 5μιση χρόνια κάτω απο το καπό. Εβαλα μια Varta blue 52 Ah me 470A (CCA) στα 69 ευρώ. βρε παιδια το cca το κοιτατε στην μπαταρια ή μονο μαρκα και τιμη..? Ναι τα κοιτάμε. Παίζουν σημαντικό ρόλο . Υπάρχει μαθηματικός τύπος για να υπολογίσεις πόσα τουλάχιστον Αμπερ (CCA ) χρειάζεται ένα αμάξι για να ξεκινήσει ο κινητήρας. Υπολογίζεται με βάση την ιπποδύναμη του . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madsc Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Μαθηματικά, το CCA που χρειάζεται ένας κινητήρας βγαίνει από τη συνάρτηση συμπίεσης + κυβικών. Ένα 4x4 2,5lt με ένα sport 2lt turbo θα χρειαστούν μπαταρία με παρόμοιο/ίδιο CCA και μπορεί να έχουν 100-200 άλογα διαφορά στο δυναμόμετρο. Δεν υπάρχει λόγος να μπλέξετε με τέτοιες πράξεις όμως. Κοιτάτε το CCA που αναφέρει ο κατασκευαστής στο service manual του οχήματος ή στα χαρτιά ( datasheet ) της μπαταρίας πρώτης τοποθέτησης. Αν αλλάξετε συμπίεση με εκκεντροφόρους, χρόνους σπινθήρα τότε πάτε σε μπαταρία με περισσότερα A/CCA. Κατασκευαστικά μιλώντας, 2 ίδιες μπαταρίες σε νούμερα και τεχνολογία, με μόνη διαφορά το CCA, αυτή που έχει το χαμηλότερο CCA θα έχει και το μεγαλύτερο ωφέλιμο χρόνο ζωής. /sc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
4saken Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Σας ευχαριστω ολους! Κατι σαν αυτο? http://www.afoikiriazi.gr/battery/s26550p Το αγορασα απο e-shop.Εχω μπερδευτει ομως,...Νομιζα οτι θα μπορουσα να φορτιζω την μπαταρια απο τον αναπτηρα του αυτοκινητου.Υπαρχουν 2 καλωδια που φευγουν απο τον φορτιστη, το ενα εχει μπριζα και το αλλο φυσακι για υποδοχη του αναπτηρα.Οκ μεχρι εδω... Δεν βρισκω ομως που να συνδεσω τις τσιμπιδες.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
acomaedo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Το αγορασα απο e-shop.Εχω μπερδευτει ομως,...Νομιζα οτι θα μπορουσα να φορτιζω την μπαταρια απο τον αναπτηρα του αυτοκινητου.Υπαρχουν 2 καλωδια που φευγουν απο τον φορτιστη, το ενα εχει μπριζα και το αλλο φυσακι για υποδοχη του αναπτηρα.Οκ μεχρι εδω... Δεν βρισκω ομως που να συνδεσω τις τσιμπιδες.... RTFM... Στις οδηγίες λέει ότι στο φυσάκι που πάει στον αναπτήρα έχει κλιπσακι για να το αντικαταστήσεις με τις δαγκάνες που παν στην μπαταρία του αυτοκινήτου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gia_nnis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Κατασκευαστικά μιλώντας, 2 ίδιες μπαταρίες σε νούμερα και τεχνολογία, με μόνη διαφορά το CCA, αυτή που έχει το χαμηλότερο CCA θα έχει και το μεγαλύτερο ωφέλιμο χρόνο ζωής. Ναι αλλα συνηθως η μπαταρια με μεγαλυτερο cca θεωρειται καλυτερη και αυτο ειναι που ανεβαζει το κοστος μιας μπαταριας περα απο τα ah Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
4saken Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 RTFM... Στις οδηγίες λέει ότι στο φυσάκι που πάει στον αναπτήρα έχει κλιπσακι για να το αντικαταστήσεις με τις δαγκάνες που παν στην μπαταρία του αυτοκινήτου. Αυτο το ξερω...Σε αυτη την περιπτωση δεν θα μπορω ομως να το φορτισω απο το αυτοκινητο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Αυτο το ξερω...Σε αυτη την περιπτωση δεν θα μπορω ομως να το φορτισω απο το αυτοκινητο... Τι εννοείς να το φορτίσεις από το αυτοκίνητο; Η υποδοχή του αναπτήρα από την μπαταρία παίρνει ρεύμα. Δεν μπορείς να φορτίσεις την μπαταρία ..μέσω της μπαταρίας! Ο αντάπτορας του αναπτήρα υπάρχει για πρακτικούς λόγους, στην ουσία για να μην ανοίγεις καπό, συνδέεις την συσκευή σε μία πρίζα και βάζεις την άλλη άκρη στον αναπτήρα και φορτίζει. Μέσω του ρεύματος που παίρνει από την πρίζα πάντα. Αν δεν έχεις κοντά πρίζα, βγάζεις την μπαταρία από το αυτοκίνητο, την πας σπίτι και την φορτίζεις με τις δαγκάνες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
4saken Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Κατι τετοιο εχω και εγω, φορτιζει αυτοματα και γυρναει στην συντηρηση οταν τελειωσει οποτε δεν υπαρχει κινδυνος υπερφορτισης. Αμα δεν ειναι αδεια η μπαταρια κανει μια ειδικη φορτιση για να την συνεφερει. Δοκιμασε τον και αμα φερουν και τα Lidl με 25Ε παρε και 2-3 απο εκει για να τελειωνεις σε μια μερα. Με σωστη συντηρηση πιστευω θα εχεις σιγουρα +1 χρονο στις μπαταριες. Παρε και ενα τετοιο να ξερεις σε τι κατασταση βρισκονται http://www.ebay.com/itm/DT9205A-Digital-Multimeter-Voltmeter-Ohmmeter-Ammeter-Capacitance-Tester-/201093839940?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ed2207c44 Καμια ιδεα ποσο χρειαζεται για να την φορτισει?ας πουμε οτι ειναι ψιλοαδεια.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Θα σβησει μονος του ο φορτιστης, εξαρταται απο την μπαταρια , βαλτον επανω και αστον. Ακομα και να τελειωσει αστον καμια μερα ακομα να γυρισει σε trickle charge. Αμα βιαζεσαι παντως με τα 3.8Α που δινει, σε κανενα 2-3ωρο μπορει και να εισαι ετοιμος. Δες και εδω https://www.youtube.com/watch?v=jVgGoKh5m2c 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα