Προς το περιεχόμενο

Μπαταριες...

4saken

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φετος εχω χρειαστει να αλλαξω μπαταριες στα μισα σχεδον ενοικιαζομενα αυτοκινητα!Τετοιο πραγμα δεν εχει ξαναγινει, καθε χρονο μενουν καποια απο μπαταρια αλλα φετος εχει παραγινει το κακο.

Αναρωτιεμαι αν εχω κανει  κατι λαθος.

Καθε Νοεμβρη βγαζω τους πολους μιας και το γραφειο μενει κλειστο το χειμωνα.Τον Απριλιο οταν βγαζω σιγα σιγα τα αυτοκινητα, σπανια δεν παιρνει καποιο μπρος, ενω δεν εχω θεμα με μπαταριες τους πρωτους μηνες...Μηπως πρεπει να τις μετραω σε ηλεκτρολογο?Δεν εχει νοημα μου παν, μπορει να ναι μια χαρα και ξαφνικα μεσα σε 2-3 μερες να αδειασει.

Το συζητησα με μηχανικους και μου παν οτι δεν εχει νοημα να τα βαζω καθε 10-15 μερες μπροστα, οτι προβλημα μπαταριας θα το βγαλουν τις πρωτες μερες που θα τα ξανακινησω!

Στα περισσοτερα αυτοκινητα δεν μπορεις να αφησεις και κατι ανοιχτο ωστε να πω οτι ειναι αμελεια  των πελατων...

Δυστυχως δεν σημειωνα (μεχρι τωρα) ποτε αλλαζω μπαταρια ωστε να ξερω ποτε περιπου να περιμενω αλλαγη.

Ποσα χρονια περιπου κραταει μια μπαταρια?Μηπως να επιλεγω επωνυμες και πιο ακριβες μπαταριες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί να υπάρχει καμία διαρροή ρεύματος ή κάποιο πρόβλημα με το δυναμό. Καλό θα ήταν να αγοράσεις ένα φορτιστή - συντηρητή μπαταρίας. Νομίζω πως 4 χρόνια βγάζουν άνετα. Εγώ 2 φορές που έχω αλλάξει, 5 χρόνια με βγάλανε. Η μια ήταν varta κ η άλλη bosch.

Αυτο που λεει και ο απο επανω, οι μπαταριες αυτοκινητου εχουν σχεδιαστει να δουλευουν συνεχεια. Οταν τις αφηνεις αποφορτιζονται και μετα επειδη τα νοικιαζεις περνει καιρο να φορτιστουν και η ζημια εχει γινει (πιανουν αλατα οι πλακες εσωτερικα και χαλανε). Για εμενα η καλυτερη λυση ειναι να  βγαζεις τους πολους(οπως κανεις ) αλλα να τις κανεις και 2 φορτισματα με εναν καλο αυτοματο φορτιστη, μια φορα γεναρη πχ και μια φορα πριν τα ενεργοποιησεις, ωστε οταν αρχισουν παλι να κινουνται να ειναι πληρως φορτισμενες. Με μια μικρη επενδυση σε καλωδια και φορτιστη θα γλυτωσεις πολλα χρηματα στις αλλαγες. Και δοκιμασε να παρεις μερικες καλες επωνυμες ωστε να δεις αν αντέχουν περισσοτερο. Εδω και καποια χρονια εχω ενα φορτιστη απο LIDL και με εχει σωσει , κυριως στο μηχανακι που παλια αλλαζα μπαταρια καθε χρονο

• Like 2

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρώ ότι η ζωή των μπαταριών μειώνεται κατακόρυφα!

Σε αυτοκίνητο που κινείται κάθε μέρα και όλα δουλεύουν άψογα (δύναμο κλπ) η μπαταρία (μια ιταλική) άντεξε μόλις 2,5 χρόνια! Μέσα σε μια μέρα τον ήπιε κυριολεκτικά και έμεινε χωρίς να έχει ξεχαστεί κάτι αναμενο για να πέσει...

Νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν μια επώνυμη Bosch (νομίζω έχεις panda που με ένα πενηνταρικο το κομμάτι εφοσον τισ παρεισ απο αθηνα που ειναι πιο φθηνα ξεγνοιασες)

Οι μπαταρίες SLI έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια και όχι σε μια μάρκα.

Δώσε μας τάση καινούριας μπαταρίας μετά από πλήρη φόρτιση.

Την μέτρηση κάνε την αφού έχει καθίσει άπραγη 1-2 ημέρες τουλάχιστον. 

Είναι πάνω από 12,6 - 12,8V ;

/sc

Σας ευχαριστω ολους!

Κατι σαν αυτο?

http://www.afoikiriazi.gr/battery/s26550p

Κατι τετοιο εχω και εγω, φορτιζει αυτοματα και γυρναει στην συντηρηση οταν τελειωσει οποτε δεν υπαρχει κινδυνος υπερφορτισης. Αμα δεν ειναι αδεια η μπαταρια κανει μια ειδικη φορτιση για να την συνεφερει. Δοκιμασε τον και αμα φερουν και τα Lidl με 25Ε παρε και 2-3 απο εκει για να τελειωνεις σε μια μερα. Με σωστη συντηρηση πιστευω θα εχεις σιγουρα +1 χρονο στις μπαταριες.

Παρε και ενα τετοιο να ξερεις σε τι κατασταση βρισκονται

http://www.ebay.com/itm/DT9205A-Digital-Multimeter-Voltmeter-Ohmmeter-Ammeter-Capacitance-Tester-/201093839940?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ed2207c44

• Like 1

+1 στον @Lary7. Κ γω έχω αυτόν από το Lidl κ είναι πολύ καλός. Κ το πολύμετρο είναι χρήσιμο..

Η varta κ η bosch όσους ξέρω που έχουν στα 4 χρόνια πάει σίγουρα η διάρκεια ζωής. Κ γω χειμώνα δεν το πολύ κυκλοφορώ το αυτοκίνητο.

παιδια εχω bosch s4 απο το 2008 και μεχρι στιγμης δεν μου εχει δωσει δειγματα κοπωσης..

ρωτησα σε διαφορα μαγαζια για την συγκεκριμενη μπαταρια και μου ειπαν τυχη ειναι.. και οτι ολες οι μπαταριες ειναι για 2 εως 3 χρονια και οτι αμα σου κρατησει 4 να εισαι ευχαριστημενος! Εσεις τι ξερετε? ετσι ειναι?

Οι μπαταριες ειναι πονεμενη ιστορια.Καλο ειναι να αγοραζετε μπαταριες με μεγαλη εγγυηση.Οι περισσοτερες εχουν κανενα χρονο...Με λιγα παραπανω χρηματα θα βρειτε με εγγυηση δυο χρονια.Τουλαχιστον να εισαι καλλυμενος εκεινο το διαστημα.

Τωρα οσον αφορα varta ,bosch  κτλ..δεν ξερω αν αυτο γινεται μονο στην Ελλαδα αλλα μονο varta και bosch δεν ειναι.Δηλαδη μια varta απο ενα αμαξι που ειναι εργοστασιακο δεν εχει καμια σχεση με μια ιδια varta (εμφανησιακα) που θα πας να αγορασεις.Στα γερμανικα που φορανε καλες μπαταριες οπως αυτες που ανεφερα δεν ξερω περιπτωση να την εβγαλε νωριτερα απο τα 6 χρονια.Οι περισσοτερες βγαζουν γυρω στα 6-7.

Και απο εκει και μετα ανα 2-3 αλλαζεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...