Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

αγόρασα το 2760n(delight) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι σταθερό και γρήγορο με καλό wifi.
Επειδή όμως δεν συγχρόνιζε ψηλά έβαλα ένα παλιό modem που είχα από παλιά του ΟΤΕ, που συγχρονίζει καλύτερα από όλα στη HOL γραμμή, και το έβαλα σε bridge mode.
Έκλεισα NAT, DHCP, Firewall στο modem, αφήνοντας να τα κάνει όλα το draytek, και λειτουργούν όλα άψογα! :)

Βασικά έχω τρεις ερωτήσεις:
1) Θα ήθελα να κλείσω εντελώς την δυνατότητα να μπορεί να μπαίνει κάποιος στις ρυθμίσεις του draytek μέσω wifi. Δηλαδή να μπορώ να μπαίνω μόνο μέσω καλώδιο ethernet.
Πώς γίνεται αυτό; (είχα παλιότερα κάποια linksys που είχαν τέτοια επιλογή, αλλά στο draytek δεν τη βρίσκω)

2) Ο μόνος τρόπος για να μπαίνω στις ρυθμίσεις του modem είναι με αυτή τη συνδεσμολογία:
attachment.php?attachmentid=143842&d=140
Όμως με αυτόν τον τρόπο είναι και οι τέσσερις θύρες lan κατειλημμένες, συν το ότι έχει μεγαλύτερη κίνηση το δίκτυο λόγο της συνδεσμολογίας.
Μήπως υπάρχει και άλλος τρόπος; (νομίζω ότι είχα διαβάσει κάποτε και άλλον τρόπο εδώ στο forum, αλλά δεν τον βρίσκω και δεν τον θυμάμαι καθόλου.)

3) Άσχετο με το ρούτερ, αλλά όταν κάνω επανεκκίνηση το modem βράδυ μετά τις μία, το modem συγχρονίζει ψηλά(9.5-10). Όταν το κάνω επανεκκίνηση πρωί ή απόγευμα τότε συγχρονίζει περίπου 8,0-8,5.
Πήρα τηλέφωνο τη HOL και μου είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; Να πω ότι η γραμμή μου είναι interleaved με snr 6.

Ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρον :)

Δημοσ.

a.εγω παντως θα εβαζα το draytek να κανει τα παντα και ας συγχρονιζε λιγο πιο χαμηλα.
β.θα μπορουσες να κοιταξεις για firmware update για το draytek ή να δεις με το ιδιο Firmware αλλα αλλο modem code αν συγχρονιζεις καλυτερα.

1.δεν ξερω πως γινεται αλλα σιγουρα θα μπορουσες να κανεις μια απο τις 2 λυσεις.α.να αλλαξεις τα Login credential οποτε να μην μπορει να μπει καποιος.
β.αν σε αφηνεις να δωσειις εσυ range ποιες ip θα μπαινουν στο interface Να αφησεις αυτες που θες εσυ.

2.αν και το σχημα με παραξενευσε γιατι ενα καλωδιο φαινεται κενο αλλα λες 4 θυρες κατελλειμενες το μονο που σκεφτομαι ειναι(εκτος αν το εχεις κανει ηδη αυτο).
α.ενα καλωδιο ethernet απο adsl router σε wan draytek.ενα δευτερο απο lan adsl router σε lan draytek.ενα καλωδιο στo pc σου.αλλα παλι
θα πρεπει να αλλαζεις Ip για να μπεις στο adsl router.εκτος αν σε αφησει να βαλεις το adsl router στο ιδιο δικτυο ή αν παιξεις με 255.255.0.0 που παιζεις ηδη.
μεγαλυερη κινηση δεν θα ελεγα αφου το lan του lan καλωδια θα χρησιμοποιηθει μονο για οταν θες να μπεις στο interface.

το 3 ειναι απο crosstalk.δεν μπορεις να κανεις κατι παραπανω και ο οτε δεν θα το πιασει σαν βλαβη.ισως με μεγαλυτερο margin να μην εχεις αυτο το θεμα
αλλα θα χασεις ταχυτητα λογω πχ του 9 margin απο το 6 που εισαι.εκει θα πρεπε ο οτε να σου αλλαξει ζευγαρι που δεν παιζει να το κανει ευκολα.οποτε μενεις οπως εισαι μεχρι να μπει κανα vdsl απο kv.
ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγω.
για το 3 επισης αν πιανουν τα χερια σου και θες να δεις οτι σιγουρα δεν φταιει κατι στην δικια σου καλωδιωση τοτε μπορεις να πας με το Modem στοον κατανεμητη /χωνευτη και να δεις αν το κανει και εκει.το λεω μηπως κατι γινεται στο σπιτι.αλλιως να λυσεις το κεντρικο πριζακι σου και να αφησεις μονο τα 2 καλωδια απο τον κατανεμητη (1 ζευγαρι) και να δοκιμασεις εκει.
αλλα καλυτερα το πρωτο αν μπορεις.εχω δει σπανιο μεν αλλα περιπτωσεις που εφευγε κατι στην καλωδιωση του σπιτιου και οχι στον οτε.
σπανιο μεν αλλα υπαρκτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...